>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Flok af flamingoer set tæt på

Været i Sør-Afrika 05.02.2019

Når er det best å reise til Sør-Afrika? Det korte svaret er ALLTID! Herunder kan du bli klokere på fordelene ved de ulike årstidene.

Vår: Drar du på safari i Sør-Afrika på våren, fra september til november, kan du se frem til å oppleve en av de vakreste årstider med blomster, som springer ut, aktive dyr og bushen, som gradvist blir grønnere. En storbyferie i Cape Town kan med fordel foretas i denne periode, fordi blomstene på dette tidspunktet står i full flor, og vestkysten i Sør-Afrika er verdenskjent for sin blomstersesong. Å starte turen med en safari i Kruger Nasjonalpark gir fantastiske natur- og dyreopplevelser, og derfor er disse to områder en ideell kombinasjon for å få det beste av Sør-Afrika i vårmånedene.
Oftest vil det kun være litt regn i denne perioden og temperaturen ligger på behagelige 22-27°C.

Sommer: Den sør-afrikanske sommer går fra desember til februar og byr blant annet på massevis av små dyreunger. Med vakkert solskinn og dagstemperaturer på 27-28°C, kan en safari i denne perioden være et fantastisk avbrekk fra kulde og snø i den norske vinteren. Det frodige landskapet kan gjøre det vanskelig å se dyrene, men den store migrasjon av forskjellige fuglearter, som kommer til området, gir et fantastisk skue.
Det varme sommervær kan bringe voldsomme regnskyll med seg, men disse er vanligvis av kort varighet og opptrer ofte ikke før på ettermiddagen og på kvelden.

Kan du ikke få nok av den vakre afrikanske sol og varme, kan du avslutte safarien med en lekker badeferie på fantastiske Mauritius, som på nettopp denne årstid byr på krystallklart vann, som gjør det ideelt å dykke, dra på snorkel-tur eller bare ligge og dase på de kritthvite sandstrendene. Med det varme tropiske været og den høye luftfuktigheten kan det bli dannet store mengder regn, men det klarer vanligvis fort opp igjen. Månedene desember-februar er øyas orkansesong, men det er sjelden at en orkan kommer tett på øya, og alle resorts er bygget til å kunne klare de harde vinder. Så hender det at en orkan kommer tett på land, kan du allikevel være helt trygg.

Høst: Fordelen ved å dra på safari i Sør-Afrikas høst fra mars til mai er at dyrene oftere søker mot vannhullene, og derfor er det enklere å få øye på dem, fordi bladene begynner å falle av trærne. De varme sommertemperaturer blir stille og rolig overtatt av de litt kjøligere vær med lune 22-27°C, og antallet av regnværsdager faller i løpet av høsten efteråret.

Vinter: I vinterperioden fra juni til august er det høye gress visnet, og bladene er falt av trærne. Det faller ikke så mye vann i denne perioden, så du har derfor enda bedre mulighet for å se de ville, afrikanske dyr, når de flokkes ved vannhullene og har vanskelig for å gjemme sig. En safari i Sør-Afrika kan med fordel gjøres i denne perioden, for selv om dagstemperaturene kan komme ned på 19-22°C om vinteren, kan man i området ved Kruger Nasjonalpark fortsatt oppleve mange dager med sol og dagstemperaturer på opp mot 28°C.

Kruger Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Max temp 32 32 31 29 28 26 26 27 29 30 30 32
Min temp 21 20 19 16 11 6 7 9 13 16 18 20
Nedbør i mm 93 93 68 37 14 11 12 9 26 43 66 94
Antall dager 9 8 8 5 3 2 1 2 3 6 9 9

 

Du kan altså dra på safari i Sør-Afrika hele året rundt og uansett når du reiser er det masse fantastiske og unike opplevelser, som venter på deg.

Ønsker du mer informasjon om Sør-Afrika kan du finne det her.

 

 Klikk her og finn din favorittreise til Sør-Afrika

Relateret Rejser
 • 7 netter på Lamai Safari Lodges med fullpensjon
 • 5 dager med game drives – «The Big Five»
 • Piknik og game drive ved Oliphant River
 • Prisvinnende lodge – Travellers Choice 2023
Inkludert i prisen
 • 10 dage
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
23.495 NOK
Læs mere
Relatert reise
 • 7 netter på Lamai Safari Lodges med fullpensjon
 • 5 dager med game drives – «The Big Five»
 • Piknik og game drive ved Oliphant River
 • Prisvinnende lodge – Travellers Choice 2023
Inkludert i prisen
 • 10 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
23.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn