Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Mombasa

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Mombasa er den nest største byen i Kenya, og den største og beste havnebyen i Øst-Afrika. 

Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige delen av Den Demokratiske Republikken Congo. 

Mombasa ligger på en korallklippeøy mellom to laguner. Frem til 1963 var Mombasa en del av Zanzibar.

Utenfor øya i både sør og nord finner du Kenyas fantastiske strender!

Mombasa er kjent for å ha et variert kjøkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mat samt skalldyr. Restauranter som er verd å ta en tur innom er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skalldyr), POA Restaurant & Grill samt Blue Room. 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende. 

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Ankomst på flyplassen

Den lokale samarbeidspartneren vår står klar på flyplassen for å ta imot deg, og kjører deg til/fra hotellet. 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen.

Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre dere har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive bare gjelder lokale drikkevarer, dvs. hvis dere fx. ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Utflukter

Du kan bestille ekstra turer når du er på Mombasa.

Ekstra Turer:
Tamarind kvelds-dhow
Mombasa tour + lunsj ombord på Tamarind dhow + Haller park
La Marinas Dhow

Ekstra Turer

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine.

Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum

I Kenya har de innført elektronisk eVisa som bestilles på websiden www.ecitizen.go.ke. Her kan du søke Visum. Det koster 50 USD + 1 USD pr. person betalt med visakort. 

Passet må være gyldig i seks måneder etter avreise fra Afrika, og ved innreise til Kenya må det være minst to blanke sider i passet.

Det anbefales å søke visum i god tid før avreise til Kenya – dog tidligst tre måneder før avreise.

Hvis du har vært på safari Kenya først, dekker visumet ditt også i Mombasa.

Ecitizen.go.ke

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gul feber. Kommer du reisende fra et land med krav om gul feber-vaksine, må du huske bevis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Vaksine.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Magepiller

Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya/Mombasa, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbaggasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la evt. plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

Reiser til Kenya/Mombasa

Valuta i Mombasa

I Mombasa er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Kenya.

De stedene man kan betale med kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Mombasa.

Vi anbefaler å ha små sedler på seg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.

Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD per koffert portøren bærer for deg.

Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Mombasa er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene

Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, og de fleste overnattingsstedene stenger av disse om natten.

Det kan derfor være en god ide å medbringe en lommelykt eller mobiltelefon som kan lyse. 

Tanzania har 240 volt, og det blir brukt 3 benet stikk.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn