Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til oss på: info@flamingotours.no
This is svg icon for handle wt Ring til oss på tlf. 21955827
Panorama av Machu Picchu
This is svg icon for mail wt
FÅ TILBUD This is svg icon for arrow angle pointing down wt Gratis og uforpliktende

Historiske Peru

Føl Peru på kropp og sjel på denne reisen, der du får oppleve byene og landet gjennom tidene. Det hele avsluttes med en vandring i inkaenes fotspor, som ender ved Machu Picchu - et av verdens syv underverker. Fra hovedstaden «Kongenes By», Lima, til «Den Hvite Byen», Arequipa, går reisen videre opp til Andesfjellene, der vi opplever Colca Canyon med de flyvende kondorer. Vi besøker Titicaca-innsjøen, som ligger 4000 meter over havet, og vi lærer om de fargerike indianerstammene i området. Herfra går turen videre til hjertet av det gamle Inkariket, byen Cusco, og Den Hellige Dalen. Du kan også kombinere denne reisen med enten en spennende vandretur på Inka-stien eller en naturopplevelse i den peruanske jungelen, Amazonas.

 

Høydepunkter

 • Lima – opplev byen på kanten av Stillehavet, blant annet Miraflores, San Fransisco-klosteret og det historiske sentrum
 • Arequipa – «Den Hvite Byen» med Santa Catalina-klosteret, vakker arkitektur fra kolonitiden og det sjarmerende bysentrum
 • Colca Canyon – Sør-Amerikas dypeste kløft, svevende kondorer og fantastisk landskap
 • Titicaca-innsjøen – fargerike indianerstammer på Uros og Taquile og inkaruinene
 • Cusco – inkaenes hovedstad, Santo Domingo-kirken, og Saksaywaman-ruinene
 • Den Hellige Dalen – landsbyen Pisac og det imponerende ruinområdet Ollantaytambo
 • Machu Picchu – det mystiske og mektige inkaområde høyt oppe i Andesfjellene

 

Turen anbefales ikke til barn under 12 år.

Har du endringer til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer eller antall netter?
Send oss en e-post med ønskene dine, så hjelper vi gjerne med et skreddersydd program.

Peru
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 28.795 kr. This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 0 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avreise til Peru fra Norge.

Vi flyr fra Norge om morgenen og lander på kvelden, lokal tid, på Jorge Châvez internasjonale flyplass. Den lokale samarbeidspartneren vår transporterer oss til hotellet, Tierra Viva, som ligger i den sjarmerende bydelen, Miraflores. Kjøretiden fra flyplassen er beregnet til ca. 40 minutter.

Inkludert
This is svg icon for bed Tierra Viva This is svg icon for star 3
Dag 2:

Lima

Etter frokost drar vi til den sentrale delen av Lima, der vi starter dagen med å oppleve den historiske delen av byen, og de imponerende bygningene fra den spanske kolonitiden. Plaza Mayor, som er et av byens vakreste steder, er omgitt av regjeringspalasset og katedralen. Disse er viktige hovedeksempler på arkitektur fra kolonitiden i Peru. Det samme gjelder det vakre San Fransisco-klosteret, som er fredet av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Klosteret inneholder en av de viktigste kunstsamlingene fra kolonitiden. De dystre katakombene under klosteret må også oppleves. Vi besøker også den moderne delen av Lima: bydelen El Olivar de San Isidro, Miraflores og Larcomar. I Miraflores vil det bli mulighet for en gåtur langs «Malecon», som er betegnelsen på de sammenhengende, frodige parkene som man kan rusle igjennom, mens man nyter den fantastiske utsikten over Stillehavet.

Inkludert
This is svg icon for bed Tierra Viva This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 3:

Fly til Arequipa og utforskning av byen

Morgenflyet bringer oss til Arequipa, som er Perus neststørste by. Den ligger vakkert plassert, omgitt av tre store vulkaner. Etter innsjekking på hotellet i sentrum har vi tid til avslapping eller en gåtur rundt for å utforske byen på egen hånd.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Select This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 4:

Colca Canyon

Vi blir hentet tidlig på morgenen og kjører mot Colca Canyon gjennom et fantastisk flott landskap.

Underveis passerer vi vakre innsjøer, imponerende vulkaner og flere fantastiske utsiktspunkter, der det er mulig å ta en pause og bare nyte utsikten.

Vi stopper blant annet ved Pampa Cañahuas, som er hjem for en lang rekke eksotiske dyr – blant annet lamaer, flamingoer, Andes-ørnen og ikke minst de elegante og sjeldne vikunjaer, som er en type kameldyr.

Fra det høyeste punktet på reisen vår, som ligger 4.800 m over havet, får vi et vakkert utsyn over den peruanske del av Andes-fjellene. Herfra kjører vi ned i kløften til den lille, maleriske landsbyen Chivay. Her sjekker vi inn på hotellet vårt og har resten av dagen fri til hva man hver især har lyst til. Her kan du blant annet gå på oppdagelse i byen, bli bortskjemt med en tur i de varme kildene, «La Calera», eller slapp av på hotellet og bare nyt utsikten til de unike omgivelser.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Colca This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 5:

Cruz del Condor (Kondorkrysset) og tur til Titicaca-innsjøen

Etter frokost blir vi hentet og starter rundturen, der vi skal oppleve de mest fantastiske steder i Colca Canyon.

Underveis på turen stopper vi i små bygder, der det ser ut som tiden står stille, og hvor den koloniale arkitekturen er imponerende velbevart.

Vi vandrer videre til Colca Canyons absolutt beste utsiktspunkt: «Mirador Cruz del Condor», Kondorkrysset. Her har du en fantastisk utsikt ut over den 1.200 m dype kløften. Her får du også en sjelden mulighet for å oppleve de majestetiske kondorer, som svever gjennom kløften med et imponerende vingefang på opp til 3 meter, som gjør den til verdens største flyvende fugl.

Vi kjører tilbake til Chivay, der det er tid til lunsj, innen turen går mot Puno, som ligger ca. 6 timer borte. Vi stopper på utvalgte utsiktspunkter på turen.

I Puno er det sjekk-inn på hotellet, som ligger nesten 4.000 m over havets overflate, tett på Titicaca-innsjøen.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Puno This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 6:

Uros og Titicaca-innsjøen

I dag skal vi til verdens høyest beliggende innsjø, Titicaca-innsjøen, som ligger på grensen mellom Peru og Bolivia. Vi blir hentet på morgenen og seiler fra Puno ut på innsjøen mot de flytende øyene, Uros, som er små øyer skapt av siv og røtter. Urosstammen lever fremdeles slik de har gjort i mange hundre år, og det er fasinerende å få lov å få et innblikk i deres hverdag. Vi fortsetter turen mot den lange klippeøyen Taquile. Innbyggerne på øya er kjent for sitt håndverk, som anses for å være av ypperste klasse, ikke bare i Sør-Amerika, men hele verden, av UNESCO. På denne øya er det menn som strikker, mens kvinnene karrer ull og vever. Vi får et detaljert innblikk i kulturen deres og blir invitert inn på lunsj i de lokales hjem. Etter lunsj er det mulig å utforske øya en stund, før båten tar oss tilbake til Puno.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Puno This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Halvpensjon
Dag 7:

Tur gjennom Andesfjellene til Cusco

Dagen brukes på å reise mot Cusco, som en gang var sentrum for inkariket. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til bussterminalen, der guiden hjelper oss med å finne den riktige bussen. Den behagelige turistbussen kjører langs «Solruten», og på veien skal vi blant annet besøke byen Pucara og stoppe ved «La Raya»-passet i 4.300 meters høyde.

Vi spiser en lekker, tradisjonell lunsj i byen Sicuani og fortsetter mot inkaruinene og Wiracocha-tempelet i Raqchi – et av de største arkeologiske områder med relasjon til inkariket.

Siste stopp innen ankomst til Cusco er landsbyen Andahuaylillas, der vi skal besøke kirken, som på grunn av sine imponerende malerier også er kjent som Perus sixtinske kapell.

Ved ankomst til Cusco blir vi hentet på busstasjonen og kjørt til hotellet vårt.

Det er nå tid til å gå en tur i Cusco by og oppleve den gode stemningen.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Cusco Plaza This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Halvpensjon
Dag 8:

Cusco – Inkaenes hovedstad

Den første del av dagen kan brukes som man selv ønsker – du kan eventuelt utforske den spennende byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Cusco blir i det hele tatt ansett for å være en av Sør-Amerikas mest spennende byer. Opplev livet på Plaza de Armas, der også den store, vakre katedralen ligger – her er det også restauranter og caféer, der man kan sette seg og nyte en kopp kaffe eller en drink og nyte de mange inntrykkene.

De smale gater med brostein har mange små markeder, som helt klart er verdt et besøk, og byen har spennende museer, som forteller levende om byens historie og inkariket.

Om ettermiddagen drar vi på en guidet tur til noen av de viktigste inkaruinene i Peru. Opplev blant annet soltempelet Qoricancha, offerplassen Qenqo, Puca Pucara-ruinene, vanntempelet Tambomachay og festningen Sacsayhuaman med de karakteristiske vegger av store stein, satt sammen helt tett uten bruk av sement.

Deretter kjører vi tilbake til hotellet.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Cusco Plaza This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Halvpensjon
Dag 9:

Den Hellige Dalen

Vi blir hentet etter frokost og kjører mot Den Hellige Dalen, som ligger mellom Cusco og Machu Picchu. Første stopp på veien er landsbyen Pisac, der du kan oppleve det store fargerike indianermarkedet. Dersom du vil ha med en autentisk souvenir hjem, er det her du skal gjøre en god handel med de lokale indianere, som forventer at du pruter med prisen.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, innen vi reiser videre mot inkafestningen Ollantaytambo, som under inkariket var det kongelige residens for Keiser Pachacuti. Selve byen er i den grad fortsatt levende og sjarmerende, og man kommer til ruinområdet fra byen ved å gå ned en trapp med 200 trin. Heldigvis er utsikten så vakker at det uten problem kan være en unnskyldning for å ta en liten pause på veien ned.

Ved ankomst til Ollantaytambo blir vi fulgt til stasjonen, og herfra tar vi toget videre mot Aguas Calientes. Nyt den fantastiske utsikten fra toget med naturen og fjell på begge sider og hyggelig servering underveis. Fremme i Aguas Calientes blir vi fulgt til hotellet og kan glede oss til å stå opp til en helt ubeskrivelig opplevelse på Machu Picchu i morgen.

Inkludert
This is svg icon for bed Tierra Viva Cusco Machu Picchu This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Halvpensjon
Dag 10:

Soloppgang over Machu Picchu

Etter frokost drar vi på heldagstur til ikoniske Machu Picchu. Her vil det være en guidet tur på ca. 2 timer, der vi opplever de viktigste hovedområder, inklusiv den magiske solstenen, Intihuatana og de tre vinduer. 

Etterpå er det god mulighet for selv å utforske det fasinerende området med de imponerende vannings-systemer, bygninger og templer.

Fra Huayna Picchu, som ligger høyere enn ruin-området, er det en helt fantastisk utsikt over det mytiske ruinområdet og de vakre omgivelser. Men det er bare adgang for et begrenset antall personer per dag, så det er lurt å booke på forhånd hjemmefra. Dessuten anbefaler vi at man er i god form, for turen opp er bratt og hard.

Om ettermiddagen drar vi tilbake til Aguas Calientes og tar toget tilbake til Ollantaytambo. I Ollantaytambo blir vi hentet av en sjåfør, som kjører oss tilbake til Cusco.

Inkludert
This is svg icon for bed Casa Andina Standard Cusco Plaza This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 11:

Cusco - Lima

Vi blir hentet på hotellet og kjørt på flyplassen, der turen går videre til Lima. Her kan vi slappe av resten av dagen.

Ta en gåtur i shopping- og restaurantsenteret Larcomar, eller sett deg ned og nyt en kopp kaffe eller middag med utsikt over vannet.

Inkludert
This is svg icon for bed Tierra Viva This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 12:

Hjemreise til Norge

På dag 12 går turen hjemover til Norge igjen.

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Dag 13:

Hjemkomst til Norge

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • This is svg icon for check mark wt Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • This is svg icon for check mark wt Bussturer nevnt i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Alle turer som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • This is svg icon for check mark wt Gebyr til reisegarantifonden
 • This is svg icon for check mark wt Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Ikke inkludert i reisen

 • This is svg icon for cancel wtPersonlige utgifter, drikkevarer og tips
 • This is svg icon for cancel wtKjøp av ekstra turer
 • This is svg icon for cancel wtMåltider i tillegg til de nevnte i programmet
 • This is svg icon for cancel wtAvbestillingsforsikring
 • This is svg icon for cancel wtReiseforsikring
 • This is svg icon for cancel wtVisum
 • This is svg icon for cancel wtVaksinasjoner
 • This is svg icon for cancel wtEnkeltromstillegg: kr. 5.300
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 28.795 kr. This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 0 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar