Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Mauritius

Fakta om Mauritius
 • Port Louis
 • Engelsk, fransk og kreolsk
 • Mauritiske Rupee (MUR)
 • 1,3 mio.
 • 24-30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
Dersom du har valgt å kombinere din safari i Afrika med en avslappende badeferie på eksotiske Mauritius, anbefaler vi at du leser nedenstående reiseinfo. Her finner du praktisk information om alt fra flybilletter og baggasje til visum og valuta.
 
Du kan dessuten lese mer om vårt hotell og se bilder av hotellet vårt på Mauritius her.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Mauritius

Mauritius har et behagelig subtropisk klima med lufttemperaturer på ca. 24-30°C, vanntemperaturer på 24-28°C og 7-8 solskinnstimer daglig året rundt. Øya er derfor et ideelt reisemål hele året.
 
Regntiden er fra desember til april, men regn kan oppleves i alle måneder. Oftest vil regnen oppleves som korte og intensive regnskyll, etterfulgt av oppklaring og solskinn, så du kan godt reise til Mauritius i regntiden.
 
Vær oppmerksom på at januar-mars er syklonsesong på Mauritius, men at det er veldig sjelden at øya blir ramt av sykloner og det skjer gjennomsnittlig bare hvert 16. år. Storm og skybrudd kan forekomme som følge av sykloner i Det Indiske Ocean.
 
De kjøligste måneder er mai til oktober, men med en gjennomsnittstemperatur på ca. 24-27°C, er det fortsatt behagelig varmt – også til badeferie. På sørøst- og østkysten kan temperaturen være et par grader lavere på grunn av vinden.
 
Ønsker du å dykke, er perioden september til mars den beste, mens juni til august er ideell til surfing.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Mauritius inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Pass og visum

Som norsk statsborger kan du reise visumfritt til Mauritius i 90 dager. Men passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise og det skal være plass til inn- og utreisestempler i passet. 
 
 
Lese mer om visum

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege for å få råd og veiledning om vaskinasjoner til Mauritius. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.
 
Husk å ta med dokumentasjon som bevis på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst dersom det blir nødvendig.
Reiser du via et annet afrikansk land, skal du være spesielt oppmerksom på reglene for gulfeber. Snakk også med legen om dette.
 
Les mer på www.fhi.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta på Mauritius

Valutaen på Mauritius heter mauritiske Rupee (MUR) og 100 MUR svarer til cirka 25 norske kroner. Du kan veksle til MUR på flyplassen, i banker og på noen hoteller og ta ut kontanter i bankautomater ved for eksempel shopping-sentre. Mange steder er det også mulig å betale med VISA og/eller MasterCard.
 
Sjekk valutaen

Tips

Mange steder i verden er tips en helt naturlig del av lønnen for de ansatte. Dette er som utgangspunkt ikke tilfellet på Mauritius.
 
Sjåfører og guider mottar ofte tips, men på de fleste hoteller og restauranter legges det et servicegebyr til prisen på regningen. Tips gis derfor primært, hvis du er veldig fornøyd med den servicen du har fått.
 
På hotellet finns det en felles kasse i resepsjonen til tips. Er det en medarbeider, som har gjort det ekstra bra, er du også velkommen til å gi tips direkte til ham eller henne.

Tidsforskjell

Mauritius er to timer foran Norge, når vi har vintertid og en time foran Norge, når vi har sommertid. Mauritius er derfor et ideelt reisemål, hvis du vil unngå jetlag.

Språk

De offisielle språket på Mauritius er engelsk og fransk (en rest fra kolonitiden), men de lokale snakker oftest mauritisk kreolsk med hverandre.
 
Siden Mauritius er en sann smeltedigel av kulturer, snakkes det også andre språk, blant annet hindi, fransk, arabisk, kinesisk og tamil.

Mygg

Mauritius er vanligvis ikke plaget av mygg og risikoen for eksempelvis malaria er minimal. For å unngå sjener fra kløende myggstik kan det allikevel være en god idé å ta med myggspray til å bruke når det har blitt mørkt.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Akkurat som i Norge har Mauritius også 220 volt. Men stikket er ofte med to flate pinner eller tre runde pinner, så en adapter er ofte nødvendig.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn