Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
Hvit sandstrand sett fra luften

Reiseinfo til Maldivene

Fakta om Maldivene
 • Malé
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommertid +3 time, vintertid +4 timer

Maldivene ligger i Det Indiske Ocean og består av mange små koralløyer så langt øyet rekker! Det er ca. 1800 øyer, men ferre enn 200 er bebodd.

 

Det er 340.000 innbyggere på Maldivene, og en fjerdedel bor i hovedstaden, Malé.

 

Befolkningen er av overveiende indisk avstamming og muslimer. De lever av landbruk, båtbygging, fisking og turisme. Nyt det azurblå havet, slapp av på de hvite sandstrendene, dykk eller snorkle med de mange fiskene og de flotte korallene, eller book en spa-opplevelse. Dette er ren avslapping og luksus!

 

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også reisebetingelsene våre her.

 

 

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende.

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt. Vi gjør oppmerksom på at det ikke lenger finnes fysiske billetter. Bare ta med deg passet og reservasjonsnummeret ditt når du sjekker inn på flyplassen.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

 

 

Det beste tidspunktet å besøke Maldivene

Du kan dra til Maldivene året rundt, og temperaturene er jevne uansett når du drar. Den tørreste perioden er fra oktober til april, men det er også den dyreste perioden ettersom flyselskaper og hoteller setter opp prisene da. Typisk rundt jul, nyttår og vinterferien kan det være ekstra dyrt.

 

 

Ankomst på flyplassen

Den lokale samarbeidspartneren vår står klar på flyplassen for å ta imot deg og hjelper deg til hotellet.

 

 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

 

 

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltider og drikkevarer som er inkludert i programmet.

 

Forberedelser/dette må du huske

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Maldivene med de nåværende forsikringene dine.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

 

 

Visum

Det er ikke nødvendig med visum når du reiser til Maldivene på reiser under 30 dager. Det er dog viktig at du sjekker at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen fra Maldivene.

 

 

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Maldivene. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

 

 

10 Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av at kofferten blir forsinket
 • Magepiller
 • Våtservietter
 • Håndsprit

 

 

Fakta

11  Valuta og økonomi

Du betaler med Maldiviske rufiyaa (MVR) på Maldivene. Du kan på flere øyer, bortsett fra hovedøya, bruke USD eller EUR. Vi anbefaler at du tar med USD/EUR i små sedler, og det er mulig å bruke vanlige kredittkort på øyene.

 

 

12 Tips

Maldivene er ikke en billig feriedestinasjon. Hvis man ikke har All Inclusive på hotellet sitt, forsvinner pengene raskt! Vi anbefaler derfor alltid å oppgradere på hotellet hvis det ikke allerede er inkludert, slik at du ikke ender opp med en stor regning når du reiser fra øya igjen. Det kommer automatisk 10% på regningen på hotellet, på restauranter og i baren og hvis du kjøper en tur/utflukt på øya. Det er velsett å gi litt ekstra tips, men selvfølgelig valgfritt.

 

 

13 Tidsforskjell

Det er +4 timer i forhold til Norge når det er vintertid, og +3 timer når det er sommertid.

 

 

14 Reisebetingelser

Det offisielle språket på Maldivene er Dhivehi, men på hotellene og i turistområdene snakker de engelsk. Dette gjelder også i hovedstaden.

 

 

15 Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

Maldivene har trebente stikk-kontakter med 240 volt (engelske stikk). Vi anbefaler at du tar med deg en adapter slik at du kan lade opp kamera, telefon osv.

 

 

16 Takt og Tone

Røyking: Det er forbudt å røyke på restauranter, kafeer, i regjeringsbygninger og offentlige virksomheter og større offentlige områder. Kafeer og restauranter kan ha særlige tillatelser.

Maldivene er et muslimsk land, og det er derfor ikke lovlig å ha med seg alkohol og produkter med svinekjøtt.

Fakta om Maldivene
 • Malé
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommertid +3 time, vintertid +4 timer