Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Retningslinjer om personvern og cookies

Retningslinjer for personopplysninger

Denne personvernerklæringen beskriver grunnlaget for vår behandling av personopplysningene du oppgir til oss eller som vi på annen måte samler inn om deg. Ved å bruke nettstedet og systemet vårt samtykker du til vilkårene som er beskrevet i dette dokumentet. I denne personvernerklæringen betyr "personopplysninger" og "data" all informasjon eller data knyttet til din person.
 
Kontaktinformasjon
Den behandlingsansvarlige er: FlamingoTours ApS
CVR-nummer: 38628119
Adresse: Dalgasgade 25, 4. sal, 7400 Herning, DK
E-post: info@flamingotours.no
Web: https://www.flamingotours.no
Telefon: 21 95 58 27
 
Vi sørger for at personopplysningene dine behandles i samsvar med loven. Hvis du har spørsmål om vår behandling av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på kontaktinformasjonen ovenfor. Vi kan behandle personopplysninger om deg i en rekke ulike situasjoner.
 
Nedenfor kan du lese om når vi behandler personopplysningene dine, til hvilke formål vi behandler dem og hvor lenge vi lagrer dem. Vær oppmerksom på at ikke alle formålene, kategoriene av opplysninger, mottakerne av opplysningene eller typene behandling som er oppført, gjelder for deg i alle tilfeller. Hvis du ikke oppgir personopplysninger, kan det føre til at vi ikke kan oppfylle våre forpliktelser overfor deg i forbindelse med ditt kunde- eller leverandørforhold.

Retningslinjer for personopplysninger

Denne personvernerklæringen beskriver grunnlaget for vår behandling av personopplysningene du oppgir til oss eller som vi på annen måte samler inn om deg. Ved å bruke nettstedet og systemet vårt samtykker du til vilkårene som er beskrevet i dette dokumentet. I denne personvernerklæringen betyr "personopplysninger" og "data" all informasjon eller data knyttet til din person.
 
Kontaktinformasjon
Den behandlingsansvarlige er: FlamingoTours ApS
CVR-nummer: 38628119
Adresse: Dalgasgade 25, 4. sal, 7400 Herning, DK
E-post: info@flamingotours.no
Web: https://www.flamingotours.no
Telefon: 21 95 58 27
 
Vi sørger for at personopplysningene dine behandles i samsvar med loven. Hvis du har spørsmål om vår behandling av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på kontaktinformasjonen ovenfor. Vi kan behandle personopplysninger om deg i en rekke ulike situasjoner.
 
Nedenfor kan du lese om når vi behandler personopplysningene dine, til hvilke formål vi behandler dem og hvor lenge vi lagrer dem. Vær oppmerksom på at ikke alle formålene, kategoriene av opplysninger, mottakerne av opplysningene eller typene behandling som er oppført, gjelder for deg i alle tilfeller. Hvis du ikke oppgir personopplysninger, kan det føre til at vi ikke kan oppfylle våre forpliktelser overfor deg i forbindelse med ditt kunde- eller leverandørforhold.

Databehandler

I noen tilfeller er vi databehandler for kundene våre. Når vi er databehandler, skjer behandlingen av personopplysninger etter instruks fra den behandlingsansvarlige kunden. Når vi opptrer som databehandler, inngår vi en databehandleravtale med den behandlingsansvarlige kunden. I disse tilfellene gjelder ikke denne informasjonen om behandling av personopplysninger.

Cookies

Når du besøker nettstedet vårt, www.flamingotours.no, samler vi inn informasjon om besøket ditt via informasjonskapsler. Denne informasjonen kan i noen tilfeller være personidentifiserbar. Informasjon om hvilke informasjonskapsler vi bruker, formålet med dem og hvor lenge de er aktive, finner du i erklæringen om informasjonskapsler. Behandling av personlig identifiserbar informasjon via informasjonskapsler er basert på ditt samtykke.

Cookie erklæring

En Cookie er en fil som nettleseren plasserer på datamaskinen din. Den gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen din og huske valg du tidligere har gjort på nettstedet, for eksempel språkvalg. En Cookie kan ikke spre datavirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter seg selv etter et visst antall måneder, som kan variere avhengig av hvilken type cookie som brukes. Cookies fornyes etter hvert nytt besøk på nettstedet. En cookie kan ikke se hvem du er, hva du heter, hvor du bor eller om datamaskinen din brukes av en eller flere personer. Men hvis du oppgir personopplysninger til nettstedet, kan en informasjonskapsel brukes til å huske deg neste gang du besøker nettstedet.
 
Vi plasserer cookies på enheten din når du besøker nettstedet vårt. Før vi plasserer cookies på enheten din, ber vi om ditt samtykke. Cookies som er nødvendige for å sikre funksjonalitet og innstillinger, kan imidlertid brukes uten ditt samtykke. I forbindelse med samtykket vil du bli informert om bruken av og formålet med å samle inn data via cookies. 
 
Vi bruker disse tredjepartssystemene som lagrer cookies på enheten din:
• Bing
• DoubleClick
• LinkedIn
• Google
• Leadscore
• HotJar
• Metaplattformer (Facebook, Instagram og Whatsapp)
 

Slik sletter du cookies

Informasjonskapsler sletter seg selv etter et visst antall måneder, som kan variere avhengig av hvilken type cookie som brukes. Cookies fornyes etter hvert nytt besøk på nettstedet. 
 
Vær oppmerksom på at hvis du sletter eller blokkerer cookies, kan annonsene bli mindre relevante for deg og vises oftere. Du kan også risikere at nettstedet ikke fungerer optimalt og at du ikke får tilgang til innhold. Hvis enheten din (datamaskin, nettbrett osv.) brukes av flere forskjellige personer, eller hvis du bruker flere forskjellige nettlesere på enheten din, bør du være oppmerksom på at innstillingene og preferansene dine kan variere avhengig av hvem som bruker enheten din og hvilken nettleser som brukes. Vær også oppmerksom på at du må angi preferanser for hver enkelt enhet hvis du bruker flere enheter når du går inn på nettstedet vårt.

Våre kunder

Når du bestiller en reise eller oppretter en reiseprofil hos oss, f.eks. online via nettstedet eller ved å kontakte oss, behandler vi en rekke opplysninger om deg for å kunne levere de tjenestene du har bestilt.
 
Vi bestreber oss på å sikre at alle personopplysninger vi behandler, er korrekte og oppdaterte. Vi ber deg derfor om alltid å informere oss om eventuelle endringer i opplysningene du har gitt oss. På denne måten kan vi sikre at personopplysningene dine alltid er korrekte og oppdaterte. Hvis du har opprettet en reiseprofil hos oss, ber vi deg logge inn på profilen din og oppdatere den ved eventuelle endringer.
 
Opplysningene vi behandler om deg når du er kunde hos oss, slettes som hovedregel 3 år etter at kundeforholdet er avsluttet. Opplysningene kan imidlertid, etter en konkret vurdering, lagres i en lengre periode når dette er nødvendig for å oppfylle formålet, for eksempel i forbindelse med tvister. Formålet med lagringen er å kunne dokumentere historikken i kundeforholdet. Fakturaopplysninger lagres i regnskapsåret pluss 5 år.
 

Stamdata m.m.

Når du er kunde hos oss, behandler vi en rekke opplysninger om deg slik at vi kan oppfylle våre forpliktelser overfor deg og levere reiser og andre produkter og tjenester (f.eks. reiseforsikring og transporttjenester) som du har bestilt. Dette omfatter følgende opplysninger: kontaktinformasjon (fornavn, mellomnavn, etternavn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og eventuell stillingstittel), kundenummer, betalingsinformasjon, bonuskortnummer, medlemskap i våre samarbeidspartneres foreninger og informasjon om hvilke tjenester du har kjøpt av oss (reisehistorikk).
 
Vi bruker generelt GDPR som rettslig grunnlag for å behandle disse opplysningene, da det er personopplysninger som er nødvendige å behandle for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg i henhold til avtalen. Vi kan også bruke GDPR som rettslig grunnlag i tilfeller der reisen eller tjenestene ikke er bestilt av deg. Vi bruker også GDPR som behandlingsgrunnlag når vi behandler opplysningene som en del av den løpende administrasjonen av kundeforholdet ditt. Dette gjør vi for å administrere den løpende driften av virksomheten vår, blant annet for å føre kunderegistre, utarbeide statistikk osv.
 

Visum

Hvis du trenger visum i forbindelse med reisen din, kan vi samle inn og behandle ytterligere opplysninger om deg. Dette gjør vi for å kunne bestille visum til deg. Dette omfatter følgende opplysninger: pass eller passkopi (inkludert CPR-nummer, dersom dette er oppgitt i passet ditt), kontaktinformasjon til nærmeste pårørende, informasjon om formålet med reisen og statsborgerskapet ditt.
 
Vi bruker som hovedregel GDPR som rettslig grunnlag for å behandle disse opplysningene, da det er personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne oppfylle avtalen vi har inngått med deg om visumbestillingen. Når du ikke har inngått avtale om visumbestilling med oss, bruker vi GDPR som behandlingsgrunnlag. Hvis vi trenger passet ditt eller en passkopi i forbindelse med visumsøknaden, vil vi be om ditt samtykke til dette. Vi bruker GDPR og personvernloven som behandlingsgrunnlag fordi CPR-nummeret ditt står på passet eller passkopien.
 

Sports- og aktivitetsreiser

Når du bestiller en sports- eller aktivitetsreise, kan det være nødvendig for oss å innhente ytterligere opplysninger om deg for å kunne tilby deg de bestilte aktivitetene eller det nødvendige utstyret. Dette kan omfatte opplysninger som klesstørrelse, skostørrelse, høyde og vekt. Dette kan f.eks. være tilfelle hvis vi må utstyre deg med sportsutstyr på reisemålet, som ski, sykkel, dykkerutstyr eller lignende, eller hvis arrangøren av aktiviteten du skal delta i på reisen din trenger opplysningene i forbindelse med organiseringen av reisen. Dette kan være aktuelt i forbindelse med bestilling av helikopterturer, strikkhopp osv.
 
Vi bruker GDPR som behandlingsgrunnlag, da opplysningene er nødvendige for at vi skal kunne levere de tjenestene du har bestilt. I tilfeller der du ikke har bestilt tjenestene selv, bruker vi GDPR som behandlingsgrunnlag.
 

Kundehenvendelser og klager

Som kunde hos oss har du alltid mulighet til å kontakte oss med spørsmål eller rapportere et problem knyttet til reisen din. Vi bruker GDPR for å behandle personopplysningene du gir oss når du kontakter oss med spørsmål eller rapporterer problemer eller klager til oss i forbindelse med reisen din.
 
Vi behandler disse opplysningene for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg i forbindelse med leveringen av reisen og produktene og tjenestene du har bestilt. Opplysningene behandles også for å ivareta vår interesse i å sikre en effektiv og profesjonell drift av vår virksomhet, f.eks. i forbindelse med tvister, da opplysningene kan påvirke vår rettslige stilling ved senere tvister.

Leverandører og samarbeidspartnere

I forbindelse med samarbeidet med våre leverandører og forretningspartnere kan vi ha en eller flere personer som på ulike måter er involvert i samarbeidet. Det kan for eksempel være personer som jobber for disse leverandørene og samarbeidspartnerne. Hvis du er en av disse personene, kan vi behandle personopplysninger om deg.
 
Vi behandler opplysningene for å kunne oppfylle avtalen vi har inngått med leverandøren eller samarbeidspartneren du er tilknyttet, og eventuelt for å kunne oppfylle avtaler med kundene våre. Vi behandler som regel bare generelle opplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, stilling og lignende kontaktinformasjon. I tillegg behandler vi opplysninger som utveksles med oss som en del av samarbeidet. For eksempel e-postkorrespondanse og annen post. Opplysningene innhentes vanligvis fra deg eller fra andre personer hos leverandøren eller forretningspartneren som du er tilknyttet.
 
Når du er direkte part i kontrakten vi har inngått med leverandøren eller forretningspartneren, er behandlingsgrunnlaget personvernforordningen. Ellers er behandlingsgrunnlaget personvernforordningen og vår berettigede interesse i å kunne oppfylle avtalen vi har inngått med leverandøren eller forretningspartneren du er tilknyttet, herunder å kunne kommunisere med våre leverandører og forretningspartnere som en del av vår ordinære forretningsdrift.
 
Opplysningene slettes vanligvis 3 år etter at leverandør- eller samarbeidsforholdet er avsluttet. Opplysningene kan imidlertid, etter en konkret vurdering, lagres i en lengre periode når dette er nødvendig for å oppfylle formålet, for eksempel i forbindelse med tvister. Formålet med lagringen er å kunne dokumentere historikken i leverandør- eller samarbeidsforholdet frem til det tidspunktet foreldelsesfristen begynner å løpe for eventuelle krav som oppstår som følge av leverandør- eller samarbeidsforholdet. Fakturaopplysninger lagres i regnskapsåret pluss 5 år.

Sosiale medier

Når du besøker vår profil/side på sosiale medier (Facebook, Instagram og LinkedIn), er vi sammen med leverandøren av det sosiale mediet behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som skjer på vår profil/side. Du bør derfor være spesielt oppmerksom på at leverandøren av det sosiale mediet behandler opplysninger om deg når du besøker eller samhandler med vår profil/side. Behandling kan også skje selv om du ikke har en profil på det aktuelle sosiale mediet. Dette vil typisk være følgende opplysninger:
• Informasjon som er tilgjengelig på profilen din
• Opplysninger om at du har "likt" eller brukt andre reaksjoner på vår profil/side.
• Kommentarer eller reaksjoner på våre innlegg
• Informasjon om at du har besøkt vår profil/side

Vårt formål med å bruke sosiale medier er å forbedre våre produkter og tjenester og å kommunisere med og markedsføre oss overfor våre kunder, følgere og andre potensielle nye kunder. Til disse formålene bruker vi blant annet den statistikken og de analysene vi regelmessig mottar om besøkende på vår profil/side fra leverandøren av det sosiale mediet.
 
Leverandøren av det sosiale mediet vil typisk behandle personopplysninger om deg med det formål å utarbeide statistikk om din atferd, f.eks. basert på ditt besøk på vår profil/side, for å forbedre sitt annonseringssystem og for å gjennomføre annonsering og tilpasning av aktivitetene på profilen/siden. Vær oppmerksom på at leverandøren av det sosiale mediet kan dele informasjon med blant annet samarbeidspartnere, annonsører, målepartnere og forskere, samt at de kan overføre informasjon til land utenfor EU/EØS.
 
Du finner mer informasjon om hvordan de aktuelle leverandørene av sosiale medier behandler opplysningene dine her:

Informasjonen du velger å publisere på vår profil/side i sosiale medier, vil bli delt med mange. Du bør derfor ikke beskrive forhold eller dele bilder osv. som du ikke ønsker skal være offentlig tilgjengelig. Du oppfordres til aldri å skrive sensitive eller konfidensielle personopplysninger om deg selv eller andre når du legger ut eller kommenterer innlegg på våre sosiale medier. Du har mulighet til å slette dine egne innlegg og kommentarer på vår profil/side når du ikke lenger ønsker at de skal være tilgjengelige på profilen/siden.
 
Som behandlingsgrunnlag bruker vi interesseavveiningsregelen i personvernforordningen og vår berettigede interesse i å markedsføre oss og kommunisere med kunder, følgere og andre potensielle nye kunder på sosiale medier, samt å forbedre våre produkter og tjenester.

Markedsføring

Når du mottar elektronisk markedsføringsmateriale fra oss eller deltar i konkurranser, behandler vi opplysninger om navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Vi behandler også opplysninger om dine interesseområder i forhold til markedsføring eller kommunikasjon fra oss, samt din bruk av den markedsføringen vi sender deg, herunder om du har åpnet en e-post fra oss, om e-posten er lest og hvilke lenker du har åpnet, samt hvilke opplysninger du ellers gir oss.
 
Vi behandler opplysningene dine for å kunne markedsføre selskapet vårt og selskapets produkter overfor deg og for å administrere konkurranser, herunder kåring av vinnere osv. Vi bruker opplysningene om dine preferanser og din bruk av markedsføringen vi sender deg, til å forstå hvordan kundene våre mottar markedsføringen vår, og til løpende å tilrettelegge, målrette og forbedre markedsføringen vår til deg og våre andre kunder. Vi sender kun markedsføringsmateriale til deg via e-post, SMS eller andre elektroniske kanaler i samsvar med markedsføringslovens regler. Vi bruker GDPR som rettslig grunnlag for behandlingen.
 
Når du mottar elektronisk markedsføring fra oss, lagrer vi opplysningene dine inntil du melder deg av den elektroniske markedsføringen. Hvis du har deltatt i en konkurranse, men ikke har meldt deg på vår elektroniske markedsføring, lagrer vi opplysningene så lenge det er nødvendig for å kunne gjennomføre og evaluere konkurransen du har deltatt i.

Vilkår og betingelser for Facebook-konkurransen

Arrangør: Flamingo Tours, Dalgasgade 25, 7400 Herning, DK. Kontakt oss på telefon: 21 95 58 27.
 
Vilkår for deltakelse:
Konkurranser uten alkoholpremier er åpne for alle over 13 år med en gyldig Facebook-konto. Vi gjør oppmerksom på at konkurranser med alkohol som premie krever at deltakerne er minst 18 år gamle. Ansatte i Flamingo Tours og deres nærmeste familie er ikke kvalifisert til å delta. Deltakelse i konkurransen innebærer aksept av disse vilkårene og betingelsene. 
 
Hvordan delta:
For å delta i konkurransen må du utføre spesifikke handlinger som beskrevet i konkurransen, inkludert å "like" et innlegg, følge vår Facebook-side og/eller kommentere. Alle krav må være oppfylt før konkurransen avsluttes.
 
Premier:
Premiene kan ikke byttes mot kontanter eller andre varer. For premier som inkluderer alkohol, må deltakerne være minst 18 år gamle.
 
Utvelgelse av vinnere:
Vinnerne vil bli valgt ut basert på de spesifikke kriteriene som er angitt i konkurransen, for eksempel tilfeldig trekning, beste bilde, flest likes osv. Vinneren vil bli annonsert på Flamingo Tours Facebook-side og kontaktet via tagging i en kommentar.
 
Ansvarsfraskrivelse:
Facebook-konkurranser er ikke sponset, godkjent eller administrert av Facebook eller tilknyttet Facebook på noen måte. Ved å delta fritar du Facebook for alt ansvar i forbindelse med konkurransen.
 
Rett til endringer:
Flamingo Tours forbeholder seg retten til å endre konkurransevilkårene eller avlyse konkurransen under uforutsette omstendigheter.
 
Personopplysninger:
Ved å delta i konkurransen samtykker du i at Flamingo Tours kan lagre og bruke dine personopplysninger i samsvar med vår personvernpolicy og personvernlovgivning for formål relatert til konkurransen.
 
Klager:
Hvis du ønsker å klage på gjennomføringen av konkurransen, kan du kontakte oss via info@flamingotours.no

Besøkende på kontoret vårt

Når du besøker vårt kontor, kan vi behandle opplysninger om deg i form av videoopptak fra vår kameraovervåkning. Det er skiltet i alle områder som er kameraovervåket. Alle opptak lagres på en sikker måte og avspilles bare hvis det er nødvendig, f.eks. i forbindelse med en konkret mistanke om en straffbar handling eller i forbindelse med et sikkerhetsbrudd. Opptakene avspilles kun for personer som har et arbeidsrelatert behov for å se dem. 
 
Under visse omstendigheter kan opptak fra kameraovervåking utleveres til politiet. Opptakene slettes som hovedregel etter 30 dager. Opptakene kan imidlertid lagres i en lengre periode hvis det er nødvendig som følge av behandlingen av en konkret hendelse, for eksempel i forbindelse med etterforskningen av et mulig straffbart forhold. 

Mottakere av personopplysninger

Vi utleverer opplysninger om deg når det er nødvendig som en del av driften av virksomheten vår, blant annet for å kunne levere reisen din og de andre produktene du har kjøpt av oss. Når du bestiller en reise og tilhørende produkter, kan vi utlevere opplysningene dine til mottakerne som er oppført nedenfor. Du finner mer informasjon om deres behandling av personopplysningene dine i deres personvernerklæringer og vilkår.
 

Globale distribusjonssystemer (GDS)

Når du bestiller en reise, kan vi utlevere personopplysningene dine til et GDS. Et GDS er et IT-nettverkssystem som muliggjør transaksjoner mellom tjenesteleverandører i reiselivsbransjen, hovedsakelig flyselskaper, hoteller, bilutleiefirmaer og reisebyråer. En GDS kobler sammen tjenester, priser og bestillinger ved å konsolidere produkter på tvers av de tre reisesektorene, flyreservasjoner, hotellreservasjoner og leiebil.
 
I forbindelse med bestilling av reisen din vil vi vanligvis utlevere opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, avreiseflyplass, reisemål, dato for avreise og hjemreise, reiserute, bonuskortnummer og andre opplysninger som er nødvendige for å bestille reisetjenestene du har kjøpt, inkludert for eksempel måltidspreferanser og eventuelle behov for assistanse under reisen. Når du reiser til spesielle destinasjoner, kan vi også utlevere informasjon om passnummeret ditt.
 
Vi bruker følgende GDS-er til å foreta reisebestillinger: Farewise og Galileo
 

Kvalifisert tilbud

Når du velger å bruke oss som reisebyrå, har du mulighet til å få et kvalifisert tilbud på en reise. Et kvalifisert tilbud er en type tilbud der en foreløpig bestilling av den ønskede reisen gjøres for deg når tilbudet utarbeides. Dette gir deg mulighet til å reservere plass på de ønskede flyvningene i opptil tre dager før du bestemmer deg for om du vil utstede en billett på den foreløpige reservasjonen eller avbestille den. For å kunne gi deg et kvalifisert tilbud sender vi informasjonen om deg og den ønskede reservasjonen til en GDS (som beskrevet ovenfor), som foretar den foreløpige bestillingen hos flyselskapet, hotellet osv. Siden opplysningene dine i forbindelse med innhenting av det kvalifiserte tilbudet overføres til flere nye uavhengige behandlingsansvarlige (først til en GDS, som deretter overfører opplysningene til flyselskaper, hoteller osv.), kan opplysningene dine bli lagret hos disse mottakerne etter at tilbudet er utløpt - også i tilfelle tilbudet kanselleres.
 

Flyselskaper

Vi kan utlevere personopplysninger til flyselskaper i forbindelse med bestilling av reisen din. I forbindelse med bestilling av flyreisen din vil vi vanligvis utlevere opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, avreiseflyplass, reisemål, dato for avreise og hjemkomst, bonuskortnummer, spesielle ønsker i forbindelse med reisen, herunder bestilling av spesialmenyer under flyreisen og eventuelle behov for spesiell assistanse på flyet eller flyplassen til det valgte flyselskapet. Ved reiser til spesielle destinasjoner kan vi også utlevere informasjon om passnummeret ditt til flyselskapet.
 
Når vi bestiller flyreisen din, er vi forpliktet til å foreta reservasjonen i samsvar med flyselskapenes regler for setereservasjon. Dette kan bety at flyreservasjonen din klassifiseres som en gruppereservasjon i henhold til flyselskapets regler, selv om du ikke har bestilt en gruppereise. Dette kan skyldes prisen på bestillingen, spesielle avbestillingsvilkår knyttet til bestillingen osv.  Hvis dette er tilfelle, vil flyselskapet behandle opplysningene om passasjerene som er klassifisert som en del av samme bestilling, som en gruppe. Dette betyr at det i noen tilfeller vil være mulig for passasjerer som reiser som en del av samme gruppe, å bruke flyselskapets elektroniske selvbetjeningsløsninger for å få tilgang til navneinformasjonen til de andre passasjerene i klassifiseringsgruppen. Hvis du reiser som en del av en gruppe for klassifiseringsformål, vil derfor de andre passasjerene i denne gruppen i noen tilfeller kunne få tilgang til informasjon om navnet ditt og om at du reiser med den aktuelle flyvningen via flyselskapets elektroniske selvbetjeningsløsninger.
 

Hoteller, vandrerhjem, herberger osv.

Vi kan komme til å utlevere personopplysninger til overnattingsstedene du skal bruke under reisen. I forbindelse med bestilling av overnatting vil vi vanligvis utlevere opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, reisemål, ankomst- og avreisedato, romkategori, bonuskortnummer, spesielle ønsker i forbindelse med reisen, inkludert bestilling av spesialmåltider under oppholdet og eventuelle behov for spesiell assistanse under oppholdet på grunn av funksjonshemming eller sykdom. Overnattingsleverandøren kan også kreve at de mottar en passkopi av personene som bor hos dem. Hvis dette er tilfelle, vil vi be om ditt samtykke til å sende en passkopi til overnattingsstedet for dette formålet.
 

Leiebil

Vi utleverer personopplysninger til bilutleiefirmaer hvis du trenger et kjøretøy til reisen din. I forbindelse med bestilling av leiebil vil vi typisk utlevere opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, hentested, leieperiode, kjøretøykategori, bonuskortnummer, spesielle ønsker i forbindelse med leie av bilen, herunder spesielle tiltak i forbindelse med funksjonshemming eller sykdom, barneseter osv.
 

Busselskaper

Vi utleverer personopplysninger til busselskaper hvis du reiser med buss i løpet av reisen (f.eks. i forbindelse med transport eller dagsturer til kjente turistattraksjoner osv.) Når du bestiller en bussreise, vil vi vanligvis utlevere opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, hentested, dato og klokkeslett for bussreisen, reisemål og spesielle ønsker i forbindelse med bussreisen, inkludert bestilling av spesialmenyer under bussreisen og eventuelle behov for spesiell assistanse under bussreisen på grunn av funksjonshemming eller sykdom.
 

Spedisjonsselskaper

Vi utleverer personopplysninger til rederier hvis du reiser med skip under reisen (f.eks. dagsturer til kjente turistattraksjoner, cruise osv.). Når du bestiller et cruise, vil vi vanligvis utlevere informasjon om fornavn, mellomnavn, etternavn, destinasjon, reiserute, dato og klokkeslett for avreise og hjemkomst, samt spesielle ønsker i forbindelse med cruiset, inkludert bestilling av spesialmenyer under cruiset og eventuelle behov for spesiell assistanse under cruiset på grunn av funksjonshemming eller sykdom. Rederiet kan også kreve at de mottar en passkopi av de medreisende. I så fall vil vi be om ditt samtykke til å sende en passkopi til rederiet.
 

Bedbanks

En bedbank er et IT-nettverkssystem som muliggjør transaksjoner mellom tjenesteleverandører i reiselivsbransjen, hovedsakelig hoteller og reisebyråer, eller sluttkunden. Vi utleverer personopplysninger til bedbanks for å kunne bestille hotellene du skal bruke på reisen din. For å bestille hotellovernattingen din gjennom en bedbank, vil vi vanligvis utlevere informasjon om fornavn, mellomnavn, etternavn, reisemål, ankomst- og avreisedato, romkategori, bonuskortnummer, spesielle ønsker i forbindelse med reisen din, inkludert bestilling av spesialkost under hotelloppholdet og eventuelle behov for spesiell assistanse under hotelloppholdet på grunn av funksjonshemming eller sykdom.
 
Vi bruker følgende bedbanks: Expedia, Booking.com og Hotelbeds.com.
 

Reisebyråer

Hvis du som en del av reisen må delta på utflukter eller trenger transport, kan vi utlevere personopplysningene dine til reisebyråer. Reisebyråets oppgave er å organisere den aktuelle utflukten eller transporten ved å bestille de ønskede tjenestene hos lokale leverandører på reisemålet.
 
I forbindelse med bestilling av utflukter, transfer osv. utleverer vi vanligvis opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, dato og klokkeslett for ankomst og/eller avreise, type kjøretøy, reisemål og spesielle ønsker i forbindelse med transfer eller utflukt, inkludert bestilling av spesialmenyer og eventuelle behov for spesiell assistanse på grunn av funksjonshemming eller sykdom. De lokale leverandørene som skal levere de ønskede tjenestene på reisemålet, kan også kreve at de mottar en passkopi av personene som skal motta en tjeneste fra dem. Hvis dette er tilfelle, vil vi be om ditt samtykke til at vi sender en passkopi til dem.
 

Forsikringsselskaper

Når du bestiller en reise hos oss, har du mulighet til å kjøpe reise- og/eller avbestillingsforsikring. Hvis du ønsker å kjøpe en slik forsikring, utleverer vi personopplysninger til forsikringsselskapet med det formål å tegne forsikringen hos dem. I forbindelse med tegning av reise- og/eller avbestillingsforsikring utleverer vi vanligvis informasjon til forsikringsselskapet om fornavn, mellomnavn, etternavn, e-postadresse, reisemål, avreise- og hjemreisedato og type reise.
 
Vi samarbeider med følgende forsikringsselskap: Gouda
 

Selskaper som leier ut utstyr

Når du bestiller en reise hos oss, har du mulighet til å leie utstyr du trenger på reisen, for eksempel skiutstyr, dykkerutstyr, sykler og lignende. Hvis du ønsker å leie utstyr, vil vi utlevere personopplysninger om deg til selskapet på reisemålet der du skal leie utstyret. I forbindelse med leie av utstyr utleverer vi vanligvis opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, type utstyr, hentested, leieperiode og opplysninger om høyde, vekt, kles- og skostørrelse. Utstyrsutleiefirmaer kan også kreve at de mottar en passkopi av personene som skal leie utstyr av dem. Hvis dette er tilfelle, vil vi be om ditt samtykke til å sende en passkopi til dem.
 

Leverandører av inngangsbilletter, utflukter osv.

Hvis du som en del av reisen skal delta på utflukter, ha inngangsbilletter til opplevelser eller lignende, kan vi utlevere personopplysninger til leverandørene av disse tjenestene. I forbindelse med bestilling av utflukter, inngangsbilletter osv. utleverer vi vanligvis opplysninger om fornavn, mellomnavn, etternavn, dato og klokkeslett for ankomst og/eller avreise, type kjøretøy, reisemål og spesielle ønsker i forbindelse med utflukten eller opplevelsen, herunder bestilling av spesialmenyer og eventuelt behov for spesiell assistanse på grunn av funksjonshemming eller sykdom. Leverandøren som skal levere de ønskede tjenestene på reisemålet, kan også kreve at de mottar en passkopi av personene som skal motta en tjeneste fra dem. Hvis dette er tilfelle, vil vi be deg om ditt samtykke til at vi sender en passkopi til dem.
 

Byråer som utsteder visum

Hvis vi må bestille visum til deg, vil vi utlevere personopplysninger til visumutstedende myndigheter eller til ambassaden i det landet som skal utstede visum til deg. For å bestille visum må vi vanligvis få tilsendt passet ditt. I noen tilfeller kan det imidlertid være tilstrekkelig å sende inn en kopi av passet ditt. I tillegg utleverer vi vanligvis informasjon om dato og klokkeslett for ankomst og avreise, kontaktinformasjon til nærmeste pårørende, informasjon om formålet med reisen og statsborgerskapet ditt. I visse tilfeller vil vi også utlevere opplysninger om dine forsikringsforhold på reisen.
 

Andre mottakere

Vi kan også utlevere og/eller overføre personopplysningene dine til andre leverandører og/eller tjenesteleverandører i forbindelse med den ordinære driften av virksomheten vår, f.eks. i forbindelse med ekstern administrasjon av IT-systemene våre, analyseoppgaver, markedsføringsoppgaver, inkasso, kredittvurdering, revisjon, bokføring, juridisk bistand, tvister osv.

Internasjonale overføringer av dine personopplysninger

På grunn av vår virksomhets natur kan dine personopplysninger overføres til land utenfor EU/EØS når du bestiller en reise med oss. For å kunne levere våre tjenester til deg, må vi i visse tilfeller bruke forretningspartnere og leverandører utenfor EU/EØS. Uten mulighet til å overføre informasjonen din til mottakere utenfor EU/EØS, vil vi i visse tilfeller ikke kunne levere den forespurte reisen til deg. Dette gjelder dersom bestilling av reisen krever at informasjon overføres til mottakere utenfor EU/EØS, for eksempel for å kunne bestille flyreiser, hotell, transport osv. på reisemålet ditt.
 
Databeskyttelseslovgivningen i land utenfor EU/EØS kan være mer avslappet enn den er i Norge og resten av EU, siden det i de fleste tilfellene vil dreie seg om land hvor EU-kommisjonen har vurdert at nivået på databeskyttelse er ikke opp til nivået for databeskyttelse i EU.
 
Det er derfor viktig at du er klar over at overføring av dine personopplysninger til land utenfor EU/EØS ved bestilling av reise hos oss betyr at dine personopplysninger ikke får samme beskyttelse som etter reglene som gjelder i Norge og i EU.
Når opplysningene overføres vil det være en overhengende risiko for at det i det aktuelle landet ikke finnes klare, presise og tilgjengelige regler vedrørende landets myndigheters tilgang til bruk av dine personopplysninger; at det ikke finnes regler om at landets myndigheters tilgang til dine opplysninger skal være nødvendig og forholdsmessig; at landet ikke har en uavhengig og effektiv tilsynsmyndighet, og at landet ikke har tilgjengelige og effektive rettsmidler for de registrerte.
 
Dersom du ikke ønsker at vi skal sende dine personopplysninger til mottakere utenfor EU/EØS ved bestilling av reisetjenester, vennligst informer oss om dette senest ved bestilling av reisen. Avhengig av de spesifikke omstendighetene kan konsekvensen av at vi ikke kan sende dine personopplysninger til mottakere utenfor EU/EØS være at vi ikke klarer å levere de bestilte reisetjenestene til deg.
 
Hvis du ønsker mer informasjon om vår overføring av informasjon til land utenfor EU/EØS, eller hvis du ønsker å motta en kopi av EU-kommisjonens standard overføringskontrakter, vennligst kontakt oss på info@flamingotours.no.

Dine rettigheter

Du har muligheten til å utøve dine rettigheter i henhold til databeskyttelseslovgivningen når som helst.
 
• Rett til innsyn: Du har rett til å få innsikt i informasjonen vi behandler om deg, samt motta en rekke tilleggsopplysninger om vår behandling av dine personopplysninger.
 
• Rett til retting: Du har rett til å få uriktige opplysninger om deg selv rettet og ufullstendige opplysninger om deg selv supplert. Dette kan blant annet gjøres ved at du selv gir tilleggsinformasjon.
 
• Rett til sletting: I visse tilfeller har du rett til å få opplysninger om deg selv slettet. Dette har du blant annet når opplysningene ikke lenger er nødvendige for å oppfylle formålene de ble samlet inn eller behandlet for, eller dersom behandlingen av opplysningene ikke er lovlig.
 
• Rett til begrensning av behandling: I visse tilfeller har du rett til å begrense behandlingen av dine personopplysninger. Dette betyr at vi ikke kan behandle informasjonen annet enn lagring.
 
• Rett til å protestere: Du har rett til når som helst – av grunner knyttet til din spesielle situasjon – å protestere mot vår ellers lovlige behandling av dine personopplysninger.
 
• Rett til dataportabilitet: I visse tilfeller har du rett til å motta personopplysningene du har gitt oss i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format, samt å få disse personopplysningene overført fra oss til en annen behandlingsansvarlig uten hindring.
 
• Rett til å trekke tilbake samtykke: Du har rett til å trekke tilbake samtykke til behandlingen av dine personopplysninger når som helst. Du må imidlertid være oppmerksom på at dette først trer i kraft fra uttakstidspunktet. Det påvirker derfor ikke lovligheten av vår behandling av dine personopplysninger frem til tidspunktet da du trekker tilbake samtykket.
 
Hvis du ønsker å benytte deg av en eller flere av dine rettigheter, kan du kontakte oss på info@flamingotours.no.

Klage

Klager på Flamingo Tours’ behandling av personopplysningene dine kan ske til:
 
Datatilsynet
Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo
E-postadresse: veiledning@datatilsynet.no.

Oppdateringer

Fra tid til annen vil det være nødvendig for oss å oppdatere denne informasjonen om vår behandling av dine personopplysninger. Det er derfor lurt å holde seg jevnlig oppdatert. Vi publiserer nye versjoner på vår nettside www.flamingotours.no.
 
Dette ble sist oppdatert: Juli 2023
  • 4 netter på safari med fullpensjon
  • 7 netter på 4-stjernet hotell på Zanzibar
  • Lake Nakuru
  • Masai Mara
  • Mye safari på få dager
Inkludert i prisen
  • 14 dager
  • Inkludert flybilletter
  • Bagasje inkludert
  • Inkludert transfer og guide
  • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
30.995 NOK
Les mer
  • 11 netters rundreise
  • Lima
  • Arequipa
  • Colca Canyon
  • Titicaca-innsjøen
  • Cusco
  • Den Hellige Dalen
  • Machu Picchu
Inkludert i prisen
  • 13 dager
  • Inkludert flybilletter
  • Bagasje inkludert
  • Inkludert transfer og guide
  • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer
  • 7 netter på Lamai Safari Lodges med fullpensjon
  • Game Drives i Lamai Safaris private "Big Five"-område
  • Piknik og Game Drive ved Oliphant River
  • Prisvinnende lodge – Travellers Choice 2023
Inkludert i prisen
  • 10 dager
  • Inkludert flybilletter
  • Bagasje inkludert
  • Inkludert transfer og guide
  • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
21.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn