Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av buffalo løper over veien

Tanzania: Vær og dyreliv

09.04.2019

Når er været i Tanzania best og når kan du oppleve flest dyr? Få svar på dine spørsmål og finn det beste reisetidspunkt her.

Tanzania er et fantastisk safariland, som byr på uforglemmelige opplevelser uansett når på året du reiser, og med sin beliggenhed tett på ekvator kan du forvente lunt eller tilmed varmt vær året rundt, hvis du drar på safari i Tanzania.

Det kan være noen sesongmessige utsving, som det kan være en god idé å ta høyde for, når du planlegger reise til Tanzania.

Planlegger du å avslutte safarireisen med en avslappende badeferie på Zanzibar, bør du også være oppmerksom på at været på paradisøya adskiller seg fra fastlandet. Les mer om Zanzibar og været på øyene her.

 

Været i Tanzania

Ikoniske Serengeti ligger på en høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13 grader om natten. Du vil derfor oftest oppleve deilig sommervær på dagen, mens kveldene og nettene kan være litt kjølige.

Vanligvis opplever Tanzanias høysletter en kort regntid i november og en litt lenger i mars og april. Som oftest kommer regnen bare som kraftige regnbyger, og deretter klarer det opp med vakkert solskinn igjen.

Det kan derfor sagtens la seg gjøre å dra på safari i Tanzania i regntiden – og en fordel er at områdene er mer frodige og det er ferre turister.

Herunder kan du få et overblikk over temperaturer og nedbør fordelt over årets 12 måneder.

Serengeti Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Max temp 29 29 29 28 27 27 26 27 28 29 28 28
Min temp 16 16 16 16 16 15 14 15 15 16 16 16
Nedbør i mm 79 101 130 156 89 43 13 28 54 71 117 106
Antall dager 14 14 18 22 18 8 6 7 7 10 17 16

 

Når skal man reise til Tanzania?

I årets første måneder er slettene frodige etter den korte regntiden i november og delvist desember, og dyrelivet er helt fantastisk. Her er det god mulighet for å få fantastiske safariopplevelser innen den store regntid setter inn i mars og april.

I perioden november til juni har du også mulighet for å oppleve The Great Migration, der millioner av gnuer sammen med tusenvis av sebraer og gaseller vandrer fra Serengeti Nasjonalpark i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbake igjen.

Gnuene vandrer ikke i én stor flokk, men i mange mindre grupper, og siden dyrene jo er ville, kan det være vanskelig å vite den presise ruten og det presise tidspunktet for dyrenes vandring. Sjansen for å oppleve gnuenes migrasjon i Tanzania er vanligvis størst i perioden november til juni, mens den i juli til oktober er størst i Kenya.

The Great Migration er på UNESCOs verdensarvliste og er kanskje en av de største dyreopplevelser, som du kan være heldig å få på din safari i Tanzania. Men selv om du reiser uten for denne perioden, kan du være sikker på masse fantastiske og minneverdige dyreopplevelser.

 

Finn din neste safarireise til Tanzania her.