Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
utsikt fra Lions Rock

Reiseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger utenfor den sørøstlige kysten av India og består av en stor og flere små øyer. Landet har unikt strandliv, spennende dyreliv, usedvanlig natur og fantastiske kulturelle opplevelser. Befolkningen og maten er vidunderlig, og hvis du først har besøkt landet en gang, er sjansen stor for at du kommer tilbake igjen.

 

Sri Lanka er fortsatt en uspolert naturopplevelse som ikke helt har bliltt et stort turistmål ennå. Vannfallene, som løper nedover stiene, fjellsidene dekket med teplanter, og elefanter som tilfeldig krysser veien er helt vanlige syn på Sri Lanka.

 

På en safari i nasjonalparken kan du f.eks. møte bjørn, leopard, villsvin og bøfler. Ved kysten kan du dra på hvalsafari for å se blåhval, kaskelotthvaler og delfiner, eller bare snorkle ved korallrevet.

 

Hvis du er mer til de kulturelle delene, finner du noen helt vidunderlige templer med unik arkitektur, markeder med eksotiske frukter og krydderplantasjer. 

 

Med andre ord – her finner du litt av det hele!

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

 

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende.

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt. Vi gjør oppmerksom på at det ikke lenger finnes fysiske billetter. Bare ta med deg passet og reservasjonsnummeret ditt når du sjekker inn på flyplassen.

 

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

 

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

 

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

 

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

 

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

 

 Det beste tidspunktet å besøke Sri Lanka

Sri Lanka har en gjennomsnittstemperatur på mellom 28 og 31 grader. Temperaturen varierer fra område til område, hvor det f.eks. i høylandet er litt kjøligere, og i vintersesongen kan være minusgrader her. Det er to monsunperioder; en sist i april til juni, og en i oktober til januar. Mellom de to periodene er det varmere enn resten av året. 

Vest- og sørvestlige Sri Lanka er det mest tørre området, og det er her vi har reiser til. Det er derfor fint mulig å reise til Sri Lanka uten å bli våt.

 

Ankomst på flyplassen

Den lokale guiden står klar på flyplassen for å ta imot deg, og kjøre deg til hotellet.

 

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen. Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket i Afrika går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

 

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltidene som er inkludert i programmet. Drikkevarer kjøpes alltid i tillegg. 

 

 

Forberedelser/dette må du huske

 

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på om du er dekket korrekt til Sri Lanka med de nåværende forsikringene dine.

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

 

Visa

Det krever visa å reise til Sri Lanka.

Du kan få visa gjennom byråer, men det er billigere hvis du arrangerer det selv. Søk om visa her.

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen, og det er viktig at du har ledige sider i passet til innreisestempel og visum. 

 

Vaksiner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sri Lanka. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

 

10 Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av at kofferten blir forsinket
 • Magepiller
 • Våtservietter
 • Håndsprit

 

 

Fakta

11 Valuta og økonomi 

På Sri Lanka er den lokale valutaen Srilankiske Rupee (LKR).

Det anbefales å medbringe amerikanske dollars eller euro – gjerne større sedler som $50 og $100.

De fleste større butikkene, og store restauranter, tar imot kredittkort.

Hvis du veksler til LRK, er det viktig at du gjemmer kvitteringen for å kunne veksle tilbake igjen. Hvis du vil veksle tilbake igjen kan dette kun gjøres på flyplassen ved utreise, og dette kun ved fremvisning av kvitteringen. 

 

12 Tips

Mange hoteller, restauranter og cafeer/barer legger som regel 10-15% på prisen i service charge, som du ser på regningen. Hvis det står på regningen din trenger du ikke gi ekstra tips, men det er selvfølgelig opp til deg selv.

Du kan oppleve at det f.eks. på en buss blir sendt en konvolutt rundt der du skal legge tips i på forhånd. Pengene blir etterfølgende fordelt mellom guidene. Passende tips kan være 30-50 kr. per person per dag.

 

13 Tidsforskjell

Sri Lanka er 4 ½ time bak Norge når det er vintertid, og 2 ½ time når det er sommertid.

 

14 Språk

Hovedspråkene på Sri Lanka er Singalesisk og Tamilsk, men det undervises i engelsk på skolene, og snakkes og forstås generelt. 

 

15 Mygg

Myggsprayen du kan kjøpe på Sri Lanka virker bedre enn den du kan kjøpe i Norge. Vær omhyggelig med myggspray – spesielt etter solen går ned.

 

16 Elektrisitet og ladning av bl.a. mobiltelefoner 

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Norge, 220v. I noen stikk kan du fint bruke de norske 2-bensstikkene, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du tar med deg et adaptersett hjemmefra.

 

17 Takt og Tone 

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Norge, 220v. I noen stikk kan du fint bruke de norske 2-bensstikkene, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du tar Befolkningen på Sri Lanka er varme, gjestfri og utrolig snille, og er glad i turistene. Selv om de etter hvert er vant til mange turister, forventes det fortsatt at vi behandler helligdommene deres med respekt, og korrekt påkledning vi besøker templer og moskeer. 

Dette må du være oppmerksom på:

 

Ta av deg skoene før du går inn i tempelet, moskeen og private hjem. Medbring ev. sokker til varme/kalde gulv

 • Fotsåler må ikke peke mot helligdommer og andre mennesker
 • Pek ikke på andre mennesker, eller gudestatuer
 • Skuldre og kne må være tildekket i templer/moskeer. Medbring gjerne overdekk ved shorts og t-skjorte
 • Håret må være tildekket ved noen muslimske helligdommer. Tørkle blir tildelt ved inngangen.

 

Det er en del tiggere i noen områder. Lytt til rådene fra guiden din før du gir noe, og gi aldri penger til barn. 

Toalettene på hoteller, og på større restauranter, er for det meste som du kjenner dem hjemmefra. Hvis du er på offentlige toaletter, kan det være primitivt. Vi anbefaler derfor at du tar med deg toalettpapir/våtservietter og håndsprit.

 

 

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer