Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Nasjonalparker i Tanzania

05.02.2019

En av de tingene, som Tanzania er allermest kjent for er uten tvil Serengeti Nasjonalpark, som helt velfortjent er på UNESCOs verdensarvliste. Men ikke alle vet at det faktisk er flere andre særdeles vakre nasjonalparker i Tanzania, som absolutt også er verdt et besøk. Her får du en introduksjon til fire av de mest fasinerende nasjonalparker i Tanzania.

Serengeti Nasjonalpark

Det er ingen tvil om at Serengeti er den mest kjente nasjonalpark i Tanzania – og det er det veldig god grunn til. Nasjonalparken er særlig kjent for å være stedet for The Great Migration, der millioner av sebraer, gnuer og gaseller vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbake igjen i sin søken etter vann og fersk gress. Området er også berømt for de mange rovdyrene, mer enn 70 store pattedyrsarter og mer enn 500 fuglearter.

Nasjonalparken er derfor et absolutt must-see, hvis du drømmer om safari i Tanzania.

Les mer om safari i Serengeti Nasjonalpark her.

 

Ngorongoro-krateret

Dette store, vulkanske paradiset ble skapt, da en vulkan for 2-3 millioner år siden kollapset etter et voldsomt utbrud og dermed dannet verdens største intakte caldera-kratergryte - og det er ikke uten grunn at det imponerende Ngorongoro-krateret ikke alene står på UNESCOs verdensarvliste, men også på listen over Afrikas syv naturlige vidundere.

Nede i krateret er jorden usædvanlig frodig og her finns en tett bestand av både pattedyr og fugler. Det er blant annet mulig å oppleve ”The Big Five” – løven, elefanten, leoparden, neshornet og bøffelen. Sjansen for å se alle fem dyr er betydelig større her enn i noen annen nasjonalpark i Tanzania og området er uten tvivl verdt et besøk, hvis safarireisen går til Tanzania.

Les mer om safari i Ngorongoro-krateret her.

 

Tarangire Nasjonalpark

En af landets mindre kjente perler, Tarangire Nasjonalpark, er et absolutt must-see, hvis du reiser til det nordlige Tanzania. Nasjonalparken byr på vakker og imponerende variert natur og et fantastisk rikt dyreliv, som teller blant annet giraffer, sebraer, bøfler og en haug av ulike fuglearter.

Tarangire er dessuten kjent for å være den nasjonalparken i Tanzania, som har den største bestand av ville afrikanske elefanter, og for de majestetiske baobabtrær, som pryder landskapet og som er en attraksjon i seg selv.

Les mer om safari i Tarangire Nasjonalpark her.

 

Lake Manyara Nasjonalpark

Akkurat som Tarangire er Lake Manyara Nasjonalpark en av Tanzanias mindre og mest undervurderte nasjonalparker. Hva parken mangler i størrelsen, har den i den grad i sin variasjon av vegetasjon; fra savanne til myr til grønne undervannskoger. Det gir ideelle betingelser for et imponerende rikt dyreliv og du kan oppleve både flodhester, leoparder, vortesvin, aper, sebraer og veldig mange andre dyr i den vakre nasjonalparken.

Lake Manyara har generelt utrolig mye å by på, men er nok allermest kjent for å være en av de nasjonalparker i Tanzania, der man kan oppleve de berømte treklatrende løver. Disse litt sky kattedyrene er, sammen med de majestetiske elefantfamilier, som ofte sees, når de beveger seg gjennom skogene, alene grunn nok til å besøke nasjonalparken.

 

Finn din drømmereise til Tanzania her

Giraffer som slapper av ved Lake Manyara
Stor haug med pelikaner i Lake Manyara
Et par gylne sjakaler på sletten
Vakker giraf slapper av i Olduvai
Super fin utsikt over Olduvai
Dotted hyena sett på safari i Tanzania
Løvinde slapper af på ryggen, med en hvit mage.
Gepard som hold øje med kammerat
Høy giraffe spiser toppen av treet
Sebra å spise gress i Tarangire National Park