Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Mauritius

Fakta om Mauritius
 • Port Louis
 • Engelsk, fransk og kreolsk
 • Mauritiske Rupee (MUR)
 • 1,3 mio.
 • 24-30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer

Dersom du har valgt å kombinere din safari i Afrika med en avslappende badeferie på eksotiske Mauritius, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo. Her finner du praktisk information om alt fra flybilletter og baggasje til visum og valuta.

Du kan dessuten lese mer om vårt hotell og se bilder av hotellet vårt på Mauritius her.

 

Reisebetingelser

Alle reiser, som er kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi dokumenter med informasjoner om flyreisen inklusiv reiseplan til deg.

Det er veldig viktig at ditt/deres navn på flybillettene er 100% identisk med det navnet, som står i passet, for det kan ikke endres etter at reservasjonen er gjennomført.

Av og til hender det at det skjer noen endringer i flytidene. Derfor er det veldig viktig at du på avreisedagen sjekker opp på de aktuelle flytidene for din reise på VIEW TRIP. Her inntaster du ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Mauritius

Mauritius har et behagelig subtropisk klima med lufttemperaturer på ca. 24-30°C, vanntemperaturer på 24-28°C og 7-8 solskinnstimer daglig året rundt. Øya er derfor et ideelt reisemål hele året.

Regntiden er desember til april, men regn kan oppleves i alle måneder. Oftest vil regnen oppleves som korte og intensive regnskyll, etterfulgt av oppklaring og solskinn, så du kan godt reise til Mauritius i regntiden.

Vær oppmerksom på at januar-mars er syklonsesong på Mauritius. Men det er veldig sjelden at øya blir ramt av sykloner, og det skjer gjennomsnittlig bare hvert 16. år. Storm og skybrudd kan forekomme som følge av sykloner i Det Indiske Ocean.

De kjøligste måneder er mai til oktober, men med en gjennomsnittstemperatur på ca. 24-27°C, er det fortsatt behagelig varmt – også til badeferie. På sørøst- og østkysten kan temperaturen være et par grader lavere på grunn av vinden.

Ønsker du å dykke, er perioden september til mars den beste, mens juni til august er ideell til surfing.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket baggasje og håndbaggasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ta med i kufferten og i håndbaggasjen.

Det er viktig å pakke kufferten slik at du kan klare deg i noen dager, i tilfelle baggasjen blir forsinket. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin osv. i håndbaggasjen.

Når baggasjen blir forsinket i Afrika, tar det alltid litt ekstra tid før den ankommer, sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Utflukter

Du kan bestille ekstra utflukter hos vår samarbeidspartner etter ankomst til Mauritius. De fleste hoteller kan også være behjelpelig med å arrangere utflukter.

Eksempler på utflukter:
Catamaran cruise
Dormant Volcano and Sacred Lake
Big Foot Adventure
Casela World of Adventure
Discover the Multi-Cultural facet of Mauritius
Dolphins Encounter
Island Adventures
Sugar Adventure - Pamplemousse - Port Louis
The Tea Route

Ekstra Turer

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Mauritius inkluderer alle de måltider, som er nevnt i programmet – oftest er dette halvpensjon. Drikkevarer er alltid på egen regning.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Hvis du allerede har en reiseforsikring, bør du allikevel sikre deg at du er ordentligt dekket ved reiser til Mauritius.

Mangler du reise- og/eller avbestillingsforsikring, hjelper vi deg gjerne med forsikringer.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen innbetaling av depositum.

Pass og visum

Som norsk statsborger kan du reise visumfritt til Mauritius i 90 dager.

Men passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise og det skal være plass til inn- og utreisestempler i passet. 

Du kan lese mer om visum til Mauritius på denne linken: https://www.regjeringen.no

Lese mer om visum

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege eller helsestasjon for å få råd og veiledning om vaskinasjoner til Mauritius. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk å ta med dokumentasjon som bevis på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst dersom det blir nødvendig.

Reiser du via et annet afrikansk land, skal du være spesielt oppmerksom på reglene for gul feber. Snakk også med legen om dette.

Vaksine.no

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbaggasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle at kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarré

Valuta på Mauritius

Valutaen på Mauritius heter Mauritiske Rupee (MUR), og 100 MUR svarer til cirka 25 norske kroner.

Du kan veksle til MUR på flyplassen, i banker, på noen hoteller og i bankautomater ved for eksempel shopping-sentre.

Mange steder er det også mulig å betale med VISA og/eller MasterCard.

Tips

Mange steder i verden er tips en helt naturlig del av de ansattes lønn. Dette er som utgangspunkt ikke tilfellet på Mauritius.

Sjåfører og guider mottar ofte tips, men på de fleste hoteller og restauranter legges det et servicegebyr til prisen på regningen. Tips gis derfor primært, hvis du er veldig fornøyd med den servicen du har fått.

På hotellet finns det en felles kasse i resepsjonen til tips. Er det en medarbeider, som har gjort det ekstra bra, er du også velkommen til å gi tips direkte til han eller hun.

Tidsforskjell

Mauritius er to timer foran Norge, når vi har vintertid og en time foran Norge, når vi har sommertid.

Mauritius er derfor et ideelt reisemål, hvis du vil unngå jetlag.

Språk

De offisielle språket på Mauritius er engelsk og fransk (en rest fra kolonitiden), men de lokale snakker oftest mauritisk kreolsk med hverandre.

Siden Mauritius er en sann smeltedigel av kulturer, snakkes det også andre språk, blant annet hindi, fransk, arabisk, kinesisk og tamil.

Mygg

Mauritius er vanligvis ikke plaget av mygg og risikoen for eksempelvis malaria er minimal.

For å unngå sjener fra kløende myggstik kan det allikevel være en god idé å ta med myggspray til å bruke når det har blitt mørkt.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Akkurat som i Norge har Mauritius også 220 volt. Men stikket er ofte med to flate pinner eller tre runde pinner, så en adapter er ofte nødvendig.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn