>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 21.495 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Vietnam fra Nord til Sør

Bli med på en opplevelsesrik reise fra nord til sør og opplev Vietnams mest fasinerende og unike områder.

På reisen fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City i sør kommer du til å oppleve fantastisk flott natur, koselige seilturer og imponerende, historiske bygningsverker.

Du vil bli tatt med tilbake i tiden og blir klokere på både keisertiden og Vietnamkrigen og du får et unikt innblikk i den fantastiske, vietnamesiske kultur og livsstil.

En rundreise i Vietnam byr kort sagt på en haug av uforglemmelige opplevelser.

Ønsker du å sette ditt eget preg på reisen, kontakt oss da på tlf. 219 55 827 for et uforpliktende tilbud på din skreddersydde drømmereise.

Se også: Vietnam fra Nord til Sør med badeferie

 

Høydepunkter:

 • 11 netters opplevelsesrik rundreise med privat sjåfør
 • Innenriksfly på alle lange strekninger i Vietnam
 • Guidet utflukter i grupper med engelsktalende guide
 • Hanoi – kultur og historie i Vietnams pulserende hovedstad
 • Cruise i Lan Ha Bay – Halong Bay off the beaten track
 • Hue – Vietnams tidligere keiserlige hovedstad
 • Hoi An – sjarmerende og autentisk med en lekker strand
 • Ho Chi Minh City – det gamle Saigon og fasinerende underjordiske tunneller
 • Mekong Delta – Koselig båttur på Mekong River
 • Floating Market – opplev Vietnam som de lokale

 

Mest for pengene eller ekstra komfortabelt?

Alle innkvarteringssteder på rundreisen i Vietnam er spesielt utvalgte, så du får aller mest for pengene. Ønsker du enda høyere komfort, kan vi tilby en oppgraderingspakke med 4-stjernet hoteller på hele reisen. De enkelte hoteller kan du se under "Ekstra/oppgradering" i dagsprogrammet.

Vietnam

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avgang mot nye eventyr

Endelig er dagen kommet, der du kan gå om bord på flyet og sette kursen mot Vietnam. Len deg tilbake og nyt turen med en god bok, en film, en kryssord eller noe helt fjerde.

Du tilbringer natten om bord på flyet, så ta gjerne med ørepropper eller sovemaske, hvis du vil ha en god natts søvn.

Når du ankommer Vietnam, venter det massevis av sanseinntrykk og spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Vietnam

Du ankommer flyplassen i Hanoi etter en forhåpentligvis behagelig og avslappende reise.

Her står sjåføren klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Kjøretiden er ca. 45 minutter til en time, avhengig av trafikken.

Her har du mulighet for å «lande» og bare slappe av resten av dagen, så du er klar til at Vietnam-eventyret ditt begynner i morgen.

Hvis du har lyst, kan du selvsagt velge å gå en tur på egen hånd rundt i den sjarmerende, vietnamesiske hovedstad.

Inkludert
HM Boutique 3
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
The Ann Hotel 4
Dag 3:

Byrundtur i Hanoi

I dag skal du oppleve noen av Hanois høydepunkter på en guidet rundtur i den spennende storby.

Du starter med å besøke Temple of Literature – Vietnams første universitet og en av Hanois vakreste severdigheter og et ekstremt velholdt eksempel på tradisjonell, vietnamesisk arkitektur.

På andre siden av veien kan du oppleve Vietnam Museum of Fine Arts, som jobber for å bevare landets kunstneriske skatter med blant annet malerier, keramikk, religiøse skulpturer og mye mer.  

Heretter spiser du lunsj på en lokal restaurant, innen du drar ut på en koselig sightseeingtur til fots i Hanois tusen år gamle Old Quarter. Dette gamle kvarter er pakket med sjarmerende bygninger i kolonistil, buddhistiske templer og pagoder, caféer, barer, restauranter, spennennde butikker og kunstgallerier.

Her opplever du også et tradisjonelt Water Puppet Show – en unik, nordvietnamesisk tradisjon – innen turen går tilbake til hotellet.

Inkludert
HM Boutique 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
The Ann Hotel 4
Dag 4:

Cruise i Halong Bay

Etter en tidlig frokost på hotellet går turen videre mot Halong Bay, som er Vietnams mest berømte turistattraksjon og som byr på noen av de vakreste naturopplevelser i hele Sørøst-Asia. Kjøreturen fra Hanoi til Halong Bay tar ca. 3,5 time.

Bai Tu Long Bay, som ligger i forlengelse av Halong Bay, er det mindre kjente alternativ, som byr på minst like vakker og fasinerende natur. Her opplever du tusenvis av kalkstens-øyer, som ligger rundt i det smaragdfarget vannet – og som en bonus er det langt ferre turister her enn i det berømte Halong Bay.

Turen starter derfor ut i Halong Bay, men går videre til det skjønne Bai Tu Long Bay, der du kan få noen helt unike naturopplevelser off the beaten track.

Kjøreturen fra Hanoi tar cirka 3½ time, så du (er) ankommer havnen i Hon Gai ved lunsjtid og kan gå om bord på den koselige båten, der en lekker velkomstdrink venter.

Len deg tilbake og nyt den rolige seilturen og lunsjen, som serveres om bord på båten.

Etter lunsj besøker du Vung Vieng Village – en autentisk, flytende landsby, der du har mulighet for enten å seile på oppdagelse i bambusbåt og oppleve hverdagslivet i det lille fiskerisamfunnet eller dra på kajakktur i området.

Sist på ettermiddagen er det mulighet for å svømme eller ligge i solen og komme helt ned i gir på den nesten uberørte Ban Chan Beach. Stranden er innbegrepet av paradis med fint, hvitt sand omgitt av bratte kalkstensklipper og smaragdfarget vann.

Tilbake på båten kan du nyte en drink med utsikt til den fantastiske solnedgang, mens dere seiler til Cong Dong, der båten legger til for natten.

På kvelden vil det bli servert en lekker BBQ-dinner og etterpå er det mulighet for å delta i ulike aktiviteter som brettspil eller fiske etter blekkspruter, og du kan nyte en cocktail, en juice eller et glass vin på soldekket (mot betaling).

Du overnatter i den lekre lugaren med eget baderom om bord på båten – en helt unik opplevelse.

Inkludert
Cozy Boutique Cruise 4
Fullpensjon
Dag 5:

Tai Chi og grotter i Bai Tu Long Bay

Etter en behagelig natt på båten våkner du opp til lyden av bølger, som vugger deg stille og rolig. Er du tidlig oppe og morgenfrisk, har du mulighet for at delta i Tai Chi på soldekket, før frokosten serveres og båten seiler mot Hon Co Island.

På denne frodige, grønne øya kan du oppleve Thien Canh Son Cave – en av de mange grotter og huler, som har blitt dannet gjennom millioner av år og som er en del av det unike økosystem i Halong Bay.

La deg bli betatt av det spektakulære naturfenomen og øyas enestående, uberørte skjønnhet, innen turen går tilbake til båten, der du har du mulighet for å slappe av på soldekket og nyte utsikten til de spektakulære omgivelser.

Mens du nyter den siste lunsj på båten, seiler dere tilbake til havnen, og derfra går turen tilbake til Hanoi.

Inkludert
HM Boutique 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
The Ann Hotel 4
Dag 6:

Turen går til Hue

Du spiser frokost på hotellet og blir deretter hentet av sjåføren, som kjører deg til flyplassen.

Herfra flyr du direkte til Hue, der sjåføren står klar til å hente deg og kjøre deg til hotellet, der du skal overnatte. Kjøreturen til hotellet fra flyplassen tar ca. en halv time.

Heretter har du resten av dagen og kvelden til å gjøre hva du føler for.

Inkludert
Serene Shining Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Midtown Hue 4
Dag 7:

Byrundtur i Hue

I dag kan du se frem til en spennende byrundtur i sjarmerende og stemningsfulle Hue – Vietnams tidligere, keiserlige hovedstad.

Dagen starter med et besøk ved den karakteristiske, krummet trebroen Thanh Toan Bridge, som er en av de mest estetisk verdifulle broer i Vietnam.

Heretter går turen videre til Minh Mang Tomb og Khai Dinh Tomb – to imponerende begravelseskomplekser, som de to tidligere keisere fikk oppført. Førstnevnte oppfattes som den mest majestetiske av alle royale graver og er kjent for sin unike arkitektur, som blender harmonisk inn i de naturlige omgivelser.

Etter en lekker lunsj på en lokal restaurant kjører du videre til Hue Citadel, der du kan få et unikt innblikk i de gamle keiseres ekstravagante livsstil. Festningen ble fra oppførelsen i begynnelsen av 1800-tallet til 1945, da Vietnams siste keiser abdiserte, brukt som kongelig palass og politisk, kulturelt og religiøst sentrum.

Gled deg til å oppleve storslått asiatisk arkitektur med imponerende festninger, palasser og paleer, en forbudt by med tydelige preg fra Den Forbudte By i Beijing og fasinerende historier om keisernes liv.

Du avslutter den spennende byrundturen med et besøk i den ikoniske Thien Mu Pagoda, som er Hues eldste pagode og som ligger vakkert på en liten åstopp med utsikt utover elven. Herfra går du om bord på en dragebåt og seiler tilbake til byen.

Tilbake i Hue blir du hentet av en sjåfør, som kjører deg til Hoi An. Turen tar cirka 3 timer og gir deg god tid til å reflektere over de mange opplevelser, som du har fått i løpet av dagen.

Inkludert
Green Apple Hotel 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
La Siesta Hoi An Resort and Spa 4
Dag 8:

My Son Sanctuary og byrundtur i Hoi An

Du spiser frokost på hotellet og blir deretter hentet av sjåføren, som kjører dig til My Son Sanctuary, en kjøretur på ca. 1 time. My Son Sanctuary er et enormt tempelkompleks fra det gamle, hinduistisk-inspirerte Champa-kongedømme, som er opptatt på UNESCOs verdensarvliste.

De fasinerende ruiner ligger i tropiske jungelomgivelser og omfatter en haug av vakre stenskulpturer, tårn og templer. Tempelkomplekset består av mer enn 70 elementer, som alle er dedikert til hinduistiske guder og gudinner.

På vei tilbake til byen besøker du Kim Bong Carpentry Village – en unik håndverkerlandsby, som gjennom århundrer har spesialisert seg i tømmerarbeid. Her kan du gå rundt blant de små verksteder, ta en prat med de lokale og oppleve håndlagde møbler, vakre trebåter og detaljerte, religiøse statuer.

Etter en lekker, vietnamesisk lunsj på en lokal restaurant, drar du på byrundtur til fots i det sjarmerende Hoi An, som har en koselig, gammel bymidte med en god blanding av historiske bygninger, butikker, restauranter og autentiske gatekjøkkener.

Her skal du oppleve Hoi Ans fargerike lokale marked og Tan Ky Old House, som er byens best bevarte eksempel på hvordan en handelsmann fra det 18. århundre bodde i den dengang viktige og travle handelsby.

Du opplever også den flotte Fujian Assembly Hall, som på slutten av 1600-tallet ble oppført som et sted, der innbyggere fra Fujian i Kina kunne møtes i Hoi An. I dag kommer både lokale og turister for å oppleve den fasinerende arkitektur, akkurat som at stedet ofte brukes i forbindelse med kinesiske festligheter.

Rundturen avsluttes ved Japanese Covered Bridge, som er en 400 år gammel japansk bro, som opprinnelig ble bygget for å binde sammen det japanske og det kinesiske kvarter. Brua er i dag blitt et symbol på Hoi An og er en av Vietnams mest ikoniske turistattraksjoner.

Du får også mulighet for å oppleve hvordan de lokale oppdretter silkeormer og produserer silke til Hoi Ans spirende tekstilindustri.

Inkludert
Green Apple Hotel 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
La Siesta Hoi An Resort and Spa 4
Dag 9:

Transfer til Ho Chi Minh City

Du spiser frokost på hotellet og har første del av dagen til å gjøre hva du har lyst til i Hoi An. Du kan for eksempel gå på oppdagelse i den koselige, gamle bydel, titte på butikker eller nyte en god lunsj ved et av byens autentiske gatekjøkkener.

På ettermiddagen er det tid til å kjøre til flyplassen og fly videre til Ho Chi Minh City, der sjåføren henter deg og kjører deg til hotellet. Kjøreturen fra flyplassen til hotellet tar ca. 40 min.

Heretter har du resten av dagen og kvelden til å nyte og utforske Vietnams største by.

Du kan for eksempel gå en tur i det historiske sentrum, der du kan nyte utsikten til og kontrasten mellom gamle franske bygninger og polerte skyskrapere.

Området byr også på brede boulevarder som den populære Nguyen Hue, gode shoppingmuligheter med alt fra internasjonale brands og designerbutikker til tradisjonelt håndverk og små souvenirbutikker, et imponerende liv i gatene og massevis av fantastiske restauranter.

Ho Chi Minh Citys spennende museer får du oppleve i morgen, når du skal på en fasinerende og lærerik reise tilbake til Vietnamkrigen.

Inkludert
Alagon Central Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 10:

Byrundtur og Cu Chi Tunnel

Gled deg til en opplevelsesrik dag i sjarmerende og hektiske Ho Chi Minh City – tidligere kjent som Saigon.

På byrundturen opplever du Presidentpalasset (også kalt Reunification Palace), der en tank fra den nordvietnamesiske hær i april 1975 krasjet igjennom porten og markerte slutten på Vietnamkrigen. Palasset er som en tidskapsel frosset fast i 1975, og man kan fortsatt se to av de tanksene, som ble brukt dengang.

I Ho Chi Minh City opplever du også den fantastisk vakre, nesten 60 meter høye Saigon Notre Dame Cathedral utenifra og krigsmuseet War Remnants Museum, som er en sjokkerende påminnelse om den lange og brutale Vietnamkrigen. Her kan du blant annet se skremmende fotos og noe av det amerikanske militærutstyret, som ble brukt i krigen.

Etter lunsj på en lokal restaurant kjører du ut av byen for å oppleve de berømte Cu Chi tunneller, som ble etablert av de kommunistiske geriljaer under Vietnamkrigen.

Her kan du oppleve det imponerende og sjokkerende nettverk av tunneller med blant annet soverom, kjøkkener, feltsykehus, kommandosentraler og våpenfabrikker og merke på egen kropp hvordan det føles å ”gå under jorden”.

Heretter blir du kjørt tilbake til hotellet etter en lang dag full av opplevelser.

Inkludert
Alagon Central Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 11:

Båttur på Mekong River

Etter frokost kjører du til byen My Tho, som ligger midt i Vietnams berømte Mekong Delta. Her besøker du først det fantastisk vakre, buddhistiske tempel Vinh Trang Pagoda med mer enn 60 buddhafigurer og to hektar vakre, velpleide hager.

Deretter drar du på en koselig båttur på Mekong River, der du kan nyte utsikten til tradisjonelle hus på påler og fruktplantsjer langs bredden av elven.

Ved Tortoise Island stopper du og spiser lunsj på en lokal restaurant og etterpå har du mulighet for å ta en båttur til en liten familievirksomhet, der du kan smake lekre frukter og honning-te, mens du lytter til tradisjonell vietnamesisk musik.

Etterpå er det tid til en koselig tur i robåt på de små bekker, som løper ut fra Mekongelven og gå på oppdagelse gjennom fruktplantasjer og tradisjonelle landsbyer, innen turen går videre til Can Tho, der guiden sørger for transfer til hotellet.

Inkludert
Anh Dao Mekong Hotel 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
TTC Hotel Premium Can Tho 4
Dag 12:

Flytende marked i Cai Rang

Rise and shine… I dag skal du tidlig opp, så du kan oppleve Cai Rang Floating Market på det tidspunkt av dagen, der det er allermest aktivitet der. Den guidede tur starter fra Ninh Kieu Harbour kl. 06.30 og foregår i en liten, motorisert båt.

Cai Rangs flytende marked er et engrosmarked, som byr på en haug av lekre frukter og grønnsaker og her kan du virkelig få en fornemmelse av det Vietnam, som de lokale kjenner.

Seilturen fortsetter da gjennom de små kanalsystemer til en landsby, der du kan få vite mer om hvordan risnudler blir laget.

På en lokal restaurant spiser du en lekker lunsj og etterpå kjører du tilbake til Ho Chi Minh City, der du overnatter. Kjøreturen tilbake til Ho Chi Minh City tar 4-5 timer, avhengig av trafikken.

Inkludert
Alagon Central Hotel 3
Frokost + lunsj
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 13:

Bye bye Vietnam

Du spiser frokost på hotellet og har resten av dagen til å gjøre hva du føler for, inntil det er tid til å kjøre til flyplassen og turen går hjem til Norge – forhåpentligvis med en masse spennende og uforglemmelige opplevelser med deg i baggasjen.

Len deg tilbake og nyt den lange flytur med mellomlanding(er) underveis, så du er klar til å fortelle om alle dine opplevelser, når du kommer hjem.

Inkludert
Frokost
Dag 14:

Velkommen hjem!

Du ankommer til flyplassen hjemme i Norge etter en forhåpentligvis behagelig flyreise.

Velkommen hjem fra en fantastisk reise til Vietnam!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 11 netter i Vietnam
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider og turer som beskrevet i programmet
 • Guidet utflukter i grupper med engelsktalende guide
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra turer og/eller privat guide
 • Måltider utover de som er nevnt i programmet
 • Sykdomsavbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!