>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Machu Picchu sett fra toppen

Peru

Fakta om Peru
 • Lima
 • Spansk, quechua og aymara
 • Nuevo Sol (PEN)
 • 30 millioner
 • 13°C - 27°C
 • Sommertid -7 timer, vintertid -6 timer

Peru ligger i den vestlige delen av Sør-Amerika og er et spennende og historisk land. Her kan du oppleve jungelen i Amazonas, sandsurfing i ørkenen og oppleve inkariket med Machu Picchu.  Find din næste rejse til Peru her.

Våre turer til Peru anbefales ikke til barn under 12 år.

Finn din neste drømmereise til Peru her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Peru

Peru er inndelt i tre soner – kysten omkring Lima, høylandet omkring Cusco og Amazonas.

Kystområdet omkring Lima har høyeste temperaturer fra desember til april, der den ligger på 25-35 grader.

I høylandet omkring Cusco er det store temperaturforskjeller på dag og natt, så husk også å ta med litt varme klær. Det er en god idé å se etter når det er minst og mest regn, hvis du f.eks. skal på inka-trek. Det regner mest de første fire månedene på året. Den mest tørre perioden er derfor fra mai til oktober. 

Amazonas har høye temperaturer og høy luftfuktighet. Det regner minst fra april til oktober. Fra juni til september er det minst mygg og dyrene er enklere å se, for de oppholder seg en del ved elvene på dette tidspunktet.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.

Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.

Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.

Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Peru

Det vil være transport med buss mellom de ulike stedene. Du blir hentet på hotellet av din sjåfør og kjørt til buss-stasjonen. Derfra hjelper sjåføren deg med å finne riktig buss videre. Ved ankomst på neste stopp, blir du hentet på buss-stasjonen og kjørt til hotellet ditt.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Peru inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Peru med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum til Peru ved opphold på under 90 dager.

Men det er viktig at passet ditt er gyldig i minimum seks måneder fra hjemreisedatoen og at du har minimum to blanke sider med plass til stempel.

Du kan lese mer om visumregler til Peru på UDs hjemmeside.

Visumregler til Peru

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege angående vaksinasjoner til Peru. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, dersom det blir nødvendig.

Hvis du reiser med stopp i andre land, skal du også være oppmerksom på reglene omkring dette. Ta også en snakk med legen om dette.

Påkledning på reisen til Peru

Været i Peru kan være veldig forskjellig, avhengig av hvor du er. Derfor er det en god idé alltid å ha med klær til både varme og kalde dager/kvelder.

Hvis du skal på inkavandring, kan du se anbefalt pakkeliste lenger nede.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta og økonomi

Valutaen i Peru heter Nuevo Sol (PEN). Vi anbefaler at du tar med deg USD og veksler til PEN i Peru – dette kan gjøres nesten overalt, men la eventuelt guiden fortelle deg hvor det er best.

Mastercard, Visa, Diners og American Express kan brukes på de fleste hoteller og i noen butikker.

I bankautomater kan du bruke Mastercard og Visa til å ta ut PEN. Du kan ikke ta ut penger i Amazonas.

Du kan få et godt måltid til omkring 80-100 kr. pluss drikkevarer.

Tips

Som mange andre steder rundt i verden, blir det også i Peru lagt på 10-15% på regningen i service charge. Dette ser du på din regning. Utover dette kan det være en god idé å legge omkring 5% til servitøren, men det er selvsagt helt opp til deg om du ønsker å gjøre dette.

Det er vanlig å gi bussjåfører, guider, piccoloer, taxisjåfører osv. litt tips. Her kommer du langt med 1-2 dollars.

Tidsforskjell

Peru ligger syv timer etter Norge i sommertid og seks timer etter Norge i vintertid.

Språk

De fleste peruvianere snakker spansk. Omkring Titicaca-sjøen snakker de det indianske språket quechua og i Amazonas flere andre lokale språk.

Langt størstedelen av befolkningen i Peru forstår også engelsk.

Mygg

Vi anbefaler at du kjøper en myggspray ved ankomst i Peru, for deres myggspray er mer effektiv enn den du får kjøpt i Norge. Vær nøye med å spraye etter mørkets frembrud, spesielt i Amazonas. I Amazonas er det ferrest mygg fra juni til september.

Høydesyke

På rundreisen besøker du noen steder, som ligger relativt høyt over havets overflate. Dette kan gi høydesyke. Symptomene på dette er hodepine, svimmelhet, trøtthet, problemer med å sove, dårlig appetitt og generell utilpasshet.

Det er umulig å vite på forhånd hvem, som får høydesyke og risikoen har intet å gjøre med hverken alder, helse eller kondisjon.

Snakk eventuelt med legen innen avreise og lytt til guidens gode råd, hvis du får symptomer på høydesyke under reisen.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Strømnettet i Peru er 220 volt, akkurat som i Norge, men det blir brukt ulike typer stikk-kontakter. Vi anbefaler at du tar med deg en multi-adapter og et stikk med flere uttak, så du kan bruke flere elektriske apparater på samme tid.

Takt og tone

Naturen
I Peru er det viktig at man respekterer de områdene man beveger seg i. 

De fleste områder du besøker er fredet og både myndighetene og befolkningen har bevaringen av disse som høy prioritet.

Guiden vil informere deg om dette.

 

Røyking
Det er forbudt å røyke i offentlige transportmidler og ved de fleste restauranter, barer osv.

Se på skiltene eller spør eventuelt guiden eller en annen lokal, før du tenner en sigarett.

Pakkeliste til inkatrek

Generelt
Vi anbefaler at du pakker i en myk bag og ikke i en hard kuffert. En ryggsekk/sportsbag er enklere å pakke tett i et baggasjerom sammen med andre sekker/bagger.

Ta med en liten ryggsekk til dagsturene, der du pakker de mest nødvendige tingene til vandringen. Husk å velge en ryggsekk, som gir god støtte, der du bærer både med korsrygg og bryst for at skåne skuldre og rygg.

 

I den lille ryggsekken skal det være plass til: 

 • Vann
 • Lunsj
 • Ekstra genser
 • Regntøy
 • Kamera
 • Håndsprit
 • Plaster
 • Eventuelt kikkert. 
 • Medisin 
 • Verdigjenstander – pass, reisepapirer, penger, telefon

Husk også et regntrekk til ryggsekken, så ikke tingene blir våte.

 

Pakkeliste til vandringen, hvis du skal på inkatrek (veiledende):

 • Vandrestøvler – god ankelstøtte og med stiv sål (husk å gå dem til innen turen, så de har tilpasset seg foten din)
 • Vann- og vindtett jakke med hette og overtrekksbukser – i tillegg til regntøy
 • Eventuelt vandrestaver
 • 1 lue, varme vanter og skjerf
 • 2-4 par vandresokker og eventuelt tynne sokker til å ha under
 • 1-2 gode bukser/shorts å vandre i
 • Svette-transporterende undertøy og T-skjorter
 • 2-3 trøyer, gjerne ull
 • Fleecetrøyer (1 tynn og 1 tjukk)
 • Sovepose – kan pakkes i den store ryggsekken. Husk at denne også skal pakkes vanntett.
 • Liggeunderlag
Inkludert i prisen
 • 13 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 11 netters rundreise
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
Pris pr. pers. fra
29.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 16 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 12 netters rundreise
 • 2 netter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonas
Pris pr. pers. fra
46.995 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 15 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 10 netters rundreise
 • 3 netter på Inkastien
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Inkastien – og «Dead Womans Pass»
 • Machu Picchu
Pris pr. pers. fra
40.995 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn