Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Thailand

Fakta om Thailand
 • Bangkok
 • Thai
 • Thai bath (THB)
 • 69,8 millioner
 • 13-36°C
 • Sommertid: +5 timer, vintertid: +6 timer

Hvis du planlegger en reise til Thailand, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo, der du blant annet kan finne praktiske informasjoner om visum, flybilletter og bagasje og en lang rekke gode råd angående vaksinasjoner, tips og beste reisetidspunkt.

Er du nysgjerrig etter å se hvordan du skal bo, hvis du reiser til Thailand, kan du se bilder og lese mer om alle våre hoteller i Thailand her.

Finn din neste reise til Thailand her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvfølgelig veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet´s  hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter.

Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.

Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.

Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.

Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Thailand med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Pass og visum

Norske statsborgere kan reise visumfritt til Thailand ved opphold på maksimalt 30 dager.

Men vær oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise.

Hvis du skal oppholde deg i Thailand i mer enn 30 dager eller dersom du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi at du selv undersøker reglene for visum. Du kan lese mer om visum til Thailand her.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege angående vaksinasjoner til Thailand.

Husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det blir nødvendig.

Du kan også lese mer om vaksinasjoner til Thailand her.

Les mer på www.fhi.no

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Thailand inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Det anbefales ikke å drikke vannet fra springen. Kjøp i stedet flaskevann, som er tilgjengelig overalt.

Det beste tidspunkt å besøke Thailand

Thailand er kjent for sitt fantastiske, tropiske klima med herlig varme dagtemperaturer hele året. I det meste av Thailand er nettene også varme, men nord i Thailand kan det være litt kjølig om natten om vinteren.

Været i Thailand er preget av monsunen, og året er vanligvis delt inn i tre årstider – den tørre årstiden fra november til februar, den varme årstiden fra mars til april og regntiden fra mai til oktober. Dette er imidlertid ikke tilfelle på Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, som har sitt eget mikroklima med tørt vær fra mars til september.

Du kan lese mer om været i Thailand nedenfor. Vær imidlertid oppmerksom på at dette  kun er veiledende. Regntiden kan være overraskende tørr, og omvendt kan den tørre årstiden være overraskende våt.

Den tørre årstiden

I perioden fra november til februar, som er kjent som den tørre årstiden, vil du i det meste av Thailand vanligvis oppleve mye sol, varme temperaturer og utrolig vakker natur, som er frodig og grønn etter regntiden.

Planlegger du en badeferie i Thailand i den norske vinteren, anbefaler vi å reise til Thailands vestkyst, som inkluderer Phuket, Krabi og øyene i Andamanhavet, inkludert Koh Lanta, Phi Phi og Koh Yai.

Den varme årstiden

I den varme årstiden fra mars til april stiger temperaturen og antallet turister begynner blir mindre. Perioden er et godt tidspunkt å besøke Thailand hvis du drømmer om mye varme og sol.

I mars og april vil du oftest oppleve godt vær i hele Thailand – uansett om du reiser mot nord, vest eller øst. Planlegger du en badeferie kan du derfor fritt velge mellom de mange vakre strendene og øyene på vestsiden av Thailand eller de populære øyene Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i Thailandbukten på østsiden av Thailand .

Regntid i Thailand

Perioden fra mai til oktober er vanligvis kjent som regntiden i Thailand, da det er da det faller mest regn i størstedelen av landet. Det betyr at det er færre turister og naturen er enda frodigere og vakrere.

Ofte faller regnet som kraftige byger, deretter blir det oppklaring. Spesielt ved badestedene på vestkysten kan det imidlertid også bety overskyede dager med mye regn og voldsomt vær. Derfor anbefaler vi generelt ikke strandferie i Phuket og øyene rundt i denne perioden, selv om du kan være heldig med været.

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

Om du planlegger en badeferie i Thailand i de norske sommermånedene, anbefaler vi å reise til Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao, som ligger på østsiden av Thailand og har sitt eget mikroklima, som er helt annerledes enn resten. av landet.

På øyene i Thailandbukten faller den tørre sesongen fra mars til september, noe som gjør øyene ideelle hvis du drømmer om en sommerferie i Thailand.

I perioden oktober til desember kan det derimot komme mye regn og sterk vind, så vi anbefaler generelt å velge andre områder på denne tiden av året.

Du kan lese om alle reisene våre til Thailand her.

 

Thailands klima

Under her kan du se hvordan været tidligere har vært i forskjellige områder i Thailand.

Chiang Mai

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Maks. temp.

29

32

34

36

34

32

31

31

31

31

30

28

Min. temp.

13

14

17

22

23

23

23

22

22

20

19

15

 

Bangkok

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Maks. temp.

31

32

33

35

33

32

32

32

31

31

30

30

Min. temp.

20

22

24

25

25

24

24

24

24

24

22

25

 

Phuket

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Maks. temp.

31

32

33

33

31

31

31

31

30

31

31

31

Min. temp.

23

23

24

25

25

25

25

24

24

24

24

24

 

Koh Samui

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Maks. temp.

31

32

33

33

31

31

31

31

30

31

31

31

Min. temp.

23

23

23

25

25

25

25

24

24

24

24

24

Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan kan oppleve kraftig regn og sterk vind fra oktober til desember, så vi anbefaler generelt å velge andre områder i denne perioden.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for de ansatte i turistbransjen. Dette er også tilfellet i Thailand.

Tips er selvsagt et personlig valg og er helt frivillig, men vi anbefaler at du respekterer og følger den lokale tipskulturen.

En god tommelfingerregel er ca. 100 THB per person per dag for guider på dagsturer, mens hushjelpene vil sette pris på ca. 20–50 THB per rom per dag. På restauranter tippes vanligvis 10-15 %.

Valuta i Thailand

Valutaen i Thailand heter thai baht (THB).

Det er mulig å ta med baht hjemmefra. Du kan også veksle euro eller ta ut lokal valuta i en av de mange minibankene som finnes i de fleste større byer.

Det er også mulig å betale med Visa eller Mastercard på de fleste større hoteller og restauranter.

Sjekk valuta

Tidsforskjell

Thailand er seks timer foran Norge, når vi har vintertid, og fem timer foran, når vi har sommertid.

Språk

Det offisielle språket i Thailand er thai, men det finnes også en rekke lokale språk. I turistområdene og storbyene snakker de fleste også engelsk, så du vil lett klare deg på engelsk.

Mygg

Mygg er vanskelige helt å unngå, når du reiser til Thailand eller andre land i Asia.

Selv om risikoen for malaria er liten bør du allikevel innen avreise overveie å snakke med legen om eventuelle sykdommer, som kan smitte via mygg.

For å minimere antallet av myggstikk kan du følge nedenstående anbefalinger:

 • Dekk til huden og bruk myggspray – spesielt på kvelden (lokal myggspray med DEET er mest effektiv)
 • Bruk eventuelt aircondition, for mygg foretrekker varme
 • Bruk myggnet over sengen, hvis det er mulig

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

I Thailand bruker de 220/230 V som i Norge og mange steder er stikkene til to runde ben akkurat som de norske. Du kan derfor enkelt få ladet opp mobiltelefoner, kameraer og andre elektriske apparater.

Det kan være steder, der det blir brukt andre typer stikk og derfor anbefaler vi allikevel å ta med et adaptersett med fler ulike muligheter for stikk.

Etikette

Det thailandske folket er kjent for sin toleranse og vennlighet mot andre kulturer, og på reisen til Thailand vil du oppleve vennlige og imøtekommende lokalbefolkningen som elsker å snakke.

Selv om thaiene er både vennlige og overbærende når det kommer til turister, bør du være klar over at kulturen i Thailand er veldig forskjellig fra den i Norge, så du bør vise respekt for deres kultur, religion og lokale skikker.

Nedenfor har vi samlet en rekke gode tips som kan hjelpe deg godt på vei når du skal reise til Thailand.

 

Klær

Når du reiser til Thailand bør du generelt tenke på å kle deg pent. Shorts og t-skjorter eller sommerkjole er helt greit, men unngå altfor avslørende klær – og ikke gå rundt uten bluse eller i badedrakt med mindre du er på stranden eller ved bassenget.

Hvis du skal besøke lokale helligdommer eller templer, bør du sørge for at skuldre og knær er dekket. I noen tilfeller vil det også være et krav å bruke sarong (kan vanligvis leies ved større templer hvis du ikke har en selv).

Husk også å ta av deg hatten og skoene før du går inn i et tempel, men ikke berør eller pek på noen eller noe med føttene, da de anses som skitne.

 

Lokale skikker

Møter du thaiene med et smil og sørger for å vise respekt, er du allerede godt i gang. Den enkleste måten å vise respekt er ved å hilse og takke på thailandsk måte, Wai. Her legger du hendene sammen med håndflatene mot hverandre – foran nesen når du hilser på eldre, og rett under haken når du er jevngamle. Samtidig bøyer du hodet litt.

Hvis du vil, kan du legge til en 'sawadee kaa' (kvinner) eller 'sawadee kap' (menn) som betyr 'hei', eller en 'kap koon kaa' (kvinner) eller 'kap koon kap' (menn), når du vil si "takk".

Vær oppmerksom på at den thailandske kongefamilien er høyt respektert i Thailand og at det er straffbart å snakke kritisk om kongefamilien. Du har heller ikke lov til å tråkke på sedler eller mynter, da det anses som respektløst overfor kongefamilien.

Hvis du vil unngå å støte noen, bør du også unngå å ta på hodet til noen. Det regnes som sjelens bolig og er derfor hellig.

Husk også å bruke begge hendene eller høyre hånd hvis du skal gi noe til noen. Ikke bruk venstre hånd alene da den anses som uren.

Transport i Thailand

Bil: Våre turer til Thailand er med privat bil og sjåfør. Dette er den enkleste måten å komme seg rundt på og ha mest mulig frihet på reisen.

Hurtigbåt/ferge: I tilfeller der du må reise med hurtigbåt eller ferge, bruker vi naturligvis anerkjente operatører, hvor sikkerheten er på topp.

Fly: På lengre ruter bruker vi innenlandsflyvninger.

 

Avstander og trafikk

Avstandene i Thailand kan være store, og du finner veiledende reisetider for våre reiser til Thailand i diagrammene under. Vær oppmerksom på at reisetidene kun er veiledende.

Trafikken i Thailand kan være ganske hektisk, og spesielt rundt de store byene kan det oppstå køer. Vi anbefaler derfor at du væpner deg med tålmodighet og tar Thailands trafikk som en del av opplevelsen.

Thailands høydepunkter
Bangkok - Kanchanaburi Ca. 3 timer
Kanchanaburi - Sukhothai Ca. 7 timer
Sukhothai - Chiang Mai Ca. 6 timer
Chiang Mai - Phuket Ca. 4½ timer
Chiang Mai - Koh Samui Ca. 3 timer

 

Øy-hopp: Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan
Koh Samui - Koh Tao Ca. 3 timer
Koh Tao - Koh Phangan Ca. 1½ timer
Koh Phangan - Koh Samui Ca. 1½ timer

 

Øy-hopp: Phuket, Koh Lanta, Krabi og Phi Phi
Phuket - Koh Lanta Ca. 4½ timer
Koh Lanta - Krabi Ca. 2 timer
Krabi - Phi Phi Ca. 2 timer
Phi Phi - Phuket Ca. 2 timer

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder.

Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.

Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:

 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)


Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn