>
Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Massevis av flamingoer sett i nærheten

Safari i Tarangire Nasjonalpark

05.02.2019

Tarangire Nasjonalpark er en av Afrikas mindre kjente perler, som virkelig er verdt et besøk. Her kan du nyte den fantastisk vakre natur i den 2.850 km2 store parken, som er det stedet i Tanzania med størst diversitet i landskapet. Her går elefantene rundt på slettene og løvebrøl kan høres i nattens mørke. 

Tarangire Nasjonalpark ligger ca. 120 km sørvest for Arusha og er den nasjonalparken i Tanzania, som har den største konsentrasjon av dyr uten for Serengetis økosystem og som er den sjette største nasjonalpark i Tanzania. Parken er mest kjent for sine store populasjoner av elefanter, løver og leoparder, men parken har også en fin bestand av blant annet giraffer, bøfler, sebraer, gnuer og flere ulike antilope-arter.

Hvis du reiser til Tanzania med barn er det altså nesten garanti for å se en masse av de dyrene, som barna kjenner fra bøker og film.

For fugleentusiaster er Tarangire Nasjonalpark også en drøm uten like. Denne fuglerike parken er det stedet i verden, der flest fugler – ca. 550 forskjellige arter – yngler på én gang. De fleste av fugleaterne holder til i myrområdene omkring elven Tarangire, som snor seg gjennom nasjonalparken og som også har lagt navn til den. Elvens kringlete utløp er i tørkeperioden parkens eneste kilde til vann og byr derfor på et veldig rikt dyreliv.

Men dyrene er bare halvparten av det du kommer til å se, hvis du på din safari i Tanzania legger veien forbi Tarangire Nasjonalpark. Naturen er ganske enkelt formidabel. Parkens 2.850 km2 er det stedet i Tanzania med størst diversitet i landskapet og i det kuperte landskapet finner du massevis av de karakteristiske baobabtrær. Hvis du setter pris på ganske enestående naturopplevelser, er parkens flotte natur alene grunn nok til å besøke Tarangire Nasjonalpark – ikke minst hvis du drømmer om en fotosafari i Tanzania.

Du kan besøke Tarangire Nasjonalpark når som helst på året, men ønsker du å oppleve det største antall dyr på safarien, da er tørrsesongen fra juni til september det beste tidspunktet for deg. Men den våte sesongen, som går fra november til mai, har også sine egne fordeler. Først og fremmest er det lavsesong, så det er ikke så mange mennesker tilstede. Dessuten er vegetasjonen fantastisk og tilstrekkelig. Den våte sesongen er også tiden der det er best å se på fugler på grunn av de mange migrasjonsfugler, som kommer til området. Regnen faller vanligvis på ettermiddagen og varer sjeldent veldig lenge.

Temperaturen varierer ikke så mye i løpet av året og det blir ikke usædvanlig varmt om dagen, selv om det kanskje kan være litt kjøligere på kvelden og på morgenen. 

Har du noen spørsmål angående en safari i Tanzania, hjelper og veileder våre kompetente reisekonsulenter deg gjerne på telefon: 219 55 827 mandag til torsdag 09-16 og fredag 09-15 eller på mail info@flamingotours.no, så du kan få nettopp den reisen, som du ønsker deg.

Høy giraffe spiser toppen av treet
En liten ørken i skogen Tarangire
Luftfoto av Tarangire National Park med elefanter
Sebra å spise gress i Tarangire National Park