Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
Buddha statue i minnet
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Ville Sri Lanka med badeferie

Velkommen til det ville Sri Lanka. Denne reisen byr på vakker natur med seiltur, ville dyr, teplantasje og mye mye mer! Et rikt fugleliv og aper, elefanter og leoparder er noen av de dyrene du kan være heldig å oppleve. Nyt roen og den lokale stemningen på Den Hollandske Kanalen, gå 1200 trinn opp Sri Lankas berømte løveklippe, lær om teproduksjonen i landet, bli overveldet av de vakre plantene i den botaniske hagen, og lær mer om landets historie og religion i de ulike templene. Sri Lankas helligdommer, den unike naturen, gjestfriheten og hjelpsomheten blant de lokale gjør Sri Lanka helt unik!

Har du først vært på Sri Lanka er sjansen stor for at du kommer igjen.

 

Høydepunkter

 • 6 netters rundreise med privat sjåfør/guide
 • 4 netters avslappende badeferie
 • Båttur på ”Den Hollandske Kanal” – ekte srilankansk stemning på vannet
 • Løveklippen Sigiriya – 1500 år gammel byggekunst med spektakulær utsikt
 • Polonnaruwa – den hellige by med arkæologiske og historiske opplevelser
 • Dambulla Cave Temple – det største og best bevarte grottetempel på øya
 • Kandy – et av de viktigste buddhistiske steder i verden med ”Temple of the Tooth”
 • Nuwara Eliya – ”lille England” med fjell, vannfall og teplantasjer
 • Yala Nasjonalpark – mulighet for å oppleve bl.a. elefanter, leoparder, krokodiller og bøfler
 • Dickwella – badeferie med vakre sandstrender, basseng og avslapping
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert! 

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer eller antall netter?

Skriv til oss, så skreddersyr vi gjerne ditt program.

Sri Lanka
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 17.995 kr. Barn under 12 år: 3.000 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise fra Norge

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis. Len deg tilbake og nyt turen, så du er klar til de mange opplevelser, som venter deg på reisen til det ville Sri Lanka.

Dag 2:

Velkommen til det ville Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn, der du blir hentet og kjørt til hotellet i Negombo, som ligger ut til Det Indiske Ocean.

Her blir du informert om programmet for de neste dagene og har deretter resten av dagen til å slappe av og oppleve byen.

Negombo er en av de største byer på Sri Lanka og ligger i den vestlige provins. Byen er kjent for bl.a. de spennende fiskemarkeder og lekre restauranter, og på grunn av overflod av fisk og skalldyr er byens restauranter skikkelig «gourmet delight». I byen finner du også lokalt håndverk og smykkebutikker, både i sentrum og ved stranden. 

Inkludert
Goldi Sands Hotel 3
Frokost
Dag 3:

Den Hollandske Kanalen og Sigiriya

Etter en god frokost er det tid til en seiltur på Den Hollandske Kanal. Kanalen ble opprinnelig konstruert av portugiserne i det 17. århundre, men det var nederlenderne, som cirka 100 år senere utvidet kanalen for å gjøre transporten av krydderier og perler enklere.

Turen går også ut i Negombo lagune, der de fargerike fiskerbåter ligger fortøyd side om side, og mangrove-trærne breder seg som frodige, grønne øyer.

Etter seilturen går turen til Sigiriya. Kjøreturen tar ca. 4 timer inklusive lunjs underveis. Nyt den vakre natur og lad opp batteriene, så du er klar til enda en vakker opplevelse ved ankomst.

I Sigiriya venter ”Lion Rock” - Løveklippen - som anses for å være et av de fineste monumenter i srilankansk kultur og historie. Løveklippen reiser seg bratt, nesten 200 meter over landskapet, og på toppen ligger ruinene av det dengang overdådige palasset, som ble bygget av Kong Kasyapa i år 477.

Det er 1202 trinn opp til toppen av klippen, og det er en tur, som det er verdt å ta, for utsikten fra toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til klippen ved å  gå igjennom hagen, som ligger for foten av klippen og som er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause i løpet av oppstigingen og nyte det frodige landskapet, som åpenbares mer og mer, jo høyere opp du kommer.

Cirka halvveis oppe er det et lille platå, der kongen fikk bygget en port, formet som en kjempe løve – derav navnet “Lion Rock”. I dag står kun potene tilbake, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

På veien opp til toppen kan du dessuten oppleve de vakre, singalesiske kalkmalerier, som Sigiriya også er kjent for.

Når du er kommet det siste stykke opp til toppen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Sigiriya er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra sin tid, og det er imponerende å tenke på omfanget av bygningsverket, når man tenker på utfordringene ved å frakte byggematerialer opp på en 200 meter høy klippe i år 477.

Etter disse skjønne naturopplevelser blir du kjørt til hotellet.

Inkludert
Camellia Resort and Spa 3
Frokost
Dag 4:

Polonnaruwa – det andre kongeriket

Stå opp og nyt lyden av fuglene og duften fra naturen – og kanksje også den vakre soloppgang, hvis du kommer deg ekstra tidlig ut av sengen.

Etter frokost kjørersjåføren deg til ”det andre kongeriket”, Polonnaruwa. Den Hellige By er på UNESCOs verdensarvliste og er uten tvil en av de mest utrolige ruinområder i Sri Lanka.

Polonnaruwa var middelalderens hovedstad på Sri Lanka fra det 11. til det 13. århundre og rommer en lang rekke av arkeologiske og historisk interessante bygninger og områder. 

Den store statue av Parakramabahu, Polonnaruwa Quadrangle og den runde tempelbygningen, Vatadage, med en statue av Buddha i lotusstilling, det kongelige palass, vann-reservoiret Parakrama Samudraya og tempelet Gal Vihara, som er hugget ut i en klippe og rommer fire buddha-figurer, som symboliserer hver av Buddhas livsfaser, er bare noen av de vakre attraktsjoner, som du kan oppleve i Polonnaruwa.

Dessuten finner du i Den Hellige By en rekke hinduistiske templer, som klart også er verdt et besøk.

HUSK! Det er buddhistisk skikk, at man aldri snur ryggen til Buddha – heller ikke for å ta bilder.

Etter besøket ved Polonnaruwa kjøres du tilbake til hotellet.

Inkludert
Camellia Resort and Spa 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Hiriwadunna Village Tour
Dag 5:

Dambulla Cave Temple, krydderhage og Kandy

Etter frokost på hotellet blir du kjørt til Dambulla, der du besøker byens buddhistiske tempel, Dambulla Cave Temple, som er et av de største og best bevarte huletempler på Sri Lanka. Her kan du oppleve buddhistiske veggmalerier, mer enn 130 buddha-statuer og, hvis du er heldig, ulike buddhistiske ritualer, som de lokale utfører, når de besøker tempelet.

70 % av befolkningen på Sri Lanka er buddhister, og de er vanligvis kledd i hvitt, når de besøker templene sine. Ofte er det mulighet for å få en hellig, hvit snor bundet om håndleddet av en buddhistisk munk. Snoren er velsignet og sis å gi god helse og god karma.

På veien videre mot Kandy stopper du i Matale, der du besøker en krydderhage. Her dyrkes det både krydderier til å bruke i maten, men også som en del av ayurvediske behandlinger. På Sri Lanka er det nemlig tradisjon for å bruke krydderier til både smertelindring og hudpleie. Du får en rundvisning i krydderhagen og vil bli fortalt litt om hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner. Det er også mulig å kjøpe ulike oljer til å ta med hjem.

Ved ankomst i Kandy kan du gå en tur i de travle gatene og observere livets gang her. Du kan også nyte de vakre og frodige omgivelsene, besøke noen av byens severdigheter eller gå en tur ved den kunstig anlagte innsjøen i sentrum av byen, som var hovedstad i det siste singalesiske kongerike, inntil Kandy, som det siste område i Sri Lanka, måtte overgi seg for britenes kolonisering i 1815.

På kvelden besøker du Temple of the Tooth, som er pyntet skikkelilg fint og som er et av verdens mest hellige templer innen buddhismen, fordi tempelet inneholder en av Buddhas tenner. Selve området omkring tempelet er også interessant og preget av hinduismen, den britiske kolonitiden og borgerkrigen, som sluttet i 2009. Etterfølgende opplever du et kulturelt innslag med musikk og danser, som er spesielle for Kandy. 

Deretter går turen tilbake til hotellet.

Inkludert
Hotel Suisse 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Hiriwadunna Village Tour
Dag 6:

Botanisk hage, besøk på te-fabrikk og Nuwara Eliya

Etter frokost besøker du Peradeniya Botaniske Hage, som er et paradis for naturelskere. Gå en tur under de kjempestore palmene og bli fortryllet av de sjeldne orkideer, krydderier og urter. Noen av dem finns bare på denne vakre øya. Den botaniske hagen er ikke bare vakre blomster, men også et helt bibliotek med historiske planter, som kan dateres flere århundrer tilbake – helt tilbake til 1371.

Deretter går turen videre til Nuwara Eliya, som også blir kalt Sri Lankas ”Little England”. Legg merke til omgivelsene på veien, hvordan klimaet endrer seg, etter hvilken høyde du er i, og opplev de grønne te-åkrene. Bli ikke overrasket, hvis du opplever et vannfall helt ut mot veien, for det er helt vanlig i den høyden.

Underveis besøker du en te-fabrikk, der du ser hvordan den verdensberømte Ceylon-te blir laget. Det er en både imponerende og overraskende prosess, som virker veldig gammeldags – spesielt når man vet at det faktisk er te herfra, som blir solgt videre til store merker som f.eks. Lipton.

Du vil bli tilbudt en kopp lekker te i caféen, innen turen går videre til Nuwara Eliya, der du sjekker inn på hotellet.

Nuwara Eliya ligger vakkert, 1.868 meter over havets overflate, omgitt av flotte fjell, daler, vannfall og te-plantasjer. Byen, og spesielt Victoria Park i sentrum, egner seg veldig godt til en koselig gåtur eller picnic.

Inkludert
Heaven Seven Nuwara Eliya 4
Frokost
Dag 7:

Yala Nasjonalpark

Du spiser frokost på hotellet. Deretter blir du hentet av sjåføren, som kjører deg til Yala Nasjonalpark.

Dersom du gjerne vil oppleve den verdensberømte og helt spektakulære togturen mellem Nuwara Eliya og Ella, er det mulig å kjøpe denne på veien til Yala Nasjonalpark. Men vær da oppmerksom på at oppholdet i Yala Nasjonalpark naturligvis blir litt kortere, dersom du velger togturen.

Yala Nasjonalpark er Sri Lankas kanskje mest berømte nasjonalpark og er kjent for å ha verdens største konsentrasjon av leoparder. Den 130.000 hektar store nasjonalpark har også store flokker av majestetiske elefanter, krokodiller, bøfler, villsvin, sjakaler og mange andre dyr som bl.a. hjort og 130 forskjellige fuglearter. Av fugler kan bl.a. nevnes påfugler, pelikaner, storker, hejrer, ibisser og skjestorker.

Inkludert
Hotel Chandrika 4
Frokost
Dag 8-11:

Dickwella – avslapping og lekre strender

Du spiser frokost på hotellet og kjører deretter til Dickwella på Sri Lankas sørkyst, der du kan nyte de neste dagene med ro, kos på stranda og avslapping ved bassenget. 

Sri Lankas sørkyst er kjent for sine lekre strender og krystallklare vann, som innbyr til både avslapping og en lang rekke aktiviteter som dykking, snorkling og seilturer for at få øye på blåhvaler og delfiner. Det er også mulighet for kulturelle opplevelser i området. Besøk f.eks. et lokalt tempel eller Galle fort, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Dickwella har en unik beliggenhet midt på Sri Lankas sørkyst og er en opplagt badeferiedestinasjon året rundt, fordi ingen av de to monsunsesonger vanligvis treffer nettopp dette område.

Dersom du ønsker flere netter på badeferien, er dette mulig.

Inkludert
Dickwella Resort & Spa 4
Frokost
Dag 12:

Hjemreise – takk for denne gangen

Etter frokost på hotellet, sjekker du ut og blir kjørt til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn. Her sier du farvel til det ville Sri Lanka og flyr mot Norge – forhåpentlig med mange fantastiske og minneverdige opplevelser med deg i baggasjen.

Inkludert
Frokost
Dag 13:

Hjemkomst til Norge

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 6 netter på rundreisen med frokost
 • 4 netter på badeferien med frokost
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Ikke inkludert i reisen

 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksiner
 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Enkeltromstillegg: kr. 5.200
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 17.995 kr. Barn under 12 år: 3.000 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager