>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Flok af flamingoer set tæt på

Safari Tanzania og Zanzibar (blog) 05.02.2019

En safari i Tanzania er uten tvil en opplevelse for livet og byr på storslått natur og enestående dyreopplevelser i massevis. Hvis safarireisen skal kombineres med en avslappende badeferie på eksotiske Zanzibar med kritthvite strender og turkisblått vann, er det god mulighet for å komme helt ned i gir og fordøye de mange inntrykkene fra safarien.

På safari i Tanzania besøker du noen av landets vakreste nasjonalparker, herunder Serengeti Nasjonalpark, som er på UNESCOs verdensarvliste og som er en av de mest kjente parkene i hele Afrika.

Serengeti er kjent for sine mange rovdyr og er hjemsted for mer enn 70 store pattedyrsarter og mer enn 500 fuglearter. Den store migration, der millioner av sebraer, gnuer og gaseller vandrer fra nasjonalparkens sletter til Masai Mara i Kenya og tilbake igjen, er nok det, som nasjonalparken er allermest kjent for.
Utover det fantastiske dyrelivet byr Serengeti Nasjonalpark også på en vanvittig flott natur. Slettene fortsetter i det uendelige og dette er en opplevelse i seg selv. I den østlige delen av Tanzania finner du Olduvai Gorge, som også blir kalt "menneskehetens vugge".

I det store, vulkanske paradis ved Ngorongoro-krateret, som også står på UNESCOs verdensarvliste og på listen over Afrikas syv vidundere, er det gode muligheter for å oppleve ”The Big Five” – dvs. elefanten, løven, leoparden, bøffelen og neshornet. Opplev også de nomadiske masaier, som lever i området og husdyrene deres, som gresser sammen med de ville dyr.

Tarangire Nasjonalpark er en av Tanzanias mindre kjente perler, men er uten tvil verdt et besøk. Parken er hjemsted for landets største bestand av afrikanske elefanter og her er det generelt en bred vifte av dyr. Landskapet i nasjonalparken er imponerende variert og her kan du oppleve masse av de karakteristiske baobabtrærne. Parken har massevis av fuglearter og spesielt i den våte sesongen er det god mulighet for å se på fugler på grunn av de mange migrasjonsfugler, som kommer til området.

En annen av Tanzanias mindre og mest undervurderte parker er Lake Manyara Nasjonalpark. Her kan du oppleve fantastisk natur og en av de største "samlingene" av ulike pattedyr i hele verden. Parken byr også på flere ulike aktiviteter. Eksempelvis kan her nevnes nano-safari på innsjøen og nattsafari, som viser en helt ny side av det afrikanske dyrelivet.

På en safari er det altså nesten garanti for uforglemmelige opplevelser.

Badeferie på Zanzibar

Etter en opplevelsesrik safari i Tanzania er det opplagt å skjemme bort deg selv med en avslappende badeferie ved Zanzibars skjønne strender. Her kan du koble fra, slenge på stranden og fordøye de mange storslåtte opplevelser og inntrykk fra safarireisen. Tanzania og Zanzibar er ganske enkelt en himmelsk kombinasjon – ikke minst hvis du reiser til Tanzania med barn.

Foruten kritthvite, palmekledde sandstrender, som innbyr til total avslapping, byr det eksotiske Zanzibar også på et stort utvalg av aktivitetsmuligheter. Snorkling og dykking er populært og gir mulighet for å oppleve de omkringliggende koralrev og fargestrålende fisk i det klare Indiske Ocean. Du kan også svømme med delfiner, besøke en koloni av kjempeskilpadder eller gå på oppdagelse i de tropiske skogene - og kanskje være heldig å få oppleve de søte colobusaper.

Kom tettere på drømmereisen her: Safari Tanzania og Zanzibar

Besøk også en av de mange krydderplantasjer, som øygruppen er kjent for og se hvor de ferske krydderne kommer fra. En utflukt til Zanzibar Citys gamle bydel, Stone Town, som er på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin fargestrålende kultur og historiske bygninger, kan også anbefales. Her venter ikke bare spennende øy-kultur og historie, men også gode shopping-muligheter når det gjelder alt innen batikk, treutskjæringer, eksotiske og kulinariske opplevelser på byens matmarkeder.

Med kombinasjonen av safari i Tanzania og Zanzibar er du sikret opplevelser for livet og strender i verdensklasse.

 

Les også: Safari Tanzania og badeferie i Zanzibar

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn