Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Bali

Fakta om Bali
 • Denpasar
 • Bahasa Indonesia og balinesisk
 • Indonesiske rupier (IDR)
 • 4,22 millioner
 • 22-32°C
 • Sommertid: +6 timer, vintertid: +7 timer
Hvis du planlegger en reise til Bali, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo, der du blant annet kan finne praktiske informasjoner om visum, flybilletter og bagasje og en lang rekke gode råd angående vaksinasjoner, tips, beste reisetidspunkt og lokal etikette på Bali.
 
Er du nysgjerrig etter å se hvordan du skal bo, hvis du reiser til Bali, kan du se bilder og lese mer om alle våre hoteller på Bali her.
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre
plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5kg håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Bali med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Pass og visum

Norske statsborgere trenger visum for innreise til Indonesia, inkludert Bali. Når du søker om visum, er det viktig at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder fra planlagt hjemreisedato.
 
Du kan få et 30-dagers turistvisum ved ankomst på flyplassen. For å spare tid ved ankomst kan du forhåndsregistrere visumet ditt (Visa on Arrival) på nettet. Besøk https://molina.imigrasi.go.id for å søke. Dette må gjøres senest én uke før ankomst.
 
Før du starter søknadsprosessen, må du ha følgende klart: et bilde av passet ditt, et portrettbilde i farger (ikke passbildet), returbilletten din og adressen til det første hotellet ditt på Bali.
 
Når du har fylt ut opplysningene dine på nettet, går prosessen raskere når du ankommer flyplassen, ettersom du bare trenger å få turistvisumet bekreftet.
 
Visum til Bali koster for tiden 500 000 indonesiske rupier, som tilsvarer ca. 340 kr.
 
Hvis du planlegger å oppholde deg i Indonesia i mer enn 30 dager, eller hvis du ikke er norsk statsborger, anbefales det at du sjekker visumreglene. Du finner mer informasjon om visum til Indonesia hos Utenriksdepartementet.
 
Les mer om visum til Bali her

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege angående vaksinasjoner til Bali. Husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det blir nødvendig.
 
 

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Bali inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Det beste tidspunkt å besøke Bali

Bali er en fantastisk reisedestinasjon, som med sin beliggenhet tett ved ekvator byr på behagelige dagstemperaturer på ca. 30 grader året rundt. Klimaet på Bali kjennetegnes ved to sesonger – en tørr periode fra april til oktober og en våt periode fra oktober til mars. Selv om regnsesongen selvsagt er mer våt enn tørrsesongen, kan du uten problem reise til Bali hele året.
 
Vær oppmerksom på at nedenstående guide bare er veiledende. Regnsesongen kan være overraskende tørr og omvendt kan tørrsesongen være overraskende våt.
 

Tørrsesong på Bali

Balis tørrsesong går fra april til oktober og byr vanligvis på lange solrike perioder, som av og til blir avbrutt av kortere regnbyger. Denne årstid er derfor perfekt til utendørsaktiviteter, trekking, strandferie og mye mer.
Tørrsesongen er også Balis høysesong og spesielt juli og august byr på ekstra mange turister og høyere priser.
 

Regntid på Bali

Balis regntid går fra oktober til mars og byr vanligvis på mer ustadig vær. Oftest vil det allikevel være en del solskinstimer og heldagsregn er sjelden. Regnen faller ofte om natten eller i store skyll et par timer daglig og deretter kan du igjen oppleve høy sol og deilig vær.
 
Du kan derfor godt reise til Bali, selv om det er regntid. En fordel kan være at det ikke er helt så mange turister, og du derfor kan få det hele litt mer for deg selv.
Bare vær oppmerksom på at månedene desember til mars er særlig våte og derfor er ikke Bali opplagt for rene badeferier i denne perioden.
 

Balis klima

Under her kan du se hvordan været tidligere har vært i henholdsvis det sentrale og det sørlige Bali.
 
Sentrale Bali
Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Maks. temp.
30
30
31
31
30
30
29
29
30
31
31
31
Min. temp.
24
24
24
24
23
23
22
22
23
23
24
24
 
Sør-Bali
Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Maks. temp.
31
31
31
31
31
30
29
30
30
31
31
31
Min. temp.
24
24
24
24
24
23
23
23
23
24
24
24

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for de ansatte i turistbransjen. Dette er også tilfellet på Bali.
Tips er selvsagt et personlig valg og er helt frivillig, men vi anbefaler at du respekterer og følger den lokale tipskulturen.
 
Som en tommelfingerregel kan du regne med 30-60 NOK (50 000-85 000 IDR) per person per dag for guider og sjåfører på utflukter, mens 15-30 NOK (20 000-50 000 IDR) per dag er passende for rengjøring på strandferier.

Valuta på Bali

Valutaen på Bali (og i resten av Indonesia) heter indonesiske rupier (IDR).
 
I de fleste større byer finnes det bankautomater, der du kan ta ut lokal valuta. Det er også mulig å betale med Visa eller Mastercard på de fleste større hoteller og restauranter.
 
Sjekk valutaen

Tidsforskjell

Bali er syv timer foran Norge, når vi har vintertid, og seks timer foran, når vi har sommertid.

Språk

Det offisielle språk på Bali er Bahasa Indonesia, som i resten av Indonesia. Balinesernes eget språk er balinesisk, men i de fleste store byer og i turistområdene kan mange også både snakke og forstå engelsk.

Mygg

Mygg er vanskelige helt å unngå, når du reiser til Bali eller andre land i Asia. Selv om risikoen for malaria er liten bør du allikevel innen avreise overveie å snakke med legen om eventuelle sykdommer, som kan smitte via mygg.
 
For å minimere antallet av myggstikk kan du følge nedenstående anbefalinger:
 • Dekk til huden og bruk myggspray – spesielt på kvelden (lokal myggspray med DEET er mest effektiv)
 • Bruk eventuelt aircondition, for mygg foretrekker varme
 • Bruk myggnet over sengen, hvis det er mulig

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

I Indonesia bruker de 220/230 V som i Norge og mange steder er stikkene til to runde ben akkurat som de norske. Du kan derfor enkelt få ladet opp mobiltelefoner, kameraer og andre elektriske apparater.
 
Det kan være steder, der det blir brukt andre typer stikk og derfor anbefaler vi allikevel å ta med et adaptersett med fler ulike muligheter for stikk.

Data og internett

Vi anbefaler at du investerer i et SIM-kort, som du kan kjøpe på flyplassen umiddelbart etter ankomst. Personalet på flyplassen er flinke til å hjelpe deg med å låse opp telefoner og kan veilede deg gjennom prosessen med å sette inn SIM-kortet.
 
En viktig detalj å være klar over er at hvert SIM-kort bare er kompatibelt med én telefon. Det er derfor ikke mulig å dele et felles SIM-kort og bytte på å bruke det i forskjellige telefoner.
 
Anskaffelsen av et SIM-kort virker spesielt relevant for de som ønsker å bruke data uten å være avhengig av Wi-Fi og samtidig unngå en stigende telefonregning. Ifølge vår samarbeidspartner ligger prisen for 18 GB data for øyeblikket på rundt 12 EUR.

Takt og tone

Balineserne er berømte for sin toleranse og venlighet over for andre kulturer og på din reise til Bali vil du oppleve vennlige og imøtekommende lokale folk, som elsker å snakke.
 
Selv om balineserne er både vennlige og overbærende, når det kommer til turister, bør du allikevel være oppmerksom på at kulturen på Bali er veldig anderledes enn i Norge og derfor er det viktig å vise respekt for deres kultur, religion og lokale skikker.
 
Under her har vi samlet en rekke gode råd, som kan hjelpe deg godt på vei, når du skal reise til Bali.
 

Klær

Når du reiser til Bali, bør du generelt tenke over å kle deg pent. Shorts og t-skjorte eller sommerkjole er helt fint, men unngå alt for avslørende klesplagg - og ikke gå rundt uten bluse/trøye eller i badetøy, med mindre du er på stranden eller ved bassenget.
 
Selv om mange turister bader toppløse på strendene i sør, anbefaler vi at du beholder bikinien på for å unngå å fornærme de lokale, som ikke er vant til nakenhet i det offentlige rom.
Hvis du skal besøke lokale helligdommer eller templer, bør du sørge for at skuldre og knær er dekket til. Oftest vil det også være et krav at du skal bære sarong (kan vanligvis leies ved større templer, hvis ikke du selv har en).
 

Lokale skikker

Balineserne betrakter det som usmakelig og uverdig, hvis man ikke er i stand til å kontrollere sine følelser. Unngå derfor å vise vrede eller miste temperamentet i offentligheten. Unngå også å holde hendene på hoftene, når du snakker, for det anses som et tegn på forakt eller vrede. Dette kan også sees i de tradisjonelle dansene på Bali.
 
Men vær også oppmerksom på at den vestlige måten å vinke på ansees som veldig uhøflig på Bali. Strekk i stedet hånden ut og vink med en nedovergående bevegelse - eller unngå helt å vinke. Dersom du vil unngå å fornærme noen, bør du dessuten unngå at røre noens hode. Det betraktes som sjelens hjemsted og er derfor hellig.
 
Husk også å bruke begge hender eller høyre hånd, hvis du skal rekke noe til noen. Bruk ikke venstre hånd alene, for den oppfattes som uren.

Balinesisk nyttår

Det balinesiske nyttåret kalles også ’Nyepi’ og er en av de viktigste hinduistiske feiringene i den balinesiske kalenderen. Nyttåret følger månekalenderen og faller vanligvis i mars måned - i 2024 den 11. mars, i 2025 den 29. mars og i 2026 den 19. mars.
 
’Nyepi day’, eller ’silence day’ som dagen også kalles, er en offisiell helligdag og en dag i selvrefleksjonens tegn med meditasjon, stillhet og - for noen - faste. Rent praktisk betyr det at alt stenger ned fra klokken 6 denne dagen til klokken 6 dagen etter.
 
I denne periode er det ikke mulig å fly til/fra Bali eller å flytte seg fra en by til en annen, og det er ikke tillatt for turister å forlate hotellet. Siden ferrest mulig jobber denne dagen, kan det ikke garanteres at alle fasiliteter er tilgjengelige. I dagene før og etter ’Nyepi day’ avholdes det en haug av religiøse ritualer og seremonier, som det kan være en stor opplevelse å få overvære. Det kan imidlertid bety at det er turistattraksjoner som er stengt – spesielt dagen før.
 
Hvis du reiser over det balinesiske nyttåret, vil guiden din naturligvis fortelle deg mye mer om hvordan du skal forholde deg til nyttårsfeiringen og i hvilket omfang du kan få delta i feiringen.

Fast boat til Gili-øyene

Hvis du velger å kombinere din rundreise på Bali med en tur til de flotte Gili-øyene, da skal du være oppmerksom på at de fast boats, som seiler fra Bali til Gili som utgangspunkt ikke anbefales for barn under 3 år, gravide, gjester over 64 år eller reisende, som har ryggproblemer eller andre helsemessige problemer.
 
Det skyldes at operatørens forsikring ikke dekker reisende i noen av disse kategoriene, samt at det i dårlig vær kan være høye bølger.
 
Vi bruker naturligvis kun store, anerkjente selskaper hvor sikkerheten er på topp. Vanligvis vil dette være Bluewater Express som er en av de mest pålitelige fast boat operatørene i området.
 
Vær også oppmerksom på at du vil bli bedt om å betale en liten havneavgift både i avgangshavnen og ankomsthavnen. Beløpet kan endres uten varsel, men er for tiden Rp 10.000 per person, tilsvarende 6-7 NOK, som betales ved henholdsvis avreise og ankomst.
 

Transfer til/fra havnen

Når du reiser med fast boat til Gili-øyene, vil operatøren hente deg på hotellet ditt og kjøre deg til havnen. Det samme gjelder når du kommer tilbake til Bali.
 
Ved ankomst til og avreise fra Gili Trawangan må du sørge for egen transport til og fra hotellet, da det ikke er motoriserte kjøretøy på øya. Du kan derfor enten gå eller ta en cidomo (hestevogn). Pearl of Trawangan ligger mindre enn en kilometer fra havnen, og har du valgt å bo på Gili Eco Villas kan du enkelt praie en cidomo ved ankomst hvis du ikke har lyst til å gå de 2,5 km til hotellet.
 
Vær oppmerksom på at ved avreise fra Gili Trawangan må du sjekke inn på Bluewater Express-kontoret senest en time før avgang. Kontoret ligger ved Sama-Sama Reggae Bar kun få meter fra havnen. Hvis du er i tvil, spør hotellet.

Avstander på Bali

Bali er en relativt liten øy, og med privat sjåfør kommer du enkelt rundt på øya uten å bruke halve eller hele dager i bilen. På de lengre strekningene kombinerer vi vanligvis bilkjøring med sightseeing, slik at du opplever noen av Balis mange spennende severdigheter og attraksjoner på veien. Dette gjør at kjøreturen ikke føles så lang.
 
Du finner veiledende reisetider i diagrammene nedenfor.
Flyplass - Ubud
1½ time
Ubud - Lovina
2½-3 timer
Ubud - Sidemen
1½ time
Ubud - Sanur
1 time
Ubud - Padang Bai
1½ time
Lovina - Pekutatan
2½ timer
Lovina - Candidasa
3 timer
Lovina - Pemuteran
1 time
Candidasa - Sanur
1½-2 timer
Pemuteran - Sanur
4½-5 timer
Serangan - Sanur
½-1 time
Sanur - flyplass
½-1 time

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder.
 
Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder. Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

Ny turistskatt på Bali

Det er innført en turistskatt på 150.000 IDR (ca 100 NOK) per person, som alle besøkende på Bali må betale, også barn. Inntektene fra denne skatten vil bli brukt til å forbedre Balis infrastruktur og til prosjekter for å bevare øyas natur og kultur.
 
Turistskatten kan betales på forhånd via denne lenken for å unngå ventetid på flyplassen. Når betalingen er fullført får du en kvittering via e-post, som vises fram på flyplassen ved ankomsten til Bali.
 
Det er også mulig å betale skatten med kort direkte på flyplassen ved ankomsten til Bali.
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 3 netter i Ubud
 • 4 netter på Gili Trawangan
 • 4 netters badeferie i Sanur
 • Opplev Bali på egen hånd
 • Mulighet for utflukter
 • Øy-paradis og snorkling
Pris pr. pers. fra
19.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter i Ubud
 • 4 netter på Nusa Lembongan
 • 3 netter i Sanur
 • Barnevennlige hoteller med basseng
 • Få hoteller og minimal reisetid
 • Mange utflukter inkludert
 • Flere dager på egen hånd
Pris pr. pers. fra
22.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 18 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 11 netters rundreise
 • 4 netters badeferie
 • Privat sjåfør/guide
 • Ubud, Sidemen, Lovina og Pekutatan
 • Avslappende badeferie i Sanur
 • Mange utflukter inkludert
Pris pr. pers. fra
23.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn