Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
cheetah ser etter utveksling

Safari i Kenya og badeferie på Zanzibar

17.04.2019

Kombinasjonen av safari i Kenya og badeferie på eksotiske Zanzibar er intet mindre enn fantastisk! Her finner du ut hvorfor.

Opplevelser på safari i Kenya

En haug av uforglemmelige opplevelser venter i Kenya – fra storslående savanner og vakre nasjonalparker til fasinerende, ville dyr og et imponerende rikt fugleliv.

På game drives i Kenyas nasjonalparker kan du blant annet være heldig å få oppleve The Big Five; løven, leoparden, elefanten, neshornet og bøffelen. De fem dyrene har fået navnet The Big Five, fordi det var de dyrene, som for de gamle storviltjegere var vanskeligst og farligst å nedlegge.

I dag er det ikke lenger tillatt å skyte noen av de fem dyrene, men de er fortsatt et populært mål for safarireisende, som drømmer om å oppleve The Big Five.

Dessuten byr en safari i Kenya på en haug av andre kjente og mindre kjente afrikanske dyr. Opplev for eksempel giraffer, sebraer, vortesvin og gnuer, flodhester, krokodiller, pelikaner og flamingoer. En safarireise til Kenya er derfor også en fantastisk opplevelse, hvis du reiser med barn.

Les mye mer om safari i Kenya her.

Les også: Safari i Afrika

 

Fra action til avslapping

Etter en opplevelsesrik safari i det fantastisk flotte Kenya kan vi varmt anbefale å avslutte reisen med en avslappende og luksuriøs badeferie på Zanzibar, der du virkelig kan komme ned i gir og fordøye de mange fantastiske opplevelser fra safarien.

Med kritthvite, palmekledde sandstrender og krystallklart, azurblått vann er Zanzibar som tatt rett ut av et postkort, og uansett hvilken av våre populære kombinasjonsreiser du velger, kan du godt forberede deg på en opplevelsesrik og uforglemmelig reise.

Trenger du en pause fra de flotte paradisstrendene og de lekre hoteller på Zanzibar, byr øyene på massevis av aktivitetsmuligheter. Gå på oppdagelse i den frodige og tropiske natur, utforsk livet ved de spektakulære koralrev med snorkel eller dykkemaske, seil en tur i en tradisjonell dhow eller dra på fisketur og se etter ville delfiner. Zanzibar har noe for alle!

 

Severdigheter på Zanzibar

Zanzibar er en av verdens vakreste øygrupper og ligger i Det Indiske Ocean cirka 35 km fra Tanzanias kyst. Den ene hovedøya, Unguja, er uoffisielt kjent som Zanzibar og er den øya, som langt de fleste besøker på en reise til Zanzibar. Øygruppen består også av den andre hovedøya, Pemba, og et utall av småøyer.

I hovedbyen Zanzibar City kan du oppleve det historiske sentrum Stone Town, som er på UNESCOs verdensarvliste. Her kan vi varmt anbefale at du legger veien forbi det berømte utendørs matmarked, Forodhani Gardens, der du finner en haug av boder med alt fra fisk på spyd til grillet bananer med sjokolade.

Selv om Zanzibar er relativt rolig i dag – i motsetning til tidligere, der øygruppen var et travelt handelssenter og en veldig viktig havn for krydderhandel – kan man fortsatt merke innflytelsen fra en turbulent historie med arabiske sultaner, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, som har preget øyenes kultur, arkitektur og vennlige lokalbefolkning.

Et besøk på en av de mange krydderplantasjer, der det dyrkes blant annet kanel, kardemomme, koriander, ingefær, vanilje og nelliker, er både spennende og anbefalelsesverdig.

 

Viktig info om visum

Vær oppmerksom på at ditt visum til Kenya ikke gjelder på Zanzibar, siden øygruppen tilhører nabolandet Tanzania. Du skal derfor ha et nytt visum, når du ankommer flyplassen på Zanzibar.

Les mer om visum, vaksinasjoner, tidsforskjell, valuta, språk og mye mer herunder:

Reiseinfo til Kenya

Reiseinfo til Zanzibar

Hvis du har noen spørsmål, er våre flinke reisekonsulenter klar til at hjelpe dig. Kontakt oss på tlf. 219 55 827 eller på e-mail: info@flamingotours.no.

 

Les mer om safari i Kenya og finn din favorittreise her.

Elefant på vei til Amboseli
zebras på sletten
Lion eater bytte
Bavian nyter et måltid i Masai Mara
Vakre ape på Zanzibar, sett i nærheten.
Vakker hvit sandstrand fra øya Zanzibar
Fiskebåt på hvit sandstrand på Zanzibar
Zanzibar sandstrand ved solnedgang