>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 18.495 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka med badeferie

Velkommen til det frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser, vakre strender og en helt fantastisk natur.

 

Opplev Sigiriya og den imponerende løveklippen, som skyter opp midt i den frodige naturen, byen Kandy med det hellige «Temple of the Tooth” og den fantastisk flotte togturen fra Nuwara Eliya til Ella. Nyt den vakre naturen og det rike dyrelivet i Minneriya og få et innblikk i øyas spennende kolonihistorie i den sjarmerende kystbyen Galle.

 

De siste dagene tilbringes ved den koselige badebyen Unawatuna på sørkysten av Sri Lanka. Her kan du komme helt ned i gir etter en opplevelsesrik rundreise og nyte den fine sandstranden, bade i det knallblå vannet og kanskje – hvis du er heldig – oppleve skilpadder. 

 

Vi anbefaler at du kjøper halvpensjon på rundreisen på Sri Lanka for bare 1200 NOK pr person. Vår erfaring er at det skjer så mye i løpet av dagen, at det er veldig greit på kvelden bare å kunne spise på hotellet. Det er selvsagt også mulig å velge halvpensjon ved ankomst, men så skal du forvente en litt høyere pris.

 

Høydepunkter

 • 7 netters rundreise i Sri Lanka med privat sjåfør/guide
 • 4 netters avslappende badeferie
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og byggekunst
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella
 • Minneriya Nasjonalpark – asiatiske elefanter og et rikt fugleliv omkring Minneriya-innsjøen
 • Innblikk i den srilankanske livsførelsen – besøk hos de lokale i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum
 • Sjarmerende Galle
 • Unawatuna – avslapping med strand og vann
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert!

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer eller antall netter?
Skriv til oss. Så skreddersyr vi gjerne ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo.

På hotellet, som ligger rett ut til det vakre Indiske Ocean, blir du tatt imot med en forfriskende velkomstdrink og du vil bli briefet om programmet for de neste dagene.

Inkludert
Goldi Sands Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Besøk i buddhistisk tempel

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til de vakre landskapene.

Ved ankomst sjekker du inn på hotellet, der du har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

På kvelden besøker du det buddhistiske tempelet i byen, der du får mulighet for å oppleve de ritualer, som de lokale har. Du vil også bli velsignet med «Chanting of Pritith», og etterpå vil den buddhistiske munken knytte en velsignet snor om håndleddet på deg for å gi deg hell og god karma.

Dette er en fantastisk opplevelse og gir et veldig godt innblikk i de lokale buddhisters kultur.

Etter besøket i tempelet blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 4:

Sigiriya og elefanter i Minneriya Nasjonalpark

Etter frokost drar vi for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen videre til Minneriya Nasjonalpark, der du drar på en sein ettermiddagssafari for å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Selv om de majestetiske kjempene er hovedattraksjonen i nasjonalparken, er det også mulig å oppleve andre dyrearter, blant annet flokker av hjort og et rikt fugleliv.

Etter disse skjønne naturopplevelser i Minneriya Nasjonalpark blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 5:

Landsbybesøk, spice garden og Kandy

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå blir du kjørt til en landsby rett i nærheten. Her har du mulighet for å oppleve og utforske den simple livsstilen som de lokale lever, få en rundvisning på åkrene deres og kanskje få en prat med noen av de lokale.

Etter landsbybesøket fortsetter du mot byen Kandy. Underveis stopper du ved en lokal ”spice garden”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Foruten krydderier til bruk i madlagingen, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderihagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Deretter vil det bli servert en autentisk srilankansk lunsj (kjøpes i tillegg), innen du fortsetter mot byen Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åser og teåkere.

Kandy var den siste kongelige hovedstaden, innen Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815 og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttet i 2009, byr byen på masse spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. I Temple of the Tooth finner du nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetand.

Tempelet er utsmykket etter alle kunstens regler og er et absolutt must-see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert
Thilanka Hotel 3
Frokost
Dag 6:

Kandy på egen hånd

Gled deg til en dag på egen hånd i byen Kandy, der du har god mulighet for å utforske byen, dra på spennende utflukter eller bare slappe av på hotellet. Du kan ta en svømmetur i bassenget eller bare slappe av og nyte de vakre omgivelsene.

Hvis du ønsker å utforske området på egen hånd, kan vi anbefale en tur opp til Bahirawanda-tempelet, som ligger ca. en kilometer fra sentrum av Kandy. Det er lett å komme seg dit med tuktuk og fra tempelet er det en spektakulær utsikt over Kandy, innsjøen og Temple og the Tooth. Dessuten får du mulighet for å komme helt nærme den imponerende, 26 meter høye Hvite Buddha-statuen, som ser ut over Kandy og som kan sees fra hele byen.

Ønsker du å oppleve enda mer, anbefaler vi utflukten til Kandys høydepunkter, der du blant annet får oppleve den botaniske hage, Kandy War Cemetary, en fasinerende tefabrikk og selvsagt Den Hvite Buddha.

Du kan også forsøke deg med white water rafting i Ulapane eller dra på en flott vandretur ved Knuckles Mountain Range eller Udawatta Kele Forest Reservation. Les mer om alle våre ekstra turer og utflukter under ekstra/oppgradering.

Inkludert
Thilanka Hotel 3
Frokost
Dag 7:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Etter frokost har du god tid til å sjekke ut, innen sjåføren henter deg og kjører deg til Nanu Oya togstasjon, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste turene i verden og tar deg helt ut dit hvor selv ikke biler kan komme.

Avstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fasinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og imponerende fjell-landskap, gjennom tunneler og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Deretter har du resten av dagen til å gjøre hva du føler for.

Inkludert
Morning Dew Hotel 4
Frokost
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen kan brukes som du selv ønsker i sjarmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare vannfall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leie en mountainbike og utforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd.

Du har også mulighet for å besøke Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

På ettermiddagen kjører sjåføren deg til Unawatuna, der du sjekker inn på hotellet og kan nyte kvelden i deilige omgivelser.

Inkludert
Sayura Beach Hotel 3
Frokost
Dag 9:

Galle på egen hånd

Gled deg til en herlig dag i sjarmerende Galle – en eksotisk, gammel landsby med vakre, nederlandske bygninger fra kolonitiden, gamle moskéer og kirker, store herskapshus, museer og koselige, små butikker.

Det er lett å utforske byen til fots og du kan uten problem bruke dagen på bare å tusle rundt og suge alle inntrykkene til deg.

Galle Fort er uten tvil byens største landemerke og det nederlandske fortet med sine små koselige gater, hus, butikker, restauranter og hoteller er en slags liten by i byen. Fortet er på UNESCOs verdensarvliste og er et absolutt must, når du besøker Galle.

Du kan eventuelt gå en tur langs de tykke murene og oppleve de ulike bastioner, nyte utsikten over vannet eller tusle en tur rundt i bydelens mange små gater på egen hånd.

Hvis du vil oppleve alt det beste som byen har å by på, anbefaler vi at du kjøper en guidet byrundtur i Galle, der du blant annet får oppleve Galle Fort, Galle Light House, idylliske Jungle Beach og den kritthvite Peace Pagoda.

Les mer om utfluktsmuligheter under ekstra/oppgradering.

På ettermiddagen blir du hentet av sjåføren, som kjører deg til Unawatuna. Der kan du se frem til en herlig badeferie i vakre omgivelser.

Inkludert
Sayura Beach Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Coco Bay Unawatuna 4
Riff Hikkaduwa 5
Thaproban Pavilion Resort and Spa 5
Dag 10-12:

Badeferie i Unawatuna

Sri Lankas sør-kyst er kjent for sine lekre strender og sitt krystallklare vann, som innbyr til ren avslapping.

Det er også masse muligheter for å få enda fler opplevelser. Besøk f.eks. byen Galle og det nederlanske fortet, som er på UNESCOs verdensarvliste, dra på seiltur og få øye på blåhvaler ved Mirissa, opplev de lokale styltefiskere eller besøk et lokalt tempel.

Dersom du allerede er fylt godt opp med masse opplevelser og bare trenger til å slappe av, er det også god mulighet for dette. Du kan slappe av på den vakre stranden eller ved bassenget på hotellet.

Dersom du ønsker flere netter på badeferien, er dette mulig.

Inkludert
Sayura Beach Hotel 3
Frokost
Dag 13:

Hjemreisen starter

Frokost på hotellet, innen du sjekker ut og sier farvel til magiske Sri Lanka.

Inkludert
Frokost
Dag 14:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 7 netter på rundreisen med frokost
 • 4 netter på badeferien med frokost
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på hele rundturen
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!