Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Zanzibar

Fakta om Zanzibar
 • Tanzania, Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 700.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
På Zanzibar skjerpes alle sansene dine! Inntrykkene står i kø, og på «Spice Island» kan du oppleve krydder, kulturarv og ikke minst flotte kritthvite sandstrender. Sandstrendene er som et paradis, og er blant verdens beste!
 
Ved lavvann kan du som regel se de lokale mødrene samle muslinger, konkylier og små kreps sammen med barna sine. Havet er rikt på fisk, og familien seiler ut i Dhow-seilbåtene deres, som er av tre, for å fiske og samle tang som de kan selge videre.
Stone Town er den eneste store byen på Zanzibar, og den har en mørk fortid med slavehandel. De sørgmodige statuene i nærheten av Anglican Cathedral, og St. Monicas Hostel vitner om en hard tid. Her kan du fortsatt se cellene der slavene ble holdt fanget. 
 
Stone Town er også på Unescos liste over steder som er viktige for verdens arv. 
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Zanzibar

Zanzibar ligger nær ekvator, så du kan forvente deilig varmt vær og dagtemperaturer på 25-30 °C året rundt. Temperaturen i det krystallklare sjøvannet følger dagtemperaturen, og vannet er varmt og deilig året rundt.
 
Det eneste som skiller høysesong fra lavsesong er regntiden, som hovedsakelig faller i april og mai og i mindre grad i mars, november og desember. Resten av året er været på Zanzibar vanligvis preget av solskinn, varme og svært lite regn.
 

Regntiden på Zanzibar

Den viktigste regntiden på Zanzibar er fra slutten av mars til midten av mai. Her kan du risikere regn i flere dager, og nedbøren kan være svært kraftig, noe som gjør at denne sesongen ikke er ideell for strandferie, selv om temperaturene fortsatt er høye og sjøvannet varmt.
 
I november og begynnelsen av desember er det regntid, og den kjennetegnes gjerne av korte regnskyll etterfulgt av blå himmel og solskinn. Det er derfor mulig å reise til Zanzibar i disse månedene, og en fordel med å reise i disse månedene er at det er færre turister på øya.
 
I høysesongen fra juni til oktober og fra januar til februar er risikoen for regn minst, og du vil oppleve solskinn og blå himmel store deler av tiden.
 

Været på Zanzibar måned for måned

Nedenfor finner du informasjon om gjennomsnittstemperaturer og nedbør i Zanzibar måned for måned.
 
Zanzibar
Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Max temperatur
32
33
32
30
29
29
29
29
30
31
31
31
Min temperatur
23
22
22
23
22
21
20
19
19
20
21
22
Vann temperatur
29
29
29
29
28
27
26
25
26
26
28
29
Nedbør i mm
86
54
150
385
254
70
50
48
52
96
216
184

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Zanzibar inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Norske statsborgere skal ha turistvisum, når de reiser til Tanzania og Zanzibar.
 
Du kan spare tid på flyplassen ved å søke visum online. For å gjøre dette, skal du opprette en konto (eVisa) på https://visa.immigration.go.tz/ og betale direkte med VISA eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta med dette på reisen. Denne digitale løsning er dessverre ikke spesielt brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at det er kunder, som har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.
 
Men ingen grunn til panikk, for du kan også uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Tanzania. Det koster 50 USD pr person og betales kontant. Dette visum gjelder også på Zanzibar.
 
Vi anbefaler å søke visum i god tid innen avreise, men vær oppmerksom på at visum gjelder i tre måneder og at det skal være gyldig under hele oppholdet. Vær i øvrig oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise og at det skal være minst tre tomme sider i passet.
 
Du kan lese mer om visum til Tanzania på Utenriksdepartementet hjemmeside. Dersom du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi at du tar kontakt til Tanzanias ambassade i Stockholm for å høre hvilke regler, som gjelder for deg.
 

Infrastruktur-skatt

Vi gjør oppmerksom på at hotellene på Zanzibar oppkrever skatt på 4 USD pr person pr natt. Dette er ikke noe vi har mulighet for at påvirke og beløpet kan ikke betales via oss. Beløpet oppkreves ved utsjekking og betales altså direkte til hotellet.
 
Guide til å søke om visum

Vaksinasjoner

Det er ditt ansvar som reisende å sørge for at du har de nødvendige vaksinene for å reise til Zanzibar. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med din egen lege eller en vaksinasjonsklinikk vedrørende vaksinasjoner. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.
 
Som reisende fra Kenya til Zanzibar bør du være spesielt oppmerksom på at det kreves vaksine mot gulfeber, da Kenya er et høyrisikoland. Snakk med legen din om dette også, og husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig. Hvis legen din fraråder deg gulfebervaksinasjon og du får legens skriftelige dokumentasjon på dette, så ta dette med på reisen.
 
Les mer på www.fhi.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer på Zanzibar

Når du reiser til Tanzania/Zanzibar, skal du være oppmerksom på forbudet mot plastposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.
 
I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast, har det blitt vedtatt et forbud, som forbyr å bruke, importere, eksportere, fremstille, selge og oppbevare alle former for ikke-nedbrytbare plastposer og plastemballasje.
 
Eneste unntak er de små ”glidelås-poser”, som man bruker til oppbevaring av toalettsaker under reisen, og som man har med seg i håndbagasjen. Det forventes at man oppbevarer og bruker disse under hele sin reise og først kaster posen, når man igjen har forlatt landet.
 
Dersom du ankommer Tanzania/Zanzibar med en plastpose, kan du enten la den ligge i flyet, når du forlater det eller du kan levere posen ved en av de skranker, som er i ankomsthallen til nettopp dette formål.
 
Myndighetene ønsker naturligvis ikke at turister og besøkende skal ha oppholdet sitt i landet ødelagt på grunn av dette nye forbud, så de oppfordrer turister og besøkende til å tenke over hvordan man pakker tingene sine – og i hva – så de kan håndheve forbudet med minst mulig styr og mas for de, som besøker landet.
 
Tenk derfor på hvordan du pakker og unngå så vidt mulig å pakke i plastposer og plastemballasje.
 
Reiser til Zanzibar

Valuta på Zanzibar

Zanzibar er en del av Tanzania og derfor blir det brukt samme valuta som i Tanzania, nemlig tanzanianske shilling (TZS). Det er allikvel en god ide å ta med US Dollars til å betale drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha med 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2006 mottas ikke på Zanzibar.
 
Vær oppmerksom på at ikke alle overnattingssteder på Zanzibar tar imot kredittkort og hvis det er mulig å betale med kredittkort, er det vanligvis et ganske høyt gebyr. Derfor anbefaler vi kontanter.
 
Det er som utgangspunkt bare mulig å ta ut kontanter i Stone Town.
 
Vær også oppmerksom på at tanzanianske shilling ikke kan veksles uten for landets grenser, så sørg for å veksle tilbake til USD, innen du reiser hjem.
 
Vær dessuten oppmerksom på at selv om valutaen i Kenya også heter shilling, så er det ikke den samme shilling som på Zanzibar/i Tanzania. Hvis du først har vært på safari i Kenya, kan du derfor ikke bruke eventuelt resterende kenyanske shilling på Zanzibar.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for de ansatte. Dette er også tilfellet på Zanzibar. Vi anbefaler å ha små sedler på deg, fordi de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.
 
Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg og 6-12 USD pr person pr dag til guiden. Tips er selvsagt frivillig og skal gis personlig til guiden/portøren.

Infrastruktur-skatt

Vi gjør oppmerksom på at hotellene på Zanzibar oppkrever skatt på 4 USD pr person pr natt. Dette er ikke noe vi har mulighet for at påvirke og beløpet kan ikke betales via oss. Beløpet oppkreves ved utsjekking fra hotellet og betales altså direkte til hotellet.

Tidsforskjell

Zanzibar er to timer foran Norge, når vi har vintertid og en time foran Norge, når vi har sommertid.

Språk

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk bare "swahili") er landets offisielle språk. Engelsk er også et hovedspråk i landet og snakkes spesielt i byene og turistområdene. På Zanzibar kan du med andre ord klare deg fint på engelsk.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnett på rommene.

Elektrisitet og oppladning av bl.a. mobiltelefoner

Zanzibar har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk. Kjøp derfor en adapter hjemmefra slik at du er sikker på å få ladet opp apparatene din på ferien.

Tidevann på Zanzibar

De kritthvite sandstrendende på Zanzibar er blant verdens beste og sammen med det krystallklare Indiske Ocean og de vakre koralrevene er disse strendene absolutt en av hovedattraksjonene på paradisøya. Her kan du også oppleve det fasinerende tidevann – spesielt på østkysten av øya, der det er størst forskjell på flo og fjære.
 

Tidevann på Zanzibars østkyst

Det er høyvann to ganger i døgnet og forskjellen på høy- og lavvann er størst omkring fullmåne og nymåne. Når forskjellene er på sitt høyeste, kan du oppleve opp til 800 meters havbund være helt blottet ved lavvann. På noen tider av døgnet er det derfor ikke ideelt å bade i sjøen på østkysten. Til gjengjeld er det rik mulighet for å lete etter skjell og konkylier på den bare havbunden, utforske revene langs kysten, gå en tur langs den vakre sandstranden eller ta en svømmetur i det lekre bassenget på hotellet.
 

Mindre tidevann på nordkysten

Hvis du drømmer om å kunne bade i sjøen hele dagen, da er nordkysten det perfekte stedet for deg. Strendene på nordkysten er ikke så påvirket av tidevannet og vannet kan derfor nytes hele dagen. Men vær oppmerksom på at vannet her blir veldig fort dypt og derfor er ikke nordkysten god for barn.

Sikkerhet på Zanzibar

Zanzibar er generelt et veldig sikkert sted å reise. Turistene er viktig for Zanzibars økonomi og langt de fleste lokale er veldig vennlige og hjelpsomme.
 
Men som i mange andre utviklingsland skal du være oppmerksom på at en stor del av befolkningen er fattige og de vil gå langt for å skaffe mat til familien. Det hender derfor, dessverre, at turister blir utsatt for ran.
 
For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger disse råd:
 • Unngå å bevege deg utenfor hotellet på egen hånd – spesielt på kvelden
 • Få hotellet til å sørge for en bil, hvis du skal på utflukt eller ut for å spise, i stedet for å få tak i en tilfeldig taxi på gaten
 • Husk å avtale avhentingssted og -tidspunkt med sjåføren, når han setter deg av, så du ikke skal tenke på det, når du skal hjem igjen
 • Ikke ta med de mest verdifulle smykkene dine på reisen
 • Ha en rumpetaske eller liten veske med dine verdier tett på kroppen, når du er på tur – unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok fremme
 • Bruk den sunne fornuft og ikke ta noen sjanser

Sjøpinnsvin på østkysten

På østkysten av Zanzibar finner du noen av de absolutt vakrste strendene i verden med krystallklart, asurblått vann. Ulempen med østkysten er bare at det kan være mange sjøpinnsvin, som ved mellom- og lavvann kan være en utfordring, hvis du ønsker å bade i sjøen.
 
Sjøpinnsvin kan være veldig smertefulle å tråkke på. Vi anbefaler derfor at du tar med noen badesko/tøfler eller bruker de badeskoene, som mange hoteller stiller til rådighet gratis.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell på Zanzibar
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
29.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjerners resort med halvpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
30.995 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 12 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netters opplevelsesrik safari
 • 5 netters badeferie på Zanzibar
 • Lake Manyara
 • Tarangire
 • Ngorongoro-krateret
 • Mange safariopplevelser på kort tid
 • Eksotisk badeferie på Zanzibar
Pris pr. pers. fra
27.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • 4 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
40.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn