Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 24.995 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Sommerferie på Sri Lanka med barn

Drømmer du om en eksotisk, barnevennlig og opplevelsesrik sommerferie? Da er en familieferie på Sri Lanka det perfekte valget.

 

Her får dere en herlig blanding av vakker natur og eksotiske dyr, fascinerende templer, flotte sandstrender og familievennlige hoteller med familierom og svømmebasseng.

 

Under hele turen har dere egen privat sjåfør/guide, slik at dere selv kan bestemme tempoet og ta de pausene dere trenger.

 

Vi har inkludert de vakreste og mest barnevennlige opplevelsene på forhånd, slik at du får god tid på egen hånd til å slappe av, bade eller kjøpe de aktivitetene du drømmer om.

 

Hvis du vil gjøre det ekstra enkelt for deg selv, kan du kjøpe halvpensjon for hele turen for kun DKK 1500 per voksen og DKK 750 per barn. Vår erfaring er at det skjer så mye på dagtid at det er deilig å bare kunne spise på hotellet om kvelden.

 

Høydepunkter:

 • 6 overnattinger med privat sjåfør/guide
 • 5 overnattinger på stranden
 • Barnevennlige hoteller med basseng
 • Besøk på et barnehjem for elefanter
 • Safari i Udawalawe nasjonalpark
 • Naturskjønn togreise til Ella
 • Danseshow og templer i Kandy
 • Fantastiske strender ved Pasikudah

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Denne reisen egner seg best fra april til oktober, noe som gjør den perfekt til påske-, sommer- eller høstferie. Drømmer du om å reise til Sri Lanka fra november til mars, anbefaler vi i stedet Sri Lanka med barn.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Eventyret begynner

I dag reiser du fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Underveis har du god tid til å slappe av, spille et spill, se en film eller hvile øynene, slik at du er frisk og uthvilt når du lander i morgen.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Ved ankomst til Sri Lanka står guiden din klar til å ta imot deg og kjøre deg sørover til hotellet ditt i Bentota, som er kjent for sine spektakulære solnedganger, gylne sandstrender og luksuriøse hoteller.

Når du ankommer hotellet, har du resten av dagen eller kvelden til fri disposisjon til å ta en dukkert i bassenget, gå en tur langs stranden eller slappe av på hotellet.

Inkludert hotell
Centara Ceysands Resort & Spa 4
Dag 3:

Safari i Udawalawe nasjonalpark

Etter en rolig morgen på hotellet blir du hentet av sjåføren og kjørt til et lite skilpaddeklekkeri der lokalbefolkningen og frivillige arbeider for å beskytte de lokale skilpaddene.

Deretter kjører dere videre til Udawalawe, hvor dere spiser lunsj før dere drar på en opplevelsesrik ettermiddagssafari i Udawalawe nasjonalpark, som er kjent for sine store elefantflokker, vakre landskap og rike dyreliv, blant annet krokodiller, aper, bøfler, hjorter og et rikt fugleliv.

Etter safarien kjører dere til hotellet, hvor dere kan slappe av og nyte kvelden.

Inkludert hotell
Centauria Wild 4
Frokost
Dag 4:

Besøk på et barnehjem for elefanter

Begynn dagen med et besøk på Elephant Transit Home - et anerkjent elefantbarnehjem som hjelper forlatte og skadde elefanter med å bli friske nok til å bli sluppet ut i naturen igjen.

Elefantene vandrer fritt rundt på barnehjemmets område, og det er ikke mulig å komme i direkte kontakt med dem, ettersom de holdes "ville" så mye som mulig for å øke sjansene deres for å overleve i naturen.

Derfor får du oppleve elefantene fra en utsiktsplattform der du kan nyte synet av elefantene som streifer rundt og leker, samt de små, ivrige elefantene som kommer løpende opp til fôringsstasjonen der de får melk - en morsom opplevelse for hele familien.

Etter besøket på Elephant Transit Home fortsetter dere nordover til den koselige lille fjellandsbyen Ella. På veien ser dere de vakre Ravana Falls, kjent som en av Sri Lankas bredeste fossefall.

Når dere ankommer Ella, har dere kvelden på egen hånd og kan slappe av på hotellet eller gå ut og spise på en av byens mange koselige restauranter.

Inkludert hotell
Heavens Edge Hotel Ella 4
Frokost
Dag 5:

Fridag i Ella

I dag har du dagen til fri disposisjon i den sjarmerende fjellandsbyen Ella, som ligger i et fantastisk miljø med vakre teplantasjer, krystallklare fossefall og frodig natur.

Hvis du trenger å slappe av, kan du tilbringe dagen ved bassenget på hotellet. Hvis du har lyst til å utforske enda mer, kan du prøve ziplining på Flying Ravana, leie terrengsykler for å utforske Sri Lankas fantastiske fjellandskap på egen hånd eller ta en fottur til Little Adam's Peak. Turen er relativt enkel og går gjennom frodige teplantasjer og vakker natur, noe som gjør den tilgjengelig for både barn og voksne.

Om kvelden kan du enten spise middag på hotellet eller spasere langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et lite utvalg av restauranter, barer og små butikker.

Inkludert hotell
Heavens Edge Hotel Ella 4
Frokost
Tilleggsturer
Flying Ravana mega zip line
Fottur til toppen av Little Adam's Peak
Dag 6:

Togreise og sightseeing

Sjåføren henter deg på hotellet etter frokost og kjører deg til Ella stasjon for å ta toget til Nanu Oya, mens sjåføren fortsetter med bagasjen din i bilen. Togturen mellom Nanu Oya og Ella er en av de vakreste i verden og tar deg dit biler ikke kommer.

Avstanden mellom de to byene er ikke mer enn 60 kilometer, men togturen tar likevel rundt 3 timer, noe som gir deg god tid til å utforske det fascinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt utsikten mens du kjører forbi grønne teåkre, vakre fossefall og imponerende fjellandskap, gjennom tunneler og opp i skyene.

Ved ankomst til Nanu Oya står sjåføren klar til å kjøre dere til Kandy. På veien besøker dere Ramboda Falls - en av Sri Lankas vakreste fossefall omgitt av tett, frodig skog - og en tefabrikk der dere får en omvisning bak kulissene. Teproduksjonen er en imponerende og overraskende prosess som kan virke veldig "gammeldags" - særlig når du innser at det faktisk er te som selges til store merkevarer som Lipton.

Vi fortsetter til Kandy, der vi om kvelden kan glede oss til et kulturelt program med musikk og dans. Til slutt besøker du Temple of the Tooth, som huser en av buddhismens viktigste relikvier - Buddhas hjørnetann - og er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas åndelige sentrum. Tempelet er utsmykket på høyeste nivå og er et absolutt must når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Dag 7:

Fridag i Kandy

I dag kan du se frem til en dag på egen hånd i Sri Lankas kulturelle hovedstad med mange muligheter til å utforske byen, dra på spennende utflukter eller bare slappe av på hotellet, ta en dukkert i det herlige svømmebassenget og nyte de vakre omgivelsene.

Kandy ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åssider og teåkre, og var den siste kongelige hovedstaden før Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815. Området er preget av hinduisme, britisk kolonialisme og borgerkrigen som ble avsluttet i 2009, og byr på et vell av interessant kulturarv og historie.

Hvis du vil utforske området på egen hånd, anbefaler vi en tur opp til Bahirawakanda-tempelet, som ligger omtrent en kilometer fra sentrum. Det er lett tilgjengelig med tuk-tuk og byr på spektakulær utsikt over Kandy, den store innsjøen i sentrum av byen og Temple of the Tooth. Her finner du også den imponerende 25 meter høye Big Buddha, som kan sees fra hele byen.

Hvis du foretrekker organiserte utflukter, finnes det mange muligheter i Kandy for både barn og voksne. Prøv deg på rafting, ta en fottur i det naturskjønne Udawattakele Forest Reservation eller besøk Millennium Elephant Foundation, der du kan komme tett på elefantene og få muligheten til å mate og bade dem i elven.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Tilleggsturer
White water rafting
Trekking i Udawattakele Forest Reservation
Millennium Elephant Foundation
Dag 8:

Dambulla Cave Temple

Etter frokost blir du hentet av sjåføren og kjørt nordover mot Dambulla Cave Temple, det største og best bevarte grottetempelet på Sri Lanka. Grottetempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige grotter som inneholder et vell av fascinerende statuer og veggmalerier. Tempelområdet er også tilholdssted for noen nysgjerrige aper, så vi anbefaler at du lar eventuell snacks ligge igjen i bilen.

Deretter kjører dere videre til Pasikudah på østkysten av Sri Lanka, der dere skal tilbringe de neste dagene.

Inkludert hotell
Amaya Beach Pasikudah 4
Frokost
Tilleggsturer
Løveklippen i Sigiriya (Sigiriya-klippen)
Dag 9-11:

Strandferie i Pasikudah

Se frem til en herlig og avslappende strandferie på Pasikudahs fantastiske sandstrand.

Pasikudah er en idyllisk fiskerlandsby på østkysten av Sri Lanka med en lang, badevennlig, langgrunn sandstrand med klart, asurblått vann - ideelt for vannhunde i alle aldre. Den er kjent som en av de vakreste strendene i landet, med svaiende palmer, gyllen sand og fine hoteller med herlige svømmebassenger som innbyr til avslapping.

Utenfor kysten av Pasikudah ligger det også et langt korallrev der du kan snorkle og oppleve det fascinerende livet i havet, samt et skipsvrak fra andre verdenskrig som er svært populært blant dykkere. Hvis du er ute etter enda mer action, er det vannsportsaktiviteter på stranden i høysesongen.

Du kan også dra på utflukter i området og utforske Batticaloa Fort, små markeder og lokale templer, eller dra på hvalsafari i Trincomalee, der du fra mars til august kan være heldig å se blåhval, spermhval og delfiner.

Inkludert hotell
Amaya Beach Pasikudah 4
Frokost
Tilleggsturer
Hval- og delfinsafari i Trincomalee
Dag 12:

Reise til Negombo

Første del av dagen tilbringer du i vakre Pasikudah, hvor du kan nyte stranden, hotellets svømmebasseng og den sjarmerende byen før du blir hentet av sjåføren din som kjører deg vestover til Negombo - en koselig badeby som ligger nord for Colombo på Sri Lankas vestkyst, mindre enn en times kjøring fra flyplassen.

Her kan dere nyte den siste kvelden på den dråpeformede paradisøya før dere reiser tilbake til Norge i morgen.

Inkludert hotell
Club Hotel Dolphin 4
Frokost
Dag 13:

Hjemreisen begynner

I dag er det på tide å ta farvel med fantastiske Sri Lanka og begynne hjemreisen. Privatsjåføren henter deg og kjører deg til flyplassen, slik at du er fremme i god tid før hjemreisen.

På grunn av tidsforskjellen kan det hende at du ankommer Norge samme kveld.

Dag 14:

Velkommen hjem igjen

Etter en forhåpentligvis behagelig flytur lander du på norsk jord igjen, med mange gode minner fra en opplevelsesrik familieferie på Sri Lanka i bagasjen.

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 11 netter i Sri Lanka
 • Privat engelsktalende sjåfør/guide på turen
 • Flyreiser og overnatting som beskrevet i programmet
 • Henting på flyplassen og transport til/fra hotellene
 • Måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Reisen gjennomføres med minimum 2 personer
 • Trippelrom ved 3 voksne eller 2 voksne og 1 barn under 12 år
 • Familierom eller sammenhengende rom ved 2 voksne og 2 barn eller 3 voksne og 1 barn under 12 år
 • To dobbeltrom ved 4 voksne
 • Barnerabatten gjelder bare hvis det er minst to fullt betalende voksne på rommet
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikke og tips
 • Måltider i tillegg til de som er nevnt i dagsprogrammet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tillegg for enkeltrom
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!