Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av buffalo løper over veien

Reiseinfo til Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
Vi anbefaler at du leser nedenstående reiseinfo til Tanzania, der du finner en lang rekke informasjoner, som vi mener er gode å ha, når du planlegger en tur på safari i Tanzania.
 
Dessuten oppfordrer vi deg til å lese mer om de hotellene, som du har mulighet for å bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Tanzania
Hoteller på Zanzibar
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Tanzania

Du kan dra på safari i Tanzania hele året. Serengeti ligger på et platå/en høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten.
 
Den store regntiden strekker seg fra april til slutten av mai og den lille regntiden ligger i november. Når det regner i Tanzania er det vanligvis som voldsomme, men kortvarige regnbyger og etterfølgende er det oppklaring igjen.
 
Det kan derfor være fint å dra på safari i regntiden også – området er mer frodig og det er ikke så mange turister.
 

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Tanzania

På alle safariturene i Tanzania kjører vi alltid i firehjulstrukne landcruisere med uttrekkbart tak, slik at du kan stå oppreist under safarien. På denne måten får du fri utsikt til alle sidene og mulighet for å få noen fantastiske bilder av dyrene på safarien.
 
Vi kjører med maks seks personer i bilen. Det sikrer at alle får en vindusplass. Det er mulig å bestille egen bil mot ekstra betaling, slik at du ikke kommer i samme bil med andre gjester. Husk å opplyse dette når du bestiller reisen.
Privat safaribil koster 3.200kr. Prisen er pr bil uansett antall personer i bilen (maks seks).
 

Transporttid

 • Kilimanjaro - Karatu: 4-5 timer (ca. 200 km)
 • Karatu – Tarangire: 1,5 time (ca. 140 km)
 • Karatu – Serengeti: 4 timer (ca. 250 km)
 • Serengeti – Ngorongoro: 3-4 timer (ca. 100 km)
 • Ngorongoro – Karatu: 1 time (ca. 35 km)
 • Karatu - Lake Manyara: 30 min. (ca. 30 km)
 • Lake Manyara – Arusha: 1,5 time (ca. 80 km)
 
Tidene avhenger av vær og føre. Særlig i regnsesongen kan store mengder av nedbør gi utfordringer, men det er risiko for å kjøre fast hele året – spesielt inne i nasjonalparkene, der det ikke er asfalt. Hvis dette skjer, har vi selvsagt faste prosedyrer for hvordan det skal håndteres, så dere så fort som mulig kan komme dere videre.
 
Safari i Tanzania

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Tanzania inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Visum

Norske statsborgere skal ha turistvisum, når de reiser til Tanzania og Zanzibar.
 
Du kan spare tid på flyplassen ved å søke visum online. For å gjøre dette, skal du opprette en konto (eVisa) på Tanzanias Visa Application System og betale direkte med VISA eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta med dette på reisen. Denne digitale løsning er dessverre ikke spesielt brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at det er kunder, som har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.
 
Men ingen grunn til panikk, for du kan også uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Tanzania. Det koster 50 USD pr person og betales kontant. Dette visum gjelder også på Zanzibar.
 
Vi anbefaler å søke visum i god tid innen avreise, men vær oppmerksom på at visum gjelder i tre måneder og at det skal være gyldig under hele oppholdet. Vær i øvrig oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise og at det skal være minst tre tomme sider i passet.
 
Du kan lese mer om visum til Tanzania på Utenriksdepartementet hjemmeside.
Dersom du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi at du tar kontakt til Tanzanias ambassade i Stockholm for å høre hvilke regler, som gjelder for deg.
 
Veiledning til søknad om visum

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Tanzania. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her
Husk på turen å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.
Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gulfeber. Kommer du reisende fra et land med krav om gulfeber-vaksine, må du ha med dokumentasjon på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.
 
Les mer på www.fhi.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær til safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. Når det blir mørkt kommer det litt flere mygg og vi anbefaler derfor en langermet bluse eller trøye. Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser. Det kan være en god idé å ta med et skjerf eller lignende for å beskytte nese og munn mot støv på grusveiene.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer i Tanzania

Når du reiser til Tanzania, skal du være oppmerksom på forbudet mot plastposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.
 
I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast, har det blitt vedtatt et forbud, som forbyr å bruke, importere, eksportere, fremstille, selge og oppbevare alle former for ikke-nedbrytbare plastposer og plastemballasje.
 
Eneste unntak er de små ”glidelås-poser”, som man bruker til oppbevaring av toalettsaker under reisen, og som man har med seg i håndbagasjen. Det forventes at man oppbevarer og bruker disse under hele sin reise og først kaster posen, når man igjen har forlatt landet.
 
Dersom du ankommer Tanzania med en plastpose, kan du enten la den ligge i flyet, når du forlater det eller du kan levere posen ved en av de skranker, som er i ankomsthallen til nettopp dette formål.
 
Myndighetene ønsker naturligvis ikke at turister og besøkende skal ha oppholdet sitt i landet ødelagt på grunn av dette nye forbud, så de oppfordrer turister og besøkende til å tenke over hvordan man pakker tingene sine – og i hva – så de kan håndheve forbudet med minst mulig styr og mas for de, som besøker landet.
 
Tenk derfor på hvordan du pakker og unngå så vidt mulig å pakke i plastposer og plastemballasje.
 
Reiser til Tanzania

Valuta i Tanzania

Den lokale valuta i Tanzania heter tanzanianske shilling (TZS), men det er en god idé å ta med US dollars til å betale drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha med 20, 10, 5 og 1 dollarsedler.
 
Dollarsedler eldre enn 2013 mottas ikke i Tanzania og vær oppmerksom på at tanzanianske shilling ikke kan veksles uten for landets grenser. Sørg derfor for å veksle tilbake til USD innen hjemreise.
 
Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingssteder i Tanzania tar imot kredittkort. Hvis det er mulig å betale med kredittkort, er gebyret vanligvis ganske høyt. Derfor anbefaler vi kontanter.
 
Sjekk valutaen

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen til de ansatte. Det er også tilfellet i Tanzania.
 
Vi anbefaler å ha små sedler på deg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.
 
Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg, og 6-12 USD pr person pr dag til safariguiden. Tips er selvsagt frivillig og skal gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Tanzania er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge, når vi har sommertid.

Språk

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk «Swahili») er det offisielle språket. Engelsk er også et hovedspråk i landet og er veldig vanlig, spesielt i byene og i turistområdene.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnetting på rommene.

Elektrisitet og oppladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer og de fleste overnattingssteder stenger av disse om natten. Det kan derfor være en god ide å ta med en lommelykt eller mobiltelefon, som kan lyse.
 
Tanzania har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

Sikkerhet i Tanzania

Tanzania er generelt et veldig sikkert sted å reise og langt de fleste lokale er veldig vennlige og hjelpsomme.
 
Men som i mange andre utviklingsland skal du være oppmerksom på at en stor del av befolkningen er fattige og vil gå langt for å skaffe mat til familien. Det hender derfor, dessverre, at turister blir utsatt for ran.
 
For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger disse rådene:
 • Unngå å bevege deg utenfor hotellet på egen hånd – spesielt på kvelden
 • Få hotellet til å sørge for en bil, hvis du skal på utflukt eller ut for å spise, i stedet for å få tak i en tilfeldig taxi på gaten
 • Husk å avtale avhentingssted og -tidspunkt med sjåføren, når han setter deg av, så du ikke skal tenke på det, når du skal hjem igjen
 • Ikke ta med de mest verdifulle smykkene dine på reisen
 • Ha en rumpetaske eller liten veske med dine verdier tett på kroppen, når du er på tur – unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok fremme
 • Bruk den sunne fornuft og ikke ta noen sjanser

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn