Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 35.995 NOK
16 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka og luksus på Maldivene

Velkommen til det frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser, vakre strender og en helt fantastisk natur.

 

Opplev Sigiriya og den imponerende løveklippen, som skyter opp midt i den frodige naturen, de fascinerende huletempelene ved Dambulla og byen Kandy med det hellige «Temple of the Tooth”. Nyt den vakre naturen og det rike dyrelivet i Yala Nasjonalpark og den fantastisk flotte togturen fra Nuwara Eliya til Ella.

 

De siste dagene kan du bruke i ren luksus på Maldivene, omgitt av kritthvite sandstrender og det krystallklare blå vannet. Her kan du dykke ved koralrevet, få massasje i spa-området eller bare koble helt av.

 

Vi anbefaler at du kjøper halvpensjon på rundreisen på Sri Lanka for bare 1500 NOK pr person. Vår erfaring er at det skjer så mye i løpet av dagen, at det er veldig greit på kvelden bare å kunne spise på hotellet. Det er selvsagt også mulig å velge halvpensjon ved ankomst, men så skal du forvente en litt høyere pris.

 

Høydepunkter på Sri Lanka

 • 8 netters rundreise i Sri Lanka med privat sjåfør/guide
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og byggekunst
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella – en av verdens vakreste togturer
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum
 • Yala Nasjonalpark – safari blant leoparder og elefanter
 • Dambulla Cave Temple – Sri Lankas best bevarte huletempel
 • Negombo – avslapping med vann og strand den siste dag, innen turen går videre
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert

 

Høydepunkter på Maldivene

 • 5 netters opphold på førsteklasses hotell
 • Hvite sandstrender og krystallklart vann
 • Direkte adgang til koralrevet via gangbro
 • God mulighet for snorkling, paddle board og andre aktiviteteri og på vann
 • Utflukter og oppdagelsesturer i området

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Sri Lanka

Slik bestiller du en reise

Det er et stort valg å velge en reise. Start med å bestille et uforpliktende tilbud i dag

Finn drømmereisen Finn drømmereisen på vår hjemmeside. Hvis du trenger hjelp, kan du ringe oss på 21 95 58 27 eller skrive til oss på info@flamingotours.no.
Velg dato og flyplass Velg både avreisedato og flyplass i skjemaet. Tilbudet ditt vil være basert på disse valgene.
Motta personlig tilbud Vi setter opp og sender deg et helt uforpliktende tilbud, vanligvis innen én arbeidsdag.
Se flyplan og skreddersy I ditt personlige tilbud kan du se reiseplanen, tilleggsvalg, viktig informasjon og skreddersy reisen med vår reiserådgiver.
Godkjenn og bestill Når dere er fornøyde, godkjenner dere tilbudet på deres personlige tilbud, hvor dere også finner depositumsbeløpet.
Reisen venter! Vi sørger for å holde dere oppdatert om eventuelle tidsendringer.

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike internasjonale flyplass, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo, som ligger ut til det vakre Indiske Ocean.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Dambulla Cave Temple

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til det vakre landskapet.

På veien besøker du Dambulla Cave Temple, som er det største og best bevarte huletempelet på Sri Lanka. Huletempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige steingrotter, som inneholder en haug av fascinerende statuer og veggmalerier.

Deretter kjører du videre til Sigiriya, der du sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

Inkludert hotell
Fresco Water Villa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 4:

Lion Rock i Sigiriya

Etter frokost drar du for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen tilbake til hotellet, der du har resten av dagen på egen hånd.

Det er mulig å kjøpe en safaritur i Minneriya Nasjonalpark på ettermiddagen, der du kan være heldig å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Inkludert hotell
Fresco Water Villa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Tilleggsturer
Safari i Minneriya Nasjonal Park
Dag 5:

Krydderihage, Kandy og Temple of the Tooth

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå blir du kjørt mot byen Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Underveis stopper du ved en lokal ”spice garden”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Foruten krydderier til bruk i matlagingen, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderihagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Deretter fortsetter du mot byen Kandy, som ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åser og teåkere. Kandy var den siste kongelige hovedstaden, innen Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815 og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttet i 2009, byr byen på masse spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. I Temple of the Tooth finner du nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetand.

Tempelet er utsmykket etter alle kunstens regler og er et absolutt must-see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Earl's Regency 5
Dag 6:

Kandy på egen hånd

Gled deg til en dag på egen hånd i byen Kandy, der du har god mulighet for å utforske byen, dra på spennende utflukter eller bare slappe av på hotellet. Du kan ta en svømmetur i bassenget eller bare slappe av og nyte de vakre omgivelsene.

Hvis du ønsker å utforske området på egen hånd, kan vi anbefale en tur opp til Bahirawakanda-tempelet, som ligger ca. en kilometer fra sentrum av Kandy. Fra tempelet er det en spektakulær utsikt over Kandy, innsjøen og Temple of the Tooth og du får dessuten mulighet for å komme helt nærme den imponerende, 25 meter høye Hvite Buddha-statuen, som ser ut over Kandy og som kan sees fra hele byen.

Ønsker du å oppleve enda mer, anbefaler vi utflukten høydepunkter i Kandy, der du blant annet får oppleve den botaniske hage, Kandy War Cemetary og den Hvite Buddha-statuen.

Du kan også forsøke deg med white water rafting eller dra på en flott vandretur ved Knuckles Mountain Range eller Udawatta Kele Forest Reservation. Les mer om alle våre ekstra turer og utflukter under ekstra/oppgradering.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Earl's Regency 5
Tilleggsturer
Fotturer i Knuckles Mountain Range
White water rafting
Trekking i Udawattakele Forest Reservation
Høydepunkter i Kandy
Dag 7:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Etter frokost henter sjåføren deg og kjører deg til Nanu Oya togstasjon. På veien besøker du en tefabrikk, der du får en rundvisning og lærer om prosessen bak Sri Lankas berømte teproduksjon.

Sri Lanka er verdens fjerde største produsent av te, og med en årlig produksjon på over 300 000 tonn er te landets viktigste eksportvare. Tefabrikken du besøker produserer noe av Sri Lankas fineste te, som du får muligheten for både å smake og kjøpe med hjem.

Etter besøket på tefabrikken går turen videre til Nanu Oya, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste turene i verden og tar deg helt ut dit hvor selv ikke biler kan komme.

Avstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fascinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og imponerende fjell-landskap, gjennom tunneler og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Deretter har du resten av dagen til å gjøre hva du føler for.

Inkludert hotell
Serenite Ella 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Morning Dew Hotel 4
Ella Heritage 3
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen kan brukes som du selv ønsker i sjarmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare vannfall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leie en mountainbike og utforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd.

Du har også mulighet for å besøke Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

På ettermiddagen kjører sjåføren deg til Tissamaharama, der du sjekker inn på hotellet og kan nyte kvelden i deilige omgivelser.

Inkludert hotell
Oak Ray Wild Yala 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Elephant Reach Yala 4
Tilleggsturer
Besøk på elefantbarnehjem
Fottur til toppen av Little Adam's Peak
Dag 9:

Safari i Yala Nasjonalpark

Gled deg til en herlig morgensafari i Yala Nasjonalpark – Sri Lankas eldste og mest populære nasjonalpark.

Yala er verdenskjent for sine mange leoparder og det er et av de stedene i verden der du har størst sjanse for å oppleve de elegante og sky dyrene i deres naturlige omgivelser. Parken er også hjemsted for hjort, aper, påfugler, majestetiske elefanter, krokodiller, bjørner, vortesvin, vannbøfler, gullsjakaler og øgler. Det er også et imponerende rikt fugleliv med mer enn 200 forskjellige fuglearter, inkludert pelikaner, storker og flamingoer.

Etter en forhåpentlig begivenhetsrik safari i Yala, går turen videre til Negombo, der du overnatter, før turen i morgen går videre til de hvite paradisstrendene på Maldivene.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 10:

Turen går til Maldivene

­Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr videre til Maldivene.

Ved ankomst til Maldivenes internasjonale flyplass, som ligger på øya Malé, blir du hentet og seilt ut til South Malé Atoll. Seilturen tar ca. 45 minutter og her får du det første inntrykket av dette fantastiske område i Det Indiske Ocean, der øyene nærmest ligger dryppet ut som små grønne oaser med hvitt sand rundt seg.

Sun Siyam Olhuveli, som danner rammen om oppholdet ditt, ligger på spissen av South Malé Atoll og gir deg direkte adgang til det krystallklare havet, hvite strender så langt øyet rekker og koralrevet, som byr på uforglemmelige snorkelopplevelser.

Her har du alle muligheter for å slippe hverdagen og koble helt av.

Hvis du har kjøpt helpensjon eller all inclusive på strandferien, gjelder dette ved ankomst til hotellet på Maldivene.

Inkludert hotell
Sun Siyam Olhuveli 4
Fullpensjon
Dag 11-14:

Luksus på Maldivene

Olhuveli Beach & Spa har alt hva du trenger under oppholdet ditt. Uansett hvor i området du befinner deg, kan du se stranden og det vakre blå vannet. Om det skal nytes i stillhet eller brukes og utforskes, er helt opp til deg.

Det er mange ulike aktiviteter å velge imellom og når du trenger til det, kan du trekke deg tilbake til det fantastiske resortet, som er din base under oppholdet, og som sørger for at du er velforsynt på alle måter.

Maldivene er fantastisk å oppleve både over og under vann og det er god mulighet for å komme hjem med opplevelser du aldri glemmer. Hotellet tilbyr blant annet mosjonsrom og innendørsaktiviteter som biljard, dart, ping-pong og badminton. Blant noen av utendørsaktivitetene som tilbys på resortet kan følgende nevnes: delfincruise, guidet snorkel-safari, solnedgangscruise, paddleboards og windsurfing.

Ønskes flere netter på badeferien, er dette også mulig.

Inkludert hotell
Sun Siyam Olhuveli 4
Fullpensjon
Dag 15:

Hjemreisen begynner

Du spiser frokost på resortet, og etterpå sjekker du ut og sier farvel til det vakre Maldivene, innen reisen tilbake til Norge begynner.

På flyturen har du god tid til å slappe av og tenke tilbake på alle de fantastiske opplevelser, som du har hatt på din reise til Sri Lanka og Maldivene.

Avhengig av flyreiseplan kan du ankomme til Norge allerede samme kveld.

Inkludert hotell
Frokost
Dag 16:

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Eventyret er slutt for denne gangen, men forhåpentlig har du en masse uforglemmelige opplevelser og vidunderlige minner med deg hjem i bagasjen.

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 8 netter på Sri Lanka med frokost
 • 5 netter på Maldivene i Deluxe Room
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på rundreisen
 • Reisen gjennomføres ved minst to reisende
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Se grupperabatt og fordeler i tilbudet!
Få et uforpliktende tilbud med pris og reiseplan