Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Zebras løper i elva

Reiseinfo til Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Hvis du drar på safari i Kenya, får du garantert en masse natur- og dyreopplevelser i verdensklasse. For å være best mulig forberedt til turen, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo til Kenya.

Dersom du overveier å forlenge safarireisen med badeferie i enten Mombasa eller på Zanzibar, anbefaler vi dessuten at du leser vår reiseinfo til Mombasa og/eller vår reiseinfo til Zanzibar.

Dessuten oppfordrer vi deg til å lese mer om de hotellene, som du har mulighet for å bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Kenya
Hoteller i Mombasa
Hoteller på Zanzibar

Se alle våre safarireiser til Kenya her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser
Byen Delhi sett fra luften

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende. 

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Kenya

Du kan dra på safari i Kenya hele året. Flere av safariområdene ligger på et platå/høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Det er en liten regntid i november og en lenger regntid fra april til midt/slutten av mai. Når det regner i Kenya er det som regel som regnbyger, og etterfølgende er det oppklaring igjen. Det kan derfor være fint å dra på safari i regntiden også – området er mer frodig og det er ikke så mange turister.

Safari i Kenya

Ankomst på flyplassen

Den lokale guiden står klar på flyplassen for å ta imot deg, og samme guide følger deg på hele turen. 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Kenya

Alle safariturene i Kenya er i landcruisere utstyrt med oppklappbart paraplytak som gjør det mulig å stå opp under kjøreturene på savannen. Vi kjører med maks 6 personer i bilen. Det sikrer at alle får en vindusplass. Det er mulig å bestille egen bil mot ekstra betaling, slik at du ikke kommer i samme bil med andre gjester. Husk å opplyse dette når du bestiller reisen.

Det er mulig å bestille egen safaribil. Dette koster:
Cheetah Safari: kr. 4.000,-
Kili Safari: kr. 3.200,-
Flamingo Safari: kr. 3.000,-

Prisene er pr. bil uansett antall personer i bilen (maks 6).

Avstander og veiforhold

Avstandene i Kenya kan være ganske store. Under her finner du veiledende kjøretider for våre safarireiser i Kenya. Vær oppmerksom på at disse kjøretidene kun er veiledende – og du skal forvente veier, som er av annen standard enn det vi er vant til i Norge og Skandinavia.

Du kan forvente å oppleve alt fra store, trafikerte asfaltveier til små grusveier med store støvskyer og mulighet for å kjøre fast. Dette gjelder spesielt i regnsesongen, der det kan komme store mengder nedbør på ganske kort tid. Dersom det skjer at bilen kjører seg fast, er det selvsagt faste prosedyrer for hvordan det skal håndteres, så dere kan komme dere videre så fort som mulig.

Vi anbefaler at du vepner deg med tålmodighet og tar Kenyas trafikk og veiforhold som en del av opplevelsen.

Kili Safari
Nairobi - Amboseli 230 km Ca. 4 timer
Amboseli - Lake Elementaita 375 km Ca. 6½ timer
Lake Elementaita - Lake Naivasha 80 km Ca. 2 timer
Lake Elementaita - Masai Mara 220 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer

 

Cheetah Safari
Nairobi - Aberdare 180 km Ca. 3 timer
Aberdare - Samburu 130 km Ca. 2 timer
Samburu - Mount Kenya 150 km Ca. 2½ timer
Mount Kenya - Lake Nakuru 210 km Ca. 4 timer
Lake Nakuru - Lake Naivasha 90 km Ca. 1½ timer
Lake Naivasha - Masai Mara 250 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 300 km Ca. 6 timer

 

Flamingo Safari
Nairobi - Lake Elementaita 150 km Ca. 3 timer
Lake Elementaita - Lake Nakuru 40 km Ca. 1 time
Lake Nakuru - Masai Mara 200 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer
Safariturene i Kenya

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg.

Som utgangspunkt kan du regne med å skulle bruke følgende (gjennomsnittlig) på hele turen på drikkevarer og måltider, som ikke er med i programmet:
Safari alene: 700 kr pr. person
Safari og badeferie: 2.100 kr pr. person

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine. Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum

Ved reiser til Kenya er det visumplikt for norske statsborgere. Visum til Kenya kan enten bestilles på www.ecitizen.go.ke eller fåes på flyplassen ved ankomst. Visum ved ankomst koster 50 USD, som skal betales kontant.

Vi anbefaler å bestille det elektroniske e-visum, så du slipper å stå i kø på flyplassen.

For å søke visum online skal du opprette en konto (eVisa) på www.ecitizen.go.ke, fylle ut søknaden og betale (50 USD) med en gang med Visa eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta det med på turen. Denne digitale løsning er dessverre ikke særlig brukervennlig og vi opplever dessverre ofte at våre kunder har tekniske utfordringer med å gjøre det på denne måten.

Men ingen grunn til panikk, for du kan uten problem ordne visum, når du lander på flyplassen i Kenya.

Dersom du ikke har bestilt visum hjemmefra, koster det 50 USD pr. person, som betales kontant på flyplassen. Det tar litt lenger tid enn hvis du gjør det hjemmefra, men sjåføren venter selvsagt på deg.

Vi anbefaler at du søker om visum til Kenya i god tid før avreise – dog tidligst 3 måneder før.

Vær dessuten oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum 6 måneder etter innreise, og det skal være minst to blanke sider i passet.

Hvis du ikke er norsk statsborger anbefaler vi at du kontakter den kenyanske ambassaden for å høre hvilke visumregler, som gjelder for deg.

ecitizen.go.ke

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gul feber. Kommer du reisende fra et land med krav om gul feber-vaksine, må du huske bevis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

vaksine.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. 

Når solen går ned kommer det litt flere mygg, og vi anbefaler derfor en langermet genser eller skjorte.

Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser.

Det kan være en god idé å ta med et skjerf eller lignende for å beskytte nese og munn mot støv på grusveiene.

Safari

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Magepiller
 • Våtservietter
 • Håndsprit

Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbaggasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la evt. plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

Reiser til Kenya

Valuta i Kenya

I Kenya er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Kenya.

Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingsstedene i Kenya tar imot kredittkort. Hvis de tar imot kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Kenya. Vi anbefaler å ha små sedler på seg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD per koffert portøren bærer for deg, og 6-12 USD per person per dag til safariguiden. Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Kenya er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Språk

Kenyas befolkning er på ca. 43 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk "swahili") er det offisielle språket. Engelsk er også et hovedspråk i landet og utbredd spesielt i byene og turistområdene. Barna lærer engelsk på skolen fra første klasse.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

Safari
Rickshaw gjennom storbyen Delhi

Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, og de fleste overnattingsstedene stenger av disse om natten.

Det kan derfor være en god ide å medbringe en lommelykt eller mobiltelefon som kan lyse. 

Kenya har 240 volt, og det blir brukt 3 benet stikk.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn