Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra 19.995 NOK
14 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka med badeferie

Velkommen til frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser og en fantastisk natur.

 

Opplev Sigiriya med den gamle festning på toppen av den imponerende løveklippe, den vakre togtur fra Nuwara Eliya til Ella, byen Kandy med det hellige ”Temple of the Tooth” og Bahirawakanda-tempelet med den imponerende 26 meter høye, hvite Buddhaen. Nyt den herlige naturen og det rike dyrelivet i henholdsvis Minneriya og Udawalawe nasjonalparker, og få et innblikk i den srilankanske livsførelse og kultur, når du besøker en krydderhage og de lokale i Sigiriya.

 

Reisen til Sri Lanka avsluttes med en avslappende badeferie i det flotte Unawatuna-område.

 

Høydepunkter

 • 7 netters rundreise i Sri Lanka med privat sjåfør/guide
 • 4 netters avslappende badeferie
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og byggekunst
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella
 • Minneriya Nasjonalpark – asiatiske elefanter og et rikt fugleliv omkring Minneriya-innsjøen
 • Innblikk i den srilankanske livsførelsen – besøk hos de lokale i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum
 • Udawalawe Nasjonalpark – ville elefanter og skjønne naturopplevelser
 • Unawatuna – avslapping med strand og vann
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert!

 

Har du ønsker til programmet, som f.eks. andre overnattingssteder, ekstra turer eller antall netter?
Skriv til oss. Så skreddersyr vi gjerne ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

Du flyr fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og bare nyt turen. Når du kommer frem, venter det mange spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike Internasjonale Lufthavn, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo.

På hotellet, som ligger rett ut til det vakre Indiske Ocean, blir du tatt imot med en forfriskende velkomstdrink og du vil bli briefet om programmet for de neste dagene.

Inkludert
Goldi Sands Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Besøk i buddhistisk tempel

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til de vakre landskapene.

Ved ankomst sjekker du inn på hotellet, der du har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

På kvelden besøker du det buddhistiske tempelet i byen, der du får mulighet for å oppleve de ritualer, som de lokale har. Du vil også bli velsignet med «Chanting of Pritith», og etterpå vil den buddhistiske munken knytte en velsignet snor om håndleddet på deg for å gi deg hell og god karma.

Dette er en fantastisk opplevelse og gir et veldig godt innblikk i de lokale buddhisters kultur.

Etter besøket i tempelet blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 4:

Sigiriya og elefanter i Minneriya Nasjonalpark

Etter frokost drar vi for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden.

Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen videre til Minneriya Nasjonalpark, der du drar på en sein ettermiddagssafari for å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Selv om de majestetiske kjempene er hovedattraksjonen i nasjonalparken, er det også mulig å oppleve andre dyrearter, blant annet flokker av hjort og et rikt fugleliv.

Etter disse skjønne naturopplevelser i Minneriya Nasjonalpark blir du kjørt tilbake til hotellet.

Inkludert
Fresco Water Villa 4
Frokost
Dag 5:

Landsbybesøk, spice garden og Kandy

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå blir du kjørt til en landsby rett i nærheten. Her har du mulighet for å oppleve og utforske den simple livsstilen som de lokale lever, få en rundvisning på åkrene deres og kanskje få en prat med noen av de lokale.

Etter landsbybesøket fortsetter du mot byen Kandy. Underveis stopper du ved en lokal ”spice garden”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Foruten krydderier til bruk i madlagingen, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderihagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Deretter vil det bli servert en autentisk srilankansk lunsj (kjøpes i tillegg), innen du fortsetter mot byen Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste. Byen ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åser og teåkere.

Kandy var den siste kongelige hovedstaden, innen Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815 og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttet i 2009, byr byen på masse spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. I Temple of the Tooth finner du nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetand.

Tempelet er utsmykket etter alle kunstens regler og er et absolutt must-see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert
Thilanka Hotel 3
Frokost
Dag 6:

Nuwara Eliya og besøk på tefabrikk

I dag går turen mot Nuwara Eliya, som er berømt for sin teproduksjon.

På veien stopper du ved vakre vannfall og besøker en tefabrikk, der du får lov å bli med «bak kulissene». Det er en både imponerende og overraskende prosess, som kan virke veldig ”gammeldags” – særlig når man tenker på at det faktisk er te, som blir solgt til store merker som f.eks. Lipton.

Ved ankomst til Nuwara Eliya sjekker du inn på hotellet og kan slappe av resten af dagen.

Inkludert
Summer Hill Breeze 3
Frokost
Dag 7:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Om formiddagen har du mulighet for å slappe av eller gå på oppdagelse i det vakre Nuwara Eliya, som også er kjent som Sri Lankas ’Little England’.

Heretter kjører sjåføren deg til Nanu Oya togstasjon, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste i verden og tar deg helt ut der hvor enn ikke bilen kommer.

Avstanden mellom Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fasinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og fjellandskaper, gjennom tunneller og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å kjøre deg til hotellet, og deretter har du resten av dagen til å gjøre hva du har lyst til.

Inkludert
Morning Dew Hotel 4
Frokost
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen kan brukes som du selv ønsker i sjarmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare vannfall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leie en mountainbike og utforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd.

Du har også mulighet for å besøke Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

På ettermiddagen kjører sjåføren deg til Udawalawe, der du sjekker inn på hotellet og kan nyte kvelden i deilige omgivelser.

Inkludert
Grand Udawalawe Safari Resort 4
Frokost
Dag 9:

Udawalawe Nasjonalpark - Unawatuna

Etter frokost besøker du et Elephant Transit Home, som blir drevet av en organisasjon, som hjelper forlatte babyelefanter med å komme ut i naturen igjen. Det er en morsom opplevelse å se de små ivrige elefanter komme løpende opp til foringsstedet, der de får melken sin.  

Herfra er det en kort kjøretur til Udawalawe Nasjonalpark, som har Sri Lankas største konsentrasjon av ville elefanter. Her drar du på safari og opplever det fasinerende dyreliv, som blant annet også teller krokodiller, aper, bøfler, hjorter og et rikt fugleliv.

Etter safarien kjører du videre til Unawatuna på Sri Lankas sørkyst, der lekre strender og krystallklart vann venter på deg. Her kan du nyte de siste dagene innen hjemreisen.

Inkludert
Sayura Beach Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Thaproban Pavilion Resort and Spa 5
Riff Hikkaduwa 5
Coco Bay Unawatuna 4
Cantaloupe Levels 4
Dag 10-12:

Badeferie i Unawatuna

Sri Lankas sør-kyst er kjent for sine lekre strender og sitt krystallklare vann, som innbyr til ren avslapping.

Det er også masse muligheter for å få enda fler opplevelser. Besøk f.eks. byen Galle og det nederlanske fortet, som er på UNESCOs verdensarvliste, dra på seiltur og få øye på blåhvaler ved Mirissa, opplev de lokale styltefiskere eller besøk et lokalt tempel.

Dersom du allerede er fylt godt opp med masse opplevelser og bare trenger til å slappe av, er det også god mulighet for dette. Du kan slappe av på den vakre stranden eller ved bassenget på hotellet.

Dersom du ønsker flere netter på badeferien, er dette mulig.

Inkludert
Sayura Beach Hotel 3
Frokost
Ekstra/oppgraderingsmuligheter
Cantaloupe Levels 4
Thaproban Pavilion Resort and Spa 5
Riff Hikkaduwa 5
Coco Bay Unawatuna 4
Dag 13:

Hjemreisen starter

Frokost på hotellet, innen du sjekker ut og sier farvel til magiske Sri Lanka.

Inkludert
Frokost
Dag 14:

Velkommen hjem

Velkommen hjem fra en uforglemmelig reise!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 7 netter på rundreisen med frokost
 • 4 netter på badeferien med frokost
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på hele rundturen
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Alle måltider på turen som beskrevet i programmet
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter
 • Gebyr til reisegarantifonden
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!