Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Maldivene

Fakta om Maldivene
 • Malé
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommertid +3 time, vintertid +4 timer
Maldivene består av en masse små koraløyer i det Indiske Ocean. Det er ca. 1800 øyer, men ferre enn 200 av dem er bebodd.
 
Det er 340.000 innbyggere på Maldivene, og ca. en fjerdedel av disse bor i hovedstaden, Malé. Befolkningen er overveiende av indisk avstamming og muslimer og de lever av landbruk, båtbyggeri, fiskeri og turisme.
 
Nyt det azurblå havet, slapp av på de hvite strendene, ta en dykke- eller snorkeltur med de mange fisk og flotte koraller eller book en spaopplevelse. En reise til Maldivene er ren bortskjemmelse!
 
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Maldivene

Du kan reise til Maldivene året rundt og temperaturene er jevne uansett når du drar. Den mest tørre perioden er fra oktober til april, men det er også den dyreste perioden, siden flyselskaper og hoteller setter prisene godt opp her. Spesielt omkring jul, nyttår og i vinterferien kan det være ekstra dyrt.
 
Reise til Maldivene 

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger. Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger. Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.
 

Transfer med sjøfly

Hvis du reiser med sjøfly til feriestedet, må du være oppmerksom på at du normalt bare har lov til å ta med 20 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje - uavhengig av hvor mye du har lov til å ta med på internasjonale flyvninger.

Transport på Maldivene

Maldivene er en stor gruppe av flere øyer. Det er derfor hovedsakelig på vann at all transporten går. I hovedstaden Malé er det litt biltrafikk, men ingen busser. Når du lander på Maldivene, blir du møtt på flyplassen av en sjåfør, som kjører deg til havnen. Derfra tar du båten til øya, som resortet ligger på. Sjåføren sørger for at du kommer med den riktige båten. Turen med båt tar ca. 45 minutter.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Maldivene inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.
 

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Visum og innreise

Du trenger ikke visum, når du reiser til Maldivene, så lenge reisen er kortere enn 30 dager. Men det er viktig at passet ditt er gyldig i minimum seks måneder fra hjemreisedatoen. Husk også å fylle ut en online Traveller Health Declaration via IMUGA tidligst 72 timer før avreise til Maldivene.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege vedrørende vaksinasjoner til Maldivene. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.
 
Les mer på www.helsenorge.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta

Du betaler med maldiviske rufiyaa (MVR) på Maldivene. På alle øyene, bortsett fra hovedøya, kan du bruke USD og EUR.
Vi anbefaler at du tar med USD/EUR i små lapper. Du kan også bruke vanlige kredittkort på øyene.
 
Sjekk valutaen

Tips og prisnivå

Maldivene er ikke en billig feriedestinasjon. Hvis du ikke allerede har All Inclusive på ditt hotell, blir det derfor fort en dyr ferie.
 
Vi anbefaler at du opgraderer til All Inclusive, så du kan slappe av og nyte ferien og ikke tenke på om du får en stor regning, når du sjekker ut og reiser hjem.
 
Det blir automatisk lagt på 10% på regningen på hotellet, restauranter og i barer og ofte også, hvis du kjøper en tur/utflukt på øya. Det er god skikk å gi litt ekstra i tips, men det er selvfølgelig helt opp til deg selv.

Tidsforskjell

Maldivene er fire timer foran, når vi har vintertid i Norge og tre timer foran, når vi i Norge har sommertid.

Språk

Det offisielle språket på Maldivene er Dhivehi, men på hotellerne, i turistområdene og i hovedstaden snakker de også engelsk.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Det brukes trebente stikk med 240 volt (engelske stikk). Vi anbefaler at du tar med en adapter, så du kan få ladet opp alle dine elektriske apparater.

Takt og tone

Røyking: Det er forbudt å røyke på restauranter, på caféer, i regjeringsbygninger og offentlige virksomheter og på større offentlige områder. Men noen caféer og restauranter kan ha fått særlige tillatelser.
 
Maldivene er et muslimsk land og derfor er det ikke tillatt å ta med alkohol eller produkter med svinekjøtt inn i landet.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)
 
Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn