Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av buffalo løper over veien

Reiseinfo til Tanzania

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Vi anbefaler at du leser nedenstående reiseinfo til Tanzania, der du finner en lang rekke informasjoner, som vi mener er gode å ha, når du planlegger en tur på safari i Tanzania.

Dessuten oppfordrer vi deg til å lese mer om de hotellene, som du har mulighet for å bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Tanzania
Hoteller i Mombasa
Hoteller på Zanzibar

Finn din reise til Tanzania her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende.

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Tanzania

Du kan dra på safari i Tanzania hele året. Serengeti ligger på et platå/høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten.

Den store regntiden strekker seg fra april til slutten av mai, og den lille regntiden i november. Når det regner i Tanzania er det som regnbyger, og etterfølgende er det oppklaring igjen.

Det kan derfor være fint å dra på safari i regntiden også – området er mer frodig og det er ikke så mange turister.

Ankomst på flyplassen

Den lokale guiden står klar på flyplassen for å ta imot deg, og samme guide følger deg på hele turen. 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen.

Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen.

Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Tanzania

På alle safariturene i Tanzania kjører vi i firehjulstrukne landcruisere utstyrt med oppklappbart paraplytak som gjør det mulig å stå opp under safarikjøringen. På denne måten får du fri utsikt til alle sidene og mulighet for å få noen fantastiske bilder av dyrene på safarien. Vi kjører med maks 6 personer i bilen. Det sikrer at alle får en vindusplass. Det er mulig å bestille egen bil mot ekstra betaling, slik at du ikke kommer i samme bil med andre gjester. Husk å opplyse dette når du bestiller reisen.

Privat safaribil koster 3.200kr. Prisen er pr. bil uansett antall personer i bilen (maks 6).

Transporttid:
Kilimanjaro - Karatu: 4-5 timer (ca. 200 km)
Karatu – Tarangire: 1,5 time (ca. 140 km)
Karatu – Serengeti: 4 timer (ca. 250 km)
Serengeti – Ngorongoro: 3-4 timer (ca. 100 km)
Ngorongoro – Karatu: 1 time (ca. 35 km)
Karatu - Lake Manyara: 30 min. (ca. 30 km)
Lake Manyara – Arusha: 1,5 time (ca. 80 km)

Tider avhenger av vær og føre.

Safari i Tanzania

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre dere har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive bare gjelder lokale drikkevarer, dvs. hvis dere fx. ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Som utgangspunkt kan du regne med følgende:
Safari alene: 1000 kr pr. person
Safari og badeferie:  2000 kr pr. person

Beløpet er gjennomsnittlig pr person.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine.

Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring.

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum

Norske statsborgere skal ha turistvisum, når de reiser til Tanzania og Zanzibar. Visum kan fåes ved ankomst på flyplassen, det koster 50 USD pr person og betales kontant. Visum gjelder også på Zanzibar.

Du kan spare tid på flyplassen ved å søke visum online. For å gjøre dette, skal du opprette en konto (eVisa) på https://eservices.immigration.go.tz/visa og betale direkte med VISA eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta med dette på reisen. Denne digitale løsning er dessverre ikke spesielt brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at det er kunder, som har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.

Men ingen grunn til panikk, for du kan også uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Tanzania. Det koster 50 USD pr person og betales kontant. Visum gjelder også på Zanzibar.

Vi anbefaler å søke visum i god tid innen avreise, men vær oppmerksom på at visum gjelder i 3 måneder og at det skal være gyldig under hele oppholdet.

Vær i øvrig oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise og at det skal være minst to tomme sider i passet.

Du kan lese mer om visum til Tanzania på Utenriksdepartementet sin hjemmeside: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_tanzania/id2415554/

Dersom du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi at du tar kontakt til Tanzanias ambassade i Stockholm for å høre hvilke regler, som gjelder for deg:  http://www.tanemb.se

Visum - Tanzania

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Tanzania. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gul feber. Kommer du reisende fra et land med krav om gul feber-vaksine, må du huske bevis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

vaksine.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær til safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. 

Når det blir mørkt kommer det litt flere mygg og vi anbefaler derfor en langermet bluse eller skjorte.

Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser.

Det kan være en god idé å ta med et skjerf eller lignende for å beskytte nese og munn mot støv på grusveiene.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Magepiller

Forbud mot bruk av plastposer i Tanzania

Når du reiser til Tanzania, skal du være oppmerksom på forbudet mot plastposer, som trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast, har det blitt vedtatt et forbud, som forbyr å bruke, importere, eksportere, fremstille, selge og oppbevare alle former for ikke-nedbrytbare plastposer og plastemballasje.

Eneste unntak er de små ”glidelås-poser”, som man bruker til oppbevaring av toalettsaker under reisen, og som man har med seg i håndbaggasjen. Det forventes at man oppbevarer og bruker disse under hele sin reise og først kaster posen, når man igjen har forlatt landet.

Dersom du ankommer Tanzania med en plastpose, kan du enten la den ligge i flyet, når du forlater det eller du kan levere posen ved en av de skranker, som er i ankomsthallen til nettopp dette formål.

Myndighetene ønsker naturligvis ikke at turister og besøkende skal ha oppholdet sitt i landet ødelagt på grunn av dette nye forbud, så de oppfordrer turister og besøkende til å tenke over hvordan man pakker tingene sine – og i hva – så de kan håndheve forbudet med minst mulig styr og mas for de, som besøker landet.

Tenk derfor på hvordan du pakker og unngå så vidt mulig å pakke i plastposer og plastemballasje.

Reiser til Tanzania

Valuta i Tanzania

I Tanzania må du ha med deg US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Tanzania.

Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingsstedene i Tanzania tar imot kredittkort.

Hvis de tar imot kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Overnattingsstedene i Tanzania

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Tanzania.

Vi anbefaler å ha små sedler på seg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.

Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD per koffert portøren bærer for deg, og 6-12 USD per person per dag til safariguiden.

Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Tanzania er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Språk

Tanzanias befolkning er på ca. 52 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk «Swahili») er det offisielle språket. Engelsk er også et hovedspråk i landet og utbredd spesielt i byene og turistområdene.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, og de fleste overnattingsstedene stenger av disse om natten. Det kan derfor være en god ide å medbringe en lommelykt eller mobiltelefon som kan lyse. 

Tanzania har 240 volt, og det blir brukt 3 benet stikk.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn