Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Dubai

Fakta om Dubai
 • Forente Arabiske Emirater, Abu Dhabi
 • Arabisk og engelsk
 • Dirham (AED)
 • 2,5 mio.
 • 23-41°C
 • Sommertid +2 timer, vintertid +3 timer
Planlegger du en reise til Dubai, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo. Her finner du praktiske informasjoner om alt fra flybilletter og baggasje til visum og valuta.
 
 
Du kan dessuten lese mer om og se bilder av våre hoteller i Dubai her.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss.
 
Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Dubai

Været i Dubai viser seg fra sin beste side i perioden oktober til april. Her ligger dagstemperaturene på behagelige 23-33°C, og det gir god mulighet for å nyte de mange utendørs opplevelser i Dubai – og selvsagt de lekre strendene.
 
Her kan du også oppleve årlige begivenheter som Dubai International Film Festival, Art Dubai eller Dubai Shopping Festival.
 
På sommeren kommer dagstemperaturene gjerne opp på 37-42°C – og noen ganger enda høyere – og med en luftfuktighet på helt opp til 90% kan det være vanskelig å oppholde seg utenfor i lenger tid midt på dagen.
 
Drømmer du om hele dager ved stranden, når du reiser til Dubai, kan det derfor være en god idé å reise i vinterhalvåret.
 
Det er fortsatt mulighet for massevis av spennende opplevelser i Dubai om sommeren. Ta for eksempel en svømmetur i bassenget på hotellet eller besøk et av de mange shopping malls, som ofte også har forlystelsesparker, skøytebaner, vannland eller andre former for underholdning.
 
Dubai kan derfor besøkes året rundt, avhengig av hvilke opplevelser du ønsker.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Utflukter

Du kan bestille ekstra utflukter hos vår samarbeidspartner ved ankomst til Dubai. Det finnes dessuten mange andre lokale turarrangører.
 
 
Ekstra Turer

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Dubai inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Pass og visum

Som norsk statsborger kan du reise visumfritt til Dubai i maksimalt 90 dager.
 
Men vær oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise og at det skal være plass til inn- og utreisestempler i passet. 
 
Du kan lese mer om visum til Dubai og De Forente Arabiske Emirater her.
 
Lese mer om visum til Dubai

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege angående vaksinasjoner til Dubai. Husk å ta med nødvendig dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, dersom det blir nødvendig.
 
Les mer om vaksinasjoner til Dubai her.
 
Les mer på www.fhi.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta i Dubai

Valutaen i Dubai og resten av De Forente Arabiske Emirater heter dirham (AED).
 
De fleste restauranter, butikker, hoteller og shopping malls tilbyr betaling med kort, men det kan være steder, for eksempel i taxier, der betaling med kontanter er nødvendig. Det kan derfor være en god idé å ta med litt lokal valuta hjemmefra.
 
Hvis du får bruk for fler kontanter underveis, er det mulig å ta ut dirham i en av de mange bankautomater, som finns overalt i byen. Men vær oppmerksom på at det ofte oppkreves et gebyr ved kontantuttak.
 
Husk også å velge betaling i lokal valuta frem for norske kroner, siden valutakursen i bankautomater, på hoteller osv. nesten alltid er dårligere enn den du får i banken hjemme.

Tips

Akkurat som hjemme i Norge er tips ikke et must i Dubai. Men det forventes at du gir tips, hvis du føler at du har fått en god service.
 
På noen restauranter er service inkludert i regningen og i så fall er 5-10% i tips en god tommelfingerregel. Er service ikke inkludert, kan du eventuelt forhøye til 10-15% for å sikre deg at nettopp din servitør får litt ekstra for sin gode service.
 
Det samme gjelder for andre, som gjør reisen din enklere eller bedre. Det kunne for eksempel være taxisjåfører, guider eller rengjøringspersonal, som også setter stor pris på å få tips.
 
Det er selvsagt alltid frivillig å gi tips og dette er derfor bare gode råd og skal sees som veiledende i forhold til tipskulturen i Dubai.

Tidsforskjell

Dubai er to timer foran Norge, når vi har sommertid og tre timer foran, når vi har vintertid.
Dubai er derfor et ideelt reisemål, dersom du vil unngå jetlag.

Språk

Det offisielle språk i Dubai er fortsatt arabisk, men engelsk er i dag veldig vanlig, siden det er et felles språk for alle de mange nasjonaliteter, som på grunn av den store økonomiske vekst i Dubai har bosatt seg her.
 
Befolkningens ulike morsmål, som persisk, hindi og urdu, lever fortsatt i beste velgående, men engelsk utgjør et felles språk, som kan brukes imellom og på tvers av befolkningsgruppene.
 
Du får derfor ingen problemer med å klare deg på engelsk, når du reiser til Dubai.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Akkurat som i Norge har Dubai også 220 volt. Men stikkene er trebente, så en adapter er i noen tilfelle nødvendig.
 
Får du bruk for det, kan du uten problem kjøpe en adapter i nærmeste supermarked.

Lokale lover og skikk i Dubai

Når du reiser til Dubai, vil du sannsynligvis oppleve stor gjestfrihet. Spesielt de yngre innbyggerne og moderne familier er veldig imøtekommende, mens eldre og mer tradisjonelle Dubai-borgere kan være mer tilbakeholdende og reserverte.
Hvis du blir tilbudt en kopp te, mens du shopper tepper og smykker, eller hvis du er heldig å bli invitert inn på en kald forfriskende drink hos en lokal familie, er det uhøflig å ikke akseptere invitasjonen.
 

Dubai og Islam

Islam henger uløselig sammen med samfunns-strukturen i De Forente Arabiske Emirater, og selv om Dubai er det emiratet med den mest åpne og liberale kulturen, er de muslimske tradisjoner og moralske retningslinjer i høy grad også gjeldende her. Vi anbefaler at du alltid respekterer og følger den lokale kulturen i det landet du besøker. Når du reiser til Dubai, anbefaler vi derfor at du er oppmerksom på nedenstående.
 

Påkledning

Uansett om du er mann eller kvinne, bør du tenke over å kle deg respektfult. Sørg derfor for å dekke til skuldre og knær og unngå gjennomsiktig eller veldig stramtsittende klær.
Ved religiøse helligdommer kan du dessuten bli bedt om å dekke til håret med et tørkle. Dette er ikke nødvendig i for eksempel shopping malls, gater, restauranter og på andre offentlige steder.
 
Små soltopper, korte shorts, korte kjoler og badetøy er bare til stranden og hotellets bassengområde.
Vær oppmerksom på at det er strengt forbudt å være naken eller toppløs på offentlige steder. Overtrår du dette, kan du risikere fengsel eller utvisning.
 

Offentlig uttrykk for kjærlighet

I Dubai er homoseksualitet og seksuelle forhold mellom menn og kvinner, som ikke er gift, ulovlige og kan blive straffet hardt med for eksempel fengsel, bot og/eller utvisning.
Unngå derfor å vise andre mennesker kjærtegn på offentlige steder. Også for gifte par gjelder det at kyss og klem på offentlige steder er forbudt. Men det er tillatt for gifte par å holde hverandre i hånden.
 

Alkohol og narkotika

Alkohol er generelt ikke tillatt i Dubai og kan derfor ikke kjøpes i for eksempel supermarkeder eller på lokale restauranter. Men noen hoteller og større restauranter har likevel tillatelse til å servere alkohol.
Vær oppmerksom på at alkohol er veldig dyrt i Dubai, at det for personer under 21 år er helt forbudt å drikke alkohol, og at alle former for beruset oppførsel kan bli straffet.
Det er strengt forbudt å være i eierskap av alle former for narkotika (inklusiv hasj), selv i små mengder - dette blir straffet veldig hardt.
 

Ramadan

Under Ramadanen, som er muslimenes hellige fastemåned, holder mange cafeer, restauranter og butikker stengt i dagstimene.
Ramadanen er strengere i De Forente Arabiske Emirater enn i eksempelvis Tyrkia. Som ikke-muslim bør du i denne perioden derfor unngå å spise, drikke eller røyke offentlig, men kun gjøre det privat eller på særlig avsperret områder på hoteller/restauranter. Les mer om Ramadan i Dubai her.
 

Eid

Den muslimske festlighet Eid feires to ganger i løpet av året. Den første Eid markerer slutten på Ramadanen og feires med Eid-bønn på formiddagen etterfulgt av et storslått festmåltid med venner og familie.
Den andre Eid feires to måneder og ti dager senere enn den første, i forbindelse med den muslimske pilgrimsferd Hajj, der millioner av muslimer fra hele verden kommer til Mekka. Denne Eid-fest varer i fire dager og i løpet av feiringen er det massevis av aktiviteter og festligheter.
 
Dersom du reiser til Dubai under Eid, skal du være forberedt på at shoppingsentre og offentlige steder sansynligvis er stappet med folk og at køene til restauranter og taxi kan være veldig lange. Men samtidig får du mulighet for å oppleve et fantastisk livlig Dubai med spennende aktiviteter, tradisjonelle danseshows, livemusikk og mye mer. Les mer om Eid i Dubai her.
 

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)
 
Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn