Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
utsikt fra Lions Rock

Reiseinfo til Sri Lanka

Fakta om Sri Lanka
 • Colombo
 • Singalesisk og tamilsk
 • Sri Lankansk Rupee (LKR)
 • 20,3 millioner
 • 22°C - 32°C
 • Sommertid +5,5 timer, vintertid +4,5 timer

Sri Lanka ligger sørøst for India og består av en stor øy og mange små øyer. Landet har litt av det hele – fantastisk strandliv, spennende dyreliv, usædvanlig natur og unike kulturelle opplevelser. Befolkningen og maten er fantastisk og hvis du først har besøkt landet, er det stor sjans for at du kommer tilbake!

Den uspolerte naturen, som kan oppleve på en reise til Sri Lanka, er helt fantastisk. Vannfallene risler ned over stiene, fjellsidene er dekket med teplanter og elefanter krysser ubekymret veiene nå og da. Ved kysten kan du dra på hvalsafari for å se blåhvaler, kaskelotthvaler og delfiner eller bare snorkle ved koralrevet. 

Hvis du heller vil oppleve noe kultur, finner du her noen helt vidunderlige templer, markeder med eksotisk frukt, fiskemarkeder og krydderplantasjer. Med andre ord – Sri Lanka har litt av det hele!

Finn din neste reise til Sri Lanka her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.

Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.

Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.

Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.

Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke Sri Lanka

Noe av det fine med Sri Lanka er at det alltid er mulig å finne et sted på øya der været er bra, for når det regner i sør er det tørt i nord og omvendt. Du kan derfor reise til Sri Lanka hele året.

I perioden mai til august er det regntid i den sørvestlige delen av landet, mens det i oktober til januar er regntid på nord- og østkysten. Hele året er det imidlertid gode muligheter for både fantastiske opplevelser og godt vær på turene våre.

Det skal imidlertid nevnes at uansett hvor du er på øya kan det komme kraftige, kortvarige regnskyll året rundt. Det kan derfor være lurt å ta med en tynn regnponcho eller lignende.


Været i Colombo
I området rundt Colombo på Sri Lankas vestkyst finnes det i tillegg til selve hovedstaden en rekke badebyer som Negombo, Kammala og Mount Lavinia. Nedenfor kan du se værstatistikk for Colombo-området.

Colombo Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Maks temp 31 31 32 32 31 30 30 30 30 30 30 30
Min temp 22 23 24 24 25 25 25 25 25 24 23 23
Vann temp 28 28 29 30 29 28 27 27 27 28 28 28

 

Været i Kandy
Sentralt på Sri Lanka finner du blant annet byen Kandy, som er kjent som øyas religiøse sentrum. Finn informasjon om temperaturer og nedbør i området rundt frodige Kandy her.

Kandy Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Maks temp 27 29 30 30 29 28 28 28 28 28 28 27
Min temp 18 18 19 21 21 21 21 21 20 20 20 19

 

Været i Nuwara Eliya
Vakre Nuwara Eliya, også kjent som Sri Lankas Little England, ligger i det sentrale høylandet og tilbyr et kjøligere klima enn resten av den frodige øya. Finn ut mer om været i den sjarmerende landsbyen nedenfor.

Nuwara Eliya Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Maks temp 21 22 23 23 22 20 20 20 20 21 21 20
Min temp 10 10 11 12 14 14 14 14 13 13 12 12


Været på sørkysten av Sri Lanka
Sri Lankas sørkyst er hjemsted for en rekke koselige strandbyer, inkludert Unawatuna, Hikkaduwa og Mirissa, samt den sjarmerende kystbyen Galle. I tabellen under kan du se en oversikt over temperaturer, vanntemperaturer og nedbør i området.

Galle Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Maks temp 30 30 31 31 30 29 29 29 29 29 29 29
Min temp 22 22 23 24 25 24 24 24 24 23 23 22
Vand temp 28 28 29 30 29 28 27 27 27 28 28 28

 

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.

Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.

Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.

Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Sri Lanka inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Peru med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visum

Det er nødvendig med visum når du reiser til Sri Lanka.

Vi anbefaler at du søker om visum til Sri Lanka 2-4 uker før avreise. Vanligvis godkjennes visumet innen 48 timer, men det kan ta opptil en uke. Visum til Sri Lanka kalles Electronic Travel Authorisation (ETA) og kan søkes online.
 

Guide til visumsøknaden

 1. Velg språk - vi antar at du velger engelsk - og trykk på "Apply"
 2. Når du har akseptert vilkårene, velger du ”Apply for an individual” under "Tourist ETA" og fyller ut alle feltene
 3. Visum til Sri Lanka kostar 50 USD pr person og betales i forbindelse med søknaden
 4. Når du er ferdig, får du en bekreftelse på søknaden din, som vi anbefaler at du printer ut og tar med på reisen

Visumet er gyldig i 30 dager fra utstedelse, så husk å kontrollere at ditt visum gjelder for hele reisen til Sri Lanka.

Ditt pass skal være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Sri Lanka og det skal være minst to blanke sider i passet, så det er plass til inn- og utreisestempel.

Vær oppmerksom på at det er ditt eget ansvar at du følger de gjeldende regler for reiser til Sri Lanka. Du kan lese mer om visum til Sri Lanka på ambassadens hjemmeside.

Søknad om visum

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sri Lanka. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Les mer på www.fhi.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta og økonomi

På Sri Lanka er den lokale valuta sri lankanske rupee (LKR). Vi anbefaler at du tar med deg USD – gjerne litt større lapper som 50 og 100 - og veksler disse, når du ankommer Sri Lanka. Husk å spare på kvitteringen for vekslingen, for den skal du bruke når du veksler tilbake.

De fleste større butikker og store restauranter tar både imot rupees og USD, men på mange små steder som markeder og små lokale steder tar de bare lokal valuta. På større restauranter og butikker kan du dessuten betale med kredittkort.

Husk å veksle rupees tilbake til USD, innen du forlater Sri Lanka. Du kan kun veksle tilbake på flyplassen, og du skal huske å ha med kvitteringen fra da du vekslet til rupees.

Pengene rekker langt på Sri Lanka, for tingene er ikke dyre. Du skal regne med ca. 70-90 kr. for et kveldsmåltid pr person.

Noen steder kan det være en ekstra kostnad på 10-30 kr. for kamera og videokamera ved severdigheter. Disse pengene går til bevaring og beskyttelse av stedet. Noen steder vil det også være ulike typer av fotomuligheter, der det forventes at du gir 2-5 kr. pr bilde.

Sjekk valutaen

Tips

Det er selvsagt helt opp til deg selv, om du har lyst til å gi tips eller ikke, men det kan være greit å vite, at det blir ansett for god skikk på Sri Lanka at man gir litt som takk for god service.

En retningslinje er 10 USD pr dag til guiden, 1 USD til den, som hjelper med å bære bagasjen på hotellet og 2 USD til rengjøringspersonalet på hotellet.

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer blir det vanligvis lagt på 10-15% på prisen i service charge. Hvis det står på regningen, er det ikke nødvendig å gi ekstra tips, men det er selvsagt helt opp til deg.

Tidsforskjell

Sri Lanka er 4 ½ time foran i forhold til Norge ved vintertid og 3 ½ time foran ved sommertid.

Språk

Hovedspråkene på Sri Lanka er singalesisk og tamilsk, men det blir undervist i engelsk på skolene og engelsk snakkes og forstås generelt stort sett alle steder.

Mygg

Den myggsprayen, som du kjøper på Sri Lanka virker bedre enn den, du får kjøpt i Norge. Det er derfor greit å kjøpe det når du ankommer Sri Lanka.

Vær nøye med myggspray – spesielt etter solnedgang.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Sri Lanka har samme vekselstrøm som Norge (220 v). I noen stikk kan du godt bruke de norske to-bein-stikk, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har med en adapter hjemmefra.

Takt og tone

Befolkningen på Sri Lanka er generelt varme, gjestfri og veldig snille og de er glade for turister. Men selv om de er vant til mange turister, forventer de at du behandler helligdommene deres med respekt og har korrekt påkledning ved besøk i f.eks. templer og moskéer. Det er en del tiggere i noen områder. Lytt til råd fra guiden om hvordan du skal forholde deg her. Toaletter på hoteller og større restauranter er for det meste, som du kjenner dem fra vesten/Europa. Hvis du er på offentlige toaletter, kan det være mer primitivt. Vi anbefaler at du selv har med toalettpapir/våtservietter og håndsprit i vesken/sekken.

Vær oppmerksom på følgende:

 • Ta av deg skoene, før du går inn i tempelet/moskéen/et privat hjem (ta evt. med strømper til kalde gulv)
 • Fotsåler skal holdes vekk fra helligdommer og andre mennesker
 • Pek ikke på andre mennesker eller gudestatuer
 • Skuldre og knær får ikke vises i templer/moskéer. Ta gjerne med genser/bukser eller annet til å dekke over shorts/t-skjorte
 • Ved noen muslimske helligdommer skal håret tildekkes. I så fall vil det bli utlevert tørkle ved inngangen

Strender på Sri Lanka

På Sri Lanka er det et mangfold av herlige strender med gyllen herlig sand, hvor du kan slappe av med en god bok eller ta en dukkert, og barna kan leke i vannkanten.

Det meste av året kan du  bade og leke i det innbydende vannet. Langs de fleste av Sri Lankas kyster kan det imidlertid være perioder med høye bølger og understrøm – spesielt i regntiden. Dersom svømming ikke anbefales, gir hotellene det til kjenne, og i så fall kan du bruke dagen ved hotellets svømmebasseng i stedet.

Bentota

Bentota på Sri Lankas vestkyst er kjent for sin vakre, lange sandstrand med svaiende palmer og de frodige mangrovene ved Bentota-elven, hvor du kan se fugler, krokodiller og leguaner. Området er ideelt for en strandferie med mange flotte hoteller, vannsportaktiviteter og utfluktsmuligheter. Du kan for eksempel oppleve lokale templer, besøke en skilpaddefarm eller dra på elvesafari.

I Bentota er det et fint, lite utvalg av restauranter og suvenirbutikker, og vil du ha flere å velge mellom kan du ta en tur til byen Aluthgama, som ligger en kort tuk-tuk-tur herfra.

Unawatuna

Unawatuna på Sri Lankas sørkyst er en av øyas mest populære strandbyer med noen av de vakreste strendene og et bredt utvalg av suvenirbutikker, restauranter og hoteller.

Vannet er vanligvis roligere i Unawatuna enn i mange andre kystbyer, da bukten er beskyttet av et rev som bryter de verste bølgene. Det er også gode muligheter for snorkling og dykking blant fisk og skilpadder, samt utflukter i området. For eksempel er det lett å komme seg til historiske Galle eller idylliske Mirissa, hvor du kan se hval i perioden november-april.

Hikkaduwa

Hikkaduwa på Sri Lankas sørvestkyst var en av Sri Lankas første badebyer og er kjent for sine vakre sandstrender samt gode snorkling- og dykkemuligheter, hvor du kan oppleve majestetiske havskilpadder og et mangfold av fargerike fisker.

Revet utenfor kysten bryter de verste bølgene, men du kan fortsatt oppleve en understrøm i vannet. Reiser du med små barn bør du holde godt øye med dem og eventuelt benytte hotellets svømmebasseng.

Langs de brede, gylne sandstrendene er det et bredt utvalg av restauranter, butikker og strandbarer samt dykke- og surfeskoler. I motsetning til mange andre kystområder har Hikkaduwa også et aktivt natteliv, med strandbarer som ofte holder åpent til langt på natt.

Fra Hikkaduwa er det også enkelt å besøke historiske Galle, dra på elvesafari gjennom mangroveskogen i Bentota eller besøke en lokal skilpaddefarm.

Pasikudah

Pasikudah er en idyllisk fiskerlandsby på Sri Lankas østkyst med en lang, badevennlig og langgrunn sandstrand med klart, asurblått vann – ideell for vann glade  i alle aldre. Stranden er kjent som en av landets vakreste og inviterer med sine vaiende palmer, gylden sand og fine hoteller med deilige svømmebassenger til avslapning.

I høysesongen er det mulighet for vannsportaktiviteter på stranden og utenfor kysten er det et langt korallrev hvor du kan snorkle, samt et skipsvrak fra andre verdenskrig, som er veldig populært blant dykkere. Du kan også dra på utflukter i området og oppleve Batticaloa Fort, små markeder og lokale templer eller gå på hvalsafari utenfor Trincomalee fra juni-september.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder.

Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.

Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:

 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)


Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn