Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
Massevis av buffalo løper over veien

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

Storslått natur, fantastisk dyreliv, fargerike kulturer og helt fantastiske paradisstrender. Tanzania har det hele!

 

På en safari i Tanzania har du mulighet for å oppleve noen helt spektakulære naturfenomener, som ikke kan oppleves mange andre steder i verden.

 

Du kan nyte utsikten til Kilimanjaros snekledde fjelltopp, oppleve det fantastiske dyreliv i Tanzanias nasjonalparker, og opplev den store migrasjon, der millioner av gnuer sammen med massevis av sebraer og gaseller vandrer mellom Serengeti Nasjonalpark i Tanzania og Masai Mara i Kenya.

 

Fra den spesialinnrettet Land Cruiseren med paraplytak har du fritt syn til både den fasinerende naturen og de ville dyrene, mens du står godt beskyttet mot solens skarpe stråler. En helt fantastisk og veldig sikker måte å oppleve det ville Afrika på.

Opplev "The Big Five" og mye mer

Uansett når på året du reiser på safari i Tanzania, har du gode muligheter for å oppleve "The Big Five".

"The Big Five" er ikke, som man kanskje skulle tro, et uttrykk for dyrenes størrelse, men derimot en betegnelse for de fem dyrene, som for de gamle storviltjegerne var vanskeligst og farligst å nedlegge – dvs. løven, leoparden, elefanten, nesehornet og bøffelen.

I dag er de fleste av disse dyrene truet og får derfor ikke lenger jages, så uttrykket brukes nå primært i forbindelse med safarireiser, der mange drømmer om å se de fem store dyrene.

Foruten "The Big Five" kan du oppleve en lang rekke andre dyr i Tanzanias nasjonalparker. Fra giraffer, sebraer, flodhester og krokodiller til aper, antiloper, hyener og et veld av fugler. Tanzania har det hele!

Naturen og de flotte landskabene er et kapitel for seg selv og spenner bredt, fra endeløse sletter og dype kløfter til frodige savanner og tett skog.

Kort sagt: En safari i Tanzania har så mange spektakulære natur- og dyreopplevelser, at det er vanskelig å ikke bli overveldet.

Les om Tanzanias nasjonalparker her
En stor elefant fra Serengeti, bruker tre som en klippe.

Den store migration – et naturligt vidunder

Reiser du i perioden november til juni har du mulighet for å oppleve gnuenes migrasjon, der millioner av gnuer - sammen med tusenvis av sebraer og gaseller - vandrer fra Serengeti Nasjonalpark i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbake igjen i sin søken etter fersk gress.

Gnuene vandrer ikke, som man kanskje skulle tro, i én stor flokk, men i mange flokker, og siden dyrene jo er ville, kan det være vanskelig å si noe om den eksakte ruten deres og tidspunkt for når de er hvor. Men det er likevel et mønster i den måten som størstedelen av gnuene beveger seg på, så man kan si at sjansen for å oppleve gnuenes migrasjon i Tanzania vanligvis er størst i perioden november til juni, mens den i juli til oktober er størst i Kenya.

Våre flinke og erfarne guider er naturligvis alltid oppdatert på hvor dyrene befinner seg, og de vil gjøre alt hva de kan for å sikre at du opplever alt det du drømmer om.

Gnuenes migrasjon er på UNESCOs verdensarvliste og er kanskje en av de største dyreopplevelser du kan være heldig å få på din safari i Tanzania.

Selvom du reiser uten for denne perioden kan du likevel være sikker på massevis av fantastiske og minneverdige dyreopplevelser i det vakre Tanzania.

Vakkert landskap på ngorongoro krateret med mange zebras