Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 23.995 NOK
10 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Gastronomi og safari i Sør-Afrika

Bli med på en unik safarireise, som byr på en god blanding av uforglemmelig safari i Kruger Nasjonalpark og enestående gastronomiske opplevelser.

 

Dansk stjernekokk: Martin Lemvig – eier av den anerkjente Restaurant Mejeriet i Aarhus (Danmark), som er opptatt i den ikoniske Guide Michelin og som er vurdert til å være blant Nordens beste restauranter av White Guide – sørger for at du får kulinariske opplevelser i verdensklasse i løpet av oppholdet.

Menyene spenner bredt - fra mat over bålet til gourmetmenyer med tilhørende vinmenyer, og hele veien igjennom tar Martin Lemvig deg med på en gastronomisk reise med fokus på sør-afrikansk vilt og lokale råvarer.

 

Dansk viltkonsulent: Niels Søndergaard, som er viltforvalter og pasjonert jeger med stor erfaring fra både inn- og utland, vil underveis på reisen gi deg et unikt innblikk i viltforvaltningens muligheter og utfordringer i Sør-Afrika, heriblant også jaktens betydning for Sør-Afrika, for dyrelivet og for kulturen.

Samtidig vil du kunne oppnå en forståelse for å leve "fra jord til bord" – på afrikansk vis.

 

Uforglemmelig safari: Sist, men absolutt ikke minst, får du mulighet for å oppleve Sør-Afrikas spektakulære natur og rike dyreliv, som omfatter bl.a. giraffer, sebraer, aper og ikke minst ”The Big Five” – elefanter, bøfler, neshorn, leoparder og løver.

 

Med denne enestående kombinasjonen av safari i verdensklasse og unike gastronomiske opplevelser får du garantert en reiseopplevelse utover det vanlige.

 

Høydepunkter:

 • 7 overnattinger med helpensjon på Lamai Safari Lodges
 • Game drives på lodgens private ”Big Five”-område i Kruger Nasjonalpark
 • Bush walk – kom helt tett på dyrene og naturen
 • Vinsmaking og sørafrikansk vilt
 • Gastronomiske opplevelser med stjernekokken Martin Lemvig
 • Unikt innblikk i viltforvaltningens utfordringer og muligheter
 • Sundowner med bobler
 • Landsbybesøk med smaksprøver – et unikt innblikk i den lokale matkultur
 • Nattsafari – opplev de nattaktive dyr
 • Panoramaruten, Drakensfjellene og Blyde River Canyon
Sør-Afrika

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avreise – la eventyret begynne

Du flyr fra Norge til Sør-Afrika med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2:

Velkommen til Sør-Afrika

Du ankommer flyplassen i Johannesburg og blir hentet av sjåføren, som kjører deg til Lamai Safari Lodges. Vi kjører ut av Johannesburg opp gjennom den ytterste delen av Drakensfjellene og mot det populære low weld-område, der Lamai Safari ligger. Det tar 5-6 timer å kjøre, inklusiv et par stopp på veien for å strekke beina. Her har du også mulighet for å se de første dyrene på turen.

Etter sjekk-inn på lodgen ser vi nærmere på området, innen middagen serveres under åpen himmel.

Her er det intro for alle med etterfølgende velkomstmiddag, laget i samarbeid mellom danske Martin Lemvig og lodgens flinke kokk.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 3:

Game drive, bush walk og viltjakt

For å sikre at alle får mest mulig ut av denne dagen, blir gruppen oppdelt i to mindre grupper.

 

Gruppe 1 starter med å kjøre til Phuti Lodge, som er Lamai Safaris private jaktfarm, og som kun ligger en ganske kort kjøretur fra lodgen.

Dagens misjon er å nedlegge et stykke vilt. Har du ikke lyst til å delta i selve jakten er det mulighet for å bli på Lamai Safari Lodge eller bli med til Phuti Lodge, der du kan slappe av ved bassenget og nyte utsikten ut over området.

Når dyret er nedlagt har du mulighet for enten å være aktivt deltakende eller bare se på, mens dyret blir flådd og deretter henges på kjølerommet.

 

Gruppe 2 starter dagen med en kombinasjon av bush walk og game drive i Lamai Safaris private Big Five-område, som ligger i åpen forbindelse med Kruger Nasjonalpark. Underveis forteller den erfarne rangeren om de spiselige planter og bær, som finnes i bushen, og om de spor, dyr og lyder, som dere opplever på turen.

På ettermiddagen drar du på game drive, der du har mulighet for å oppleve ”The Big Five”, som er en gammel jaktbetegnelse for de fem dyrene, som var farligst å jage – løven, leoparden, bøffelen, elefanten og neshornet. I åpen bil kjøres du rundt i området, mens rangeren forteller om de dyrene dere møter underveis.

 

Når begge grupper er tilbake på lodgen sist på ettermiddagen, vil Martin Lemvig og Niels Søndergaard grovpartere det nedlagte dyr og fortelle om dyrets anatomi. Heretter vil det bli servert en deilig middag.

Etter middagen kan kvelden nytes i skjæret fra bålet, mens Niels Søndergaard forteller om de dyr, som lever i Sør-Afrika og om de utfordringer, som er i forhold til viltforvalting, viltbevaring og krypskytteri.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 4:

Enda mer game drive, bush walk og viltjakt

For å sikre at alle får opplevd både bush walk og game drive med viltjakt, byttes det i dag om på gruppene.

Gruppe 1 kan derfor se frem til en intens og spennende bush walk etterfulgt av en game drive i Lamai Safari Lodges sitt private Big Five-område med mulighet for å oppleve "The Big Five" og mange andre ville dyr.

Gruppe 2 kjører i stedet til Phuti Lodge, der jakten på vilt settes inn. Viltjakt i den afrikanske bushen er noe helt spesielt, så selv om du har betenkeligheter ved å skulle delta i jakten, så overvei allikevel om ikke det kunne vært en annerledes og spennende opplevelse å få med seg.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 5:

Panoramaruten og Drakensfjellene

Enda en tidlig frokost, og etterpå går turen mot de vakre, nesten 2.000 m høye Drakensfjellene. Her følger du den berømte Panoramaruten langs den 60 km lange Blyde River Canyon – også kjent som Sør-Afrikas Grand Canyon.

Ruten lever i den grad opp til navnet sitt, og underveis stopper du ved flere utsiktspunkter, der du kan oppleve den ubeskrivelig flotte natur.

Hele tre av Sør-Afrikas største severdigheter oppleves på denne tur; Bourke’s Luck Potholes med de dype kløfter, The Three Rondavels med de tre runde fjelltopper, som ligner tradisjonelle afrikanske hytter, og Guds Vindu med sin helt spektakulære utsikt over vannfall, klipper og skoger.

Fylt opp med massevis av fantastiske naturopplevelser kjøres du tilbake til lodgen, der en lekker middag under stjernene og kos ved bålet venter.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 6:

Landsbybesøk og vinsmaking

I dag skal du besøke en lokal landsby, der du får et unikt innblikk i lokalbefolkningens levevis. Her serveres også smaksprøver på lokalt fremstilt øl og tradisjonelt tilberedt kjøtt.

På vei tilbake spiser du lunjs på et populært, lokalt spisested, innen turen går videre til lodgen. Her er det tid til avslapping innen vinsmakingen, der hovedtrekkene i de ulike viner fra Sør-Afrika gjennomgåes.

På kvelden blir det servert velsmakende mørbrad av det nedlagte dyr fra jakten.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 7:

Avslapping og gallamiddag

Avslapping og kos ved bassenget er det god mulighet for i dag. Du har dagen til fri disposisjon og har du lyst til å se enda fler dyr, er det mulighet for å bli med på game drive både tidlig på morgenen og på ettermiddagen.

På kvelden er det gallamiddag med 5-retters meny og tilhørende vin.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 8:

Danseshow og sundowner

I dag igjen er det mulighet for avslapping på lodgen, inntil en lokal dansegruppe fra en av nabobyene kommer på besøk sist på ettermiddagen og oppfører et flott danseshow med trommer og sang.

Etter danseshowet drar du opp til Grietjie Berg. Herfra er det en spektakulær utsikt ut over området. Her kan du nyte et glass bobler og en snack, mens solen går ned over fjellene, varme deg ved bålet og la omgivelsene og den sør-afrikanske stilhet og ro komme helt inn under huden.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Fullpensjon
Dag 9:

Hjemreisen begynner

Etter en lekker brunch er det på tide å si farvel til Lamai Safari Lodges og begynne på reisen hjemover.

Du kjøres til flyplassen, og herfra flyr du til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Inkludert
Lamai Safari Lodges 4
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Utvid med badeferie på Zanzibar
Utvid med byferie i Cape Town
Dag 10:

Velkommen hjem!

Du ankommer hjemme i Norge etter en forhåpentligvis behagelig flyreise og med en masse uforglemmelige opplevelser i baggasjen.

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 7 netter på Lamai Safari Lodges
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra lodgen
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Turer som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende ranger/sjåfør
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett deltakerantall
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer

Ikke inkludert i reisen

 • Måltider utover de som er nevnt i programmet
 • Turer/aktiviteter utover de som er nevnt i programmet
 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg: 3.000 kr.
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Sandefjord
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!