Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 35.995 NOK
17 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Det beste av Costa Rica

Drømmer du om å oppleve det beste av Costa Rica? Da er dette den perfekte turen for deg.

 

Du starter i pulserende San José, der du får en dag på egen hånd til å "lande" og venne deg til den nye tidssonen. Herfra fortsetter du til naturskjønne Tortuguero på Costa Ricas karibiske kyst, kjent for sine mange kanaler og skilpadder.

 

I det sentrale Costa Rica får du oppleve den majestetiske Arenal-vulkanen med sine varme kilder og den mindre turistede og kanskje enda mer fascinerende Rincón de la Vieja, en av Costa Ricas mest aktive vulkaner.

 

Deretter går turen til Playa Tamarindo, som byr på nydelige sandstrender og gode surfemuligheter for både nybegynnere og eksperter, før dere avslutter turen i Manuel Antonio nasjonalpark, der frodig regnskog og et rikt dyreliv møter vakre, lyse sandstrender og spektakulære korallrev med gode snorkelmuligheter.


Høydepunkter

 • 15 netter tur-retur
 • San José - museer, parker og markeder
 • Tortuguero - skilpadder og kanaler
 • Arenal - vulkaner og varme kilder
 • Rincón de la Vieja - fossefall og vulkaner
 • Playa Tamarindo - strender og surfing
 • Manuel Antonio - strandferie og snorkling
 • All transport er inkludert
 • Mange aktivitetsmuligheter

 

Utfluktene foregår i små, internasjonale grupper med lokale, engelsktalende guider. Transport foregår også i små, internasjonale grupper.

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Costa Rica

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Velkommen til Costa Rica

I dag flyr du fra flyplassen du har valgt til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Eventyret har begynt!

Etter en forhåpentligvis behagelig reise ankommer du San José Mineta International Airport, der vår lokale partner står klar til å ønske deg velkommen og sørge for at du kommer trygt frem til hotellet ditt.

Inkludert hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Hotelloppgraderinger
Hilton San Jose La Sabana 5
Dag 2:

San José på egen hånd

I dag har du dagen på egen hånd i Costa Ricas pulserende hovedstad San José.

Byen byr på et vell av teatre, museer og vakre parker som du enkelt kan utforske på egen hånd. Du kan også besøke et av de lokale kunstgalleriene i gamlebyen Barrio Amón eller utforske de mange bodene på det berømte Mercado Central, der du kan kjøpe alt fra krydder, kaffe og frisk frukt til lokalt håndverk, klær, sko og suvenirer.

Glem ikke å ta en pause på en lokal kafé og nyte en kopp costaricansk kaffe mens du betrakter byens hverdagsliv.

Hvis du vil være sikker på at du får mest mulig ut av dagen i San José, kan du kjøpe en guidet byrundtur for å oppleve Costa Ricas historiske og kulturelle høydepunkter. Les mer om dette under "Tillegg/oppgraderinger".

Inkludert hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Hilton San Jose La Sabana 5
Tilleggsturer
Byrundtur i San José
Dag 3:

Tortuguero og landsbybesøk

I dag reiser du fra San José gjennom Braulio Carrillo nasjonalpark til Guápiles, hvor du får servert en deilig costaricansk frokost. Deretter fortsetter turen med hotellbuss gjennom banan- og ananasplantasjer til du kommer til bryggen, der du går om bord i båten til det unike naturparadiset Tortuguero.

Etter en idyllisk båttur på ca. 1-1½ time ankommer dere lodgen hvor det serveres lunsj. Kanskje blir det også tid til en dukkert i det innbydende svømmebassenget før dere om ettermiddagen tar en guidet tur til den koselige landsbyen Tortuguero.

Landsbyen ligger på en smal halvøy i hjertet av nasjonalparken med Det karibiske hav på den ene siden og elven på den andre. Landsbyen har sterke afrokaribiske røtter, og her kan du virkelig oppleve den lokale kulturen på nært hold.

Etter en opplevelsesrik ettermiddag seiler du tilbake til lodgen, som ligger midt i den frodige regnskogen, for å spise middag før du legger deg til lyden av frosker, sikader, aper, ugler og mye mer.

Inkludert hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Fullpensjon
Hotelloppgraderinger
Manatus Hotel 4
Dag 4:

Båttur på Tortugueros kanaler

Start dagen med en guidet fottur på lodgens private stier. Resten av formiddagen er fri til å slappe av på lodgen eller utforske på egen hånd før lunsj serveres.

Om ettermiddagen kan du ta en spennende båttur langs kanalene i Tortuguero nasjonalpark. Nasjonalparken, også kjent som "Lille Amazonas", er kjent for sitt unike biologiske mangfold og sitt omfattende nettverk av kanaler og laguner, omgitt av frodig tropisk skog og med et imponerende dyre- og fugleliv.

Her kan du være heldig å få øye på ulike apearter, kaimaner (krokodiller), otere, beltedyr, dovendyr, tukaner og fargerike araer - og hvis du er riktig heldig, får du kanskje øye på en av de utrydningstruede sjøkuene som lever i området.

Etter en opplevelsesrik ettermiddag seiler dere tilbake til lodgen der middagen serveres.

En av de største attraksjonene i Tortuguero er, som navnet antyder, de mange havskilpaddene som yngler på strendene i nasjonalparken. Det finnes fire typer havskilpadder - den uekte havskilpadden, karettskilpadden, den ekte uekte havskilpadden, den grønne havskilpadden og den svært sjeldne havlærskilpadden.

De fleste skilpaddene hekker mellom juli og oktober, og det er da det er størst sannsynlighet for å se dem. Hvis du reiser i denne perioden, anbefaler vi på det sterkeste den guidede nattutflukten, der du får muligheten til å se de store skilpaddene kjempe seg opp på stranden, grave hull i sanden og legge eggene sine før de glipper tilbake i vannet.

Inkludert hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Fullpensjon
Hotelloppgraderinger
Manatus Hotel 4
Tilleggsturer
Tur med havskilpadder i Tortuguero
Dag 5:

Tur til Arenal

I dag seiler du tilbake til fastlandet og kjører til Guápiles for å spise lunsj. Herfra fortsetter dere vestover til Arenal. Turen tar ca. 6 timer, og underveis kan du nyte den vakre naturen og fordøye de mange inntrykkene fra oppholdet i regnskogen.

Vulkanen Arenal er Costa Ricas mest berømte vulkan og et av landets mest ikoniske landemerker med sin vakre, symmetriske kjegleform. Området rundt Arenal er kjent som et paradis for utendørsaktiviteter som elverafting, ziplining, ridning, fotturer og mye mer.

Ved ankomst til Arenal sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon.

Du kan for eksempel gå en tur i området, unne deg en avslappende spabehandling eller ta en dukkert i hotellets termiske bassenger, der det mineralrike vannet varmes opp av vulkanen. Hotellene tilbyr også et bredt utvalg av aktiviteter og utflukter hvis du vil oppleve enda mer.

Inkludert hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 6:

Fotturer og varme kilder

Se frem til en spennende og opplevelsesrik dag i naturskjønne Arenal.

Første del av dagen er til fri disposisjon til å nyte de flotte fasilitetene på hotellet eller utforske på egen hånd, og etter lunsj begynner eventyret.

Her skal dere på en guidet fottur gjennom regnskogen i Arenal Volcano nasjonalpark, som byr på variert vegetasjon og et imponerende dyreliv med blant annet aper, hjorter, dovendyr og et vell av vakre fugler. Du får også muligheten til å komme så nær vulkanen at du kan gå på de gamle lavastrømmene som nå har blitt til stein.

Underveis forteller guiden om regnskogen, de mange dyrene som skjuler seg blant trær og busker, og selvfølgelig om den fascinerende 1670 meter høye Arenal-vulkanen.

Etter fotturen fortsetter dere til Ecotermales Fortunas varme kilder, der dere kan slappe av og hvile kroppen i de varme bassengene før middagen serveres.

Inkludert hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Halvpensjon
Hotelloppgraderinger
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 7:

Velkommen til Rincón de la Vieja

Om morgenen kjører du til Rincón de la Vieja nasjonalpark, som ligger nordvest i Costa Rica. Kjøreturen tar bare ca. 3 ½ time, så du har god tid til å nyte resten av dagen på hotellet eller utforske området.

Hovedattraksjonen i Rincón de la Vieja nasjonalpark er utvilsomt den 1900 meter høye vulkanen med samme navn. Vulkanen er en av de mest aktive vulkanene i Costa Rica og er kjent for sine svovelholdige laguner, varme kilder, boblende gjørmebassenger og selvfølgelig det aktive hovedkrateret.

Men området byr også på mange unike naturopplevelser med tropisk skog, vakre fossefall med små ferskvannsbassenger og et vell av insekter, dyr og fugler.

Inkludert hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frokost
Dag 8:

Fotturer og fossefall

Se frem til en spennende og opplevelsesrik dag i Rincón de la Vieja nasjonalpark.

Du starter med en 3,5 kilometer lang fottur gjennom den tropiske skogen, der du kan nyte den fantastiske utsikten over den majestetiske vulkanen, vakker natur og et fascinerende dyreliv med blant annet beltedyr, næbbdyr, leguaner, brøleaper, edderkoppaper og mer enn 300 fuglearter.

Hovedattraksjonen i Rincón de la Vieja nasjonalpark er imidlertid utvilsomt den kraftige geotermiske aktiviteten, som er godt synlig i form av boblende gjørmehull, varme kilder og svovelholdige fumeroler.

Deretter går turen videre til den vakre fossen La Oropendola, som ligger like utenfor nasjonalparken.

Du går ned en liten, ujevn sti til den imponerende 25 meter høye fossen, som faller ned i et vakkert turkisblått ferskvannsbasseng. Her kan du ta en forfriskende dukkert og nyte den idylliske tropiske oasen før du drar tilbake til hotellet.

Resten av dagen er fri til å slappe av på hotellet, ta en dukkert i bassenget eller utforske på egen hånd.

Inkludert hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frokost
Tilleggsturer
Ridning i Rincón de la Vieja
Dag 9:

Rincón de la Vieja på egen hånd

I dag har du en hel dag på egen hånd i vidunderlige Rincón de la Vieja med mulighet til å gjøre akkurat hva du vil.

Hvis du har behov for avslapning og selvforkælelse, kan du slappe av på hotellet med en god bok, ta en dukkert i det herlige svømmebassenget eller besøke en av områdets varme kilder, der du kan unne deg en avslappende dukkert i de naturlige bassengene med deilig varmt vann.

Det er også mulig å utforske området og oppleve den vakre naturen på hesteryggen eller på terrengsykkel, og for de mer eventyrlystne finnes det mange opplevelsesaktiviteter som ziplining, juving og rappellering.

Hvis du foretrekker å planlegge dagen hjemmefra, kan du bestille utflukter og aktiviteter gjennom oss når du bestiller reisen. Alternativt kan de fleste hoteller enkelt hjelpe deg med å organisere utflukter etter ankomst.

Inkludert hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frokost
Dag 10:

Tur til Playa Tamarindo

I dag reiser du til Playa Tamarindo - en av de hyggeligste, vakreste og mest populære strandbyene på Costa Ricas stillehavskyst.

Kjøreturen tar bare ca. 1,5 time, så du har god tid til å nyte byen og de vakre omgivelsene når du kommer frem.

Du kan for eksempel gå en tur langs den 3,5 km lange sandstranden og slappe av, sole deg og bade, utforske byens butikker eller ta en drink i en av de koselige barene.

Inkludert hotell
Wyndham Tamarindo 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Cala Luna Boutique Hotel 4
Dag 11-12:

Strandferie på Playa Tamarindo

De neste dagene er på egen hånd i vakre Playa Tamarindo, som med sin lange, gylne sandstrand, herlige klima og store utvalg av butikker og restauranter er et perfekt reisemål for en strandferie.

Her er det også gode muligheter for å lære å surfe i de milde bølgene, og er du allerede erfaren, anbefaler vi en tur til den lyse sandstranden Playa Langosta, som ligger rett sør for Playa Tamarindo og byr på fantastiske bølger.

Du kan også ta turen til Playa Negra med den ikoniske svarte sanden eller fredelige Playa Flamingo, som begge ligger en halvtimes kjøretur fra Tamarindo.

For de eventyrlystne er det mange aktiviteter i området, blant annet ridning langs stranden, sportsfiske med mulighet for å fange tunfisk, båtturer med mulighet for dykking eller snorkling, ziplining eller fotturer i Marino Las Baulas nasjonalpark, som huser en stor bestand av havlærskilpadder.

Under oppholdet i Playa Tamarindo bor du naturligvis på et vakkert hotell med et herlig bassengområde der du kan slappe av når du trenger en pause fra stranden og eventyrene.

Inkludert hotell
Wyndham Tamarindo 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Cala Luna Boutique Hotel 4
Tilleggsturer
Private surfetimer
Varme kilder og zipline
Dag 13:

Reise til Manuel Antonio

Etter frokost reiser dere sørover til idylliske Manuel Antonio. Kjøreturen tar ca. 4,5 timer, og når du er fremme, har du resten av dagen til fri disposisjon til å slappe av på hotellet, gå på stranden eller utforske området.

Manuel Antonio nasjonalpark er en av Costa Ricas minste, men mest populære nasjonalparker, og når du kommer frem, er du ikke i tvil om hvorfor. Kombinasjonen av frodig regnskog, svaiende palmer, lekne aper og vakre sandstrender med flotte korallrev er rett og slett fantastisk.

Inkludert hotell
Hotel Costa Verde 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Dag 14-15:

Strandferie i Manuel Antonio

Se frem til noen herlige, avslappende dager ved Manuel Antonio og Costa Ricas vakre stillehavskyst.

Det er mange muligheter til å koble av med en dukkert i hotellets basseng, en god bok på en solseng eller en avslappende tur til stranden.

Hvis du foretrekker litt mer action, er det nok av aktiviteter både til lands og til vanns. Du kan for eksempel ta en tur med katamaran og få sjansen til å se knølhvaler og delfiner, eller snorkle og oppleve områdets fascinerende undervannsliv på nært hold.

Du kan også vandre i Manuel Antonio nasjonalpark, padle kajakk, besøke den spektakulære Nauyaca-fossen eller prøve deg på elverafting. Du kan lese mer om mulige utflukter under "Tillegg/oppgraderinger", men du kan også enkelt vente og bestille aktiviteter etter at du har ankommet Manuel Antonio.

Inkludert hotell
Hotel Costa Verde 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Tilleggsturer
Katamaranbåt og snorkling
Kajakkpadling på øya Damas og Maghreb-fjorden
Riverrafting i Manuel Antonio
Hval- og delfinsafari i Manuel Antonio
Fotturer i Manuel Antonio Nasjonalpark
Fottur til Nauyaca-fossen
Ridetur til Tocori-fossen
Dag 16:

Reisen hjem begynner

I dag er det på tide å ta farvel med Costa Rica og begynne hjemreisen.

En sjåfør henter deg på hotellet og kjører deg direkte til flyplassen i San José. Turen tar ca. 3,5-4 timer, og du har god tid til å rekke flyet hjem.

Dag 17:

Velkommen hjem

Du lander i Norge etter en forhåpentligvis behagelig flytur med mange gode minner fra turen til Costa Rica i bagasjen.

Velkommen hjem!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 15 netter i Costa Rica
 • Flyreiser og innkvartering som beskrevet i dagsprogrammet
 • All transport som beskrevet i dagsprogrammet
 • Utflukter som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Turen gjennomføres med minimum to personer
 • Dobbeltrom for to personer, tremannsrom for tre personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikke og tips
 • Måltider i tillegg til de som er nevnt i dagsprogrammet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Kjøp av privat transport for hele reisen
 • Tillegg for enkeltrom
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Vaksinasjoner
M
T
O
T
F
L
S
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!