Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Reiseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger sørøst for India og består av en stor øy og mange små øyer. Landet har litt av det hele – fantastisk strandliv, spennende dyreliv, usædvanlig natur og unike kulturelle opplevelser. Befolkningen og maten er fantastisk og hvis du først har besøkt landet, er det stor sjans for at du kommer tilbake!

Den uspolerte naturen, som kan oppleve på en reise til Sri Lanka, er helt fantastisk. Vannfallene risler ned over stiene, fjellsidene er dekket med teplanter og elefanter krysser ubekymret veiene nå og da. Ved kysten kan du dra på hvalsafari for å se blåhvaler, kaskelotthvaler og delfiner eller bare snorkle ved koralrevet. 

Hvis du heller vil oppleve noe kultur, finner du her noen helt vidunderlige templer, markeder med eksotisk frukt, fiskemarkeder og krydderplantasjer. Med andre ord – Sri Lanka har litt av det hele!

Finn din neste reise til Sri Lanka her.

 

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Vi anbefaler at du leser våre reisebetingelser

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjon om flyreisen, inkl. reiseplan.

Det er veldig viktig at alle navn på flybillettene er 100% identisk med det navnet, som står i passet, for det kan ikke endres, når reservasjonen er gjennomført.

Det kan av og til komme endringer i flytidene, og derfor er det viktig at du på avreisedagen sjekker de aktuelle flytider for din reise på VIEW TRIP. Her taster du inne ditt reservasjonsnummer fra bileltten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.  

Plassreservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Sri Lanka

Sri Lanka har en gjennomsnittstemperatur på mellom 28 og 31 grader året rundt – litt kjøligere i høylandet. Du vil derfor vanligvis oppleve deilig varmt vær uansett når du reiser til Sri Lanka.

Selv om vi anbefaler å ta høyde for monsunperiodene, når du planlegger reise til Sri Lanka, så er på Sri Lanka alltid mulig å finne et sted, der det ikke regner, for når det regner i nord, er det fint vær i sør - og omvendt.

Les mye mer om været på Sri Lanka og finn det beste reisetidspunkt her.

Været på Sri Lanka

Mottakelse på flyplassen

En sjåfør fra vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg, når du ankommer.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og i håndbagasjen. Det er viktig at du pakker kofferten slik at hvis bagasjen blir forsinket på reisen, at du fortsatt kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen.

Husk å pakke pass, penger, visum, medisiner osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket går det alltid litt ekstra tid før den ankommer hvis du sammenligner med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Turene våre inkluderer de måltider og drikkevarer som er inkludert i programmet.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt for reiser til Sri Lanka med de nåværende forsikringene dine.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum

Det er nødvendig med visum, når du reiser til Sri Lanka

Du kan få dette gjennom ulike byråer, men det er faktisk billigere selv å sørge for visum.

Visum til Sri Lanka her

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sri Lanka. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk bevis på at du er vaksinert slik at du kan fremvise dette ved ankomst hvis det blir nødvendig.

Vaksine.no

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker flg. i håndbaggasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tifelle kufferten blir forsinket
 • Piller mot dårlig mage
 • Våtservietter
 • Håndsprit

Valuta og økonomi

På Sri Lanka er den lokale valuta Sri Lankianske Rupee (LKR). Vi anbefaler at du tar med deg USD – gjerne litt større lapper som 50 og 100 - og veksler disse, når du ankommer Sri Lanka. Husk å spare på kvitteringen for vekslingen, for den skal du bruke når du veksler tilbake.

De fleste større butikker og store restauranter tar både imot rupees og USD, men på mange små steder som markeder og små lokale steder tar de bare lokal valuta. På større restauranter og butikker kan du dessuten betale med kredittkort.

Husk å veksle rupees tilbake til USD, innen du forlater Sri Lanka. Du kan kun veksle tilbake på flyplassen, og du skal huske å ta med kvitteringen fra da du vekslet til rupees.

Pengene rekker langt på Sri Lanka, for tingene er ikke dyre. Du skal regne med ca. 70-90kr. for et kveldsmåltid pr person.

Noen steder kan det være en ekstra kostnad på 10-30 kr. for kamera og videokamera ved severdigheter. Disse pengene går til bevaring og beskyttelse av stedet. Noen steder vil det også være ulike typer av fotomuligheter, der det forventes at du gir 2-5 kr. pr bilde.

Tips

Det er selvsagt helt opp til deg selv, om du har lyst til å gi tips eller ikke, men det kan være greit å vite, at det blir ansett for god skikk på Sri Lanka at man gir litt som takk for god service.

En retningslinje er 10 USD pr dag til guiden, 1 USD til den, som hjelper med å bære bagasjen på hotellet og 2 USD til rengjøringspersonalet på hotellet.

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer blir det vanligvis lagt på 10-15% oppå prisen i service charge. Hvis det står på regningen, er det ikke nødvendig å gi ekstra tips, men det er selvsagt helt opp til deg.

Tidsforskjell

Sri Lanka er 4 ½ time foran i forhold til Norge ved vintertid og 3 ½ time ved sommertid.

Språk

Hovedspråkene på Sri Lanka er singalesisk og tamilsk, men det blir undervist i engelsk på skolene, og engelsk snakkes og forstås generelt stort sett alle steder.

Mygg

Den myggsprayen, som du kjøper på Sri Lanka virker bedre enn den, du får kjøpt i Norge. Vær omhyggelig med myggspray – spesielt etter solnedgang.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Norge (220 v). I noen stikk kan du godt bruke de norske 2-bein-stikk, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har med en adapter hjemmefra.

Takt og tone

Befolkningen på Sri Lanka er generelt varme, gjestfri og veldig snille og de er glade for turister. Selv om de er vant til mange turister, forventes det at du behandler helligdommene deres med respekt og har korrekt påkledning ved besøk i f.eks. templer og moskéer.

Vær oppmerksom på følgende:

 • Ta av deg skoene, før du går inn i tempelet/moskéen/et privat hjem (ta evt. med strømper til kalde gulv)
 • Fotsåler skal holdes vekk fra helligdommer og andre mennesker
 • Pek ikke på andre mennesker eller gudestatuer
 • Skuldre og knær får ikke vises i templer/moskéer. Ta gjerne med genser/bukser eller annet til å dekke over shorts/t-skjorte
 • Ved noen muslimske helligdommer skal håret tildekkes. I så fall vil det bli utlevert tørkle ved inngangen

Det er en del tiggere i noen områder. Lytt til råd fra guiden om hvordan du skal forholde deg her.

Toaletter på hoteller og større restauranter er for det meste, som du kjenner dem fra vesten/Europa. Hvis du er på offentlige toaletter, kan det være mer primitivt. Vi anbefaler at du selv har med toalettpapir/våtservietter og håndsprit i vesken/sekken.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn