Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 23.995 NOK
16 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka og luksus på Maldivene

Velkommen til frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser og en fantastisk natur! Opplev Sigiriya med en gammel festning på toppen av den imponerende løveklippen, togtur fra Nuwara Eliya til Ella, byen Kandy med det hellige "Temple of the Tooth", og Bahirawakanda-tempelet med den imponerende 26 meter høye hvite Buddhaen. Nyt den unike naturen og et rikt dyreliv i henholdsvis Minneriya og Udawalawe nasjonalparker, og få et innblikk i den srilankiske livsførselen og kulturen når du besøker en krydderhage og de lokale i Sigiriya.

De siste dagene kan du legge deg på de kritthvite sandstrendene og nyte det krystallblå vannet i ren luksus på Maldivene. Dykk ved korallrevet, få massasje i spaområdet eller slapp helt av med en drink i hånda. 
 

Høydepunkter på Sri Lanka

 • 8 netters rundreise i Sri Lanka med privat sjåfør/guide
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og byggekunst
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella – en av verdens vakreste togturer
 • Minneriya Nasjonalpark – asiatiske elefanter og et rikt fugleliv omkring Minneriya-innsjøen
 • Innblikk i den srilankanske livsførelsen – besøk hos de lokale i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum
 • Udawalawe Nasjonalpark – ville elefanter og skjønne naturopplevelser
 • Negombo – avslapping med vann og strand den siste dag, innen turen går videre
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert!

 

Høydepunkter på Maldivene

 • 5 netters All Inclusive opphold på førsteklasses hotell i Deluxe Room
 • Hvite sandstrender og krystallklart vann
 • Direkte adgang til koralrevet via gangbro
 • Rik mulighet for snorkling, paddle board og andre aktiviteter på vann
 • Utflukter og oppdagelsesturer i området

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer eller flere/færre netter?
Skriv til oss. Så skreddersyr vi gjerne ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo.

På hotellet, som ligger rett ut til det vakre Indiske Ocean, blir du tatt imot med en forfriskende velkomstdrink og du vil bli briefet om programmet for de neste dagene.

Inkludert
Goldi Sands Hotel 3
Frokost
Dag 3:

Sigiriya og besøk i buddhistisk tempel

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til de vakre landskapene.

Ved ankomst sjekker du inn på hotellet, der du har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

På kvelden besøker du det buddhistiske tempelet i byen, der du får mulighet for å oppleve de ritualer, som de lokale har. Du vil også bli velsignet med «Chanting of Pritith», og etterpå vil den buddhistiske munken knytte en velsignet snor om håndleddet på deg for å gi deg hell og god karma.

Dette er en fantastisk opplevelse og gir et veldig godt innblikk i de lokale buddhisters kultur.

Etter besøket i tempelet blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 4:

Lion Rock i Sigiriya og elefanter i Minneriya Nasjonalpark

Etter frokost drar vi for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen videre til Minneriya Nasjonalpark, der du drar på en sein ettermiddagssafari for å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Selv om de majestetiske kjempene er hovedattraksjonen i nasjonalparken, er det også mulig å oppleve andre dyrearter, blant annet flokker av hjort og et rikt fugleliv.

Etter disse skjønne naturopplevelser i Minneriya Nasjonalpark blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 5:

Landsbybesøk, spice garden og Kandy

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå blir du kjørt til en landsby rett i nærheten. Her har du mulighet for å oppleve og utforske den simple livsstilen som de lokale lever, få en rundvisning på åkrene deres og kanskje få en prat med noen av de lokale.

Etter landsbybesøket fortsetter du mot byen Kandy. Underveis stopper du ved en lokal ”spice garden”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Foruten krydderier til bruk i madlagingen, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderihagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Deretter vil det bli servert en autentisk srilankansk lunsj, innen du fortsetter mot byen Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åser og teåkere.

Kandy var den siste kongelige hovedstaden, innen byen kom under britisk kontroll i 1815 og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttet i 2009, byr byen på masse spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. I Temple of the Tooth finner du nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetand.

Tempelet er utsmykket etter alle kunstens regler og er et absolutt must-see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert
Thilanka Hotel 3
Frokost
Dag 6:

Nuwara Eliya og besøk på tefabrikk

I dag går turen mot Nuwara Eliya, som er berømt for sin teproduksjon.

På veien stopper du ved vakre vannfall og besøker en tefabrikk, der du får lov å bli med «bak kulissene». Det er en både imponerende og overraskende prosess, som kan virke veldig ”gammeldags” – særlig når man tenker på at det faktisk er te, som blir solgt til store merker som f.eks. Lipton.

Ved ankomst til Nuwara Eliya sjekker du inn på hotellet og kan slappe av resten af dagen.

Inkludert
Summer Hill Breeze 3
Frokost
Dag 7:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Om formiddagen har du mulighet for å slappe av eller gå på oppdagelse i det vakre Nuwara Eliya, som også er kjent som Sri Lankas ’Little England’.

Heretter kjører sjåføren deg til Nanu Oya togstasjon, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste i verden og tar deg helt ut der hvor enn ikke bilen kommer.

Avstanden mellom Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fasinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og fjellandskaper, gjennom tunneller og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å kjøre deg til hotellet, og deretter har du resten av dagen til å gjøre hva du har lyst til.

Inkludert
Morning Dew Hotel 4
Frokost
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen kan brukes som du selv ønsker i sjarmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare vannfall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leie en mountainbike og utforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd.

Du har også mulighet for å besøke Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

På ettermiddagen kjører sjåføren deg til Udawalawe, der du sjekker inn på hotellet og kan nyte kvelden i deilige omgivelser.

Inkludert
Grand Udawalawe Safari Resort 4
Frokost
Dag 9:

Udawalawe Nasjonalpark - Negombo

Etter frokost besøker du et Elephant Transit Home, som blir drevet av en organisasjon, som hjelper forlatte babyelefanter med å komme ut i naturen igjen. Det er en morsom opplevelse å se de små ivrige elefanter komme løpende opp til foringsstedet, der de får melken sin.  

Herfra er det en kort kjøretur til Udawalawe Nasjonalpark, som har Sri Lankas største konsentrasjon av ville elefanter. Her drar du på safari og opplever det fasinerende dyreliv, som blant annet også teller krokodiller, aper, bøfler, hjorter og et rikt fugleliv.

Etter safarien kjører du videre til Negombo, der du overnatter, innen turen fortsetter til hvite paradisstrender på Maldivene.

Inkludert
Goldi Sands Hotel 3
Frokost
Dag 10:

Turen går til Maldivene

­Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra flyr du videre til Maldivene.

Ved ankomst til Maldivenes internasjonale flyplass, som ligger på øya Malé, blir du hentet og seilt ut til øya South Malé Atoll. Seilturen tar ca. 45 minutter, og her får du det første inntrykket av dette fantastiske område i Det Indiske Ocean, der øyene nærmest ligger dryppet ut som små grønne oaser omgitt av hvitt sand.

Olhuveli Beach & Spa Resort, som danner rammen om badeferien din, ligger på spissen av South Malé Atoll og gir deg direkte adgang til det krystallklare vannet, hvite strender så langt øyet rekker og korallrevet, som byr på uforglemmelige snorkel-opplevelser.

Her har du alle muligheter for å slippe hverdagen og komme helt ned i gir.

Innkvartering:

Du bor i et deluxe-rom på 50 kvm med balkong eller terrasse, som vender ut mot den fredfylte lagunen. På rommet er det også en mini-bar, som blir fylt opp hver dag som en del av All Inclusive-pakken, og kaffe/te og et lekkert en-suite baderom.

All Inclusive inkluderer følgende:

 • Frokost
 • Lunsj
 • Ettermiddagste med snacks
 • Middag
 • Drikkevarer, blant annet brus, vann, juice og iste, kaffe og te, vin, sprit, cocktails og den alkoholfri varianten av ”mocktails”
Inkludert
Olhuveli Beach & Spa 4
Halvpensjon
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Olhuveli Beach & Spa - Beach Villa 4
Olhuveli Beach & Spa - Deluxe Water Villa 4
Dag 11-14:

Luksus på Maldivene

Olhuveli Beach & Spa tilbyr alt hva du trenger i løpet av oppholdet ditt. Uansett hvor på området du befinner deg, vil du se vannet og den hvite stranden. Om det skal nytes i stillhet eller brukes og utforskes, er helt opp til deg.

Det er mange aktiviteter å velge imellom, og når du trenger det, kan du bare trekke deg tilbake på det fantastiske resortet, som er din base, mens du bor der, og som sørger for at du på alle måter er velforsynt.

Maldivene er fantastisk å oppleve både over og under vann, og det er rik mulighet for å komme hjem med opplevelser du aldri glemmer. I oppholdet er det inkludert fri wi-fi på rommet og på hotellet og fri adgang til mosjonsrom og innendørsaktiviteter som blant annet biljard, dart, ping-pong og badminton. Blant noen av utendørsaktivitetene kan nevnes: Delfincruise, guidet snorkel-safari, solnedgangscruise, paddle boards og wind surfing.

 

Under finner du en liste med aktiviteter som er inkludert i All Inclusive pakken:

 • ½ time snorkel gruppeleksjon (og snorkelutstyr til fri avbenyttelse under hele oppholdet)
 • ½ time gruppeleksjon i windsurfing (og windsurfing utstyr til fri avbenyttelse under hele oppholdet)
 • Fri avbenyttelse av paddle board og kajakker, samt windsurfing utstyr 1 time om dagen
 • Mosjonsrom, tennisbane, badminton, bordtennis, beachvolleyballer, dart, billiard og snooker
 • Én valgfri tur (pr person pr opphold, og bare hvis været tillater det) – velg mellom snorkel-safari og besøk på en lokal øy

Dersom du ønsker flere netter på badeferien, er dette mulig.

Inkludert
Olhuveli Beach & Spa 4
All inclusive
Dag 15:

Hjemreisen begynner

Du spiser frokost på resortet, og etterpå sjekker du ut og sier farvel til det vakre Maldivene, innen reisen tilbake til Norge begynner.

På flyturen har du god tid til å slappe av og tenke tilbake på alle de fantastiske opplevelser, som du har hatt på din reise til Sri Lanka og Maldivene.

Inkludert
Frokost
Dag 16:

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Eventyret er slutt for denne gangen, men forhåpentlig har du en masse uforglemmelige opplevelser og vidunderlige minner med deg hjem i baggasjen.

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 8 netter på Sri Lanka med frokost
 • 5 netter på Maldivene i Deluxe Room med All Inclusive
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Afhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider på Sri Lanka som beskrevet i programmet
 • All Inclusive på Maldivene
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på rundreisen
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!