Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
vakkert klart hav i Mombasa

Reiseinfo til Mombasa

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Mombasa er den nest største byen i Kenya, og den største og beste havnebyen i Øst-Afrika. 

Havnen betjener både Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi og den østlige delen av Den Demokratiske Republikken Congo. 

Mombasa ligger på en korallklippeøy mellom to laguner. Frem til 1963 var Mombasa en del av Zanzibar.

Utenfor øya i både sør og nord finner du Kenyas fantastiske strender!

Mombasa er kjent for å ha et variert kjøkken med swahili, indisk, kinesisk, koreansk og italiensk mat samt skalldyr. Restauranter som er verd å ta en tur innom er bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (skalldyr), POA Restaurant & Grill samt Blue Room. 

 

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

 

 

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende. 

 

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

 

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

3 Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

 

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

 

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

 

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

 

 

Det beste tidspunktet å besøke Mombasa

Du kan reise til Mombasa stort sett hele året. Fra sist i mars til midt i mai måned kan man risikere regn i flere dager på grunn av den store regntiden, og det vil derfor være en fordel å planlegge rundt dette. I november kommer den lille regntiden, og det vil typisk være små regnskyll etterfulgt av blå himmel og sol. 

 

 

Ankomst på flyplassen

Den lokale samarbeidspartneren vår står klar på flyplassen for å ta imot deg, og kjører deg til/fra hotellet. 

 

 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

 

 

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg.

 

Ekstra turer du kan kjøpe i Mombasa

La Marinas Dhow: USD 145 pr. person*

Seiltur fra Marine Island på Mtwapa-elven. Opplev mangrove, blomster og eksotiske blomster, underholdning på båten og besøk i snake park & aquarium. 

 

Pili pipa Dhow: USD140 pr. person*

Seiltur fra Shimoni havn. Opplev hvalhaier, knølhvaler, snorkling ved korallrevet, delfiner og en god lunsj på øya.

 

Mombasa tour + lunsj om bord på Tamarind dhow + Haller Park: USD 165 pr. person*

Opplev Mombasa, lunsj på Tamarind Dhow og utflukt til Haller Park.

 

Tamarind kveld Dhow: USD 135 pr. person*

Seiltur med middag. Se Mombasa fra vannet, den stjerneopplyste himmel og en idyllisk opplevelse med mat, underholdning og dans.

* Det tas forbehold for prisendringer.

 

 

Forberedelse/dette må du huske

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine. Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

 

 

10 Visum

I Kenya har de innført elektronisk eVisa som bestilles på websiden www.ecitizen.go.ke. Her kan du søke Visum. Det koster 50 USD + 1 USD pr. person betalt med visakort. 

Passet må være gyldig i seks måneder etter avreise fra Afrika, og ved innreise til Kenya må det være minst to blanke sider i passet.

Det anbefales å søke visum i god tid før avreise til Kenya – dog tidligst tre måneder før avreise.

Hvis du har vært på safari Kenya først, dekker visumet ditt også i Mombasa

 

 

11 Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gul feber. Kommer du reisende fra et land med krav om gul feber-vaksine, må du huske bevis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

 

 

12 Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. 

Når solen går ned kommer det litt flere mygg, og vi anbefaler derfor en langermet bluse eller skjorte.

Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser.

 

 

13 Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Magepiller

 

14 Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya/Mombasa, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbaggasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la evt. plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

 

 

Fakta

15 Valuta i Mombasa

I Mombasa er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Kenya.

De stedene man kan betale med kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

 

 

16 Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Mombasa. Vi anbefaler å ha små sedler på seg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD per koffert portøren bærer for deg. Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

 

 

17 Tidsforskjell

Mombasa er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

 

 

18 Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

 

 

19 Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner 

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, og de fleste overnattingsstedene stenger av disse om natten. Det kan derfor være en god ide å medbringe en lommelykt eller mobiltelefon som kan lyse. 

Tanzania har 240 volt, og det blir brukt 3 benet stikk.

 

 

 

Fakta om Mombasa
 • Kenya, Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 915.000
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer