>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Zebras løper i elva

Reiseinfo til Kenya

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelsk og Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34.7 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Hvis du drar på safari i Kenya, får du garantert en masse natur- og dyreopplevelser i verdensklasse. For å være best mulig forberedt til turen, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo til Kenya.

Dersom du overveier å forlenge safarireisen med badeferie i enten Mombasa eller på Zanzibar, anbefaler vi dessuten at du leser vår reiseinfo til Mombasa eller vår reiseinfo til Zanzibar.

Dessuten oppfordrer vi deg til å lese mer om de hotellene, som du har mulighet for å bo på under hhv. safari og badeferie.
Hoteller i Kenya
Hoteller i Mombasa
Hoteller på Zanzibar

Se alle våre safarireiser til Kenya her.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser
Vakker gruppe unge løver

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Kenya

Du kan dra på safari i Kenya hele året. Flere av safariområdene ligger på et platå/høyslette med en gjennomsnittstemperatur på ca. 27°C om dagen og ca. 13°C om natten. Det er en liten regntid i november og en lenger regntid fra april til midt/slutten av mai. Når det regner i Kenya er det som regel som regnbyger og etterfølgende er det oppklaring igjen. Det kan derfor være fint å dra på safari i regntiden også – området er mer frodig og det er ikke så mange turister.

Safari i Kenya

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På den tilsendte reiseplan finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i både kuffert og håndbagasje.

Vær oppmerksom på at det kan være forskjell på hvor mye bagasje du kan ha med deg på de ulike strekkene på turen. Hvis du for eksempel kan ta med 30 kg på første strekk, men bare 20 kg på neste strekk, er det viktig at du kun tar med deg 20 kg. Ellers risikerer du å skulle betale for overvekt.

Det er dessuten viktig at du pakker håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen. Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Kenya

Alle safariturene i Kenya foregår i landcruisere utstyrt med oppklappbart paraplytak som gjør det mulig å stå opp under kjøreturene på savannen. Vi kjører med maks seks personer i bilen. Det sikrer at alle får en vindusplass. Det er mulig å bestille egen bil mot ekstra betaling, slik at du ikke kommer i samme bil med andre gjester. Husk å opplyse dette når du bestiller reisen.

Prisene for egen safaribil er:
Cheetah Safari: kr. 4.000,-
Kili Safari: kr. 3.200,-
Flamingo Safari: kr. 3.000,-

Prisene er pr bil uansett antall personer i bilen (max seks).

Avstander og veiforhold

Avstandene i Kenya kan være ganske store. Under her finner du veiledende kjøretider for våre safarireiser i Kenya. Vær oppmerksom på at disse kjøretidene kun er veiledende – og du skal forvente veier, som er av annen standard enn det vi er vant til i Norge og Skandinavia.

Du kan forvente å oppleve alt fra store, trafikerte asfaltveier til små grusveier med store støvskyer og mulighet for å kjøre fast. Dette gjelder spesielt i regnsesongen, der det kan komme store mengder nedbør på ganske kort tid. Dersom det skjer at bilen kjører seg fast, er det selvsagt faste prosedyrer for hvordan det skal håndteres, så dere kan komme dere videre så fort som mulig.

Vi anbefaler at du vepner deg med tålmodighet og tar Kenyas trafikk og veiforhold som en del av opplevelsen.

Kili Safari
Nairobi - Amboseli 230 km Ca. 4 timer
Amboseli - Lake Elementaita 375 km Ca. 6½ timer
Lake Elementaita - Lake Naivasha 80 km Ca. 2 timer
Lake Elementaita - Masai Mara 220 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer

 

Cheetah Safari
Nairobi - Aberdare 180 km Ca. 3 timer
Aberdare - Samburu 130 km Ca. 2 timer
Samburu - Mount Kenya 150 km Ca. 2½ timer
Mount Kenya - Lake Nakuru 210 km Ca. 4 timer
Lake Nakuru - Lake Naivasha 90 km Ca. 1½ timer
Lake Naivasha - Masai Mara 250 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 300 km Ca. 6 timer

 

Flamingo Safari
Nairobi - Lake Elementaita 150 km Ca. 3 timer
Lake Elementaita - Lake Nakuru 40 km Ca. 1 time
Lake Nakuru - Masai Mara 200 km Ca. 5 timer
Masai Mara - Nairobi 250 km Ca. 5 timer
Safariturene i Kenya

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Kenya inkluderer de måltider, som er nevnt i dagsprogrammet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg, med mindre du har oppgradert til All Inclusive. Vær oppmerksom på at All Inclusive gjelder lokale drikkevarer. Hvis du ønsker en finere fransk rødvin eller en bestemt type internasjonal øl, skal dette betales separat og til full pris.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Ved reiser til Kenya er det visumplikt for norske statsborgere. Visum til Kenya bestilles på www.evisa.go.ke.

For å søke visum online skal du opprette en konto (eVisa) på www.evisa.go.ke, fylle ut søknaden og betale med en gang med Visa eller Mastercard. Husk å printe ut bekreftelsen på visum og ta det med på turen.

Dersom du reiser med barn under 16 år, kan de legges til visumsøknaden din under punkt 5.

Under punkt 8 (Travel Information) vil du bli bedt om å angi "Host Details". Her velger du "Firm" og skriver Flamingo Tours, Nairobi. Nedenfor skriver du inn telefonnummeret vårt +4721955827 og e-postadressen info@flamingotours.no.

"Point of Entry" er JKIA Nairobi.

I søknadsprosessen vil du også bli bedt om å legge ved en kopi av hotellreservasjonene dine. Her er det enklest å ta et skjermbilde av de første dagene av tilbudet ditt og legge det ved. Vær oppmerksom på at nettstedet kun godtar JPEG-filer.

Vi anbefaler at du søker om visum til Kenya i god tid før avreise – og tidligst tre måneder før.

Vær dessuten oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum seks måneder etter innreise og det skal være minst tre blanke sider i passet.

Hvis du ikke er norsk statsborger anbefaler vi at du kontakter den kenyanske ambassaden for å høre hvilke visumregler, som gjelder for deg.

evisa.go.ke

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Kenya. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land må du også være oppmerksom på reglene om gulfeber. Kommer du reisende fra et land med krav om gulfeber-vaksine, må du huske bevis på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarituren – gjerne lyse farger, ettersom kraftige farger kan tiltrekke tsetse-fluer. 

Når solen går ned kommer det litt flere mygg og vi anbefaler derfor en langermet genser eller skjorte.

Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor gjerne med deg en jakke eller fleecegenser.

Det kan være en god idé å ta med et skjerf eller lignende for å beskytte nese og munn mot støv på grusveiene.

Safari

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Forbud mot bruk av plastposer i Kenya

Når du reiser til Kenya, skal du være oppmerksom på Kenyas forbud mot bruk av plastposer. I et forsøk på å begrense omfanget av miljøskadelig plast rundt omkring ble det i 2017 vedtatt et forbud mot bruk, fremstilling og import av plastposer i Kenya. Forbuddet trådte i kraft i august 2017 og gjelder alle typer plastposer – også ”glidelås-poser” til toalettartikler i håndbagasjen.

Reglene gjelder som utgangspunkt for alle, men reglene er mer lempelige for turister. Som turist risikerer man å få en advarsel av myndighetene – og få fratatt sin plastpose.

Respektér reglene og vær nøye med hvordan du pakker og hva du pakker tingene dine i. Når du lander i Kenya kan du la eventuelle plastposer ligge i flyet, når du forlater det.

Reiser til Kenya

Husk vannflaske

Siden engangsflasker ikke lenger er tillatt i Kenyas nasjonalparker, anbefaler vi å ta med vannflaske hjemmefra. Når du er på game drive kan vannflasken fylles opp gratis med vann fra en stor vanndunk i safaribilen.

Valuta i Kenya

I Kenya er den lokale valutaen kenyanske shilling. Det anbefales å medbringe US Dollars til betaling av drikkevarer og lignende på turen. Sørg for å ha 20, 10, 5 og 1 dollarsedler. Dollarsedler eldre enn 2003 tar de ikke imot i Kenya.

Vær også oppmerksom på at ikke alle overnattingsstedene i Kenya tar imot kredittkort. Hvis de tar imot kredittkort kan gebyret være høyt. Vi anbefaler derfor kontanter.

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av de ansattes lønn. Det er også tilfellet i Kenya. Vi anbefaler at du har små lapper på deg ettersom de ansatte ikke kan gi igjen på større beløp. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr koffert, som portøren bærer for deg, og 6-12 USD pr person pr dag til safariguiden. Tips er selvfølgelig frivillig og må gis personlig til guiden/portøren.

Tidsforskjell

Kenya er to timer foran Norge når vi har vintertid, og en time foran Norge når vi har sommertid.

Språk

Kenyas befolkning er på ca. 43 millioner mennesker og Kiswahili (eller på engelsk "swahili") er det offisielle språket. Engelsk er også et hovedspråk i landet og utbredd spesielt i byene og turistområdene. Barna lærer engelsk på skolen fra første klasse.

Mygg

Sørg for å ha med deg myggspray på turen slik at du etter safarituren kan spraye ben og hender mot mygg. De fleste overnattingsstedene har også myggnetting på rommene.

Safari
Buffalo i Masai Mara

Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer og de fleste overnattingssteder stenger av disse om natten.

Det kan derfor være en god ide å ta med en lommelykt eller mobiltelefon, som kan lyse.

Kenya har 240 volt og det blir brukt tre-benet stikk.

Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell på Zanzibar
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
25.995 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på 4-stjernet hotell i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
24.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 4 netter på safari med fullpensjon
 • 7 netter på lekkert hotell i eksotiske Dubai
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mye safari på få dager
Pris pr. pers. fra
25.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
29.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter i Mombasa på 4-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
24.995 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter i Dubai på 5-stjernet hotell
 • Amboseli Nasjonalpark
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
 • Shopping og badeferie i Dubai
Pris pr. pers. fra
25.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 netter på safari med fullpensjon
 • 4 netter på Zanzibar på 4-stjernet hotell
 • Aberdare Nasjonalpark
 • Samburu Viltreservat
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara-reservatet
Pris pr. pers. fra
33.995 NOK
Les mer

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn