>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Rundreise Tanzania

05.02.2019

Storslått natur, mangfoldig dyreliv og kritthvite paradisstrender kan være noen av overskriftene på en rundreise i Tanzania – en av verdens beste safaridestinasjoner og et av de mest populære rundreisemål i hele Afrika.

En rundreise i Tanzania byr på noen av de absolutt største naturopplevelser du kan forestille dig. De ulike nasjonalparker i Tanzania har alle et eller annet, som gjør dem helt unike og på en rundreise kan du oppleve alt fra endeløse sletter og tørre buskområder til frodige savanner og tett skog. Det enestående landskap kombinert med den ikoniske silhuet av Afrikas største fjell, Kilimanjaro, som svever i horisonten, kan ta pusten fra enhver.

Les om Tanzanias nasjonalparker her.

Hvis du drar på rundtur i Tanzania får du garantert en masse fantastiske dyreopplevelser. En safari i Tanzania gir gode muligheter for å oppleve ”The Big Five” – løven, leoparden, elefanten, bøffelen og neshornet. Dessuten byr landet på massevis av elegante antiloper og impalaer, store flodhestflokker, giraffer og sebraer, bavianer, gnuer, bøfler og en lang rekke andre ville dyr.

Reiser du i perioden november til juni, kan du dessuten oppleve The Great Migration, der imponerende bestander av gnuer, sebraer og gaseller vandrer gjennom Serengeti Nasjonalpark, mens løver lurer i skyggen og venter på sitt neste måltid. Den store migrasjon er en av de største naturopplevelser du kan få og det er ikke uten grunn at den er på UNESCOs verdensarvliste.

Under din rundreise i Tanzania er det absolutt verdt å ta en tur forbi Ngorongoro-krateret. Ikke nok med at dette også er på UNESCOs verdensarvliste - denne caldera har et fænomenalt landskap fylt med liv. Sjansen for nettopp å oppleve ”The Big Five” er større her enn i noen andre nasjonalparker. Akkurat som i andre parker kan du også her få oppleve en haug av andre afrikanske dyr, som sammen med den frodige natur absolutt er verdt en rundtur.

Hvis du er fugle-entusiast, da er en tur forbi Tarangire Nasjonalpark helt klart noe for deg. Parken er en av Tanzanias mindre parker, men byr allikevel på en stor konsentrasjon av dyr og et stort antall forskjellige fugler. Hele 550 ulike fuglearter har blitt registret i parken og i våtsesongen flokkes de mange migrasjonsfugler til parken og gir et helt spektakulært syn.

Les mer om safari i Tanzania her.

Med kritthvite, palmekledde sandstrender på paradisøyene Zanzibar er det opplagt å avslutte en spennende rundreise i Tanzania med en avslappende badeferie, der du kan fordøye de mange inntrykk. Zanzibar er et sant paradis og foruten de fantastiske sandstrender og det vakre Indiske Ocean finner du der også både spennende historie, arabiskpreget kultur og utrolig vakker natur. Til deg, som ønsker å være mer aktiv, byr Zanzibar også på et stort utvalg av aktiviteter, blant annet snorkling, dykking og mulighet for å svømme med delfiner.

 

Se alle våre reiser til Tanzania her

Kilimanjaro sett på en klar dag fra Tanzania
Tårer i Lake Manyara fra Tanzania
Nydelig utsikt over det grønne landskapet på ngorongoro krateret
Giraffe ute på en tur.
Løvinde slapper af på ryggen, med en hvit mage.
Høy giraffe spiser toppen av treet