Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til India

Fakta om India
 • New Delhi
 • Hindi og engelsk
 • Rupee
 • 1,26 mia
 • 8°C - 33°C
 • Sommertid + 3½ time, vintertid + 4½ time

India er det 7. største landet i verden, basert på areal, og de har det nesthøyeste antall innbyggere i verden.

Inderne er veldig snille, åpne og gjestfri, og du vil uten tvil føle deg velkommen uansett hvor du drar hen. De elsker turister og spør gjerne nysgjerrig inn til deg, din familie og din måte å leve på. De svarer også gjerne tilbake, så vær ikke redd for å spørre om det du ønsker å vite. 

Da monsuntiden (regntiden) ligger fra juli til oktober, blir nasjonalparkene stengt i denne perioden, og vi vil derfor ikke ha reiser til nasjonalparkene på det tidspunktet.

På våren feirer India Holi, som er en fargefestival/kjærlighetsfestival, som feirer det gode som seirer over det onde. De feirer samtidig at vinteren er slutt, de byr våren velkommen og feirer en god høst.

Det er hovedsakelig i det nordlige India at de feirer dette, og hvis du er i Delhi og Jaipur i mars, kan du være heldig å oppleve denne morsomme og livsglade festivalen. Du skal bare forberede deg på at du sannsynligvis får farge på klærne og i håret, når du beveger deg utenfor. Men all farge, som blir brukt er helt naturlig og er helt ufarlig for miljøet.

På høsten feirer India Diwali (deepavali) – typisk i oktober/november. Dette er en Hinduistisk lysfest til minne om guden Ramas beseiring av demonen Ravanan, etter at Rana hadde vært i eksil i 14 år. Samtidig feirer de den hinduistiske gudinne for velstand, rikdom og skjønnhet, Lakshmi.

Festen er også kjent som ”Lysets fest” og symboliserer det gode, som seirer over det onde, og lyset er til for å feire dette og samtidig gi håp for menneskeheten. Noen steder blir dette også feiret med fyrværkeri. 

Reisebetingelser

Alle reiser som er kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser her.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen deres sendes når dere har akseptert tilbudet, og deretter fremsendes dokumenter med informasjoner om flyreisen deres.

Det er veldig viktig at navnene deres på flybillettene er 100% identisk med det navnet, som står passene, for det kan ikke endres etter at reservasjonen er gjennomført. Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene, og derfor er det viktig at du på avreisedagen sjekker de aktuelle flytider for din reise på VIEWTRIP. Her inntaster du ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og ditt etternavn.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunkt å besøke India

Klimaet varierer fra tropisk i den sørlige delen av India til temperert eller kjølig i den nordlige delen. Hele landet, bortsett fra Himalaya-fjellområdet, har monsunklima.

Været i monsunperioden er behagelig og ganske kjølig i de lavtliggende områder. Det blir mere vått jo lenger opp i høydene man kommer. Men det regner ikke hele dagen, for det er som regel alltid perioder med sol i løpet av dagen.

I november til mars måned er været tørt og lunt med solskinn. April og mai er de tørreste og varmeste månedene, som gjør at det kan være enklere å se tigere og elefanter i parkene.

Mottakelse på flyplassen

En sjåfør/guide fra vår lokale samarbeidspartner vil stå klar til å ta imot deg på flyplassen, når du ankommer. Det kan hende at det er litt ventetid, hvis sjåføren skal ha med andre gjester også.

Innsjekket baggasje og håndbaggasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ta med i din kuffert og i håndbaggasjen.

Det er viktig å pakke kufferten slik at hvis baggasjen blir forsinket på flyturen, kan du stadig ”klare deg" i noen dager med det du har i håndbaggasjen.

Husk å pakke pass, penger, visum, medisin osv. i håndbaggasjen. Hvis baggasjen blir forsinket, tar det alltid litt ekstra tid før baggasjen ankommer, sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i India

Tog: Hvis dere skal reise med tog, bestiller vi den best mulige klassen. Det er generelt ikke den store luksus på togene, men det er alltid en helt unik opplevelse. Vi forsøker alltid å bestille den beste forbindelse, men det kan i noen tilfeller være stor forskjell på avgangene på strekningen.

Fly: På de lange strekninger bruker vi innenriksfly på våre reiser til India.

Måltider og drikkevarer

Våre turer inkluderer de måltidene, som er inkludert i programmet. Drikkevarer er alltid for egen regning.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle våre kunder å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentligt inn med dine nåværende forsikringer.

Vi hjelper deg gjerne med forsikringer, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring.

Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen innbetaling av depositum.

Visum

E-visum til India koster 50 USD. pr person og skal søkes om innen avgang. Det kan du gjøre her.

Når du skal søke visum er det viktig at du har et passbilde og bilde av passet scannet inn på pc'en din. Sett av 30 min til søknaden. Bildet av passet må max fylle 300 KB og skal være i PDF-format, ellers vil ikke systemet deres godkjenne det.
Du får svar på visumsøknaden din innenfor 48 timer.

Kontaktinfo i India:
Namaste Tours Pvt. Ltd.
Contact Person : Mr. Balasubramanyan
O-130, DLF Shopping Mall,
Arjun Marg, DLF Phase I
Gurgaon, Haryana-122002 (India)
Tel: 0091 98 11116317

Vær oppmerksom på at passet deres skal være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra India og at det skal være minst to blanke sider med plass til inn- og utreisestempler i passet. Du kan lese mer om visum til India her.

Visum - India

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at dere kontakter egen lege eller helsestasjon hvis dere har spørsmål om vaksinasjoner til India. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Husk å medbringe dokumentasjon på at dere er vaksinert, så dere kan fremvise dette ved ankomst, dersom det blir nødvendig.

Helsenorge.no

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker flg. i håndbaggasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Piller mot diarré

Valuta og økonomi

I India er den lokale valuta indiske rupi (INR) og finns i 10-, 20-, 50-, 100-, 5.000- og 10.000-rupi-lapper og mynter på 1, 2 og 5 rupi. Det er en god idé å ha med USD og så veksle til rupi.

I tilfelle du skal veksle tilbake, er det viktig at du har spart kvitteringen fra da du vekslet til rupi. Hvis ikke du har kvitteringen, kan du dessverre ikke få vekslet tilbake. Du kan kun veksle tilbake på flyplassen ved utreise fra India.

Noen steder kan det være en ekstra utgift på 5-25 kr. for å ta med kamera og videokamera ved severdigheter. Disse pengene går til bevaring og vedlikehold av de ulike stedene. Noen steder vil det også være ulike typer av fotomuligheter, der det forventes at du gir 1-2 kr. pr bilde.

Tips

På mange hoteller, restauranter og cafeer/barer vil det bli lagt 10-15% på prisen i service charge, som du kan se på regningen. Hvis det står på regningen, trenger du ikke gi ekstra tips.

Det er selvsagt opp til deg selv om du vil gi ekstra tips, selv om det er kommet med på regningen.

Tidsforskjell

India er 4½ time foran i forhold til Norge ved vintertid og 3½ time ved sommertid.

Språk

De mest anvendte språk i India er hindi og engelsk, men de har over 100 ulike språk. Barna lærer engelsk på skolen, og det blir snakket engelsk godt i turistområdene.

Mygg

Sørg for å ha med myggspray på turen. Myggspray kjøpt i India virker generelt bedre enn den du får kjøpt i Norge. 

Det er spesielt viktig å bruke sprayen, når det har blitt mørkt, for myggen stikker mest da.

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

India har samme vekselstrøm som Norge, dvs. 220v. I noen stikk kan du uten problem bruke de danske 2-bein-stikk, men det kan variere. Vi anbefaler derfor at du har med en adapter hjemmefra.

Takt og tone

Kulturen: Folk i India er vennlige og smilende, og du vil uten tvil føle deg velkommen i landet. De har en veldig åpen og direkte kultur, og du kan derfor risikere at de stiller veldig private spørsmål.

Ta det som en invitasjon til å kunne stille dem spørsmål også, så du kan lære mer om dem og deres kultur. I India rekker man ikke noe med venstre hånd, for den anses for å være ”den skitne hånden”.

Det er viktig at du respekterer helligdommene deres. Ta av skoene når du besøker et tempel, en moske eller et privat hjem. Likeså er det ikke velset å peke på helligdommer eller andre mennesker.

India er dessverre et veldig fattig land, og du vil derfor ikke kunne unngå å treffe på de mange fattige mennesker, når du kommer rundt i landet. Spør guiden hvis du er i tvil om noe og gi aldri penger til barna.

 

Klær: Turister kan tilgis for mye, men hvis du ønsker å gjøre et godt førstehåndsinntrykk er det en god ide å ikke ha for stramt, kort eller utfordrende klær på, som korte shorts og t-skjorter med tynne stropper.

Specielt i templer og moskeer er det best å ha på noe, som dekker skuldre og knær. Håret skal også være dekket, og du vil få utlevert et skjerf ved inngangen.

Husk å ta med et par strømper til de bare tærne, for gulvene kan være både veldig kalde og veldig varme. Det er selvsagt anderledes, hvis du er ved stranden, som f.eks. Goa.

 

Hilsen: Samle hendene foran deg (håndflatene mot hverandre) og si ”namaste” (hei), når du skal hilse på folk. Det er som regel bare forretningsfolk, som hilser ved å gi hverandre hånden.

Reiser til India

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn