Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 22.995 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Sri Lanka med barn

Sri Lanka er et fantastisk reisemål for deg som reiser med barn. Her finner du en herlig blanding av eksotiske dyr og vakker natur, fascinerende templer, herlige sandstrender og familievennlige hoteller med svømmebasseng.


På denne reisen har vi lagt inn de vakreste og mest barnevennlige opplevelsene sammen med rikelig med tid på egen hånd, der dere kan slappe av, bade eller kjøpe de aktivitetene dere drømmer om.


Du får din egen sjåfør og guide under hele turen, slik at du selv kan bestemme tempoet og ta de pausene du trenger.

 

Hvis du vil gjøre det ekstra enkelt for deg selv, kan du kjøpe halvpensjon på hele reisen for bare 2400 kr. pr voksen og 1200. kr pr barn. Vår erfaring er at det skjer så mye i løpet av dagen, at det er veldig greit på kvelden bare å kunne spise på hotellet.


Høydepunkter:

 • 5 netters rundreise med privat sjåfør/guide
 • 6 netters badeferie
 • Barnevennlige hoteller med svømmebasseng
 • Rolig start i Negombo
 • Danseshow og templer i Kandy
 • Naturskjønn togreise til Ella
 • Safari i Udawalawe nasjonalpark
 • Besøk på et barnehjem for elefanter
 • Strandferie og skilpadder i Hikkaduwa

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Vi anbefaler ikke denne turen i april, mai, juni, juli, august, september og oktober. Hvis du drømmer om å reise til Sri Lanka fra april til oktober, anbefaler vi i stedet turen Sommerferie på Sri Lanka med barn.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike internasjonale flyplass, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg direkte til hotellet ditt ved Negombo.

Negombo er en koselig badeby nord for Colombo på Sri Lankas vestkyst, mindre enn en times kjøring fra flyplassen.

Avhengig av når dere ankommer, kan dere slappe av på hotellet, la barna leke i bassenget, utforske området eller bare gå til sengs, klar til å nyte morgendagen.

Inkludert hotell
Club Hotel Dolphin 4
Dag 3:

Avslapping i Negombo

I dag har du hele dagen til å slappe av, venne deg til de nye omgivelsene og tidsforskjellen, bygge sandslott på den lange, gylne sandstranden eller bade i hotellets herlige svømmebasseng.

Hvis du vil utforske byen, kan du enkelt leie en tuk-tuk og be sjåføren kjøre deg rundt til Negombos hovedattraksjoner. Du kan for eksempel besøke det lokale fiskemarkedet, det gamle nederlandske fortet, den vakre Mariakirken og Angurukaramulla-tempelet, et av de eldste og helligste buddhisttemplene i Negombo.

Inkludert hotell
Club Hotel Dolphin 4
Frokost
Tilleggsturer
Høydepunkter i Negombo
Dag 4:

Tefabrikk, danseshow og Temple of the Tooth

Etter frokost på hotellet kjører vi til Kandy, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Underveis besøker du en lokal krydderhage der du kan oppleve hvordan de verdensberømte srilankiske krydderne dyrkes og brukes. I tillegg til å bruke krydder i matlagingen har srilankeserne tradisjon for å bruke krydder til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger.

Vi besøker også en tefabrikk og får en omvisning bak kulissene. Teproduksjon er en imponerende og overraskende prosess som kan virke veldig "gammeldags" - spesielt når man tenker på at det faktisk er te som selges til store merkevarer som Lipton.

Det er også mulig å stoppe ved Millennium Elephant Foundation, der du kan oppleve elefanter på nært hold og få mulighet til å mate dem og bade dem i elven. Les mer under "Ekstra/oppgraderingsmuligheter".

Vi fortsetter til Kandy, som ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åssider og teåkre. Kandy var den siste kongelige hovedstaden før Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815, og med påvirkning fra hinduismen, den britiske kolonitiden og borgerkrigen som ble avsluttet i 2009, byr området på mye spennende kulturarv og historie.

Om kvelden kan du glede deg til en kulturell forestilling med musikk og dans, før du besøker Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas åndelige sentrum. I Temple of the Tooth ligger en av buddhismens viktigste relikvier - Buddhas hjørnetann.

Tempelet er innredet med høyeste standard og er et absolutt must når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Tilleggsturer
Millennium Elephant Foundation
Dag 5:

Kandy på egen hånd

I dag kan du se frem til en dag på egen hånd i Sri Lankas kulturelle hovedstad med mange muligheter til å utforske byen, dra på spennende utflukter eller bare slappe av på hotellet, ta en dukkert i det herlige bassenget og nyte de vakre omgivelsene.

Hvis du ønsker å utforske området på egen hånd, kan vi anbefale en tur opp til Bahirawakanda-tempelet, som ligger ca. en kilometer fra sentrum av Kandy. Det er lett å komme seg dit med tuktuk og fra tempelet er det en spektakulær utsikt over Kandy, innsjøen og Temple of the Tooth. Dessuten får du mulighet for å komme helt nærme den imponerende, 25 meter høye Hvite Buddha-statuen, som ser ut over Kandy og som kan sees fra hele byen.

Hvis du foretrekker organiserte utflukter, finnes det mange muligheter i Kandy for både barn og voksne. Prøv deg på rafting, ta en fottur i det naturskjønne Udawattakele Forest Reservation, bli med på kokkekurs eller besøk Royal Botanical Gardens, som regnes som en av de mest spektakulære botaniske hagene i hele Asia.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Tilleggsturer
White water rafting
Trekking i Udawattakele Forest Reservation
Dambulla Cave Temple og Løveklippen i Sigiriya
Dag 6:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Sjåføren henter deg på hotellet etter frokost og kjører deg sørover mot Nanu Oya, der du tar toget til Ella. På veien besøker du Ramboda Falls - en av Sri Lankas vakreste fossefall, omgitt av tett, frodig skog.

I Nanu Oya går du om bord på toget til Ella, mens sjåføren tar med seg bagasjen din i bilen. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste i verden og tar deg dit biler ikke kommer.

Avstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fascinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og imponerende fjell-landskap, gjennom tunneler og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Deretter har du kvelden til å gjøre hva du føler for.

Inkludert hotell
Heavens Edge Hotel Ella 3
Frokost
Dag 7:

Fridag i Ella

I dag har du dagen til fri disposisjon i den sjarmerende fjellandsbyen Ella, som ligger i et fantastisk miljø med vakre teplantasjer, krystallklare fossefall og frodig natur.

Hvis du trenger å slappe av, kan du tilbringe dagen ved bassenget på hotellet, og hvis du vil oppleve enda mer, kan du zipline på Flying Ravana, leie terrengsykler og utforske Sri Lankas pittoreske fjellandskap på egen hånd eller dra på en vakker fottur til Little Adam's Peak, som med sin relativt flate rute gjennom frodige teplantasjer og vakker natur er overkommelig for både barn og voksne.

Om kvelden kan du enten spise middag på hotellet eller spasere langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et lite utvalg av restauranter, barer og små butikker.

Inkludert hotell
Heavens Edge Hotel Ella 3
Frokost
Tilleggsturer
Flying Ravana mega zip line
Fottur til toppen av Little Adam's Peak
Dag 8:

Safari i Udawalawe Nasjonalpark

I dag kjører du videre til Udawalawe nasjonalpark, der du kan se frem til en opplevelsesrik ettermiddagssafari.

På veien ser du vakre Ravana Falls, kjent som en av Sri Lankas bredeste fossefall, og den ikoniske Nine Arch Bridge, som er en av de mest fotograferte severdighetene i hele Sri Lanka. Den ca. 90 meter lange og nesten 30 meter høye broen ligger i vakre, frodige omgivelser og er et must å se på en tur til Ella.

Vi fortsetter til Udawalawe nasjonalpark, som er kjent for sine store elefantflokker, sin vakre natur og sitt rike dyreliv, som i tillegg til elefantene omfatter krokodiller, aper, bøfler, hjort og et rikt fugleliv.

Etter en herlig safari kjører vi videre til hotellet der vi slapper av og nyter kvelden.

Inkludert hotell
Centauria Wild 4
Frokost
Dag 9:

Elefantbarnehjem og skilpadder

Dagen starter med et besøk på Elephant Transit Home - et anerkjent elefantbarnehjem som hjelper forlatte og skadde elefanter med å bli friske nok til å bli sluppet ut i naturen igjen.

Elefantene vandrer fritt rundt på elefanthjemmets område, og det er ikke mulig å komme i direkte kontakt med dem, ettersom de holdes "ville" så mye som mulig for å øke sjansene deres for å overleve i naturen.

Derfor får du oppleve elefantene fra en utsiktsplattform der du kan nyte synet av elefantene som streifer rundt og leker, samt de små, ivrige elefantene som kommer løpende opp til fôringsstasjonen der de får melk - en morsom opplevelse for hele familien.

Etter besøket på Elephant Transit Home fortsetter dere langs kysten mot Hikkaduwa. På veien besøker du et skilpaddeklekkeri der lokalbefolkningen og frivillige arbeider for å beskytte de lokale skilpaddene.

Ved ankomst til Hikkaduwa, som ligger på sørvestkysten av Sri Lanka, har du resten av dagen til fri disposisjon.

Inkludert hotell
Coral Sands Hotel 4
Frokost
Dag 10-12:

Badeferie i Hikkaduwa

De neste dagene tilbringer vi i Hikkaduwa - en livlig ferieby med gylne sandstrender, deilig sjøvann, et stort utvalg av restauranter og butikker og flotte, barnevennlige hoteller.

Stranden i Hikkaduwa er en av Sri Lankas mest barnevennlige, ettersom enkelte områder er beskyttet av steindiker som bryter bølgene, noe som gjør dem ideelle for bading og lek i vannet. I Hikkaduwa er det også gode muligheter for å se skilpadder rett på stranden, og du kan også snorkle på det lange korallrevet utenfor kysten og se fargerike fisker.

Hvis du vil oppleve enda mer, kan du ta en båttur i mangroveskogen i Bentota, besøke Galle og det nederlandske fortet, som står på UNESCOs verdensarvliste, eller dra på hvalsafari i Mirissa.

Inkludert hotell
Coral Sands Hotel 4
Frokost
Tilleggsturer
Hval- og delfinsafari i Mirissa
Dag 13:

Hjemreisen begynner

I dag er det på tide å ta farvel med Sri Lanka og begynne hjemreisen. Privatsjåføren henter dere og kjører dere til flyplassen, slik at dere er fremme i god tid før hjemreisen.

Forhåpentligvis har dere mange gode minner fra en fantastisk og opplevelsesrik tur til Sri Lanka med barn.

På grunn av tidsforskjellen kan det hende at dere ankommer Norge samme kveld.

Dag 14:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 11 netter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på hele rundturen
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Alle transfers som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Reisen gjennomføres ved minimum 2 deltakere
 • Trippelrom ved 3 voksne eller 2 voksne og 1 barn under 12 år
 • Familierom eller sammenhengende rom ved 2 voksne og 2 barn eller 3 voksne og 1 barn under 12 år
 • To dobbeltrom ved 4 voksne
 • Barnerabatten gjelder hvis det er minst to fullt betalende voksne på rommet
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Måltider utover de som er nevnt i dagsprogrammet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!