Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv til oss på: info@flamingotours.no
This is svg icon for handle wt Ring til oss på tlf. 21955827
Strand ved Sri Lanka ved solnedgang
This is svg icon for mail wt
FÅ TILBUD This is svg icon for arrow angle pointing down wt Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka med badeferie

Velkommen til frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser og en fantastisk natur!
Opplev Sigiriya med en gammel festning på toppen av den imponerende løveklippen, togtur fra Nuwara Eliya til Ella, byen Kandy med det hellige "Temple of the Tooth", og Bahirawakanda-tempelet med den imponerende 26 meter høye hvite Buddhaen.
Nyt den unike naturen og et rikt dyreliv i henholdsvis Minneriya og Udawalawe nasjonalparker, og få et innblikk i den srilankiske livsførselen og kulturen når du besøker en krydderhage og de lokale i Sigiriya.

Avslutt reisen med bad og avslapping i Dickwella. Ønskes andre badesteder, er det også mulig.

 

Høydepunkter

 • 7 netter på rundreisen med frokost
 • 4 netter på badeferien med frokost
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og bygningskunst
 • Minneriya Nasjonalpark – asiatiske elefanter og et rikt fugleliv rundt Minneriya-sjøen
 • Innblikk i den srilankiske livsførselen – besøk hos de lokale i Sigiriya
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum – med «Temple of the Tooth»
 • Udawalawe Nasjonalpark – ville elefanter og fantastiske naturopplevelser
 • Dickwella – gylne strender og uforglemmelige omgivelser
 • Privat sjåfør/guide på hele rundturen
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert!

 

Har du endringer til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer, eller antall netter? Send oss en e-post med ønskene dine, så hjelper vi gjerne med et skreddersydd program.

Sri Lanka
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 17.495 kr. This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 4.000 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo.

På hotellet, som ligger rett ut til det vakre Indiske Ocean, blir du tatt imot med en forfriskende velkomstdrink og du vil bli briefet om programmet for de neste dagene.

Inkludert
This is svg icon for bed Goldi Sands Hotel This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 3:

Besøk i buddhistisk tempel

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til de vakre landskapene.

Ved ankomst sjekker du inn på hotellet, der du har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

På kvelden besøker du det buddhistiske tempelet i byen, der du får mulighet for å oppleve de ritualer, som de lokale har. Du vil også bli velsignet med «Chanting of Pritith», og etterpå vil den buddhistiske munken knytte en velsignet snor om håndleddet på deg for å gi deg hell og god karma.

Dette er en fantastisk opplevelse og gir et veldig godt innblikk i de lokale buddhisters kultur.

Etter besøket i tempelet blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
This is svg icon for bed Camellia Resort and Spa This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 4:

Sigiriya og elefanter i Minneriya Nasjonalpark

Etter frokost drar vi for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen videre til Minneriya Nasjonalpark, der du drar på en sein ettermiddagssafari for å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Selv om de majestetiske kjempene er hovedattraksjonen i nasjonalparken, er det også mulig å oppleve andre dyrearter, blant annet flokker av hjort og et rikt fugleliv.

Etter disse skjønne naturopplevelser i Minneriya Nasjonalpark blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
This is svg icon for bed Camellia Resort and Spa This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 5:

Landsbybesøk og krydder-hage

Du spiser frokost på hotellet og deretter blir du kjørt ut til en nærliggende landsby. Her har du mulighet for å oppleve og utforske den simple livsstilen, som de lokale har, du kan få en rundvisning på åkerne deres og kanskje få en prat med noen av de lokale, som bor der.

Etter landsbybesøket fortsetter du mot byen Kandy. Underveis stopper du ved en lokal ”krydder-hage”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Bortsett fra krydderier, som blir brukt til å lage mat, er det i Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydder-hagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier som du kan bruke i ulike situasjoner.

Heretter vil det bli servert en autentisk srilankansk lunsj, innen du fortsetter mot Kandy, der du skal overnatte.

Inkludert
This is svg icon for bed Hotel Suisse This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 6:

Kandy og Temple of the Tooth

Etter frokost kan du oppleve Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åssider og åkere med te.

Kandy var den siste kongelige hovedstad, innen byen kom under britisk kontroll i 1815, og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitiden og borgenkrigen, som sluttet i 2009, byr området på massevis av spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. Inni Temple of the Tooth finns det nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetann.

Tempelet er vakkert utsmykket med alle mulige stiler, farger og mønstre, og tempelet er et must-see, når du besøker Sri Lanka.

Inkludert
This is svg icon for bed Hotel Suisse This is svg icon for star 3
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 7:

Togtur gjennom vakker natur og besøk på tefabrikk

I dag går turen mot Nuwara Eliya, som er berømt for sin teproduksjon. På veien besøker du en tefabrikk, der du får lov å komme med bak kulissen. Dette er både en imponerende og overraskende prosess, som kan virke veldig ”gammeldags” – speiselt når man tenker på at det faktisk er te, som blir solgt til store merker som f.eks. Lipton.

Heretter kjører sjåføren deg til Nanu Oya togstation, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av verdens vakreste og den tar deg helt ut dit, hvor enn ikke bilen kan kjøre.

Avstanden mellom Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fasinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og fjell-landskap, gjennom tunneller og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å hente deg og kjøre deg videre til Udawalawe, der du sjekker inn på hotellet ditt.

Inkludert
This is svg icon for bed Grand Udawalawe Safari Resort This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 8:

Elefanthjem og Udawalawe Nasjonalpark

Du har den første del av dagen til avslapping på det fine hotellet.

Om ettermiddagen besøker du et Elephant Transit Home, som blir drevet av en organisasjon, som hjelper forlatte babyelefanter med å komme ut i naturen igjen. Det er en morsom opplevelse å se de små ivrige elefanter komme løpende opp til foringsstedet, der de får melken sin.  

Herfra er det en kort kjøretur til Udawalawe Nasjonalpark, som har Sri Lankas største konsentrasjon av ville elefanter. Her blir du med på safari for å oppleve dyrelivet, som blant annet byr på krokodiller, aper, bøfler, hjorter og et rikt fugleliv. 

Etter safarien kjører du tilbake til hotellet, der det er middag.

Inkludert
This is svg icon for bed Grand Udawalawe Safari Resort This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 9:

Dickwella – la badeferien begynne!

Du spiser frokost på hotellet og kjører deretter til Dickwella på Sri Lankas sør-kyst, der lekre strender og krystallklart vann venter på deg. Her kan du nyte de siste dagene innen hjemreisen.

Inkludert
This is svg icon for bed Dickwella Resort & Spa This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
This is svg icon for bed Mount Lavinia Hotel This is svg icon for star 4
Dag 10-12:

Badeferie

Sri Lankas sør-kyst er kjent for sine lekre strender og sitt krystallklare vann, som innbyr til ren avslapping. Det er også masse muligheter for å få enda fler opplevelser. Besøk f.eks. byen Galle og det nederlanske fortet, som er på UNESCOs verdensarvliste, dra på seiltur og få øye på blåhvaler ved Mirissa, opplev de lokale styltefiskere eller besøk et lokalt tempel.

Dersom du allerede er fylt godt opp med masse opplevelser og bare trenger til å slappe av, er det også god mulighet for dette. Du kan slappe av på den vakre stranden eller ved bassenget på hotellet.

Dickwella har en unik beliggenhet på Sri Lankas sør-kyst og er en opplagt badeferiedestinasjon året rundt, for vanligvis treffer ingen av de to monsunsesongene nettopp dette område.

Dersom du ønsker flere netter på badeferien, er dette mulig.

Inkludert
This is svg icon for bed Dickwella Resort & Spa This is svg icon for star 4
This is svg icon for restaurant Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
This is svg icon for bed Mount Lavinia Hotel This is svg icon for star 4
Dag 13:

Hjemreisen starter

Frokost på på hotellet, innen du sjekker ut og sier farvel til magiske Sri Lanka.

Inkludert
This is svg icon for restaurant Frokost
Dag 14:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • This is svg icon for check mark wt 7 netter på rundreisen med frokost
 • This is svg icon for check mark wt 4 netter på badeferien med frokost
 • This is svg icon for check mark wt Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • This is svg icon for check mark wt Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Alle turer som beskrevet i programmet
 • This is svg icon for check mark wt Privat engelsktalende guide/sjåfør på hele rundturen
 • This is svg icon for check mark wt Gebyr til reisegarantifondet
 • This is svg icon for check mark wt Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Ikke inkludert i reisen

 • This is svg icon for cancel wtPersonlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • This is svg icon for cancel wtKjøp av ekstra utflukter
 • This is svg icon for cancel wtMåltider i tillegg til de nevnte i programmet
 • This is svg icon for cancel wtAvbestillingsforsikring
 • This is svg icon for cancel wtReiseforsikring
 • This is svg icon for cancel wtVisum
 • This is svg icon for cancel wtVaksinasjoner
 • This is svg icon for cancel wtTips
 • This is svg icon for cancel wtEnkeltromstillegg: kr. 3.800
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende
Fra 17.495 kr. This is svg icon for jumping man wt Barn under 12 år: 4.000 kr. rabatt
Tilbudet er uforpliktende og sendes
innen 24 timer på hverdager
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar
This is svg icon for adult avatar