>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Mombasa

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Mombasa er den nest største byen i Kenya, og den største og beste havnebyen i Øst-Afrika. 

Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige delen av Den Demokratiske Republikken Congo. 

Mombasa ligger på en korallklippeøy mellom to laguner. Frem til 1963 var Mombasa en del av Zanzibar.

Utenfor øya i både sør og nord finner du Kenyas fantastiske strender!

Mombasa er kjent for å ha et variert kjøkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mat samt skalldyr. Restauranter som er verd å ta en tur innom er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skalldyr), POA Restaurant & Grill samt Blue Room. 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.

Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.

Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.

Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Mombasa inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Utflukter

Du kan bestille ekstra turer når du er i Mombasa.

Ekstra Turer:
Tamarind kvelds-dhow
Mombasa tour + lunsj ombord på Tamarind dhow + Haller park
La Marinas Dhow

Ekstra Turer

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Ved reiser til Kenya/Mombasa er det visumplikt for norske statsborgere. Visum til Kenya kan enten bestilles på www.ecitizen.go.ke eller fåes på flyplassen ved ankomst. Visum ved ankomst koster 50 USD, som skal betales kontant.

Vi anbefaler å bestille det elektroniske e-visum, så du slipper å stå i kø på flyplassen.

For å søke visum online skal du opprette en konto (eVisa) på www.ecitizen.go.ke, fylle ut søknaden og betale (50 USD) med en gang med Visa eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta det med på turen. Denne digitale løsning er dessverre ikke særlig brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at våre kunder har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.

Men ingen grunn til panikk, for du kan uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Kenya.

Dersom du ikke har bestilt visum hjemmefra, koster det 50 USD pr person, som betales kontant på flyplassen. Det tar litt lenger tid enn hvis du gjør det hjemmefra, men sjåføren venter selvsagt på deg.

Vi anbefaler at du søker om visum til Kenya i god tid før avreise – og tidligst tre måneder før.

Vær dessuten oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum seks måneder etter innreise og det skal være minst to blanke sider i passet.

Hvis du ikke er norsk statsborger anbefaler vi at du kontakter den kenyanske ambassaden for å høre hvilke visumregler, som gjelder for deg.

Hvis du har vært på safari Kenya først, dekker visumet ditt også i Mombasa.

Ecitizen.go.ke

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette ved ankomst i Kenya, hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gulfeber. Kommer du reisende fra et land med krav om gulfeber-vaksine, må du huske dokumentasjon på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya/Mombasa, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbagasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la eventuelle plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

Reiser til Kenya/Mombasa

Valuta i Mombasa

I Mombasa er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Kenya.

De stedene man kan betale med kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for de ansatte. Dette er også tilfellet i Mombasa.

Vi anbefaler å ha små sedler på deg, fordi de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp.

Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg.

Tips er selvsagt frivillig og skal gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Mombasa er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnett på rommene.

Elektrisitet og oppladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer og disse stenges vanligvis av om natten.

Det kan derfor være en god ide å ta med en lommelykt eller mobiltelefon, som kan lyse.

Tanzania har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk.

Sikkerhet i Mombasa

Mombasa er generelt et veldig sikkert sted å reise og langt de fleste lokale er veldig vennlige og hjelpsomme.

Men som i mange andre utviklingsland skal du være oppmerksom på at en stor del av befolkningen er fattige og vil gå langt for å skaffe mat til familien. Det hender derfor, dessverre, at turister blir utsatt for ran.

For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger disse rådene:

 1. Unngå å bevege deg utenfor hotellet på egen hånd – spesielt på kvelden
 2. Få hotellet til å sørge for en bil, hvis du skal på utflukt eller ut for å spise, i stedet for å få tak i en tilfeldig taxi på gaten
 3. Husk å avtale avhentingssted og -tidspunkt med sjåføren, når han setter deg av, så du ikke skal tenke på det, når du skal hjem igjen
 4. Ikke ta med de mest verdifulle smykkene dine på reisen
 5. Ha en rumpetaske eller liten veske med dine verdier tett på kroppen, når du er på tur – unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok fremme
 6. Bruk den sunne fornuft og ikke ta noen sjanser
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
28.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
30.995 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • 4 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
36.995 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn