Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 21.995 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Sommer på Sri Lanka med badeferie

Drømmer du om å reise til Sri Lanka om sommeren, så er "Sommer på Sri Lanka" den rette turen for deg.

 

Se frem til en spennende tur, der du opplever noen av Sri Lankas absolutte høydepunkter. Opplev for eksempel sjarmerende Galle og det nederlandske fortet, det rike dyrelivet i Yala Nasjonalpark, en av verdens vakreste togturer, Sigiriya og den imponerende Løveklippen, fascinerende Dambulla Cave Temple og byen Kandy med det hellige «Temple of the Tooth".

 

De siste dagene tilbringer du i Pasikudah på Sri Lankas østkyst, der været vanligvis er tørt og solfylt i sommermånedene fra april til september. Her kan du slappe av etter en eventyrlig tur og nyte den fantastiske, barnevennlige sandstranden, bade i det vakre havet eller snorkle utenfor kysten.

 

Vi anbefaler å kjøpe halvpensjon på rundturen for kun 1500 NOK per person (unntatt badeferien). Vår erfaring er at det skjer så mye i løpet av dagen at det er deilig å bare kunne spise på hotellet på kvelden.

 

Høydepunkter:

 • 7 netters rundtur med privat sjåfør/guide
 • 4 netters avslappende strandferie
 • Safari i Yala Nasjonalpark
 • Togtur til Ella – en av verdens vakreste togreiser
 • Kandy og Temple of the Tooth
 • Dambulla huletempel
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Fantastiske strender i Pasikudah
 • Hos oss er alle turer, safari og inngangsbilletter inkludert

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Vi anbefaler ikke denne turen i november, desember, januar, februar og mars. Hvis du drømmer om å reise til Sri Lanka mellom november og mars, anbefaler vi Magiske Sri Lanka med badeferie i stedet.

Sri Lanka

Slik bestiller du en reise

Det er et stort valg å velge en reise. Start med å bestille et uforpliktende tilbud i dag

Finn drømmereisen Finn drømmereisen på vår hjemmeside. Hvis du trenger hjelp, kan du ringe oss på 21 95 58 27 eller skrive til oss på info@flamingotours.no.
Velg dato og flyplass Velg både avreisedato og flyplass i skjemaet. Tilbudet ditt vil være basert på disse valgene.
Motta personlig tilbud Vi setter opp og sender deg et helt uforpliktende tilbud, vanligvis innen én arbeidsdag.
Se flyplan og skreddersy I ditt personlige tilbud kan du se reiseplanen, tilleggsvalg, viktig informasjon og skreddersy reisen med vår reiserådgiver.
Godkjenn og bestill Når dere er fornøyde, godkjenner dere tilbudet på deres personlige tilbud, hvor dere også finner depositumsbeløpet.
Reisen venter! Vi sørger for å holde dere oppdatert om eventuelle tidsendringer.

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka!

Du ankommer til Bandaranaike internasjonale flyplass, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo, som ligger ut til det vakre Indiske Ocean.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Byrundtur i Galle

Etter frokost vil sjåføren kjøre deg sørover mot Galle – en eksotisk gammel handelsby med vakre nederlandske kolonibygninger, gamle moskeer og kirker, store herskapshus, museer og koselige små butikker.

Her kan du se frem til en spennende bytur, der du får oppleve byens høydepunkter, inkludert Galle Fort, som utvilsomt er byens største landemerke. Det nederlandske fortet med sine koselige små gater, hus, butikker, restauranter og hoteller er en liten by i byen. Fortet står på UNESCOs verdensarvliste og er et absolutt must når du besøker Galle.

Du vil også oppleve det ikoniske Galle fyrtårn, som er Sri Lankas eldste fyr og en av de mest populære severdighetene i området. Fyret er som tatt ut av et postkort med grønne palmer, gyllen sand og det tyrkisblå havet i bakgrunnen.

Etter byturen fortsetter du til Yala, der du skal overnatte, så du er klar til å dra på safari neste morgen.

Inkludert hotell
Oak Ray Wild Yala 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Elephant Reach Yala 4
Dag 4:

Safari i Yala Nasjonalpark

Se frem til en herlig morgensafari i Yala Nasjonalpark – Sri Lankas eldste og mest populære nasjonalpark.

Yala er verdenskjent for sine mange leoparder og er et av de stedene i verden, der du har størst sjanse for å oppleve de elegante og sky dyrene i sine naturlige omgivelser. Parken er også hjemsted for en ulike hjorter, aper, påfugler, majestetiske elefanter, krokodiller, bjørner, vortesvin, vannbøfler, gullsjakaler og øgler. Det er også et imponerende rikt fugleliv med mer enn 200 forskjellige fuglearter, blant annet pelikaner, storker og flamingoer.

Etter en forhåpentligvis opplevelsesrik safari i Yala, går turen videre nordover til byen Ella. På veien besøker du Ravana Ella Falls, som er en av Sri Lankas vakreste og mest kjente fossefall. Det er naturlig nok mest vann i fossen i regntiden, mens fossen nesten kan tørke helt ut i tørre perioder.

Ved ankomst i Ella sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen til å slappe av.

Inkludert hotell
Serenite Ella 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Ella Heritage 3
Morning Dew Hotel 4
Tilleggsturer
Besøk på elefantbarnehjem
Dag 5:

På egen hånd i Ella

Dagen er til fri disposisjon i sjarmerende Ella, som ligger i fantastiske omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare fossefall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandreturer, bestige Little Adam's Peak eller leie en terrengsykkel og utforske Sri Lankas vakre Hill Country på egen hånd.

Du har også mulighet for å besøke Ella krydderhage eller ta en gåtur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

Inkludert hotell
Serenite Ella 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Ella Heritage 3
Morning Dew Hotel 4
Tilleggsturer
Fottur til toppen av Little Adam's Peak
Dag 6:

Naturskjønn togtur og Temple of the Tooth

Etter frokost kjører sjåføren deg til togstasjonen, der du går ombord på toget fra Ella til Nanu Oya stasjon, som ligger utenfor Nuwara Eliya. Togturen er en av verdens vakreste og tar deg til steder hvor biler ikke kommer frem.

Avstanden mellom Nanu Oya og Ella er bare 60 km, men togreisen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fascinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt utsikten mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre fossefall og imponerende fjell-landskap, gjennom tunneler og inn i skyene.

Ved ankomst til Nanu Oya står sjåføren klar til å hente deg og kjøre deg videre til Kandy. På veien besøker du en tefabrikk, der du får en omvisning og lærer om prosessen bak Sri Lankas berømte teproduksjon.

Sri Lanka er verdens fjerde største produsent av te, og med en årlig produksjon på over 300 000 tonn er te landets viktigste eksportvare. Denne tefabrikken produserer noe av Sri Lankas fineste te, som du får muligheten for både å smake og kjøpe med hjem.

Etter besøket på tefabrikken går turen videre til Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste. På kvelden opplever du et kulturelt innslag med musikk og dans, og deretter besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. Temple of the Tooth inneholder en av buddhismens viktigste relikvier – Buddhas hjørnetann.

Templet er innrettet etter alle kunstens regler og er et absolutt must see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Earl's Regency 5
Dag 7:

Krydderhage og Dambulla Cave Temple

Etter frokost vil sjåføren kjøre deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen sentralt på Sri Lanka. Turen tar ca. 3-4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten over det vakre landskapet.

Underveis stopper du ved en lokal "krydderhage", der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankiske krydderne dyrkes og brukes. I tillegg til krydder til bruk i matlaging, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydder til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderhagen får du omvisning og lærer litt om hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Du besøker også Dambulla Cave Temple, som er det største og best bevarte huletempelet på Sri Lanka. Huletempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige steingrotter, som inneholder en haug av fascinerende statuer og veggmalerier.

Deretter kjører du videre til Sigiriya, der du sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til avslapping.

Inkludert hotell
Fresco Water Villa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 8:

Løveklippen ved Sigiriya

Etter frokost kan du besøke det som regnes som et av de fineste monumentene i Sri Lankas kultur og historie: Sigiriya Rock. Den fantastiske steinen reiser seg bratt opp, nesten 200 meter over landskapet.

På toppen er ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med festningen på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksemplene på byplanlegging fra den tiden. Det er 1202 trappetrinn opp til toppen av klippen og det er verdt å ta turen opp, for utsikten fra toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigningen til toppen ved å gå gjennom de symmetriske kongehagene, som ligger ved foten av fjellet og som er blant de eldste anlagte hagene i verden. Det er flere muligheter for å ta en kort pause underveis, og jo høyere du kommer, jo mer ser du av det frodige landskapet.

Omtrent halvveis oppe er det et lite platå, der kongen fikk bygget en port i form av en gigantisk løve. Derfor blir steinen også kalt "Løveklippen". I dag gjenstår bare portene, men det er et nasjonalt monument for folket på Sri Lanka og grunnen til at det er en løve på det srilankiske flagget.

Når du kommer til toppen av klippen, kan du utforske slottsruinene. Når man tenker på de utfordringene de må ha hatt med å frakte byggematerialer opp en 200 meter høy klippe på 500-tallet, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palasset, dammer og vanningsanlegg, som pumpet vann helt til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulikksystem.

Etter besøket på løveklippen er det mulig å kjøpe en safaritur i Minneriya Nasjonalpark på ettermiddagen. Her kan du, spesielt i perioden juli til oktober, være heldig å oppleve «The Gathering», der hundrevis av elefanter samles ved Minneriya-innsjøen. Les mer under 'Tilleggskjøp/oppgradering'.

Turen fortsetter deretter til badebyen Pasikudah på østkysten, der du vil tilbringe de neste dagene.

Inkludert hotell
Amethyst Resort Pasikudah 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Amaya Beach Pasikudah 4
Tilleggsturer
Safari i Minneriya Nasjonal Park
Dag 9-11:

Badeferie i Pasikudah

Gled deg til en skjønn og avslappende badeferie ved Pasikudahs vidunderlige sandstrand.

Pasikudah er en idyllisk fiskerlandsby på Sri Lankas østkyst med en lang, badevennlig og lavvannet sandstrand med klart, tyrkisblått vann – ideellt for vannhunder i alle aldre. Stranden er kjent som en av landets vakreste og med sine svaiende palmer, gyldne sand og fine hoteller med dejlige bassenger, innbyr området til skikkelig avslapping.

Ut for kysten ved Pasikudah finns også et langt koralrev, der du kan snorkle og oppleve det fascinerende liv under havoverflaten, og et skipsvrak fra 2. Verdenskrig, som er veldig populært blant dykkere. Hvis du ønsker at det skal skje litt mer, er det i højsesongen mulighet for vannsportaktiviteter ved stranden.

Du kan også dra på utflukter i området og oppleve Batticaloa Fort, små markeder og lokale templer eller dra på hvalsafari ved Trincomalee, der du fra mars til august kan være heldig å få oppleve blåhvaler, kaskelotthvaler og delfiner.

Inkludert hotell
Amethyst Resort Pasikudah 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Amaya Beach Pasikudah 4
Tilleggsturer
Hval- og delfinsafari i Trincomalee
Dag 12:

Turen går til Negombo

Nyt siste del av strandferien i Pasikudah før sjåføren henter deg og kjører deg videre til kystbyen Negombo, som ligger nord for Colombo nær flyplassen.

Kjøreturen tar ca. 5-6 timer. Du ankommer til hotellet, der du skal overnatte den siste natten, innen turen i morgen går hjem til Norge.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 13:

Farvel Sri Lanka

I dag er det på tide å si farvel til magiske Sri Lanka.

Sjåføren henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen i god tid før avgang.

Inkludert hotell
Frokost
Dag 14:

Velkommen hjem!

I dag lander du i Norge med mange fantastiske minner i bagasjen.

Velkommen hjem!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 7 netter på rundreisen med frokost
 • 4 netter på badeferien med frokost
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på hele rundturen
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Måltider i tillegg til de som er nevnt i programmet
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Se grupperabatt og fordeler i tilbudet!
Få et uforpliktende tilbud med pris og reiseplan