Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
Nydelig sandstrand fra Zanzibar

Reiseinfo til Zanzibar

Fakta om Zanzibar
 • Tanzania, Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 700.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

På Zanzibar skjerpes alle sansene dine! Inntrykkene står i kø, og på «Spice Island» kan du oppleve krydder, kulturarv og ikke minst flotte kritthvite sandstrender

Sandstrendene er som et paradis, og er blant verdens beste!

Ved lavvann kan du som regel se de lokale mødrene samle muslinger, konkylier og små kreps sammen med barna sine. Havet er rikt på fisk, og familien seiler ut i Dhow-seilbåtene deres, som er av tre, for å fiske og samle tang som de kan selge videre.

Stone Town er den eneste store byen på Zanzibar, og den har en mørk fortid med slavehandel. De sørgmodige statuene i nærheten av Anglican Cathedral, og St. Monicas Hostel vitner om en hard tid. Her kan du fortsatt se cellene der slavene ble holdt fanget. 

Stone Town er også på Unescos liste over steder som er viktige for verdens arv. 

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser. 

 

 

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende.

 

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt. 

 

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

 

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

 

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

 

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

 

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

 

 

Været på Zanzibar

Du kan reise til Zanzibar stort sett hele året. Fra sist i mars til midt i mai måned kan man risikere regn i flere dager på grunn av den store regntiden, og det vil derfor være en fordel å planlegge rundt dette. I november kommer den lille regntiden, og det vil typisk være små regnskyll etterfulgt av blå himmel og sol. 

 

 

Tidevann

På østkysten av Zanzibar kan man oppleve det unike tidevannet som strekker seg fra å være helt oppe på kystlinjen, og helt ut til opptil 800 m. 

Du kan være heldig å oppleve at hotellet serverer middag på stranden under åpen himmel når det er tidevann. Det er dog bare i perioder dette kan la seg gjøre.

Nordkysten har ikke samme forskjell som østkysten. Her er også fine sandstrender, men man må være oppmerksom på at det plutselig kan bli dypt. Pass derfor på når du bader, spesielt med barn!

 

 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

 

 

Transport på Zanzibar

Den lokale samarbeidspartneren vår står klar på flyplassen til å transportere dere fra og til flyplassen. 

 

Utflukter

Du kan bestille ekstra turer når du er på Zanzibar.

Ekstra turer:

Dhow Sunset cruise

Dolphin Tour

Jozani Forest Tour

Mangapwani Slave Caves

Prison island

Safari Blue Trip

Sandbank/Nakupenda Tour

Spice Tour

Stone Town

 

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg.

 

 

Forberedelse/dette må du huske

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine. Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

 

 

10 Visum

Visum kan ordnes ved innreise til Tanzania, på flyplassen eller ved grenseoverganger. Har du vært på safari i Tanzania gjelder visum også på Zanzibar. Har du vært på safari i f.eks. Kenya må du også ha visum til Zanzibar.

Prisen per person er 50 USD ved visumskranken på flyplassen og varer i 3 måneder. Det er viktig at du har ledige sider i passet til innreisestempel og visum. Husk å ha med 50 USD per person kontakt til visum. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Tanzania. 

Les mer om visum til Tanzania her.

 

 

11 Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Tanzania. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gul feber. Kommer du reisende fra et land med krav om gul feber-vaksine, må du huske bevis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

 

 

12 Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Magepiller

13 Forbud mot bruk av plastposer på Zanzibar

Når du reiser til Zanzibar, skal du være oppmerksom på forbudet mot plastposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast, har det blitt vedtatt et forbud, som forbyr å bruke, importere, eksportere, fremstille, selge og oppbevare alle former for ikke-nedbrytbare plastposer og plastemballasje.

Eneste unntak er de små ”glidelås-poser”, som man bruker til oppbevaring av toalettsaker under reisen, og som man har med seg i håndbaggasjen. Det forventes at man oppbevarer og bruker disse under hele sin reise og først kaster posen, når man igjen har forlatt landet.

Dersom du ankommer Zanzibar med en plastpose, kan du enten la den ligge i flyet, når du forlater det eller du kan levere posen ved en av de skranker, som er i ankomsthallen til nettopp dette formål.

Myndighetene ønsker naturligvis ikke at turister og besøkende skal ha oppholdet sitt på øyen ødelagt på grunn av dette nye forbud, så de oppfordrer turister og besøkende til å tenke over hvordan man pakker tingene sine – og i hva – så de kan håndheve forbudet med minst mulig styr og mas for de, som besøker landet.

Tenk derfor på hvordan du pakker og unngå så vidt mulig å pakke i plastposer og plastemballasje.

 

 

 

Fakta

14 Valuta på Zanzibar

På Zanzibar må du ha med deg US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot på Zanzibar.

Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingsstedene på Zanzibar tar imot kredittkort. Hvis de tar imot kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

 

 

15 Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Tanzania. Vi anbefaler å ha små sedler på seg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD per koffert portøren bærer for deg, Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

 

 

16 Tidsforskjell

Tanzania er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

 

 

17 Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

 

 

18 Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner 

Zanzibar har 240 volt, og det blir brukt 3 benet stikk. Kjøp derfor en adapter hjemmefra slik at du er sikker på å få ladet opp apparatene din på ferien.

 

Fakta om Zanzibar
 • Tanzania, Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 700.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer