>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Flok af flamingoer set tæt på

Sigiriya: 5 grunner til å oppleve den berømte Lion Rock 26.02.2019

Sigiriya er et av de viktigste og mest berømte historiske monumenter i Sri Lanka. Herunder får du 5 gode grunner til å legge veien forbi den berømte Lion Rock.

1: Lion Rock

Sigiriya – eller Lion Rock, som den også blir kalt – er en 200 m høy klippe, som reiser seg over det vakre landskapet. Selv på avstand er den enorme klippefestningen et imponerende syn.

 

2: De royale hager

Ved foten av løveklippen finner du de symmetriske, royale hager, som byr på blant annet huler og vannreservoirer og som er blant de eldste anlagte hager i verden. Allerede her får du en fornemmelse av hvor storslått klippefestningen har vært i sin tid.

 

3: De verdensberømte veggmalerier

På turen opp mot toppen av Sigiriya-festningen kan du blant annet oppleve fasinerende veggmalerier fra 500-tallet, som er malt direkte på klippeveggen langs en naturlig overdekket klippeavsats.

Kalkmaleriene forestiller primært toppløse kvinner, som enda ikke har blitt identifisert. Noen mener at de forestiller Kong Kasyapas harem av kvinner, mens andre mener at freskoene portretterer kvinner, som deltar i en religiøs seremoni. 

 

4: Lion Gate

Cirka halvveis oppe på klippen finner du et lite platå, der Kong Kasyapa oppførte en gigantisk port i form av en løve, og det er sansynligvis herfra løveklippen har fått navnet sitt.

I dag står bare potene fra løven igjen, men de svære poter er i seg selv imponerende og vitner om hvor stor Lion Gate var i sin tid.

 

5: Ruinene av Kong Kasyapas palass

Fra de royale hager er det 1.202 trinn opp til toppen av Sigiriya-klippen og med mindre du er dårlig gående eller har med helt små barn på turen, er det uten tvivl en tur som det er verdt å ta.

På toppen av Lion Rock kan du nemlig gå på oppdagelse i ruinene av et imponernede palass oppført av Kong Kasyapa i år 477. La deg fasinere av hvor omfattende og gjennomtenkt Kong Kasyapas festning var med både palass, dammer og flotte vanningssystemer og nyt også den overdådige utsikt fra toppen.

Sigiriya er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

 

Finn din drømmereise til Sri Lanka og Sigiriya her

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn