Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Gruppe av zebras på vei

Nasjonalparker i Tanzania

Nasjonalparkene i Tanzania byr på uforglemmelige opplevelser og er absolutt verdt et besøk. Serengeti nasjonalpark står på UNESCOs verdensarvliste. Og det ikke alle vet, er at det faktisk finnes flere andre svært vakre nasjonalparker i Tanzania.

Safarireise i Tanzania

Nasjonalparkene i Tanzania er en skattkiste for alle safarireisende som ønsker å oppleve ekte villmark og se naturen i sin reneste form.

Fra Serengetis vidstrakte gressletter til Ngorongoros dype krater og elefantflokkene i Tarangire - hver nasjonalpark byr på en unik opplevelse. Med muligheten til å se truede dyrearter og delta på ulike typer safariturer, er nasjonalparkene i Tanzania en viktig del av enhver afrikansk safari.

Nasjonalparkene i Tanzania utgjør en viktig del av Tanzanias stolte naturarv og er viktige reisemål for dem som ønsker en autentisk safariopplevelse i hjertet av Afrika.

Her kan du oppleve et utrolig vakkert og mangfoldig dyreliv og landskap, noe som gjør Tanzania til et av verdens mest spennende reisemål for naturelskere og eventyrere.

Enten du liker store dyreflokker, unike landskap eller sjeldne dyreobservasjoner, har nasjonalparkene i Tanzania noe for enhver smak.

Så planlegg din neste reise til en nasjonalpark i Tanzania og oppdag det fantastiske dyrelivet og de naturskjønne omgivelsene som venter på deg.

Fakta om Tanzania
 • Dodoma
 • Engelsk og Swahili
 • Tanzanianske shilling (TZS)
 • 53,5 millioner
 • 20°C - 30°C
 • Sommertid +1 time, vintertid +2 timer
 • 5 netter på safari med fullpensjon
 • Serengeti Nasjonalpark
 • Lake Manyara
 • Ngorongoro-krateret
 • Tarangire Nasjonalpark
Inkludert i prisen
 • 8 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
29.995 NOK
Les mer

Serengeti Nasjonalpark

Hjertet av tanzaniansk safari

Denne nasjonalparken er Tanzanias mest ikoniske og verdenskjente safaridestinasjon, og er en sann perle på kontinentet. I hjertet av Serengeti står du ansikt til ansikt med et av verdens eldste økosystemer, der naturen har beholdt sin opprinnelige skjønnhet nesten uforandret i millioner av år. Her er det som om tiden står stille, og du kan fordype deg i et landskap som på magisk vis minner om fortiden.

En av Serengetis mest bemerkelsesverdige begivenheter er den årlige vandringen som finner sted. Millioner av gnuer, gaseller og sebraer legger hvert år ut på en utrolig reise på over 3000 kilometer på jakt etter nytt beite. Denne spektakulære begivenheten er et sant bevis på naturens styrke og overlevelse.

Nasjonalparken er også kjent for sitt utrolige biologiske mangfold. Her kan du oppleve "The Big Five", som omfatter løver, elefanter, bøfler, leoparder og neshorn. Men Serengeti byr også på et vell av andre dyrearter, fra geparder, sjiraffer og hyener til utallige fuglearter.

Les mer om Serengeti nasjonalpark

Lake Manyara Nasjonalpark

En Undervurdert Perle

Lake Manyara Nasjonalpark er en perle i den nordlige delen av Tanzania og er kjent for sin utrolige naturskjønnhet og sitt mangfoldige dyreliv. Parken er en av Tanzanias mindre nasjonalparker, men med sine varierte økosystemer og vakre landskap gir den besøkende en unik opplevelse.

Noe av det mest bemerkelsesverdige ved Lake Manyara er selve innsjøen, som dekker en betydelig del av parken. Innsjøen varierer i størrelse avhengig av regntiden, og omgivelsene er hjemsted for et rikt fugleliv, blant annet den berømte flokken med rosa flamingoer som ofte skaper et fantastisk syn når de samles ved innsjøens bredder. Fugleentusiaster vil elske å observere og fotografere de mange forskjellige fugleartene som trives her.

I tillegg til fuglelivet kan Lake Manyara nasjonalpark også skilte med et rikt utvalg av pattedyr, blant annet elefanter, løver, bøfler, sjiraffer og flodhester. Parken er spesielt kjent for sine treklatrende løver, som har utviklet en helt spesiell klatreatferd.

Landskapet ved Lake Manyara varierer fra tett skog til åpne gressletter og sumpområder, noe som skaper et mangfoldig miljø for dyrelivet. Dette gjør parken til et ideelt sted for safari, og besøkende kan oppleve spennende dyr på nært hold.

Les mer om Lake Manyara nasjonalpark

Ngorongoro-krateret

Naturens underverk

Ngorongoro-krateret ligger i den nordlige delen av Tanzania, i Ngorongoro Conservation Area. Krateret er egentlig en stor kaldera som ble skapt av en enorm vulkansk eksplosjon for rundt 2,5 millioner år siden. Krateret har en diameter på rundt 19 kilometer og en dybde på ca. 610 meter, noe som gjør det til verdens største intakte, avsluttede vulkanske kaldera.

Ngorongoro-krateret er kjent som "Edens hage" eller "Afrikas hage" på grunn av det rike dyrelivet. Krateret er hjemsted for en utrolig konsentrasjon av ville dyr, inkludert "The Big Five" (løver, elefanter, bøfler, leoparder og neshorn). I tillegg finnes det et rikt utvalg av andre dyr som geparder, hyener, flodhester, sjiraffer, sebraer og ulike antilopearter. Krateret er også et paradis for fugleelskere, og det er registrert over 500 fuglearter her.

I tillegg til dyrelivet og den vakre naturen er Ngorongoro-krateret også hjemsted for masaiene, som har bodd i området i generasjoner. Deres tilstedeværelse og kultur er en integrert del av Ngorongoro Conservation Area, og du kan besøke masaiernes landsbyer og lære om deres tradisjonelle livsstil og kultur.

Les mer om Ngorongoro-krateret

Tarangire Nasjonalpark

Elefantenes hjem

Tarangire nasjonalpark er en skjult skatt blant nasjonalparkene i Tanzania, og er spesielt kjent for sine store elefantflokker. Disse majestetiske dyrene kan opptre i grupper på opptil 300 dyr, et syn som er både imponerende og uforglemmelig.

Det biologiske mangfoldet i parken er bemerkelsesverdig, med over 550 registrerte fuglearter. Dette gjør Tarangire nasjonalpark til et paradis for ornitologer og naturelskere. Fra fargerike solfugler til majestetiske rovfugler - Tarangire byr på et fugleliv som kan beundres året rundt.

Landskapet i Tarangire nasjonalpark er like mangfoldig som dyrelivet. Baobabtrærne, noen av Afrikas mest ikoniske og fotogene trær, står stolt spredt utover hele parken. Med sine tykke stammer og forgrenede kroner er disse trærne et flott bakteppe for safaribilder. Parken byr også på en rekke ulike naturtyper, fra tørre busksavanner til frodige sumper, noe som skaper en naturlig skjønnhet og gir ly for et rikt dyreliv.

En safari i Tarangire nasjonalpark gir også mulighet til å se et vell av andre dyr. I tillegg til elefanter og fugler kan besøkende ofte se sebraer, sjiraffer, bøfler og til og med noen av de mer sky artene som leoparder og geparder som lurer i parkens tette vegetasjon.

Les mer om Safari i Tarangire

Bestill en av våre reiser

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om en safari i Tanzanias nasjonalparker, der du kan oppleve utrolige landskap og et mangfoldig dyreliv? Flamingo Tours er eksperter på å organisere unike safarireiser som oppfyller drømmene dine.

 

Fyll ut skjemaet og la en av våre erfarne konsulenter kontakte deg for å skreddersy den ideelle reiseruten. Tenk deg å utforske Tanzanias berømte parker som Serengeti eller Ngorongoro, alt perfekt planlagt av Flamingo Tours.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no