Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinformasjon for Costa Rica

Fakta om Costa Rica
 • San José
 • Spansk
 • Colón (CRC)
 • 5,21 millioner innbyggere
 • 14-31°C
 • Tidsforskjell: -8 timer

Hvis du planlegger en reise til Costa Rica, anbefaler vi at du leser reiseinformasjonen nedenfor. Her finner du praktisk informasjon om visum, flyreiser og bagasje, samt mange råd om vaksiner, tips og beste reisetidspunkt.

Hvis du vil vite hvordan du skal bo i Costa Rica, kan du se bilder og lese mer om alle hotellene våre i Costa Rica.

Leter du etter drømmeferien til Costa Rica? Ta en titt på våre ferier til Costa Rica.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Costa Rica med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Pass og visum

Som norsk statsborger kan du reise visumfritt til Costa Rica i 90 dager. Passet ditt må imidlertid være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise, og det skal være plass til inn- og utreisestempler i passet. Du kan lese mer om visum til Costa Rica på nettsiden til Utenriksdepartementet.
 
Hvis du ikke er norsk statsborger, anbefaler vi også at du tar kontakt med ambassaden for å finne ut hvilke innreiseregler som gjelder for deg.
 

Spesielt ved innreise via USA

Mange flyruter til Costa Rica går via USA. Ved reise via USA må alle reisende (inkludert barn) fylle ut en ESTA-søknad i god tid før avreise og senest 72 timer før.
 
Det tar nesten en halvtime å fullføre søknaden og koster for tiden $21 per person, betales med kort når all informasjon er fullført. Husk å skrive inn navnet ditt slik det står i passet – selv om det ikke er fornavnet ditt. Hvis du har innreisestempler fra Cuba i passet anbefaler vi å kontakte den amerikanske ambassaden, da du i så fall ikke kan nøye deg med en ESTA-søknad, men i stedet må søke om visum til USA.
 

Spesielle regler for reiser via Canada

Hvis du reiser via Canada, må du søke om innreisetillatelse til Canada - også kalt eTA (Electronic Travel Authorization). Vi anbefaler at du søker i god tid før avreise. eTA koster 7 CAD og er påkrevd for alle reisende uansett alder - selv om du bare er i transitt i Canada.
 
Du kan søke om eTA på nettet her. Husk å ha pass og kredittkort klar.
 
Vi anbefaler at du tar med en fysisk kopi av innreisetillatelsen for sikkerhets skyld.
 

Spesielt for barn

Dersom du reiser med mindreårige barn, kan det være nødvendig å fremvise dokumentasjon for foreldreskap eller vergemål – spesielt hvis barna ikke har samme etternavn som deg. Dersom du reiser alene med barnet ditt eller med barn som ikke er dine egne, må du også ta med fullmakt fra alle innehavere av foreldremyndighet.

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Costa Rica. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.
 
Vær spesielt oppmerksom hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid før du reiser, da det er risiko for zikavirusinfeksjon i Costa Rica. Sykdommen, som overføres av mygg, gir vanligvis bare milde influensasymptomer, men det er risiko for fosterskader hos gravide, og derfor anbefales det ikke å reise til Costa Rica for gravide.
 
Husk å ta med dokumentasjon på turen at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det blir nødvendig.
 
Les mer på www.fhi.no

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Costa Rica inkluderer de måltidene som er nevnt i programmet. Drikkevarer er alltid for egen regning.

Været i Costa Rica

Den beste tiden å reise til Costa Rica avhenger av dine preferanser og hva du ønsker å oppleve, ettersom Costa Rica har ulike klimaforhold gjennom året.
 
Været i Costa Rica er vanligvis rundt 23° i fjelldalene og varmere ved kysten. Temperaturene varierer svært lite gjennom året, men du kan oppleve en viss variasjon ved å reise opp eller ned i høylandet. 
 

Den tørre årstiden

Tørkesesongen varer fra desember til april og er den mest populære tiden å besøke Costa Rica på. Været er som regel tørt og solrikt i denne perioden, og temperaturene ligger vanligvis mellom 20 og 30 grader. Dette er en ideell tid for å nyte solen og utforske de ulike naturskjønne områdene i Costa Rica. Manuel Antonio nasjonalpark og Arenal-vulkanen er spesielt attraktive, ettersom stiene er mer tilgjengelige og det er lettere å få øye på dyrelivet.
 
Strandområdene langs Stillehavskysten, som Tamarindo og Manuel Antonio, er også perfekte for avslappende dager i solen og vannsportsaktiviteter. Denne perioden er Costa Ricas høysesong, så du kan regne med å dele det vakre landet med mange andre turister.
 

Regntid i Costa Rica

Regntiden i Costa Rica varer fra mai til november, og kalles ofte "den grønne årstiden" av lokalbefolkningen. I disse månedene er naturen på sitt beste, og landskapet er frodig og vakkert på grunn av regnet. Hvis du drømmer om å oppleve den frodige jungelen eller foretrekker å reise når det er færre turister, er regntiden det rette tidspunktet for deg. Tortuguero nasjonalpark er spesielt imponerende i denne perioden, og vannaktiviteter som White Water Rafting får en ekstra dimensjon når vannstanden øker. Det er viktig å være forberedt på regn og velge passende klær og fottøy når du reiser i denne perioden.
 
Den karibiske kysten (Tortuguero og Puerto Viejo de Talamanca) i Costa Rica opplever som regel regelmessige regnbyger gjennom hele året. Selv i tørketiden kan det komme perioder med regn på den karibiske kysten. Dette området er kjent for sitt fuktige tropiske klima, og nedbøren kan være mer uforutsigbar enn på Stillehavskysten (Manuel Antonio, Arenal og Tamarindo). 
 

Klimatabeller for Costa Rica

Nedenfor kan du se hvordan gjennomsnittsværet har vært på utvalgte destinasjoner rundt om i landet. Vær oppmerksom på at disse tallene er gjennomsnittstall og kan variere avhengig av årstider og lokale forhold.
 
San José
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C) 
25
26
27
27
26
26
26
26
25
25
25
25
Min. temperatur (°C) 
18
19
19
20
20
19
19
19
19
19
18
18
Nedbør (mm)
6
8
13
79
221
280
231
278
355
330
142
40
 
Arenal
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C)
30
31
32
32
32
30
29
29
29
29
29
29
Min. temperatur (°C)
21
21
22
23
23
23
22
22
22
22
22
21
Nedbør (mm)
73
67
94
147
256
280
308
312
372
355
219
118
 
Tortuguero
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C)
29
30
30
30
30
29
29
29
29
29
29
29
Min. temperatur (°C)
22
23
23
24
24
23
23
23
23
23
22
22
Nedbør (mm)
314
256
300
257
381
280
308
308
355
381
422
451
 
Manuel Antonio
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C)
32
33
34
34
33
31
31
31
31
31
32
32
Min. temperatur (°C)
23
23
24
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm)
10
5
10
52
267
283
224
210
355
345
129
31
Temperatur i badevannet (°C) 
29
29
29
30
29
29
29
29
28
28
28
28
 
Tamarindo
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C)
32
33
34
34
33
31
31
31
31
31
32
32
Min. temperatur (°C)
22
22
23
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm)
2
5
5
13
90
200
160
160
260
180
40
7
Temperatur i badevannet (°C) 
27
28
29
29
29
29
29
29
28
28
27
28
 
Puerto Viejo de Talamanca
 Jan 
 Feb 
 Mar 
 Apr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Aug 
 Sep 
 Okt 
 Nov 
 Des 
Maks. temperatur (°C)
30
30
30
30
29
28
28
28
28
28
29
29
Min. temperatur (°C)
23
23
23
24
24
23
23
23
23
23
23
23
Nedbør (mm.)
173
130
150
292
380
411
294
352
403
428
433
346
Temperatur i badevannet (°C) 
27
27
28
28
29
29
29
28
29
29
28
28

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass med minimum 6 måneders gyldighetstid
 • Flybilletter
 • Kredittkort og kontanter
 • Nødvendige medisiner
 • Kamera og fotografiapparat
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær for noen dager i tilfelle kofferten blir forsinket

Andre ting vi anbefaler at du legger til på pakkelisten:
 • Solkrem og insektmiddel
 • Komfortable t-skjorter og bukser
 • Vanntette og lette turstøvler, gode sandaler og et par joggesko
 • Regntøy: Poncho, vanntett jakke og paraply
 • Hatt, caps og solbriller
 • Gjenbrukbare vannflasker og en liten ryggsekk til fotturer
 • Ladere til elektroniske enheter og amerikansk adapter
 • Lange bukser for fotturer
 • Lommelykt for fotturer om natten
 • Vannflaske

Tips

Tips er vanlig praksis innen turistnæringen i Costa Rica. Det er vanlig for reisende å gi tips til sjåfører, lokale guider, bagasjebærere på hoteller og på restauranter. Noen restauranter inkluderer en serviceavgift i regningen, men det er fortsatt vanlig å gi tips. Hvis det ikke er lagt til en serviceavgift på regningen, forventes det vanligvis at man legger til et lite beløp som tips til servitøren.
 
For de fleste reisende kan det være utfordrende å fastsette det nøyaktige beløpet som skal gis som tips til hver enkelt person. Men som regel vil én til to colóns være tilstrekkelig i de fleste tilfeller.

Valutaer i Costa Rica

Den offisielle valutaen i Costa Rica er colón (CRC). Colón er oppkalt etter Christofer Columbus og er delt inn i 100 centavos. Symbolene for colón er ₡ og centavo betegnes som ¢.
 
Når du besøker Costa Rica, er det viktig å merke seg at amerikanske dollar (USD) også godtas mange steder, spesielt i turistområdene. Det er imidlertid lurt å ha med seg noen colóns til mindre innkjøp og i mer avsidesliggende områder der dollar kanskje ikke aksepteres.
 
Det anbefales å veksle litt penger til colóns når du ankommer Costa Rica, enten på flyplassen, i banker eller på autoriserte vekslingskontorer, slik at du har den lokale valutaen tilgjengelig. Vær oppmerksom på at vekslingskursene kan variere, og det kan være lurt å sammenligne dem for å få best mulig valuta for pengene. De fleste vanlige kredittkort aksepteres også på hoteller, restauranter og butikker i Costa Rica.
 
Sjekk valuta

Tidsforskjell

Tidsforskjellen i Costa Rica avhenger av om det er sommer- eller vintertid i Norge.
 • For sommertid i Norge: -8 timer. Dette betyr at når klokken er 12:00 i Norge, er den 04:00 i Costa Rica.
 • Vintertid i Norge: -7 timer. Det vil si at når klokken er 12.00 i Norge, er den 05.00 i Costa Rica.

Språk

Det offisielle språket i Costa Rica er spansk. Engelsk er det mest utbredte fremmedspråket i Costa Rica, så du kan klare deg på engelsk i landets større byer.
 
Det er imidlertid en god idé å lære seg noen spanske fraser for å kunne hilse på lokalbefolkningen. Hvis du ikke snakker spansk, er det også en god idé å laste ned en norsk-spansk ordbok på telefonen før du reiser, slik at du kan bruke den selv om du ikke har tilgang til internett.

Elektrisitet og lading av mobiltelefoner med mer

I Costa Rica brukes normalt 120 V og amerikanske støpsler. 
 
Vi anbefaler at du tar med en adapter for å sikre at du kan lade mobiltelefoner, kameraer osv. underveis.

Sikkerhet og trygghet

Generelt er Costa Rica et svært trygt reisemål, og med sunn fornuft og forsiktighet kan du reise fritt i alle deler av landet.
 
Det er imidlertid ikke tilrådelig å ta seg inn i hovedstaden San Jose på egen hånd etter mørkets frembrudd - ta heller en taxi hvis du vil utforske byen på egen hånd.

Transport i Costa Rica

All transport arrangeres og ordnes på forhånd, slik at du kan lene deg tilbake og nyte ferien. Les mer under hver enkelt reise.
 
Transport i Costa Rica foregår med minibuss i små, internasjonale grupper med unntak av transport til/fra byen Tortuguero. Her tar du minibussen til Guápiles, hvorfra du fortsetter til Tortuguero med hotellets buss. På tilbaketuren tar du også hotellbussen til Guápiles, hvorfra du fortsetter med minibussen.
 
Sjåførene snakker vanligvis spansk, men noen har også grunnleggende engelskkunnskaper.
 
Vær oppmerksom på at veiene i Costa Rica er av en annen kvalitet enn i Norge. Det kan forekomme ujevnheter og jettegryter. Som i Norge kjører man på høyre side av veien, og det er påbudt å bruke bilbelte.
 
Nedenfor finner du en oversikt over forventede avstander og reisetider for de ulike rutene.
 
Costa Rica fra kyst til kyst
San José – Tortuguero
126 km
Ca. 3 timer
Tortuguero – Puerto Viejo de Limón
200 km
Ca. 4 timer
Puerto Viejo de Limón – Arenal Volcano
275 km
Ca. 4.5 timer
Arenal Volcano – Rincón de la Vieja
160 km
Ca. 3.5 timer
Rincón de la Vieja – Tamarindo Beach
136 km
Ca. 3 timer
Tamarindo Beach – Monteverde
160 km
Ca. 3 timer
Monteverde - Manuel Antonio
190 km
Ca. 3.5 timer
Manuel Antonio – San José
170 km
Ca. 3 timer

Gode råd

Costa Rica er et fantastisk land med en rik natur, spennende kultur og imøtekommende mennesker. Hvis du planlegger å besøke Costa Rica, får du her noen tips som kan hjelpe deg med å få den beste opplevelsen:
 
1. Sett av tid til natur og eventyr: Costa Rica er kjent for sin utrolige natur og sine muligheter for eventyr. Utforsk regnskoger, vulkaner, fossefall og nasjonalparker som Manuel Antonio, og prøv zip-lining, fotturer, rafting og dykking for å oppleve landets skjønnhet og spenning.
 
2. Lær deg litt spansk: Selv om mange i Costa Rica snakker engelsk, kan det være nyttig å lære seg noen grunnleggende spanske fraser og ord. Dette kan forbedre opplevelsen og kommunikasjonen med lokalbefolkningen.
 
3. Bruk solbeskyttelse: Solen i Costa Rica kan være sterk, spesielt i kystområdene. Husk å bruke solkrem, solbriller og hatt for å beskytte deg mot solbrenthet.
 
4. Respekter miljøet: Costa Rica er stolt av sin naturlige skjønnhet og bærekraft. Følg prinsippene for økoturisme ved å kaste søppelet ditt i en søppelkasse, unngå å ta med suvenirer fra naturen og bruk miljøvennlige produkter.
 
5. Vær oppmerksom på dyrelivet: Costa Rica har et rikt og mangfoldig dyreliv. Respekter dyrelivet ved å observere på trygg avstand og unngå å forstyrre dem.
 
6. Ta vare på verdisakene dine: Som på alle andre reisemål bør du passe på verdisakene dine for å unngå tyveri. Bruk sikre lommer og bankbokser på hotellene.
 
7. Bruk lokal valuta: Selv om amerikanske dollar aksepteres mange steder, er det lurt å ha med seg noen lokale colóns til mindre innkjøp og i mer avsidesliggende områder.
 
8. Vær fleksibel: Costa Rica er kjent for sin "pura vida"-mentalitet, som betyr at man setter pris på livets enkle gleder og er avslappet. Vær åpen for spontane opplevelser, og vær tålmodig ettersom ting kan gå saktere enn du er vant til.
 
Husk at Costa Rica er et vakkert og mangfoldig land, så vær forberedt på å ta ting i et rolig tempo og nyte de fantastiske opplevelsene landet har å by på.

Utflukter i Costa Rica

Utfluktene i Costa Rica organiseres i internasjonale grupper med engelsktalende guide. Antall deltakere avhenger av hvor mange som har meldt seg på den aktuelle dagen. Se her hvilke tilleggsturer du kan oppleve i Costa Rica.
 
De inkluderte turene er egnet for alle som er i god form, men ikke for personer med gangvansker. Personer med gangproblemer kan imidlertid delta på resten av turene, med unntak av fotturene.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn