Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
Machu Picchu sett fra toppen

Reiseinfo til Peru

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, quechua og aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

 Peru ligger i den vestlige delen av Sør-Amerika og er et spennende og historisk land. Her kan du oppleve jungelen i Amazonas, sandsurfing i ørkenen og oppleve inkariket med Machu Picchu.

 

Våre turer til Peru anbefales ikke til barn under 12 år.

 

Titicacainnsjøen er en kjempe innsjø rett ved Andesfjellene. Her kan man se de flytende Urose-øyene, som er laget av siv. Beboerne på øyene har tatt vare på den oppringelige måten å leve på, som de har gjort de siste mange hundre årene. Lær om kulturen til de lokale, mens vi nyter en god lunsj sammen.

 

I Cusco finner du en av de viktigste ruinene i Peru, Sacsayhuaman, som er et historisk kompleks med store steinmurer og mange mysterier. Den lille ruinen, Puka Pukara, og vanntempelet Tambomachay ligger også her. 

Urubamba-dalen, også kalt Den Hellige Dalen, ligger mellom Cusco og Machu Picchu. Området har en fantastisk utsikt fra en av de flotteste arkeologiske kompleksene funnet i Peru.

 

Hvis du ønsker mer naturrike og historiske opplevelser, kan du ta inkastien mot Machu Picchu. Den starter fra Piskacucho på 82 km-merket, der du går over Andesfjellene, gjennom små landsbyer, tette skoger og grønne daler. Å se Machu Picchu fra solporten ved soloppgang, er den ultimative belønningen etter en lang tur.

 

Amazonas er noe helt spesielt. Vi seiler nedover Amazonaselven, nyter det vakre, varierende landskapet, besøker lokale, som forteller om deres måte å leve på, en gåtur på kvelden i jungelen, fiske etter pirajaer og se etter grå og rosa delfiner.

 

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

 

 

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen mottar dere etter at tilbudet er akseptert, hvoretter vi sender faktura og dokumenter med informasjon om flyreisen. Det er veldig viktig at navnet deres er 100 % identisk med navnet i passene deres. Når vi først har reservert flybillettene, er det ikke mulig å endre det.

 

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise. I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene. Det er derfor viktig at du på avreisedagen sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP.  Her taster du inn reservasjonsnummeret fra flybilletten din og etternavnet ditt. Vi gjør oppmerksom på at det ikke lenger finnes fysiske billetter, og du derfor bare trenger pass og reservasjonsnummer ved innsjekking på flyplassen.

 

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

 

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

 

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

 

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

 

 

Det beste tidspunktet å besøke Peru

Peru er inndelt i 3 soner – kysten rundt Lima, høylandet rundt Cusco og Amazonas. Kystområdet rundt Lima har høyest temperatur fra desember til april. Her kan temperaturen ligge på 25-35 grader. I høylandet rundt Cusco er det stor temperaturforskjell fra dag til natt, så husk også litt varme klær. Det er en god ide å undersøke når det er minst og mest regn hvis du f.eks. skal på inkatrek. Det regner mest de første fire månedene på året. Den tørreste perioden er derfor fra mai til oktober. Amazonas har høye temperaturer og høy luftfuktighet. Det regner minst fra april til oktober. Fra juni til september er det minst mygg, og dyrene er lettere å se, fordi de oppholder seg en del i elvene på dette tidspunktet.

 

 

Ankomst på flyplassen

Den lokale samarbeidspartneren vår står klar på flyplassen for å ta imot deg.

 

 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På din reiseplan finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med i kofferten og håndbagasjen din. Det er viktig å pakke koffertene slik at hvis bagasjen blir forsinket på flyplassen, kan man fortsatt “klare” seg i noen dager med det man har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisin osv i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket, tar det alltid litt ekstra tid før bagasjen ankommer, sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

 

 

Transport i Peru

Det vil være transport med buss mellom stedene. Her blir du hentet på hotellet, transportert til busstasjonen og hjulpet videre med riktig buss. Når du kommer frem blir du igjen hentet på busstasjonen og kjørt til hotellet ditt.

 

 

Måltider og drikkevarer

Våre turer inkluderer de måltidene som er inkludert i dagsprogrammet. Drikkevarer er alltid på egen regning.

 

 

Forberedelser – husk dette

 

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle våre kunder å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er korrekt dekket til Peru med dine nåværende forsikringer. Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring må bestilles før innbetaling av depositum.

 

 

Visum

Det er ikke nødvendig med visum til Peru ved opphold under 90 dager. Men det er viktig at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder fra hjemreisedatoen, og at du har minimum 2 blanke sider med plass til stempel. Du kan lese mer om visumregler til Peru på regjeringens hjemmeside.

 

 

10 Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til din egen lege angående vaksinasjoner til Peru. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her. Husk å ta med deg bevis på at du er vaksinert, slik at du kan vise frem dette ved ankomst, hvis det blir nødvendig. Hvis du reiser med stopp i andre land, må du også være oppmerksom på reglene om dette. Snakk også med din lege her.

 

 

11 Påkledning på reisen til Peru

Peru er veldig omskiftelig, alt etter hvor du befinner deg, så det er en god ide alltid å ha med seg klær til både varme og kalde dager/kvelder. Hvis du skal på Inkavandringen, finner du anbefalt pakkeliste lenger nede.

 

 

12 Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker dette i håndbagasje din:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort og kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera og kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader, ev. adapter og annen elektronikk
 • Klær til et par dager, i tilfelle kofferten blir forsinket
 • Magepiller
 • Våtservietter
 • Håndsprit

 

 

Fakta

13 Valuta og økonomi i Peru

Myntenheten i Peru heter Nuevo sol (PEN). Vi anbefaler at du tar med deg Amerikanske Dollar, og veksler til PEN i Peru – dette kan gjøres nesten overalt, men la evt. guiden fortelle deg hvor det er best. Mastercard, Visa, Diners og American Express kan benyttes på de fleste hotellene og i noen butikker. I bankautomatene kan du bruke Mastercard eller Visa til å ta ut PEN. Man kan ikke ta ut penger i Amazonas.

 

Du kan få et godt måltid til rundt 60-70 kr. pluss drikkevarer.

 

 

14 Tips

Som mange andre steder, blir det på de fleste regningene lagt på 10-15 % i tips. Dette kan du se på regningen din. Utover dette kan det være greit å legge på rundt 5% til servitøren, men det er selvfølgelig helt opp til deg. Det er vanlig å gi bussjåfører, guider, piccoloer, taxisjåfører etc. tips. Her kommer du langt med 1-2 dollars.

 

 

15 Tidsforskjell

Peru ligger bak Norge: Sommertid – 7 timer, vintertid – 6 timer

 

 

16 Språk

De fleste peruanere snakker spansk. Rundt Titicaca-innsjøen snakker de det indianske språket, quechua, og i Amazonas er det flere andre innfødte språk. Størstedelen av befolkningen i Peru forstår også engelsk.

 

 

17 Mygg

Vi anbefaler at du kjøper en myggspray ved ankomst til Peru, da myggsprayen her er mer effektiv enn den du kan kjøpe i Norge. Vær nøye med å spraye etter mørkets frembrudd, spesielt i Amazonas. I Amazonas er det minst mygg fra juni til september. 

 

18 Høydesyke

På rundreisen kommer du rundt på noen steder, som ligger ganske langt over havets overflate. Dette kan gi høydesyke. Symptomene er vondt i hodet, svimmelhet, trøtthet, problemer med å sove, dårlig appetitt og generell utilpasshet. Det er umulig å vite på forhånd hvem som får høydesyke, og risikoen har ikke noe å gjøre med hverken alder, helse eller kondisjon.
 

Kontakt evt. lege eller helsestasjon innen avreise og lytt til de gode rådene fra guiden, dersom du opplever symptomer på høydesyke under reisen.

 

19 Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

Strømnettet i Peru er 220 volt, akkurat som hjemme i Norge, men det er ulike typer stikkkontakter. Vi anbefaler at du tar med deg en multi-adapter og et grenuttak, så du kan bruke flere ulike eletriske apparater på samme tid.

 

 

20 Takt og tone

Naturen:

I Peru er det viktig at man respekterer områdene man beveger seg i. De fleste områdene vi besøker er fredet, og både myndighetene og befolkningen tar dette veldig seriøst.

 

Røyking:

Det er forbudt å røyke i offentlige transportmidler og på og ved de fleste restauranter, barer etc.  Se skilting, eller spør en av de ansatte.

 

 

21 Pakkeliste til Inkastien

Generelt: Vi anbefaler at du pakker i en myk reisebagg og ikke en hard koffert. En ryggsekk/sportsbagg er enklere å pakke tett i et bagasjerom sammen med andre bagger. Ta med en ryggsekk til dagsturene, der du pakker de mest nødvendige tingene til vandringen. Husk å velge en ryggsekk, som gir god støtte slik at slipper vondt i rygg og skuldre.

I håndbagasjen skal det være plass til:

 • Vann
 • Lunsj
 • Ekstra trøye
 • Regntøy
 • Kamera
 • Håndsprit
 • Plaster
 • Evt. kikkert
 • Medisin
 • Verdigjenstander – pass, reisepapirer, penger, telefon

 

 

Husk også regntrekk til ryggsekken din, slik at tingene ikke blir våte. Det utleveres ryggsekker med plass til det mest nødvendige til turen. Her kan du pakke maks 7 kg, siden den skal bæres av et muldyr. Det kan være en god idé å pakke tingene dine i plastposer, bare for sikkerhets skyld. Overflødig bagasje blir oppbevart på hotellet i Cusco til du kommer tilbake igjen.

 

 

Pakkeliste til vandringen (veiledende):

 • Vandrestøvler – god ankelstøtte og med stiv sål (husk å gå dem til før turen)
 • Vann- og vindtett jakke med hette og overtrekksbukser – regntøy i tillegg
 • Evt. vandrestaver
 • 1 lue, varme hansker og halstørkle
 • 2-4 par vandresokker og evt. tynne sokker til å ha under
 • 1-2 gode bukser/shorts til å vandre i
 • Svettetransporterende undertøy og t-skjorter
 • 2-3 (ull)trøyer
 • Fleecetrøyer (1 lett og 1 varm)
 • Sovepose – kan pakkes i den store ryggsekken - husk at denne også skal pakkes vanntett
 • Liggeunderlag
Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, quechua og aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer