Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Machu Picchu sett fra toppen
Fra: 37.995 NOK
13 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Historiske Peru

Føl Peru på kropp og sjel på denne reisen til Peru, der du får oppleve byene og landet gjennom tidene. Det hele avsluttes med en vandring i inkaenes fotspor, som ender ved Machu Picchu - et av verdens syv underverker.

 

Fra hovedstaden «Kongenes By», Lima, til «Den Hvite Byen», Arequipa, går reisen videre opp til Andesfjellene, der du opplever Colca Canyon med de flyvende kondorer.

 

Du besøker Titicaca-innsjøen, som ligger 4000 meter over havet, og du lærer om de fargerike indianerstammene i området. Herfra går turen videre til hjertet av det gamle Inkariket, byen Cusco, og Den Hellige Dalen.

 

Du kan også kombinere denne reisen med enten en spennende vandretur på Inka-stien eller en naturopplevelse i den peruanske jungelen, Amazonas.

 

Turen anbefales ikke til barn under 12 år.

Høydepunkter

 • 11 netters rundreise i Peru
 • Lima – opplev byen på kanten av Stillehavet, blant annet Miraflores, San Fransisco-klosteret og det historiske sentrum
 • Arequipa – «Den Hvite Byen» med Santa Catalina-klosteret, vakker arkitektur fra kolonitiden og det sjarmerende bysentrum
 • Colca Canyon – Sør-Amerikas dypeste kløft, svevende kondorer og fantastisk landskap
 • Titicaca-innsjøen – fargerike indianerstammer på Uros og Taquile og inkaruinene
 • Cusco – inkaenes hovedstad, Santo Domingo-kirken, og Saksaywaman-ruinene
 • Den Hellige Dalen – landsbyen Pisac og det imponerende ruinområdet Ollantaytambo
 • Machu Picchu – det mystiske og mektige inkaområde høyt oppe i Andesfjellene

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Peru

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avreise til Peru fra Norge

Du flyr fra Norge om morgenen og lander på kvelden, lokal tid, på Jorge Châvez internasjonale flyplass. Den lokale samarbeidspartneren vår transporterer deg til hotellet, Tierra Viva, som ligger i den sjarmerende bydelen Miraflores. Kjøretiden fra flyplassen er beregnet til ca. 40 minutter.

Inkludert hotell
Tierra Viva Miraflores 3
Dag 2:

Lima

Etter frokost drar du til den sentrale delen av Lima, der du starter dagen med å oppleve den historiske delen av byen og de imponerende bygningene fra den spanske kolonitiden.

Plaza Mayor, som er et av byens vakreste steder, er omgitt av regjeringspalasset og katedralen. Disse er viktige hovedeksempler på arkitektur fra kolonitiden i Peru. Det samme gjelder det vakre San Fransisco-klosteret, som er fredet av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Klosteret inneholder en av de viktigste kunstsamlingene fra kolonitiden.

De dystre katakombene under klosteret må også oppleves. Du besøker også den moderne delen av Lima: bydelen El Olivar de San Isidro, Miraflores og Larcomar. I Miraflores vil det bli mulighet for en gåtur langs «Malecon», som er betegnelsen på de sammenhengende, frodige parkene som du kan rusle igjennom, mens du nyter den fantastiske utsikten over Stillehavet.

Inkludert hotell
Tierra Viva Miraflores 3
Frokost
Dag 3:

Fly til Arequipa og byrundtur

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor du fortsetter reisen til Arequipa, "den hvite byen". Arequipa er Perus nest største by og ligger vakkert til, omgitt av tre store vulkaner. 

Ved ankomst til Arequipa blir du hentet og kjørt til hotellet. På ettermiddagen får du en guidet byvandring, der du blant annet passerer Plaza de Armas - det store torget som er hjertet i byens historiske sentrum med sine høye palmer, hyggelige kafeer, fontener og ikke minst den imponerende Basílica Catedral Santa Maria.

Du kan også besøke det vakre kapellet Capilla de San Ignacio og Santa Catalina-klosteret, som ligger midt i sentrum av byen og er en av Arequipas hovedattraksjoner. Det 20 000 kvadratmeter store klosteret ble bygget i 1579 og var tidligere hjem for hundrevis av nonner. De få gjenværende nonnene bor nå i en liten del av klosteret som ikke er tilgjengelig for publikum. Her kan du glede deg til å utforske klosterets fargerike vegger, vakre søyleganger og koselige kriker og kroker.

Inkludert hotell
Hotel Casa Andina Select Arequipa 4
Frokost
Dag 4:

Colca Canyon

Du blir hentet på hotellet tidlig på morgenen og kjører mot Colca Canyon gjennom et fantastisk flott landskap.

Underveis passerer du vakre innsjøer, imponerende vulkaner og flere fantastiske utsiktspunkter, der det er mulig å ta en pause og bare nyte utsikten.

Du stopper blant annet ved Pampa Cañahuas, som er hjem for en lang rekke eksotiske dyr – blant annet lamaer, flamingoer, Andes-ørnen og ikke minst de elegante og sjeldne vikunjaer, som er en type kameldyr.

Fra det høyeste punktet på reisen, som ligger 4.800 m over havet, får du et vakkert utsyn over den peruanske del av Andes-fjellene. Herfra kjører du ned i kløften til den lille, maleriske landsbyen Chivay. Her sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen fri til hva du har lyst til. Her kan du blant annet gå på oppdagelse i byen, bli bortskjemt med en tur i de varme kildene, «La Calera», eller slapp av på hotellet og bare nyt utsikten til de unike omgivelser.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Colca 3
Frokost + lunsj
Dag 5:

Cruz del Condor (Kondorkrysset) og tur til Titicaca-innsjøen

Etter frokost blir du hentet og starter rundturen, der du skal oppleve de mest fantastiske steder i Colca Canyon.

Underveis på turen stopper du i små bygder, der det ser ut som tiden står stille, og hvor den koloniale arkitekturen er imponerende velbevart.

Vi vandrer videre til Colca Canyons absolutt beste utsiktspunkt: «Mirador Cruz del Condor», Kondorkrysset. Her har du en fantastisk utsikt ut over den 1.200 m dype kløften. Her får du også en sjelden mulighet for å oppleve de majestetiske kondorer, som svever gjennom kløften med et imponerende vingefang på opp til 3 meter, som gjør den til verdens største flyvende fugl.

Du kjører tilbake til Chivay, der det er tid til lunsj, innen turen går mot Puno, som ligger ca. 6 timer borte. Du stopper på utvalgte utsiktspunkter på turen.

I Puno er det sjekk-inn på hotellet, som ligger nesten 4.000 m over havets overflate, tett på Titicaca-innsjøen.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frokost + lunsj
Dag 6:

Uros og Titicaca-innsjøen

Dagen går med til å utforske Titicacasjøen, som ligger på grensen mellom Peru og Bolivia og er verdens høyest beliggende innsjø. 

Du blir hentet om morgenen og seiler fra Puno ut på innsjøen mot de flytende øyene, Uros, som er små øyer skapt av siv og røtter. 

På hver øy bor det flere Uros-stammer som lever slik de har gjort i hundrevis av år. Det er fascinerende å få et innblikk i hverdagen deres. 

Dere fortsetter reisen mot den lange klippeøya Taquile. Her går du en times tid langs små stier for å komme til landsbyen.

Befolkningen på øya er kjent for sitt håndverk, som er anerkjent av UNESCO som det beste ikke bare i Sør-Amerika, men i hele verden. På denne øya er det mennene som strikker og kvinnene som korter ullen og vever. 

Du får et spennende innblikk i kulturen og spiser lunsj på en lokal restaurant før du reiser tilbake til Puno.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frokost + lunsj
Dag 7:

Tur gjennom Andes-fjellene til Cusco

Dagen brukes på å reise mot Cusco, som en gang var sentrum for inkariket. Du blir hentet på hotellet og kjørt til bussterminalen, der guiden hjelper deg med å finne den riktige bussen. Den behagelige turistbussen kjører langs «Solruten», og på veien skal du blant annet besøke byen Pucara og stoppe ved «La Raya»-passet i 4.300 meters høyde.

Du spiser en lekker, tradisjonell lunsj i byen Sicuani og fortsetter mot inkaruinene og Wiracocha-tempelet i Raqchi – et av de største arkeologiske områder med relasjon til inkariket.

Siste stopp innen ankomst til Cusco er landsbyen Andahuaylillas, der du skal besøke kirken, som på grunn av sine imponerende malerier også er kjent som Perus sixtinske kapell.

Ved ankomst til Cusco blir du hentet på busstasjonen og kjørt til hotellet.

Det er nå tid til å gå en tur i Cusco by og oppleve den gode stemningen.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost + lunsj
Dag 8:

Cusco – Inkaenes hovedstad

Den første del av dagen kan brukes som du selv ønsker – du kan eventuelt utforske den spennende byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Cusco blir i det hele tatt ansett for å være en av Sør-Amerikas mest spennende byer. Opplev livet på Plaza de Armas, der også den store, vakre katedralen ligger – her er det også restauranter og caféer, der du kan sette deg og nyte en kopp kaffe eller en drink og nyte de mange inntrykkene.

De smale gater med brostein har mange små markeder, som helt klart er verdt et besøk, og byen har spennende museer, som forteller levende om byens historie og inkariket.

Om ettermiddagen drar du på en guidet tur til noen av de viktigste inkaruinene i Peru. Opplev blant annet soltempelet Qoricancha, offerplassen Qenqo, Puca Pucara-ruinene, vanntempelet Tambomachay og festningen Sacsayhuaman med de karakteristiske vegger av store stein, satt sammen helt tett uten bruk av sement.

Deretter kjører du tilbake til hotellet.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 9:

Den Hellige Dalen

Du blir hentet etter frokost og kjører mot Den Hellige Dalen, som ligger mellom Cusco og Machu Picchu. Første stopp på veien er landsbyen Pisac, der du kan oppleve det store fargerike indianermarkedet. Dersom du vil ha med en autentisk souvenir hjem, er det her du skal gjøre en god handel med de lokale indianere, som forventer at du pruter med prisen.

Du spiser lunsj på en lokal restaurant, innen du reiser videre mot inkafestningen Ollantaytambo, som under inkariket var det kongelige residens for Keiser Pachacuti. Selve byen er i den grad fortsatt levende og sjarmerende, og du kommer til ruinområdet fra byen ved å gå ned en trapp med 200 trin. Heldigvis er utsikten så vakker at det lett kan være en unnskyldning for å ta en liten pause på veien ned.

Gå deretter på egen hånd til togstasjonen, som ligger noen minutters gange fra festningen, og ta toget til Aguas Calientes. Nyt den fantastiske utsikten fra toget med naturen og fjell på begge sider og hyggelig servering underveis.

Fremme i Aguas Calientes blir du fulgt til hotellet og kan glede deg til å stå opp til en helt ubeskrivelig opplevelse på Machu Picchu i morgen.

Inkludert hotell
Tierra Viva Cusco Machu Picchu 4
Frokost + lunsj
Dag 10:

Soloppgang over Machu Picchu

Etter frokost drar du på heldagstur til ikoniske Machu Picchu. Her vil det være en guidet tur på ca. 2-2½ timer, der du opplever de viktigste hovedområder, inklusiv den magiske solstenen, Intihuatana og de tre vinduer. 

Når du er ferdig med å utforske Machu Picchu og er full av inntrykk, tar du bussen til Aguas Calientes, hvorfra du tar toget til Ollantaytambo. I Ollantaytambo blir du hentet av en sjåfør, som kjører deg tilbake til Cusco.

Inkludert hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frokost
Dag 11:

Cusco - Lima

Du blir hentet på hotellet og kjørt på flyplassen, der turen går videre til Lima. Her kan du slappe av resten av dagen.

Ta en gåtur i shopping- og restaurantsenteret Larcomar, eller sett deg ned og nyt en kopp kaffe eller middag med utsikt over vannet.

Inkludert hotell
Tierra Viva Miraflores 3
Frokost
Dag 12:

Hjemreise til Norge

På dag 12 går turen hjemover til Norge igjen.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Inkludert hotell
Frokost
Dag 13:

Hjemkomst til Norge

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 11 netter i Peru
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Bussturer nevnt i programmet
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer som beskrevet i programmet
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Avreisegaranti – reisen organiseres med minst 2 deltakere.
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra turer
 • Måltider i tillegg til de nevnte i programmet
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Sandefjord
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!

Andre reiser til Peru

 • 12 netters rundreise
 • 2 netter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonas
Inkludert i prisen
 • 16 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
47.495 NOK
Les mer
 • 10 netters rundreise
 • 3 netter på Inkastien
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicaca-innsjøen
 • Cusco
 • Den Hellige Dalen
 • Inkastien – og «Dead Womans Pass»
 • Machu Picchu
Inkludert i prisen
 • 15 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
41.995 NOK
Les mer