Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Reiseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger sørøst for India og består av en stor øy og mange små øyer. Landet har litt av det hele – fantastisk strandliv, spennende dyreliv, usædvanlig natur og unike kulturelle opplevelser. Befolkningen og maten er fantastisk og hvis du først har besøkt landet, er det stor sjans for at du kommer tilbake!

Den uspolerte naturen, som kan oppleve på en reise til Sri Lanka, er helt fantastisk. Vannfallene risler ned over stiene, fjellsidene er dekket med teplanter og elefanter krysser ubekymret veiene nå og da. Ved kysten kan du dra på hvalsafari for å se blåhvaler, kaskelotthvaler og delfiner eller bare snorkle ved koralrevet. 

Hvis du heller vil oppleve noe kultur, finner du her noen helt vidunderlige templer, markeder med eksotisk frukt, fiskemarkeder og krydderplantasjer. Med andre ord – Sri Lanka har litt av det hele!

Finn din neste reise til Sri Lanka her.

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Sri Lanka

Sri Lanka har en gjennomsnittstemperatur på mellom 28 og 31 grader året rundt – litt kjøligere i høylandet. Du vil derfor vanligvis oppleve deilig varmt vær uansett når du reiser til Sri Lanka.

Selv om vi anbefaler å ta høyde for monsunperiodene, når du planlegger reise til Sri Lanka, så er det på Sri Lanka alltid mulig å finne et sted, der det ikke regner, for når det regner i nord, er det fint vær i sør - og omvendt.

Les mye mer om været på Sri Lanka og finn det beste reisetidspunkt her.

Været på Sri Lanka

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På den tilsendte reiseplan finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i både kuffert og håndbagasje.

Vær oppmerksom på at det kan være forskjell på hvor mye bagasje du kan ha med deg på de ulike strekkene på turen. Hvis du for eksempel kan ta med 30 kg på første strekk, men bare 20 kg på neste strekk, er det viktig at du kun tar med deg 20 kg. Ellers risikerer du å skulle betale for overvekt.

Det er dessuten viktig at du pakker håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen. Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Sri Lanka inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både en reiseforsikring og en avbestillingsforsikring. Hvis du allerede har en reiseforsikring, bør du innen avreise sikre deg at denne også gjelder for reise til Sri Lanka og at du er ordentlig dekket.

Hvis du mangler reise- og/eller avbestillingsforsikring, henviser vi til vår samarbeidspartner, Europeiske Reiseforsikring, som gjerne hjelper deg.

Vær oppmærksom på at en eventuell avbestillingsforsikring skal bestilles innen innbetaling av depositum.

Visum

Det er nødvendig med visum, når du reiser til Sri Lanka

Du kan få dette gjennom ulike byråer, men det er faktisk billigere selv å sørge for visum. Du kan lese mer om visum til Sri Lanka her.

Visum til Sri Lanka her

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sri Lanka. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk på turen å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Vaksine.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta og økonomi

På Sri Lanka er den lokale valuta sri lankanske rupee (LKR). Vi anbefaler at du tar med deg USD – gjerne litt større lapper som 50 og 100 - og veksler disse, når du ankommer Sri Lanka. Husk å spare på kvitteringen for vekslingen, for den skal du bruke når du veksler tilbake.

De fleste større butikker og store restauranter tar både imot rupees og USD, men på mange små steder som markeder og små lokale steder tar de bare lokal valuta. På større restauranter og butikker kan du dessuten betale med kredittkort.

Husk å veksle rupees tilbake til USD, innen du forlater Sri Lanka. Du kan kun veksle tilbake på flyplassen, og du skal huske å ha med kvitteringen fra da du vekslet til rupees.

Pengene rekker langt på Sri Lanka, for tingene er ikke dyre. Du skal regne med ca. 70-90 kr. for et kveldsmåltid pr person.

Noen steder kan det være en ekstra kostnad på 10-30 kr. for kamera og videokamera ved severdigheter. Disse pengene går til bevaring og beskyttelse av stedet. Noen steder vil det også være ulike typer av fotomuligheter, der det forventes at du gir 2-5 kr. pr bilde.

Tips

Det er selvsagt helt opp til deg selv, om du har lyst til å gi tips eller ikke, men det kan være greit å vite, at det blir ansett for god skikk på Sri Lanka at man gir litt som takk for god service.

En retningslinje er 10 USD pr dag til guiden, 1 USD til den, som hjelper med å bære bagasjen på hotellet og 2 USD til rengjøringspersonalet på hotellet.

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer blir det vanligvis lagt på 10-15% på prisen i service charge. Hvis det står på regningen, er det ikke nødvendig å gi ekstra tips, men det er selvsagt helt opp til deg.

Tidsforskjell

Sri Lanka er 4 ½ time foran i forhold til Norge ved vintertid og 3 ½ time foran ved sommertid.

Språk

Hovedspråkene på Sri Lanka er singalesisk og tamilsk, men det blir undervist i engelsk på skolene og engelsk snakkes og forstås generelt stort sett alle steder.

Mygg

Den myggsprayen, som du kjøper på Sri Lanka virker bedre enn den, du får kjøpt i Norge. Det er derfor greit å kjøpe det når du ankommer Sri Lanka.

Vær nøye med myggspray – spesielt etter solnedgang.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Norge (220 v). I noen stikk kan du godt bruke de norske to-bein-stikk, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har med en adapter hjemmefra.

Takt og tone

Befolkningen på Sri Lanka er generelt varme, gjestfri og veldig snille og de er glade for turister. Men selv om de er vant til mange turister, forventer de at du behandler helligdommene deres med respekt og har korrekt påkledning ved besøk i f.eks. templer og moskéer.

Vær oppmerksom på følgende:

 • Ta av deg skoene, før du går inn i tempelet/moskéen/et privat hjem (ta evt. med strømper til kalde gulv)
 • Fotsåler skal holdes vekk fra helligdommer og andre mennesker
 • Pek ikke på andre mennesker eller gudestatuer
 • Skuldre og knær får ikke vises i templer/moskéer. Ta gjerne med genser/bukser eller annet til å dekke over shorts/t-skjorte
 • Ved noen muslimske helligdommer skal håret tildekkes. I så fall vil det bli utlevert tørkle ved inngangen

Det er en del tiggere i noen områder. Lytt til råd fra guiden om hvordan du skal forholde deg her.

Toaletter på hoteller og større restauranter er for det meste, som du kjenner dem fra vesten/Europa. Hvis du er på offentlige toaletter, kan det være mer primitivt. Vi anbefaler at du selv har med toalettpapir/våtservietter og håndsprit i vesken/sekken.

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn