Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Zebras løper i elva

Reiseinfo til Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Hvis du drar på safari i Kenya, får du garantert en masse natur- og dyreopplevelser i verdensklasse. For å være best mulig forberedt til turen, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo til Kenya.

Dersom du overveier å forlenge safarireisen med badeferie i enten Mombasa eller på Zanzibar, anbefaler vi dessuten at du leser vår reiseinfo til Mombasa eller vår reiseinfo til Zanzibar.

Dessuten oppfordrer vi deg til å lese mer om de hotellene, som du har mulighet for å bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Kenya
Hoteller i Mombasa
Hoteller på Zanzibar

Se alle våre safarireiser til Kenya her.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser
Vakker gruppe unge løver

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Kenya

Du kan dra på safari i Kenya hele året. Flere av safariområdene ligger på et platå/høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Det er en liten regntid i november og en lenger regntid fra april til midt/slutten av mai.

Når det regner i Kenya er det som regel som regnbyger og etterfølgende er det oppklaring igjen. Det kan derfor være fint å dra på safari i regntiden også – området er mer frodig og det er ikke så mange turister.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.

Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.

Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.

Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Kenya

Alle safariturene i Kenya foregår i landcruisere utstyrt med oppklappbart paraplytak som gjør det mulig å stå opp under kjøreturene på savannen. Vi kjører med maks seks personer i bilen. Det sikrer at alle får en vindusplass. Det er mulig å bestille egen bil mot ekstra betaling, slik at du ikke kommer i samme bil med andre gjester. Husk å opplyse dette når du bestiller reisen.

Prisene for egen safaribil er:

Prisene er pr bil uansett antall personer i bilen (max seks).

 

Avstander og veiforhold

Avstandene i Kenya kan være ganske store. Under her finner du veiledende kjøretider for våre safarireiser i Kenya. Vær oppmerksom på at disse kjøretidene kun er veiledende – og du skal forvente veier, som er av annen standard enn det vi er vant til i Norge og Skandinavia.

Du kan forvente å oppleve alt fra store, trafikerte asfaltveier til små grusveier med store støvskyer og mulighet for å kjøre fast. Dette gjelder spesielt i regnsesongen, der det kan komme store mengder nedbør på ganske kort tid. Dersom det skjer at bilen kjører seg fast, er det selvsagt faste prosedyrer for hvordan det skal håndteres, så dere kan komme dere videre så fort som mulig.

Vi anbefaler at du vepner deg med tålmodighet og tar Kenyas trafikk og veiforhold som en del av opplevelsen.

Safari Kenya

Nairobi - Amboseli

230 km

Ca. 4 timer

Amboseli - Lake Elementaita

375 km

Ca. 6½ timer

Lake Elementaita - Lake Naivasha

80 km

Ca. 2 timer

Lake Elementaita - Masai Mara

220 km

Ca. 5 timer

Masai Mara - Nairobi

250 km

Ca. 5 timer

 

Luksussafari i Kenya

Nairobi - Aberdare

180 km

Ca. 3 timer

Aberdare - Samburu

130 km

Ca. 2 timer

Samburu - Mount Kenya

150 km

Ca. 2½ timer

Mount Kenya - Lake Nakuru

210 km

Ca. 4 timer

Lake Nakuru - Lake Naivasha

90 km

Ca. 1½ timer

Lake Naivasha - Masai Mara

250 km

Ca. 5 timer

Masai Mara - Nairobi

300 km

Ca. 6 timer

 

Masai Mara Safari

Nairobi - Lake Elementaita

150 km

Ca. 3 timer

Lake Elementaita - Lake Nakuru

40 km

Ca. 1 time

Lake Nakuru - Masai Mara

200 km

Ca. 5 timer

Masai Mara - Nairobi

250 km

Ca. 5 timer

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Kenya inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Fra 4. januar 2024 må reisende til Kenya søke om Electronic Travel Authorisation (eTA) før innreise.

Du kan søke om eTA på https://www.etakenya.go.ke/en, og gebyret på for tiden 30 dollar betales med kredittkort.

På slutten av søknadsprosessen blir du bedt om å laste opp bekreftelser på overnatting og flyreiser. Her anbefaler vi at du laster opp en skjermdump av dagsprogrammet fra tilbudet ditt, der hotellene er oppført, samt flyreiseplanen du mottok på e-post sammen med reisebekreftelsen.

Hvis dere reiser sammen, kan dere sende inn en gruppesøknad for opptil 9 personer. Vær oppmerksom på at alle søkere i gruppen må ha samme nasjonalitet, fly og hotell for hele reisen.

Vær oppmerksom på at det er ditt eget ansvar å få eTA i tide. Vi anbefaler at du søker minst én måned før avreise, ettersom behandlingstiden på 72 timer kun er en retningslinje. Du kan sjekke status på søknaden din under "Check your application" på nettstedet. Hvis du ikke har mottatt din eTA innen en uke, anbefaler vi at du kontakter kundestøtte via chat-funksjonen på eTA-nettstedet.

Vær dessuten oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum seks måneder etter innreise og det skal være minst én blank side i passet.

Hvis du ikke er norsk statsborger anbefaler vi at du kontakter den kenyanske ambassaden for å høre hvilke visumregler, som gjelder for deg.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gulfeber. Kommer du reisende fra et land med krav om gulfeber-vaksine, må du huske bevis på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Les mer på www.fhi.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. Når solen går ned kommer det litt flere mygg og vi anbefaler derfor en langermet genser eller skjorte. Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser. Det kan være en god idé å ta med et skjerf eller lignende for å beskytte nese og munn mot støv på grusveiene.

Safari

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbagasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la eventuelle plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

Husk vannflaske

Siden engangsflasker ikke lenger er tillatt i Kenyas nasjonalparker, anbefaler vi å ta med vannflaske hjemmefra. Når du er på game drive kan vannflasken fylles opp gratis med vann fra en stor vanndunk i safaribilen.

Valuta i Kenya

I Kenya er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2009 tar de ikke imot i Kenya.

Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingsstedene i Kenya tar imot kredittkort. Hvis de tar imot kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Sjekk valutaen

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Kenya. Vi anbefaler at du har små lapper på deg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg, og 6-12 USD pr person pr dag til safariguiden.

Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Kenya er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Språk

Kenyas befolkning er på ca. 43 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk "swahili") er det offisielle språket. Engelsk er også et hovedspråk i landet og utbredd spesielt i byene og turistområdene. Barna lærer engelsk på skolen fra første klasse.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

Buffalo i Masai Mara

Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer og de fleste overnattingssteder stenger av disse om natten. Det kan derfor være en god ide å ta med en lommelykt eller mobiltelefon, som kan lyse. Kenya har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder.

Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.

Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:

 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)


Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

Sikkerhet i Kenya

Kenya er generelt et meget sikkert sted å reise, og de aller fleste lokale er vennlige og hjelpsomme. Som i andre utviklingsland, må du imidlertid være oppmerksom på at en stor del av befolkningen lever i fattigdom og vil gjøre mye for å skaffe mat til familien sin. Det hender derfor at turister blir utsatt for tyverier.

For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger rådene nedenfor:

 • Unngå å bevege deg utenfor hotellområdet alene, spesielt om kvelden.
 • Be hotellet ordne transport hvis du skal på utflukt eller ut og spise, istedenfor å ta tilfeldig drosje på gaten.
 • Husk å avtale hentested og tidspunkt med sjåføren når han setter deg av, slik at du slipper å tenke på det når du skal tilbake.
 • Ikke ta med deg dine mest verdifulle smykker på reisen.
 • Ha en beltepose eller lignende tett på kroppen med verdisakene dine når du er på utflukt. Unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok synlig.
 • Bruk sunn fornuft og unngå å ta unødvendige sjanser.
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell på Zanzibar
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
30.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
31.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
31.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
31.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • 4 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
37.995 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn