Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til oss på: info@flamingotours.no
This is svg icon for handle wt Ring til oss på tlf. 21955827
Victoria foss fra Zambia sett i nærheten

Reiseinfo til Zambia

Fakta om Zambia
 • This is svg icon for location wt Lusaka
 • This is svg icon for language wt Engelsk og bantu språk
 • This is svg icon for payment method wt Kwacha (ZMK)
 • This is svg icon for adult avatar wt 15,5 mio.
 • This is svg icon for thermometer wt 9°C - 31°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid 0 timer/vintertid +1 time

Reisebetingelser

Alle reiser, som er kjøpt på flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

 

Flybilletter og reiseplan

Når du aksepterer tilbudet, vil du få tilsendt reiseplan og dokumenter med informasjoner om flyreisen. Det er veldig viktig at navnet på flybilletten er 100 % identisk med det navnet, som står i passet ditt/passene deres, fordi det ikke kan endres etter at reservasjonen er gjennomført.

Vi anbefaler alltid at du møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Det hender av og til at det skjer endringer i flytidene - derfor er det veldig viktig at du på selve avreisedagen sjekker opp på de aktuelle flytidene for din reise. Dette gjør du på VIEW TRIP. Her inntaster du reservasjonsnummeret fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke lenger finns fysiske billetter og at du derfor bare skal bruke pass og reservasjonsnummer ved innsjekking på flyplassen.

 

Det beste tidspunktet å besøke Zambia / Victoria Falls

Været i Zambia er alltid veldig vanskelig å si noe om, så nedenstående guide skal bare sees som en veiledende beskrivelse av klimaet.

Som mange andre tropiske land er været i Zambia helt overordnet inndelt i regntid og tørketid. Regntiden ligger fra desember til april, der det er varmt og vått og har en høy luftfuktighet. Mai til august er den tørreste og kjøligste perioden, men temperaturene ligger allikevel på cirka det samme som hjemme i Norge. Det er en god idé å ta med en genser til å ta på om kvelden, hvis man vil sitte ute. I september til november er det varmt og tørt med kun enkelte regnbyger på slutten av sesongen.

Mengden av vann i Victoria Falls varierer naturlig i forhold til hhv. regntid og tørketid og tidspunktet for når det er best å besøke vannfallene avhenger helt av hva du gjerne vil oppleve på turen.

I mars til mai er vannfallenes styrke på sitt høyeste, og det er her du kan oppleve den enorme, fasinerende støvsky fra de buldrende vannfallene, som reiser seg flere hundre meter opp i luften og som kan sees på mange kilometers avstand. Dette er et helt spektakulært syn! Den voldsomme kraft som vannet kommer med gjør det derimot vanskelig å se selve vannfallene. En paraply er helt overflødig i denne perioden, for du unngår ikke å bli søkkvåt fra innerst til ytterst, når du går langs vannfallene.

I januar og februar og igjen i juni til august er vannstyrken medium til høy, og da er de beste muligheter for å se de vakre vannfall og mulighet for vannbaserte aktiviteter som white water-rafting – og vannmengden er fortsatt stor nok til at det både bråker og sprøyter tilpass mye til at opplevelsen blir skikkelig imponerende.

Den laveste vannmengden finns i september til desember og dette gir ideelle muligheter for å komme helt tett på vannfallene og ta noen vakre bilder av de spektakulære omgivelser uten å bli sprøytet til, for støvskyen er minimal i denne perioden. I denne perioden er det også mulig å svømme i den ultimative infinity pool ”Devil’s Pool”, der man ligger i Zambezielven og kikker direkte ned i kløften. En spennende og helt unik opplevelse.

Zambia og Victoria Falls kan altså besøkes året rundt. Kontakt oss gjerne dersom du trenger litt inspirasjon eller råd i planleggingen av din reise og dine ønsker.

 

Mottakelse på flyplassen

På flyplassen står vår lokale sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet.

 

Innsjekket baggasje og håndbaggasje

På reiseplanen finner du informasjon om hvor mye baggasje du kan ha med i kufferten og i håndbaggasjen. Det er viktig å pakke håndbaggasjen, så du kan klare deg i noen dager, i tilfelle kufferten blir forsinket. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin og evt. et ekstra sett med klær i håndbaggasjen.Tempoet er annerledes i Afrika, og når baggasjen blir forsinket tar det alltid litt ekstra tid, sammenlignet med det vi er vant til her i Europa/Skandinavia.

 

Måltider og drikkevarer

Måltider, som er inkludert i prisen, fremgår av dagsprogrammet. Alle drikkevarer og øvrige måltider er på egen regning.

 

Forberedelse / det må du huske

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine. Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

 

Visum/pass

Det er visumplikt for norske statsborgere og vi anbefaler at du søker om visum, når du ankommer til Zambia. Vi anbefaler at du søker om UNIVISUM, som gir deg mulighet for å besøke både Zimbabwe og Botswana,i tillegg til Zambia. Prisen for er 50 USD pr person, som skal betales ved visumskranken på flyplassen - deretter får du stempel og visum i passet. Husk å ta med 50 USD pr person i kontanter til betaling av visum.

Dersom du ikke er norsk statsborger anbefaler vi deg å undersøke hvilke regler, som gjelder for deg.

Les mer om visum til Zambia på Regjeringens hjemmeside.

Vær oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum 6 mdr. etter utreise fra Zambia og at det skal være plass til både inn- og utreisestempler i passet.

Vær også oppmerksom på at folk som reiser med barn kan bli bedt om å dokumentere foreldremyndighet eller verge-rett. Det kan derfor være en god idé å ta med en kopi av navne-/dåpsattest eller annen form for dokumentasjon.

 

Vaksinasjoner

Vi anbefaler å kontakte egen lege eller helsestasjon angående vaksinasjoner til Zambia. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Vær særlig oppmerksom på krav om dokumentasjon for gul feber-vaksinasjon, når du reiser mellom afrikanske land. Snakk derfor også med lege om dette.

 

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbaggasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort og kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera og evt. kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle av at kufferten blilr forsinket
 • Pose til å beskytte kamera og lignende mot det fine, afrikanske støvet
 • Piller for diarré
 • Håndsprit

 

Fakta

Valuta i Zambia

I Zambia er den lokale valuta Kwacha (ZMW), men de fleste steder er det mulig å betale med US Dollars. Vi anbefaler å ha med 20, 10, 5 og 1 dollar-lapper til betaling av f.eks. drikkevarer, tips og lignende på turen.

Ønsker du å betale i den lokale valutaen, anbefaler vi at du veksler fra US Dollars til Kwacha etter ankomst, f.eks. på flyplassen, for det er ikke lov å ta med mer enn 100 Kwacha inni eller ut av landet. Sørg for å ha små lapper, for de lokale kan oftest ikke gi deg penger tilbake, hvis du betaler med en stor lapp.

På de fleste hoteller, i større restauranter og i souvenirbutikker er det også mulig å betale med kredittkort (f.eks. VISA eller Mastercard). Men vær da oppmerksom på at det kan forekomme høye gebyrer ved betaling med kredittkort.

 

Tips

Akkurat som mange andre steder i verden, er også tips en naturlig del av de ansattes lønn i Zambia. Vi anbefaler å ha med små lapper, for de ansatte kan oftest ikke gi deg penger tilbake, dersom du betaler med store lapper. Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr. kuffert, som portørene bærer for dere og ca. 10 % på restauranter.

Om man ønsker å gi tips, er selvsagt frivillig.

 

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Zambia er minimal og varierer etter vår sommer- og vintertid. Når vi har vintertid, er Zambia en time foran, og når vi har sommertid, er det slett ingen tidsforskjell.

 

Språk

Det offisielle språket i Zambia er engelsk og det er derfor enkelt å klare seg i landet, der de fleste - spesielt i byene og i turistområdene – snakker engelsk.

Dessuten finns det fem offisielt anerkjente bantuspråk, der bemba er det mest største. Ca. 2 millioner snakker bemba.

 

Mygg

Sørg for å ha med myggespray på turen til å beskytte spesielt bein og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnet på rommet.

 

Elektrisitet

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, som oftest stenger om natten. Vi anbefaler derfor å ta med en lommelykt eller en mobiltelefon, som kan lyse.

Zambia har 220/240 volt, men ta gjerne med en adapter for en sikkerhets skyld.

Fakta om Zambia
 • This is svg icon for location wt Lusaka
 • This is svg icon for language wt Engelsk og bantu språk
 • This is svg icon for payment method-wt Kwacha (ZMK)
 • This is svg icon for adult avatar wt 15,5 mio.
 • This is svg icon for thermometer wt 9°C - 31°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommertid 0 timer/vintertid +1 time