>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Fotosafari Tanzania

05.02.2019

På en safari i Tanzania er det gode muligheter for å oppleve ”The Big Five” – løven, leoparden, elefanten, bøffelen og neshornet – som var de fem dyr, som det i gamle tider var mest prestisje i å skyte.

I dag er riffelskudd heldigvis byttet ut med kameraskudd og en fotosafari i Tanzania er intet mindre enn fantastisk. Les mer og få gode råd til din fotosafari her.

Våre safarireiser til Tanzania er ideelle for foto-entusiaster. På en fotosafari kommer du helt tett på dyrene med mulighet for å få med deg en masse unike motiver hjem – uansett om du går etter fantastiske nærbilder, uforglemmelige panoramabilder eller inspirerende naturbilder.

Hvis du drar på fotosafari i Tanzania, er du garantert å få naturopplevelser i verdensklasse. Landet byr på massevis av variert landskap, fra endeløse sletter til frodig savanne og grønne skoger og ikke minst - noen av de beste nasjonalparker i hele verden.

Les også: Nasjonalparker i Tanzania

Den vakre tanzaniske natur utforskes på game drives i firhjulstrukne landcruisere med paraplytak, så du kan stå opp i bilen og ha fritt utsyn til både den fantastiske natur og det imponerende dyreliv. Det gir ideelle muligheter for å ta helt fantastiske bilder.

Hvis du reiser til Tanzania med barn er det en fantastisk idé å gi barna sin egen kikkert og eget kamera, for en sånn tur gir anledning til noen gode motiver, som man som voksen kanskje ikke kan se og man kommer mer ned i barnehøyde. Dessuten gir det noen fantastiske og morsomme historier å snakke om når dere er kommet hjem og barna kan vise de imponerende bilder til vennene sine.

Opplevelser på en fotosafari i Tanzania

Det rike dyreliv, som du vil oppleve på en fotosafari i Tanzania, er i verdensklasse og du vil ha mulighet for å oppleve blant andet sultne rovdyr som løver, leoparder og hyener. Dessuten kan du oppleve elegante gaseller og antiloper, majestetiske elefanter, sjeldne svarte neshorn, bøfler, krokodiller, flodhester, giraffer og mange ulike fuglearter.

Besøker du Serengeti Nasjonalpark i perioden november til juni kan du dessuten oppleve et av verdens største vidundere innen for dyreverdenen – The Great Migration. Millioner av gnuer, sebraer og gaseller vandrer i denne tid fra Serengeti i Tanzania mot Masai Mara i Kenya i sin søken etter vann og fersk gress og dette er uten tvil en av de mest unike opplevelser du kan få på en safarireise til Tanzania.

Les også: Fotosafari i Kenya

Uansett når på året du reiser, kan du på en fotosafari i Tanzania være sikker på å oppleve en helt unik natur og et fantastisk rikt dyreliv. Med kameraet ved din side er du altså nesten garanti for en god mulighet for å ta massevis av unike motiver, som du senere kan gjenoppleve på bildene.

Gode råd til din fotosafari i Tanzania

Mobilen kan uten problemer brukes til å ta fantastiske bilder, men hvis du vil ha knivskarpe bilder med et litt mere professjonelt touch, kan det være en god idé å investere i et speilreflekskamera, der du kan skifte zoom-objektiver etter motivet. Dette er spesielt en god idé, hvis du skal ta bilder av dyr på lenger avstand, der et mobilkamera ikke gir helt den samme kvalitet.

Et zoom-objektiv på 300mm kan gjøre underverker, når det kommer til motiver på lang avstand og en vidvinkel til landskaper gir de skjønneste resultater.

Hvis du bruker speilreflekskamera ulike objektiver, anbefales det at du skifter til det ønskede objektiv innendørs ved lodgen, innen du drar ut på safari. Sandet i Afrika er så fint, at du kan risikere at sandet kommer inn i kameraet, hvis du skifter det utendørs under safarien.

HUSK å ta med opplader og adapter, som passer til stikkontaktene, så du kan opplade kameraet.

Ha alltid med ekstra batterier. Det kan være ganske så irriterende å gå glipp av noen gode bilder, bare fordi kameraet har gått tom for batteri.

Bruker du mobilen, er det en god idé å ta med en power bank med kapasitet på omkring 10.000-20.000 mAh og en forlengerkabel, så du kan oppbevare den i din veske eller lomme og lade opp mobilen samtidig.

Ta gjerne med fler hukommelseskort på safarien, så du alltid er godt forberedt på neste bilde. 64 GB er absolutt ikke for mye.

Ønsker du å ta bilder av mennesker, skal du huske å spørre om tillatelse til dette. Det er heller ikke tillatt å ta bilder av offentlige bygninger. Spør reiseguiden, hvis du er i tvil.

Giraffer som slapper av ved Lake Manyara
Stor haug med pelikaner i Lake Manyara
Giraffe ute på en tur.
Løvinde slapper af på ryggen, med en hvit mage.
Sebra å spise gress i Tarangire National Park
Vakkert løve fra Serengeti med blod rundt munnen.