Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Victoria foss fra Zambia sett i nærheten

Reiseinfo til Zambia

Fakta om Zambia
 • Lusaka
 • Engelsk og bantu språk
 • Kwacha (ZMK)
 • 15,5 mio.
 • 9°C - 31°C
 • Sommertid 0 timer/vintertid +1 time

Vi anbefaler at du leser nedenstående reiseinfo til Zambia, der du finner en lang rekke informasjoner, som vi mener er gode å ha, når du planlegger en tur til Zambia.

Reisebetingelser

Alle reiser, som er kjøpt på flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du aksepterer tilbudet, vil du få tilsendt reiseplan og dokumenter med informasjoner om flyreisen. Det er veldig viktig at navnet på flybilletten er 100 % identisk med det navnet, som står i passet ditt/passene deres, fordi det ikke kan endres etter at reservasjonen er gjennomført.

Vi anbefaler alltid at du møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Det hender av og til at det skjer endringer i flytidene - derfor er det veldig viktig at du på selve avreisedagen sjekker opp på de aktuelle flytidene for din reise. Dette gjør du på VIEW TRIP. Her inntaster du reservasjonsnummeret fra flybilletten og etternavnet ditt.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Zambia / Victoria Falls

Været i Zambia er alltid veldig vanskelig å si noe om, så nedenstående guide skal bare sees som en veiledende beskrivelse av klimaet.

Som mange andre tropiske land er været i Zambia helt overordnet inndelt i regntid og tørketid. Regntiden ligger fra desember til april, der det er varmt og vått og har en høy luftfuktighet. Mai til august er den tørreste og kjøligste perioden, men temperaturene ligger allikevel på cirka det samme som hjemme i Norge. Det er en god idé å ta med en genser til å ta på om kvelden, hvis man vil sitte ute. I september til november er det varmt og tørt med kun enkelte regnbyger på slutten av sesongen.

Mengden av vann i Victoria Falls varierer naturlig i forhold til hhv. regntid og tørketid og tidspunktet for når det er best å besøke vannfallene avhenger helt av hva du gjerne vil oppleve på turen.

I mars til mai er vannfallenes styrke på sitt høyeste, og det er her du kan oppleve den enorme, fasinerende støvsky fra de buldrende vannfallene, som reiser seg flere hundre meter opp i luften og som kan sees på mange kilometers avstand. Dette er et helt spektakulært syn! Den voldsomme kraft som vannet kommer med gjør det derimot vanskelig å se selve vannfallene. En paraply er helt overflødig i denne perioden, for du unngår ikke å bli søkkvåt fra innerst til ytterst, når du går langs vannfallene.

I januar og februar og igjen i juni til august er vannstyrken medium til høy, og da er de beste muligheter for å se de vakre vannfall og mulighet for vannbaserte aktiviteter som white water-rafting – og vannmengden er fortsatt stor nok til at det både bråker og sprøyter tilpass mye til at opplevelsen blir skikkelig imponerende.

Den laveste vannmengden finns i september til desember og dette gir ideelle muligheter for å komme helt tett på vannfallene og ta noen vakre bilder av de spektakulære omgivelser uten å bli sprøytet til, for støvskyen er minimal i denne perioden. I denne perioden er det også mulig å svømme i den ultimative infinity pool ”Devil’s Pool”, der man ligger i Zambezielven og kikker direkte ned i kløften. En spennende og helt unik opplevelse.

Zambia og Victoria Falls kan altså besøkes året rundt. Kontakt oss gjerne dersom du trenger litt inspirasjon eller råd i planleggingen av din reise og dine ønsker.

Mottakelse på flyplassen

På flyplassen står vår lokale sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet.

Innsjekket baggasje og håndbaggasje

På reiseplanen finner du informasjon om hvor mye baggasje du kan ha med i kufferten og i håndbaggasjen. Det er viktig å pakke håndbaggasjen, så du kan klare deg i noen dager, i tilfelle kufferten blir forsinket.

Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin og evt. et ekstra sett med klær i håndbaggasjen.Tempoet er annerledes i Afrika, og når baggasjen blir forsinket tar det alltid litt ekstra tid, sammenlignet med det vi er vant til her i Europa/Skandinavia.

Måltider og drikkevarer

Måltider, som er inkludert i prisen, fremgår av dagsprogrammet. Alle drikkevarer og øvrige måltider er på egen regning.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket korrekt til Afrika med de nåværende forsikringene dine. Vi hjelper deg gjerne med forsikringer hvis du mangler reise- eller avbestillingsforsikring. 

Vær oppmerksom på at en ev. avbestillingsforsikring må bestilles før du betaler depositum.

Visum/pass

Det er visumplikt for norske statsborgere og vi anbefaler at du søker om visum, når du ankommer til Zambia. Vi anbefaler at du søker om UNIVISUM, som gir deg mulighet for å besøke både Zimbabwe og Botswana,i tillegg til Zambia. Prisen for er 50 USD pr person, som skal betales ved visumskranken på flyplassen - deretter får du stempel og visum i passet. Husk å ta med 50 USD pr person i kontanter til betaling av visum.

Dersom du ikke er norsk statsborger anbefaler vi deg å undersøke hvilke regler, som gjelder for deg.

Les mer om visum til Zambia på Regjeringens hjemmeside.

Vær oppmerksom på at passet ditt skal være gyldig i minimum 6 mdr. etter utreise fra Zambia og at det skal være plass til både inn- og utreisestempler i passet.

Vær også oppmerksom på at folk som reiser med barn kan bli bedt om å dokumentere foreldremyndighet eller verge-rett. Det kan derfor være en god idé å ta med en kopi av navne-/dåpsattest eller annen form for dokumentasjon.

Visum til Zambia

Vaksinasjoner

Vi anbefaler å kontakte egen lege eller helsestasjon angående vaksinasjoner til Zambia. Du kan også lese mer om vaksinasjoner her.

Vær særlig oppmerksom på krav om dokumentasjon for gul feber-vaksinasjon, når du reiser mellom afrikanske land. Snakk derfor også med lege om dette.

Vaksine.no

Håndbaggasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbaggasjen:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort og kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera og evt. kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle av at kufferten blilr forsinket
 • Pose til å beskytte kamera og lignende mot det fine, afrikanske støvet
 • Piller for diarré
 • Håndsprit

Valuta i Zambia

I Zambia er den lokale valuta Kwacha (ZMW), men de fleste steder er det mulig å betale med US Dollars. Vi anbefaler å ha med 20, 10, 5 og 1 dollar-lapper til betaling av f.eks. drikkevarer, tips og lignende på turen.

Ønsker du å betale i den lokale valutaen, anbefaler vi at du veksler fra US Dollars til Kwacha etter ankomst, f.eks. på flyplassen, for det er ikke lov å ta med mer enn 100 Kwacha inni eller ut av landet. Sørg for å ha små lapper, for de lokale kan oftest ikke gi deg penger tilbake, hvis du betaler med en stor lapp.

På de fleste hoteller, i større restauranter og i souvenirbutikker er det også mulig å betale med kredittkort (f.eks. VISA eller Mastercard). Men vær da oppmerksom på at det kan forekomme høye gebyrer ved betaling med kredittkort.

Tips

Akkurat som mange andre steder i verden, er også tips en naturlig del av de ansattes lønn i Zambia. Vi anbefaler å ha med små lapper, for de ansatte kan oftest ikke gi deg penger tilbake, dersom du betaler med store lapper.

Som guideline til tips anbefaler vi 1 USD pr. kuffert, som portørene bærer for dere og ca. 10% på restauranter.

Om man ønsker å gi tips, er selvsagt frivillig.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Zambia er minimal og varierer etter vår sommer- og vintertid. Når vi har vintertid, er Zambia en time foran, og når vi har sommertid, er det slett ingen tidsforskjell

Språk

Det offisielle språket i Zambia er engelsk og det er derfor enkelt å klare seg i landet, der de fleste - spesielt i byene og i turistområdene – snakker engelsk.

Dessuten finns det fem offisielt anerkjente bantuspråk, der bemba er det mest største. Ca. 2 millioner snakker bemba.

Mygg

Sørg for å ha med myggespray på turen til å beskytte spesielt bein og hender mot mygg. De fleste overnattingssteder har også myggnet på rommet.

Elektrisitet

De fleste hoteller og lodges får elektrisitet fra egne generatorer, som oftest stenger om natten. Vi anbefaler derfor å ta med en lommelykt eller en mobiltelefon, som kan lyse.

Zambia har 220/240 volt, men ta gjerne med en adapter for en sikkerhets skyld.

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn