Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Maldivene

Fakta om Maldivene
 • Malé
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommertid +3 time, vintertid +4 timer

Maldivene består av en masse små koraløyer i det Indiske Ocean. Det er ca. 1800 øyer, men ferre enn 200 av dem er bebodd.

Det er 340.000 innbyggere på Maldivene, og ca. en fjerdedel av disse bor i hovedstaden, Malé. Befolkningen er overveiende av indisk avstamming og muslimer og de lever av landbruk, båtbyggeri, fiskeri og turisme.

Nyt det azurblå havet, slapp av på de hvite strendene, ta en dykke- eller snorkeltur med de mange fisk og flotte koraller eller book en spaopplevelse. En reise til Maldivene er ren bortskjemmelse!

Finn din drømmereise til Maldivene her.

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Etter aksept av tilbudet fremsender vi dokumenter med informasjon om flyreisen, inklusiv reiseplan.

Det er veldig viktig at navnet ditt på flybillettene er 100% identisk med det navnet, som står i passet, for det ikke kan endres når reservasjonen er gjennomført.

I enkelte tilfelle kan det hende at det skjer endringer i flytidene, og derfor er det viktig at du på avreisedagen sjekker de aktuelle flytider for din reise på VIEW TRIP. Her inntaster du ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.  

Plassreservasjon

Selv om vi selvsagt veldig gjerne vil hjelpe, så har vi dessverre ikke mulighet for å reservere plasser på flyet. Hvis du har spesielle ønsker til hvor du gjerne vil sitte på flyet, eller hvis dere er en større gruppe, som reiser sammen og dere vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, anbefaler vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsreserverer seter i flyet.

På flyselskapets hjemmeside er det en funksjon, som heter noe i dur med ”manage my booking” og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til bedre komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere flyseter. De fleste flyselskaper åpner typisk først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Det er derfor en god idé å forsøke å foreta plassreservasjonen så som mulig etter at du har mottatt e-tickets fra oss.

Hvis det enda ikke er mulig å booke seter, vil du få beskjed om dette sammen med info om når det åpnes opp for muligheten for å forhåndsreservere flyseter.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, der du blant annet kan velge plasser i flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Maldivene

Du kan reise til Maldivene året rundt og temperaturene er jevne uansett når du drar. Den mest tørre perioden er fra oktober til april, men det er også den dyreste perioden, siden flyselskaper og hoteller setter prisene godt opp her. Spesielt omkring jul, nyttår og i vinterferien kan det være ekstra dyrt.

Reise til Maldivene 

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale representant står klar til å ta imot deg på flyplassen.

Innsjekket baggasje og håndbaggasje

På reiseplanen finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ta med i kufferten og i håndbaggasjen.

Det er viktig å pakke kufferten slik, at hvis baggasjen blir forsinket på flyreisen, kan man fortsatt ”klare” seg i noen dager med det man har i håndbaggasjen.

Husk å pakke pass, penger, evt. visum, medisin osv. i håndbaggasjen. Hvis baggasjen blir forsinket tar det alltid litt ekstra tid, før baggasjen ankommer, sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport på Maldivene

Maldivene er en stor gruppe av flere øyer. Det er derfor hovedsakelig på vann at all transporten går. I hovedstaden Malé er det litt biltrafikk, men ingen busser.

Måltider og drikkevarer

Våre turer inkluderer de måltider og drikkevarer, som er inkludert i programmet.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle våre kunder å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn med dine nåværende forsikringer ved reiser til Maldivene.

Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum

Du trenger ikke visum, når du reiser til Maldivene, så lenge reisen er kortere enn 30 dager.

Men det er viktig at passet ditt er gyldig i minimum 6 måneder fra hjemreisedatoen.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege vedrørende vaksinasjoner til Maldivene. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, dersom det blir nødvendig.

Vaksine.no

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker flg. i din håndbaggasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader, adapter og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Piller mot dårlig mage
 • Håndsprit

Valuta på Maldivene

Du betaler med Maldiviske rufiyaa (MVR) på Maldivene. På alle øyene, bortsett fra hovedøya, kan du bruke USD og EUR.

Vi anbefaler at du tar med USD/EUR i små lapper. Du kan også bruke vanlige kredittkort på øyene.

Tips og prisnivå

Maldivene er ikke en billig feriedestinasjon. Hvis ikke man har All Inclusive på hotellet/resortet, kan det fort bli en dyr fornøyelse. 

Vi anbefaler derfor alltid å oppgradere til All Inclusive, så ikke du trenger å tenke på den store regningen som kommer ved utsjekking fra hotellet/resortet.

Det blir automatisk lagt på 10% på regningen på hotell, på restauranter og i barer og ofte også, hvis du kjøper en tur/utflukt på øya. Det er god skikk å gi litt ekstra i tips, men det er selvfølgelig helt opp til deg selv.

Tidsforskjell

Norsk tid +4 timer på vinteren, og norsk tid +3 timer på sommeren.

Språk

Det offisielle språket på Maldivene er Dhivehi, men på hotellerne, i turistområdene og i hovedstaden snakker de også engelsk.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Det brukes trebente stikk med 240 volt (engelske stikk). Vi anbefaler at du tar med en adapter, så du kan få ladet opp alle dine elektriske apparater.

Takt og tone

Røyking: Det er forbudt å røyke på restauranter, caféer, i regjeringsbygninger og offentlige virksomheter og på større offentlige områder. Men noen caféer og restauranter kan ha fått særlige tillatelser.

Maldivene er et muslimsk land og det er derfor ikke tillatt å ta med alkohol eller produkter med svinekjøtt inn i landet.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn