Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Safari i Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er et helt unikt naturvidunder. Det dype krateret, som ble dannet da en vulkan kollapset etter et voldsomt utbrudd for 2-3 millioner år siden, er den største ubrutte, ikke-oversvømmede kalderaen i verden.

Ngorongoro-krateret

Et av Afrikas syv underverker

Ngorongoro-krateret i Tanzania er et fantastisk naturvidunder og et must for enhver safarientusiast. Dette UNESCO-fredede området er kjent for sin unike geografi og sitt rike dyreliv, noe som gjør det til et av Afrikas syv naturlige underverker.

Rikt dyreliv og historisk betydning

Ngorongoro-krateret er et ekstraordinært sted som byr på en unik kombinasjon av naturskjønne landskap, rikt dyreliv og historisk betydning. En tur til Ngorongoro-krateret er en uforglemmelig opplevelse som appellerer til naturelskere, safarientusiaster og historieinteresserte.

Geografisk oversikt

Ngorongoro-krateret, som er en integrert del av det imponerende Ngorongoro Conservation Area, dekker et område på 8 292 km² nordøst i Tanzania. Dette naturområdet er ikke bare et økologisk reservat, men også en arkeologisk skattekiste, noe som gir det en ekstra dimensjon.

Geologisk fenomen

Krateret i seg selv er et bevis på naturens uforutsigbare krefter. Med en imponerende diameter på 20 km og en dybde på ca. 600 meter skaper det en nesten surrealistisk visuell opplevelse.

Dette geologiske fenomenet er et resultat av Ngorongoro-vulkanen, som eksperter mener var høyere enn Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell - før den kollapset.

Den massive kollapsen skjedde for rundt 2,5 millioner år siden og etterlot verdens største ubrutte og intakte kaldera.

Kjølig klima

Ngorongoro-krateret ligger 2400 meter over havet og er preget av et relativt kjølig klima, noe som er spesielt merkbart i Øst-Afrikas vintermåneder.

Dette kjølige klimaet er ikke bare unikt for regionen, men spiller også en avgjørende rolle for å opprettholde det særegne økosystemet innenfor kraterveggene. De kjølige temperaturene bidrar til å skape frodig vegetasjon og gir optimale forhold for det mangfoldige dyrelivet som trives her.

Fortsatt bevaring

Ngorongoro-krateret representerer dermed et unikt stykke av jordens geologiske historie og er et levende eksempel på hvordan naturen kan forme planeten vår på de mest dramatiske og vakre måter.

Det er viktig å bevare dette området, ikke bare for de utallige artene som lever her, men også som et naturlig laboratorium for å forstå jordens historie og økosystemer.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • 6 netter på Zanzibar på 4-stjerners resort med halvpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
37.495 NOK
Les mer

Safariopplevelser

Afrikas ikoniske dyreliv

Denne opplevelsen gir deg muligheten til å komme tett på noen av Afrikas mest ikoniske dyreliv i deres naturlige habitat. Tenk deg å kjøre gjennom det frodige landskapet, omgitt av et rikt dyreliv og med den imponerende kraterveggen som bakteppe.

Spektakulær dyreoppvisning

Kraterbunnen i Ngorongoro-krateret er en naturlig arena for en spektakulær dyreoppvisning. Fra majestetiske elefanter og grasiøse gaseller til stolte løver og gjemte leoparder - hvert øyeblikk på safari er fylt med potensielle oppdagelser. Det unike med Ngorongoro er den utrolige tettheten og variasjonen av dyreliv på et relativt lite område. Dette skyldes blant annet de ideelle forholdene som kraterbunnen byr på - rikelig tilgang på vann og mat.

Det komplekse samspillet i et økosystem

En safari i Ngorongoro er også en mulighet til å observere det komplekse samspillet i et økosystem. Her kan du se rovdyr i aksjon, flokker av planteetere på vandring og de mindre synlige, men like fascinerende aspektene ved dyrelivet, som fugler og insekter. Guidede turer i Ngorongoro-krateret kan gi innsikt i dyrenes atferd, kraterets geologi og dynamikken i det lokale økosystemet.

Alt i alt gir en safari i Ngorongoro-krateret en dyp kontakt med naturen og et glimt av den ville skjønnheten som fortsatt finnes i vår verden. Det er en opplevelse som appellerer til eventyrlystne, naturelskere og alle som er ute etter en meningsfull og minneverdig reise.

Les mer om fotosafari i Tanzania

Ekstra turer

Opplev soloppgangen over Serengeti fra luften. Nyt den unike utsikten og se dyrene gå morgentur bortover savannen. Se bl.a. Elefanter, giraffer og bøfler og holde øye med rovdyrene som kan være på tidlig morgen jakt. 

Vi drar fra lodgen før soloppgang, og kjører ut til piloten som har ballongen klar! Når vi lander igjen blir vi kjørt videre til området der sjampanjefrokosten vår blir servert på savannen. Hvis vi er heldige kan vi se sebraer og giraffer gå rundt i nærheten.

Husk gode sko og en varm jakke samt kamera, kikkert og solbriller.

Les mer

Masaiene er en afrikansk folkestamme, som lever i Kenya og Tanzania. De er kjent for sine fargerike røde drakter og sin hoppende dans, som er veldig karakteristisk.
 
På din tur til Tanzania har du mulighet for å besøke en lokal masai-landsby, så du kan få se hvordan masaiene lever og bor.

De nærmere detaljer om tid og sted avtales med guiden, når du er i Tanzania. Du betaler bare kontant til sjåføren/guiden, og da sørger han for å gi pengene videre til masaiene som takk for at dere får besøke dem.

Les mer

Å ha tilgang til egen safaribil med guide gir stor fleksibilitet på turen. Guiden har stor erfaring, og vet hvor det er gode sjanser for å finne ulike dyr. Han vet hvor lang tid det tar å kjøre til neste overnattingssted, men du kan selv bestemme hvor lenge du ønsker å bli de ulike stedene og se på dyrene. Samtidig blir det mulig å ta et ekstra stopp på veien hvis det blir nødvendig.. 

Les mer

Dyreliv og "The Big Five"

En skattkiste av dyreliv

Ngorongoro-krateret er en sann skattkiste av dyreliv. Det er ikke bare de imponerende "The Big Five" som holder til her, men også et rikt utvalg av andre dyrearter. Området er et fristed for et stort antall hyener, sjakaler og til og med sjeldne dyr som servalkatter. Fuglelivet er også rikt og variert, med arter som den praktfulle tranen, ulike ørner og en mengde vadefugler, spesielt rundt kraterets innsjøområder og våtmarker.

Stort mangfold av dyr

I kraterets vannhull kan man også finne flodhester, noe som gir en unik dimensjon til områdets landskap. I tillegg kan man se store flokker med flamingoer ved de alkaliske innsjøene, som tilfører imponerende fargeklatter til områdets allerede fargerike palett. Krateret er også hjemsted for en rekke mindre pattedyr, som jordsvin, ulike gnagerarter og en rekke reptiler, som alle spiller en viktig rolle for mangfoldet og kompleksiteten i økosystemet.

Les mer om Nasjonalparker i Tanzania

Ofte stilte spørsmål

Ja, det er flere guidede turer tilgjengelig, inkludert safarikjøring, fotturer og besøk i lokale masailandsbyer.

I tillegg til selve krateret kan du besøke Empakaai-krateret, Olduvai-kløften, masailandsbyer, Engaruka-ruinene og Engaresero Footsteps.

Ja, besøk i masailandsbyer og turer til Hadzabe-stammen er populære aktiviteter der besøkende kan lære om den lokale kulturen.

Absolutt. Ngorongoro byr på et bredt spekter av aktiviteter som passer for hele familien, inkludert safari, kulturbesøk og naturskjønne fotturer.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du interessert i et uforglemmelig safarieventyr i Ngorongoro-krateret, der du kan oppleve naturens underverk og et mangfoldig dyreliv? Teamet vårt hos Flamingo Tours har spesialisert seg på å skreddersy reiser som oppfyller dine unike ønsker.

 

Fyll ut skjemaet vårt, så kontakter en av våre kunnskapsrike reisekonsulenter deg for å sette sammen den perfekte reiseruten. Tenk deg å utforske det spektakulære Ngorongoro-krateret, kjent for sitt rike dyreliv og fantastiske landskap, alt nøye organisert av Flamingo Tours.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no