Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Zanzibar

Fakta om Zanzibar
 • Tanzania, Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 700.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

På Zanzibar skjerpes alle sansene dine! Inntrykkene står i kø, og på «Spice Island» kan du oppleve krydder, kulturarv og ikke minst flotte kritthvite sandstrender

Sandstrendene er som et paradis, og er blant verdens beste!

Ved lavvann kan du som regel se de lokale mødrene samle muslinger, konkylier og små kreps sammen med barna sine. Havet er rikt på fisk, og familien seiler ut i Dhow-seilbåtene deres, som er av tre, for å fiske og samle tang som de kan selge videre.

Stone Town er den eneste store byen på Zanzibar, og den har en mørk fortid med slavehandel. De sørgmodige statuene i nærheten av Anglican Cathedral, og St. Monicas Hostel vitner om en hard tid. Her kan du fortsatt se cellene der slavene ble holdt fanget. 

Stone Town er også på Unescos liste over steder som er viktige for verdens arv. 

 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Zanzibar

Du kan reise til Zanzibar stort sett hele året. Fra sist i mars til midt i mai måned kan man risikere regn i flere dager på grunn av den store regntiden og det vil derfor være en fordel å planlegge rundt dette.

I november kommer den lille regntiden og det vil typisk være små regnskyll etterfulgt av blå himmel og sol. Du kan derfor godt reise til Zanzibar i denne perioden.

Les mer om været på Zanzibar her.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På den tilsendte reiseplan finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i både kuffert og håndbagasje.

Vær oppmerksom på at det kan være forskjell på hvor mye bagasje du kan ha med deg på de ulike strekkene på turen. Hvis du for eksempel kan ta med 30 kg på første strekk, men bare 20 kg på neste strekk, er det viktig at du kun tar med deg 20 kg. Ellers risikerer du å skulle betale for overvekt.

Det er dessuten viktig at du pakker håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen. Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Zanzibar inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både en reiseforsikring og en avbestillingsforsikring. Hvis du allerede har en reiseforsikring, bør du innen avreise sikre deg at denne også gjelder for reise til Zanzibar og at du er ordentlig dekket.

Hvis du mangler reise- og/eller avbestillingsforsikring, henviser vi til vår samarbeidspartner, Europeiske Reiseforsikring, som gjerne hjelper deg.

Vær oppmærksom på at en eventuell avbestillingsforsikring skal bestilles innen innbetaling av depositum.

Reise- og avbestillingsforsikring

Visum

Norske statsborgere skal ha turistvisum, når de reiser til Tanzania/Zanzibar.

Du kan spare tid på flyplassen ved å søke visum online. For å gjøre dette, skal du opprette en konto (eVisa) på https://eservices.immigration.go.tz/visa og betale direkte med VISA eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta med dette på reisen. Denne digitale løsning er dessverre ikke spesielt brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at det er kunder, som har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.

Men ingen grunn til panikk, for du kan også uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Tanzania/Zanzibar. Det koster 50 USD pr person og betales kontant. Dette visum gjelder både for Tanzania (fastlandet) og for Zanzibar. Har du vært på safari i Tanzania først, trenger du altså ikke nytt visum for å reise til Zanzibar.

Vi anbefaler å søke visum i god tid innen avreise, men vær oppmerksom på at visum gjelder i tre måneder og at det skal være gyldig under hele oppholdet.

Vær i øvrig oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise og at det skal være minst to tomme sider i passet.

Du kan lese mer om visum til Tanzania/Zanzibar på Utenriksdepartementet sin hjemmeside: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_tanzania/id2415554/

Dersom du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi at du tar kontakt til Tanzanias ambassade i Stockholm for å høre hvilke regler, som gjelder for deg:  http://www.tanemb.se

Regjeringen.no

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Tanzania. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her

Husk på turen å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gulfeber. Kommer du reisende fra et land med krav om gulfeber-vaksine, må du huske dokumentasjon på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer på Zanzibar

Når du reiser til Tanzania/Zanzibar, skal du være oppmerksom på forbudet mot plastposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast, har det blitt vedtatt et forbud, som forbyr å bruke, importere, eksportere, fremstille, selge og oppbevare alle former for ikke-nedbrytbare plastposer og plastemballasje.

Eneste unntak er de små ”glidelås-poser”, som man bruker til oppbevaring av toalettsaker under reisen, og som man har med seg i håndbagasjen. Det forventes at man oppbevarer og bruker disse under hele sin reise og først kaster posen, når man igjen har forlatt landet.

Dersom du ankommer Tanzania/Zanzibar med en plastpose, kan du enten la den ligge i flyet, når du forlater det eller du kan levere posen ved en av de skranker, som er i ankomsthallen til nettopp dette formål.

Myndighetene ønsker naturligvis ikke at turister og besøkende skal ha oppholdet sitt i landet ødelagt på grunn av dette nye forbud, så de oppfordrer turister og besøkende til å tenke over hvordan man pakker tingene sine – og i hva – så de kan håndheve forbudet med minst mulig styr og mas for de, som besøker landet.

Tenk derfor på hvordan du pakker og unngå så vidt mulig å pakke i plastposer og plastemballasje.

Reiser til Zanzibar

Valuta på Zanzibar

Zanzibar er en del av Tanzania og derfor blir det brukt samme valuta som i Tanzania, nemlig tanzanianske shilling (TZS). Det er allikvel en god ide å ta med US Dollars til å betale drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha med 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 mottas ikke i Tanzania.

Vær oppmerksom på at ikke alle overnattingssteder på Zanzibar tar imot kredittkort og hvis det er mulig å betale med kredittkort, er det vanligvis et ganske høyt gebyr. Derfor anbefaler vi kontanter.

Det er som utgangspunkt bare mulig å ta ut kontanter i Stone Town.

Vær også oppmerksom på at tanzanianske shilling ikke kan veksles uten for landets grenser, så sørg for å veksle tilbake til USD, innen du reiser hjem.

Vær dessuten oppmerksom på at selv om valutaen i Kenya også heter shilling, så er det ikke den samme shilling som på Zanzibar/i Tanzania. Hvis du først har vært på safari i Kenya, kan du derfor ikke bruke eventuelt resterende kenyanske shilling på Zanzibar.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for de ansatte. Dette er også tilfellet på Zanzibar.

Vi anbefaler å ha små sedler på deg, fordi de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.

Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg og 6-12 USD pr person pr dag til guiden.

 Tips er selvsagt frivillig og skal gis personlig til guiden/portøren.

Infrastruktur-skatt

Vi gjør oppmerksom på at hotellene på Zanzibar oppkrever skatt på 1 USD pr person pr natt. Dette er ikke noe vi har mulighet for at påvirke og beløpet kan ikke betales via oss. Beløpet oppkreves ved utsjekking og betales altså direkte til hotellet.

Tidsforskjell

Zanzibar er to timer foran Norge, når vi har vintertid og en time foran Norge, når vi har sommertid.

Språk

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk bare "swahili") er landets offisielle språk. Engelsk er også et hovedspråk i landet og snakkes spesielt i byene og turistområdene.

På Zanzibar kan du med andre ord klare deg fint på engelsk.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnett på rommene.

Elektrisitet og oppladning av bl.a. mobiltelefoner

Zanzibar har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk. Kjøp derfor en adapter hjemmefra slik at du er sikker på å få ladet opp apparatene din på ferien.

Tidevann på Zanzibar

De kritthvite sandstrendende på Zanzibar er blant verdens beste og sammen med det krystallklare Indiske Ocean og de vakre koralrevene er disse strendene absolutt en av hovedattraksjonene på paradisøya. Her kan du også oppleve det fasinerende tidevann – spesielt på østkysten av øya, der det er størst forskjell på flo og fjære.

Tidevann på Zanzibars østkyst

Det er høyvann to ganger i døgnet og forskjellen på høy- og lavvann er størst omkring fullmåne og nymåne. Når forskjellene er på sitt høyeste, kan du oppleve opp til 800 meters havbund være helt blottet ved lavvann. På noen tider av døgnet er det derfor ikke ideelt å bade i sjøen på østkysten. Til gjengjeld er det rik mulighet for å lete etter skjell og konkylier på den bare havbunden, utforske revene langs kysten, gå en tur langs den vakre sandstranden eller ta en svømmetur i det lekre bassenget på hotellet.

Mindre tidevann på nordkysten

Hvis du drømmer om å kunne bade i sjøen hele dagen, da er nordkysten det perfekte stedet for deg. Strendene på nordkysten er ikke så påvirket av tidevannet og vannet kan derfor nytes hele dagen. Men vær oppmerksom på at vannet her blir veldig fort dypt og derfor er ikke nordkysten god for barn.

Sikkerhet på Zanzibar

Zanzibar er generelt et veldig sikkert sted å reise. Turistene er viktig for Zanzibars økonomi og langt de fleste lokale er veldig vennlige og hjelpsomme.

Men som i mange andre utviklingsland skal du være oppmerksom på at en stor del av befolkningen er fattige og de vil gå langt for å skaffe mat til familien. Det hender derfor, dessverre, at turister blir utsatt for ran.

For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger disse råd:

 1. Unngå å bevege deg utenfor hotellet på egen hånd – spesielt på kvelden
 2. Få hotellet til å sørge for en bil, hvis du skal på utflukt eller ut for å spise, i stedet for å få tak i en tilfeldig taxi på gaten
 3. Husk å avtale avhentingssted og -tidspunkt med sjåføren, når han setter deg av, så du ikke skal tenke på det, når du skal hjem igjen
 4. Ikke ta med de mest verdifulle smykkene dine på reisen
 5. Ha en rumpetaske eller liten veske med dine verdier tett på kroppen, når du er på tur – unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok fremme
 6. Bruk den sunne fornuft og ikke ta noen sjanser

Sjøpinnsvin på østkysten

På østkysten av Zanzibar finner du noen av de absolutt vakrste strendene i verden med krystallklart, asurblått vann. Ulempen med østkysten er bare at det kan være mange sjøpinnsvin, som ved mellom- og lavvann kan være en utfordring, hvis du ønsker å bade i sjøen.

Sjøpinnsvin kan være veldig smertefulle å tråkke på. Vi anbefaler derfor at du tar med noen badesko/tøfler eller bruker de badeskoene, som mange hoteller stiller til rådighet gratis.

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn