Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

India

Fakta om India
 • New Delhi
 • Hindi og engelsk
 • Rupee
 • 1,26 mia
 • 8°C - 33°C
 • Sommertid + 3½ time, vintertid + 4½ time
India er det 7. største landet i verden, basert på areal, og de har det nesthøyeste antall innbyggere i verden.
 
Inderne er veldig snille, åpne og gjestfri, og du vil uten tvil føle deg velkommen uansett hvor du drar hen. De elsker turister og spør gjerne nysgjerrig inn til deg, din familie og din måte å leve på. De svarer også gjerne tilbake, så vær ikke redd for å spørre om det du ønsker å vite. 
 
I monsunsesongen fra 1. juli til 30. september er Ranthambore Nasjonalpark stengt, og vi vil derfor ikke ha reiser til nasjonalparken på det tidspunktet.
 
På våren feirer India Holi, som er en fargefestival/kjærlighetsfestival, som feirer det gode som seirer over det onde. De feirer samtidig at vinteren er slutt, de byr våren velkommen og feirer en god høst.
Det er hovedsakelig i det nordlige India at de feirer dette, og hvis du er i Delhi og Jaipur i mars, kan du være heldig å oppleve denne morsomme og livsglade festivalen. Du skal bare forberede deg på at du sannsynligvis får farge på klærne og i håret, når du beveger deg utenfor. Men all farge, som blir brukt er helt naturlig og er helt ufarlig for miljøet.
 
På høsten feirer India Diwali (deepavali) – typisk i oktober/november. Dette er en Hinduistisk lysfest til minne om guden Ramas beseiring av demonen Ravanan, etter at Rana hadde vært i eksil i 14 år. Samtidig feirer de den hinduistiske gudinne for velstand, rikdom og skjønnhet, Lakshmi. Festen er også kjent som ”Lysets fest” og symboliserer det gode, som seirer over det onde, og lyset er til for å feire dette og samtidig gi håp for menneskeheten. Noen steder blir dette også feiret med fyrværkeri. 
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke India

Klimaet varierer fra tropisk i den sørlige delen av India til temperert eller kjølig i den nordlige delen. Hele landet, bortsett fra Himalaya-fjellområdet, har monsunklima.
 
Været i monsunperioden er behagelig og ganske kjølig i de lavtliggende områder. Det blir mere vått jo lenger opp i høydene du kommer. Men det regner ikke hele dagen, for det er som regel alltid perioder med sol i løpet av dagen.
 
I november til mars måned er været tørt og lunt med solskinn. April og mai er de tørreste og varmeste månedene, som gjør at det kan være enklere å se tigere og elefanter i parkene.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i India

Når du reiser til India med Flamingo Tours, har du egen sjåfør på turen. Han henter deg på flyplassen og kjører deg rundt til de ulike stedene på rundreisen. Hvis du skal videre til Goa på badeferie, kjører sjåføren deg til flyplassen og da er det en annen sjåfør, som henter deg i Goa.
 
Fly: På de lange strekninger bruker vi innenriksfly på reisen til India. For eksempel mellom Delhi og Goa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til India inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Visum

Du må huske å søke om visum til India før du reiser. Det kan du gjøre her.
 
Når du skal søke visum er det viktig at du har et passbilde og bilde av passet scannet inn på pc'en din. Sett av 30 min. til søknaden. Bildet av passet må max fylle 300 KB og skal være i PDF-format, ellers vil ikke systemet deres godkjenne det.
 
Du får svar på visumsøknaden din innenfor 48 timer.
 
Kontaktinfo i India:
Namaste Tours Pvt. Ltd.
Contact Person: Mr. Balasubramanyan
O-130, DLF Shopping Mall,
Arjun Marg, DLF Phase I
Gurgaon, Haryana-122002 (India)
Tel: 0091 98 11116317
 
Vær oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra India og at det skal være minst to blanke sider med plass til inn- og utreisestempler i passet. Du kan lese mer om visum til India her.
 
Søk om visum til India

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege eller helsestasjon hvis du har spørsmål om vaksinasjoner til India. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.
 
Husk å medbringe dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, dersom det blir nødvendig.
 
Les mer på www.helsenorge.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta

I India er den lokale valuta indiske rupi (INR), som finns i 10-, 20-, 50-, 100-, 5.000- og 10.000-rupi-lapper og mynter på 1, 2 og 5 rupi. Det er en god idé å ha med USD og så veksle til rupi.
 
I tilfelle du skal veksle tilbake, er det viktig at du har spart kvitteringen fra da du vekslet til rupi. Hvis ikke du har kvitteringen, kan du dessverre ikke få vekslet tilbake. Du kan kun veksle tilbake på flyplassen ved utreise fra India.
 
Noen steder kan det være en ekstra utgift på 5-25 kr. for å ta med kamera og videokamera ved severdigheter. Disse pengene går til bevaring og vedlikehold av de ulike stedene. Noen steder vil det også være ulike typer av fotomuligheter, der det forventes at du gir 1-2 kr. pr bilde.
 
Sjekk valutaen

Tips

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer vil det bli lagt 10-15% på prisen i service charge, som du kan se på regningen. Hvis det står på regningen, trenger du ikke å gi ekstra tips.
 
Det er selvsagt opp til deg selv om du vil gi ekstra tips, selv om det er kommet med på regningen.

Tidsforskjell

India er 4½ time foran Norge ved vintertid og 3½ time foran ved sommertid.

Språk

De mest anvendte språk i India er hindi og engelsk, men de har over 100 ulike språk. Barna lærer engelsk på skolen og det blir snakket engelsk godt i turistområdene.

Mygg

Sørg for å ha med myggspray på turen. Myggspray kjøpt i India virker generelt bedre enn den du får kjøpt i Norge. Det er spesielt viktig å bruke sprayen, når det har blitt mørkt, for da stikker myggen mest.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

India har samme vekselstrøm som Norge, dvs. 220v. I noen stikk kan du uten problem bruke de norske tobein-stikk, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har med en adapter hjemmefra.

Takt og tone

Kultur

Folk i India er vennlige og smilende og du vil uten tvil føle deg velkommen i landet. De har en veldig åpen og direkte kultur og du kan derfor risikere at de stiller veldig private spørsmål. Ta det som en invitasjon til å kunne stille dem spørsmål også, så du kan lære mer om dem og deres kultur. I India rekker man ikke noe med venstre hånd, for den anses for å være ”den skitne hånden”.
 
Det er viktig at du respekterer helligdommene deres. Ta av skoene når du besøker et tempel, en moske eller et privat hjem. Likeså er det ikke velset å peke på helligdommer eller andre mennesker.
 
India er dessverre et veldig fattig land og du vil derfor ikke kunne unngå å treffe på de mange fattige mennesker, når du kommer rundt i landet. Spør guiden hvis du er i tvil om noe og gi aldri penger til barna du møter på reisen din til India. 
 

Klær

Turister kan tilgis for mye, men hvis du ønsker å gjøre et godt førstehåndsinntrykk er det en god ide å ikke ha for stramme, for korte eller utfordrende klær på, som korte shorts og t-skjorter med tynne stropper.
 
Spesielt i templer og moskeer er det best å ha på noe, som dekker skuldre og knær. Håret skal også være dekket og du vil få utlevert et skjerf ved inngangen. Husk å ta med et par strømper til de bare tærne, for gulvene kan være både veldig kalde og veldig varme.
 
Det er selvsagt anderledes, hvis du er ved stranden, som f.eks. Goa.
 

Hilsen

Samle hendene foran deg (håndflatene mot hverandre) og si ”namaste” (hei), når du skal hilse på folk. Det er som regel bare forretningsfolk, som hilser ved å gi hverandre hånden.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 8 netters rundreise med privat sjåfør
 • 3 netters badeferie i Goa
 • Old Delhi
 • New Delhi
 • Jaipur
 • Ranthambore Nasjonalpark
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. fra
28.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 11 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 8 netters rundreise
 • Privat, engelsktalende sjåfør
 • Old Delhi og New Delhi
 • Jaipur
 • Ranthambore Nasjonalpark
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. fra
21.495 NOK
Les mer
Inkludert i prisen
 • 9 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 6 netters rundreise
 • Privat, engelsktalende sjåfør
 • Old Delhi og New Delhi
 • Jaipur
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. fra
16.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn