Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 48.495 NOK
16 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Historiske Peru med Amazonas

Føl Peru på kropp og sjel på denne reisen, der du får oppleve byene og landet gjennom tidene. Det hele avsluttes med en vandring i inkaenes fotspor, som ender ved Machu Picchu - et av verdens syv underverker. Fra hovedstaden, «Kongenes By», Lima, til «Den Hvite Byen», Arequipa, går reisen videre opp til Andesfjellene, der du opplever Colca Canyon med de flyvende kondorer.

 

Du besøker Titicaca-innsjøen, som ligger 4000 m over havet, og du lærer litt om de fargerike indianerstammene i området. Herfra går turen videre til hjertet av det gamle inkariket, byen Cusco, og Den Hellige Dalen.

 

Du avslutter reisen med en unik opplevelse i Amazonas med dyr og natur, som du ikke opplever andre steder i verden!

 

Turen anbefales ikke til barn under 12 år.

 

Høydepunkter

 • 12 netters rundreise i Peru
 • 2 netter i Amazonas
 • Lima – opplev byen på kanten av Stillehavet, blant annet Miraflores, San Fransisco-klosteret og det historiske sentrum
 • Arequipa – «Den Hvite Byen» med Santa Catalina-klosteret, vakker arkitektur fra kolonitiden og det sjarmerende bysentrum
 • Colca Canyon – Sør-Amerikas dypeste kløft, svevende kondorer og fantastisk landskap
 • Titicaca-sjøen – fargerike indianerstammer på Uros og Taquile og inkaruinene
 • Cusco – inkaenes hovedstad, Santo Domingo-kirken og Saksaywaman-ruinene
 • Den Hellige Dalen – landsbyen Pisac og det imponerende ruinområde Ollantaytambo
 • Machu Picchu – det mystiske og mektige inkaområdet høyt oppe i Andesfjellene
 • Amazonas – opplev bl.a. rosa delfiner, tukaner, aper, krokodiller og leoparder

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Peru

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avreise til Peru fra Norge

Du flyr fra Norge om morgenen og lander på kvelden, lokal tid, på Jorge Châvez internasjonale flyplass. Den lokale samarbeidspartneren vår transporterer deg til hotellet, Tierra Viva, som ligger i den sjarmerende bydelen Miraflores. Kjøretiden fra flyplassen er beregnet til ca. 40 minutter.

Inkludert hotell
Tierra Viva 3
Dag 2:

Lima

Etter frokost drar du til den sentrale delen av Lima, der du starter dagen med å oppleve den historiske delen av byen og de imponerende bygningene fra den spanske kolonitiden. 

Plaza Mayor, som er et av byens vakreste steder, er omgitt av regjeringspalasset og katedralen.

Disse er viktige hovedeksempler på arkitektur fra kolonitiden i Peru. 

Det samme gjelder det vakre San Fransisco-klosteret, som er fredet av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Klosteret inneholder en av de viktigste kunstsamlingene fra kolonitiden. 

De dystre katakombene under klosteret må også oppleves. 

Du besøker også den moderne delen av Lima: bydelen El Olivar de San Isidro, Miraflores og Larcomar. I Miraflores vil det bli mulighet for en gåtur langs «Malecon», som er betegnelsen på de sammenhengende, frodige parkene som du kan rusle gjennom, mens du nyter den fantastiske utsikten over Stillehavet.

Inkludert hotell
Tierra Viva 3
Frokost
Dag 3:

Fly til Arequipa og utforskning av byen

Morgenflyet tar deg til Arequipa, som er Perus neststørste by. Den ligger vakkert plassert, omgitt av tre store vulkaner.

Etter innsjekking på hotellet i sentrum har du litt tid til avslapping eller en gåtur rundt å utforske byen på egen hånd. På ettermiddagen går du en tur rundt i Arequipa, som også blir kalt «Den Hvite Byen», siden nærmest alle husene er bygget av hvite vulkansteiner. 

Til fots opplever du de sjarmerende smale gatene i det historiske bysentrum, Plaza de Armas, der den vakre jesuitt-kirken, La Compaña, er plassert, og den vakre bygningen, La Casona Tristàn del Pozo, som viser det aller beste av arkitektur fra kolonitiden. 

Et av høydepunktene er når du besøker Santa Catalina-klosteret, som fortsatt er delvis aktivt, og som er en del av UNESCOs verdenskulturarv. Klosteret ble bygget bare 40 år etter byen ble grunnlagt og først åpnet for offentligheten i 1970 – du føler at du er på en tidsreise, når du stille spaserer rundt mellom små kapeller, åpne områder og fontener. 

Turen stopper i sentrum, der du får mulighet for å utforske mer av byen på egen hånd.

Inkludert hotell
Casa Andina Select 3
Frokost
Dag 4:

Colca Canyon

Du blir hentet tidlig på morgenen og kjører mot Colca Canyon gjennom et fantastisk flott landskap.

Underveis passerer du vakre innsjøer, imponerende vulkaner og flere fantastiske utsiktspunkter, der det er mulig å ta en pause og bare nyte utsikten.

Du stopper blant annet ved Pampa Cañahuas, som er hjem for en lang rekke eksotiske dyr – blant annet lamaer, flamingoer, Andes-ørnen og ikke minst de elegante og sjeldne vikunjaer, som er en type kameldyr.

Fra det høyeste punktet på reisen, som ligger 4.800 m over havet, får du et vakkert utsyn over den peruanske del av Andes-fjellene. Herfra kjører du ned i kløften til den lille, maleriske landsbyen Chivay. Her sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen fri til hva du har lyst til. Her kan du blant annet gå på oppdagelse i byen, bli bortskjemt med en tur i de varme kildene, «La Calera», eller slapp av på hotellet og bare nyt utsikten til de unike omgivelser.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Colca 3
Frokost
Dag 5:

Cruz del Condor (Kondorkrysset) og tur til Titicaca-innsjøen

Etter frokost blir du hentet og starter rundturen, der du skal oppleve de mest fantastiske steder i Colca Canyon.

Underveis på turen stopper du i små bygder, der det ser ut som tiden står stille, og der den koloniale arkitekturen er imponerende velbevart.

Du vandrer videre til Colca Canyons absolutt beste utsiktspunkt, «Mirador Cruz del Condor», Kondorkrysset. Her har du en fantastisk utsikt ut over den 1.200 m dype kløften. Her får du også en sjelden mulighet for å oppleve de majestetiske kondorer, som svever gjennom kløften med et imponerende vingefang på opp til 3 meter, som gjør den til verdens største flyvende fugl.

Du kjører tilbake til Chivay, der det er tid til lunsj, innen turen går mot Puno, som ligger ca. 6 timer borte. Du stopper på utvalgte utsiktspunkter på turen.

I Puno er det sjekk-inn på hotellet, som ligger nesten 4.000 m over havets overflate, tett på Titicaca-innsjøen.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frokost
Dag 6:

Uros og Titicaca-innsjøen

I dag skal du til verdens høyest beliggende innsjø, Titicaca-innsjøen, som ligger på grensen mellom Peru og Bolivia. Du blir hentet på morgenen og seiler fra Puno ut på innsjøen mot de flytende øyene, Uros, som er små øyer skapt av siv og røtter. 

Urosstammen lever fremdeles slik de har gjort i mange hundre år, og det er fasinerende å få lov å få et innblikk i deres hverdag. 

Du fortsetter turen mot den lange klippeøyen Taquile. Innbyggerne på øya er kjent for sitt håndverk, som anses for være av ypperste klasse, ikke bare i Sør-Amerika, men hele verden, av UNESCO. 

På denne øya er det menn som strikker, mens kvinnene karrer ull og vever. Du får et detaljert innblikk i kulturen deres og spiser lunsj på en lokal restaurant. 

Etter lunsj er det mulig å utforske øya en stund, før båten tar deg tilbake til Puno.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Halvpensjon
Dag 7:

Tur gjennom Andes-fjellene til Cusco

Dagen brukes på å reise mot Cusco, som en gang var sentrum for inkariket. Du blir hentet på hotellet og kjørt til bussterminalen, der guiden hjelper deg med å finne den riktige bussen. Den behagelige turistbussen kjører langs «Solruten», og på veien skal du blant annet besøke byen Pucara og stoppe ved «La Raya»-passet i 4.300 meters høyde.

Du spiser en lekker, tradisjonell lunsj i byen Sicuani og fortsetter mot inkaruinene og Wiracocha-tempelet i Raqchi – et av de største arkeologiske områder med relasjon til inkariket.

Siste stopp innen ankomst til Cusco er landsbyen Andahuaylillas, der du skal besøke kirken, som på grunn av sine imponerende malerier også er kjent som Perus sixtinske kapell.

Ved ankomst til Cusco blir du hentet på busstasjonen og kjørt til hotellet.

Det er nå tid til å gå en tur i Cusco by og oppleve den gode stemningen.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpensjon
Dag 8:

Cusco – Inkaenes hovedstad

Den første del av dagen kan brukes som du selv ønsker – du kan utforske den spennende byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Cusco blir i det hele tatt ansett for å være en av Sør-Amerikas mest spennende byer. Opplev livet på Plaza de Armas, der også den store, vakre katedralen ligger – her er det også restauranter og caféer, der du kan sette deg og nyte en kopp kaffe eller en drink og nyte de mange inntrykkene.

De smale gater med brostein har mange små markeder, som helt klart er verdt et besøk, og byen har spennende museer, som forteller levende om byens historie og inkariket.

Om ettermiddagen drar du på en guidet tur til noen av de viktigste inkaruinene i Peru. Opplev blant annet soltempelet Qoricancha, offerplassen Qenqo, Puca Pucara-ruinene, vanntempelet Tambomachay og festningen Sacsayhuaman med de karakteristiske vegger av store stein, satt sammen helt tett uten bruk av sement.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 9:

Den Hellige Dalen

Du blir hentet etter frokost og kjører mot Den Hellige Dalen, som ligger mellom Cusco og Machu Picchu. Første stopp på veien er landsbyen Pisac, der du kan oppleve det store fargerike indianermarkedet. Dersom du vil ha med en autentisk souvenir hjem, er det her du skal gjøre en god handel med de lokale indianere, som forventer at du pruter med prisen.

Du spiser lunsj på en lokal restaurant, innen du reiser videre mot inkafestningen Ollantaytambo, som under inkariket var det kongelige residens for Keiser Pachacuti. Selve byen er i den grad fortsatt levende og sjarmerende, og du kommer til ruinområdet fra byen ved å gå ned en trapp med 200 trin. Heldigvis er utsikten så vakker at det lett kan være en unnskyldning for å ta en liten pause på veien ned.

Ved ankomst til Ollantaytambo blir du fulgt til stasjonen, og herfra tar du toget videre mot Aguas Calientes. Nyt den fantastiske utsikten fra toget med naturen og fjell på begge sider og hyggelig servering underveis. Fremme i Aguas Calientes blir du fulgt til hotellet og kan glede deg til å stå opp til en helt ubeskrivelig opplevelse på Machu Picchu i morgen.

Inkludert hotell
Tierra Viva Cusco Machu Picchu 4
Halvpensjon
Dag 10:

Soloppgangen over Machu Picchu

Etter frokost drar du på heldagstur til ikoniske Machu Picchu. Her vil det være en guidet tur på ca. 2 timer, der du får oppleve de viktigste hovedområder, inklusiv den magiske solstenen, Intihuatana og de tre vinduer.

Etterpå er det god mulighet for selv å utforske det fasinerende området med de imponerende vannings-systemer, bygninger og templer.

Fra Huayna Picchu, som ligger høyere enn ruin-området, er det en helt fantastisk utsikt over det mytiske ruinområdet og de vakre omgivelser. Men det er bare adgang for et begrenset antall personer per dag, så det er lurt å booke på forhånd hjemmefra. Dessuten anbefaler vi at du er i god form, for turen opp er bratt og hard.

Om ettermiddagen drar du tilbake til Aguas Calientes og tar toget tilbake til Ollantaytambo. I Ollantaytambo blir du hentet av en sjåfør, som kjører deg tilbake til Cusco.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 11:

Cusco - Lima

Du blir hentet på hotellet og kjørt på flyplassen tidsnok til å rekke flyet ditt til Lima.

I Lima sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen til avslapping eller shopping i Larcomar Mall, som ligger ikke langt fra hotellet.

Her finner du gode butikker til både menn og kvinner, gode restauranter og flott utsikt over vannet og fjellene.

Inkludert hotell
Tierra Viva 3
Frokost
Dag 12:

Lima - Amazonas

Guiden henter deg på morgenen og kjører deg til flyplassen, der du skal med flyet til Iquitos.

Ved ankomst i Iquitos blir du kjørt til havnen, der båten ligger klar til å seile deg til lodgen i Pacaya Samiriya National Reserve. På veien dit kommer vi forbi Nauta SapiSapi, der du kan oppleve blant annet skilpadder og verdens største ferskvannsfisk, arapaima, i lagunen.

Etter sjekk-inn på lodgen spiser du lunsj.

Om ettermiddagen drar du på gåtur i Restinga Forest, som omgir lodgen. Her har du mulighet for å oppleve den unike flora og fauna i området, og etter mørkets frembrudd leter vi etter de karakteristiske og giftige små frosker, som kjennetegnes ved at de skifter farge om natten.

Tilbake på lodgen er det tid til middag og avslapping.

Inkludert hotell
Pacaya Samiria Amazon Lodge 3
Fullpensjon
Dag 13:

Amazonas

Etter frokost skal du ut og utforske Pacaya Samiriya National Reserve.

Du kan være heldig å se rosa og grå delfiner, mens du opplever den vakre naturen, som reservatet har å by på. Den vakre, blanke innsjøen fanger speilbildet av skyene og vegetasjonen rundt innsjøen, så det er ikke for ingenting at den blir kaldt «Forest of Mirrors».

Det finns mange primater og dovendyr i området og mange ulike fuglearter, som du kan forsøke å få øye på. Du vil også oppleve noen av de gamle måtene å fiske på – med materialer, som ble brukt i gamle dager og som fortsatt blir brukt av de lokale i området.

Du har med lunsj i båten, som kan spises i løpet av dagen.

Etter turen i naturreservatet kjører du tilbake og besøker et håndverks-senter for kvinner i San Jorge-samfunnet, som er kjent for sitt arbeid med naturlige fiber (Chambira) og gresskarutskjæringer.

Retur på lodgen er det tid til middag, og etterpå inviterer guidene til å høre på myter og sagnhistorier fra Amazaonas.

Inkludert hotell
Pacaya Samiria Amazon Lodge 3
Fullpensjon
Dag 14:

Amazonas - Lima

Du spiser frokost på lodgen før su drar ut på et siste eventyr i jungelen. Her kan du være heldig å se bl.a. papegøye, tukan, parakitt, kolibri og mange andre fuglearter.

Etter å ha opplevd det vakre fuglelivet i Amazonas, returnerer du til lodgen. Her er det lunsj og tid til å pakke kofferten, før du seiler tilbake til Iquitos.

Du flyr videre til Lima og kan slappe av på hotellet før reisen går hjemover i morgen.

Inkludert hotell
Tierra Viva 3
Frokost
Dag 15:

Hjemreise til Norge

Du blir hentet av sjåføren og kjørt til flyplassen i god tid før flyet går tilbake til Norge.
Inkludert hotell
Frokost
Dag 16:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 12 netters rundreise
 • 2 netter i Amazonas
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Bussturer nevnt i programmet
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Avreisegaranti – reisen organiseres med minst 2 deltakere.

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra turer
 • Måltider i tillegg til de nevnte i programmet
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Sandefjord
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!

Andre reiser til Peru

 • 11 netters rundreise
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
Inkludert i prisen
 • 13 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
29.995 NOK
Les mer
 • 10 netters rundreise
 • 3 netter på Inkastien
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Inkastien – og «Dead Womans Pass»
 • Machu Picchu
Inkludert i prisen
 • 15 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer