Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Hanoi

Opplev alt fra Ho Chi Minhs mausoleum til de pulserende gatene i det gamle kvarteret. Oppdag byens rike historie, pulserende kultur, utsøkte gastronomi og mye mer.

Vietnams hovedstad Hanoi

Hanoi, Vietnams pulserende hovedstad, vitner om landets turbulente historie og kulturelle rigdom. Siden 1976 har byen fungert som hovedstad for hele Vietnam, og byens rike historie strekker seg langt tilbake i tid. Med over 8 millioner innbyggere er Hanoi en by i stadig utvikling, noe som vitner om den økonomiske veksten som preger hele landet.

Hanoi ble hovedstad i Fransk Indokina i 1887, noe som markerte starten på en periode med koloniarkitektur som fortsatt er synlig i byens gater. Byen har spilt en sentral rolle i Vietnam fra den var hovedstad i Nord-Vietnam og frem til i dag. Byens historie er rik på konflikter og triumfer, noe som gjenspeiles i de mange monumentene og museene.

Historie og kultur i Hanoi

Ho Chi Minh-mausoleet

Dette praktfulde mausoleet er ikke bare et hvilested for den vietnamesiske revolusjonslederen Ho Chi Minh, men også et symbol på nasjonal stolthet og respekt. Det ligger i hjertet av Hanoi, og gir besøkende en sjelden mulighet til å reflektere over Vietnams nyere historie og den dyptgripende betydningen 'onkel Ho' hadde for landet. Området rundt mausoleet er rolig og velholdt, noe som gjør det til et passende sted for ettertanke.

Litteraturens tempel

Som Vietnams første universitet, grunnlagt i 1070, står Litteraturtempelet som et monument over viktigheten av læring og utdanning i vietnamesisk kultur. Med sine velbevarte bygninger og rolige, zen-lignende hager er det et sted der besøkende kan flykte fra byens larm og fordype seg i historiens dyp. Templet er et levende vitnesbyrd om Hanois lange akademiske tradisjoner og er spesielt populært blant studenter som søker velsignelse før eksamen.

Hoả Lò-fengselet (Hanoi Hilton)

Hoa Lo Prison - også kjent som Hanoi Hilton - er et tidligere fengsel som gir et gripende innblikk i de utfordringene vietnameserne møtte under kolonitiden og Vietnamkrigen. Utstillingene her er tankevekkende og ofte hjerteskjærende når de forteller historiene til dem som satt fengslet her. Et besøk her er en påminnelse om menneskets motstandsdyktighet og viljestyrke under ekstreme forhold.

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesisk
 • Dong (VND)
 • 95,5 millioner
 • 14°C - 35°C
 • Sommertid +5 timer, vintertid +6 timer
 • 11 netters rundreise i Vietnam med sjåfør
 • Innenriksfly – ingen primitive nattog
 • Hanoi
 • Cruise i Halong Bay og Bai Tu Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekong Delta
 • Floating Market
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
24.495 NOK
Les mer

Mat og gastronomi

Tur med gatemat

Et besøg i Hanoi er ikke komplet uden at dykke ned i byens berømte gatematscene. En guidet tur kan ta dig med til de bedste skjulte perler, hvor du kan smage på alt fra den berømte Pho til de sprø, ferske vårrullene Banh Mi. Det er en kulinarisk rejse som ikke bare tilfredsstiller maven, men også sjælen.

Hang Be-markedet

Dette traditionelle markedet er et sentrum for det lokale liv, og her kan du opleve den autentiske atmosfæren i Hanoi. Her er der liv og røre fra tidlig om morgenen, og det er perfekt for dem, der ønsker at opleve byens dynamik og smage på nylavet gatemad.

Kunst og underholdning

Thang Long Water Puppet Show

Dette unike teateret byr på en fortryllende opplevelse der tradisjonelle vietnamesiske historier vekkes til live gjennom kunsten å manipulere dukker i vann.

Forestillingen, som akkompagneres av levende tradisjonell musikk, er en kulturell fest for sansene og gir et innblikk i landets folkloristiske tradisjoner. Det er en aktivitet som appellerer til både barn og voksne, og som etterlater et varig inntrykk av Vietnams rike kulturarv.

Gatekunst og Kaffebarer

Hanoi er kjent for sin livlige gatekunstscene, som gjenspeiler byens pulserende ånd og ungdommelige energi. En spasertur gjennom byens gater avslører veggmalerier og kunstverk som forteller om Hanois identitet og drømmer.

Kombiner dette med et besøk på en av de mange kaffebarene som er en integrert del av byens sosiale liv, og du har den perfekte ettermiddagen. Den vietnamesiske kaffekulturen er dyp og variert, fra den søte og sterke Cà phê đá til den unike eggkaffen.

Shopping og markeder

Dong Xuan-markedet

Dette pulserende markedet er Hanois handelssentrum og tilbyr alt fra ferske matvarer til klær og kunsthåndverk. Det er en sanseopplevelse å vandre gjennom de travle gangene og kjenne byens hjerte slå. Det er også det perfekte stedet å prøve å "prute" på prisen - en viktig del av shoppingopplevelsen i Vietnam.

Det gamle kvarteret

Hanois gamlebydel er byens sjel, et sted der historie, kultur og modernitet smelter sammen. De 36 smale gatene, som har fått navn etter varene de historisk sett handlet med, byr på en fascinerende blanding av shoppingmuligheter, fra tradisjonelt håndverk til moderne butikker.

Om kvelden forvandles området til et livlig marked der du kan smake på lokale delikatesser og nyte den kjølige kveldsluften.

Natur og avslapning

Hoan Kiem Lake

En oase af fred midt i byens hektiske tempo. En spasertur rundt innsjøen tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen gir et kjærkomment pusterom og mulighet til å observere det lokale livet. Her finner du også det berømte skilpaddetårnet og Ngoc Son-tempelet, som gir turen et åndelig preg.

Thung Lũng Hoa Hồ Tây

Blomsterparken er et fantastisk reisemål for dem som ønsker et pusterom fra byens kjas og mas. Parken er fylt med både ekte og kunstige blomster som skaper et fargerikt og fotogent landskap som innbyr til ro og avslapning.

Enten du er interessert i historie, kunst, mat, shopping eller bare vil slappe av i naturen, byr Hanoi på et bredt spekter av opplevelser som vil berike besøket ditt og gi deg uforglemmelige minner.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du fascineret af den pulserende energi og rige kultur i Vietnams hovedstad, Hanoi? Vores team er her for at hjælpe dig med at skræddersy din ultimative oplevelse. Hanoi, en by hvor tradition møder modernitet, tilbyder en unik blanding af historiske monumenter, levende markeder og kulinariske eventyr, hvilket gør den til en uundgåelig destination for enhver rejsende.

 

Udfyld formularen, og lad en af vores rejseeksperter tage hånd om alle detaljer for at sikre, at din tur til Hanoi bliver uforglemmelig. Drømmer du om at vandre gennem de livlige gader i Det Gamle Kvarter, nyde en stille morgen ved Hoan Kiem-søen, eller fordybe dig i den lokale kultur ved et af de mange museer? Vi er her for at realisere dine drømme.

 

Tag det første skridt mod dit eventyr i Hanoi nu og forbered dig på at skabe minder, der vil vare livet ud, i Vietnams historiske og charmerende hovedstad.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no