Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 24.495 NOK
16 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Magiske Sri Lanka og Dubai

Velkommen til det frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser, vakre strender og en helt fantastisk natur.

 

Opplev Sigiriya og den imponerende løveklippen, som skyter opp midt i den frodige naturen, fascinerende Dambulla Cave Temple og byen Kandy med det hellige «Temple of the Tooth”. Nyt den vakre naturen og det rike dyrelivet i Yala Nasjonalpark og den fantastisk flotte togturen fra Nuwara Eliya til Ella.

 

De siste dager tilbringes i den eksotiske og pulserende metropol Dubai, der du kan bruke dagene på å gå rundt i de gamle kvarterer, dra på sightseeing i moderne Dubai, shoppe på eksotiske markeder og i Dubais gigantiske storsentre/malls eller bare koble helt av på en av Dubais lekre sandstrender. Uansett om du er til badeferie, storbyferie eller historie, kommer du ikke til å kjede deg, når du reiser til Dubai.

 

Vi anbefaler at du kjøper halvpensjon på rundreisen på Sri Lanka for bare 1500 NOK pr person. Vår erfaring er at det skjer så mye i løpet av dagen, at det er veldig greit på kvelden bare å kunne spise på hotellet. Det er selvsagt også mulig å velge halvpensjon ved ankomst, men så skal du forvente en litt høyere pris.

 

Høydepunkter på Sri Lanka

 • 8 netters rundreise i Sri Lanka med privat sjåfør/guide
 • Sigiriya-området og løveklippen – 1500 år gammel byplanlegging og byggekunst
 • Togtur fra Nuwara Eliya til Ella – en av verdens vakreste togturer
 • Kandy – Sri Lankas spirituelle sentrum
 • Yala Nasjonalpark – safari blant leoparder og elefanter
 • Dambulla Cave Temple – Sri Lankas best bevarte huletempel
 • Negombo – avslapping med vann og strand den siste dag, innen turen går videre
 • Hos oss er alle turer, safarier og inngangsbilletter inkludert

 

Høydepunkter i Dubai

 • 5 netters opphold på 5-stjernet hotell i Dubai med frokost
 • Lekre sandstrender med massevis av vannsportaktiviteter
 • Storslått arkitektur – opplev blant annet Burj Khalifa og Palm Jumeirah
 • Shopping i verdensklasse – fra tradisjonelle souks til enorme shopping malls

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Sri Lanka

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Utreise – la eventyret begynne!

I dag flyr du fra Norge til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Len deg tilbake og nyt turen, så du er frisk og klar til alle de spennende opplevelser, som venter, når du kommer frem.

Dag 2:

Velkommen til Sri Lanka

Du ankommer til Bandaranaike internasjonale flyplass, der din sjåfør står klar til å ta imot deg og kjøre deg til Negombo, som ligger ut til det vakre Indiske Ocean.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Dambulla Cave Temple

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå henter sjåføren deg og kjører deg mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i det sentrale Sri Lanka. Turen tar ca. 4 timer, så det er god tid til å slappe av og nyte utsikten til de vakre landskapene.

På veien besøker du Dambulla Cave Temple, som er det største og best bevarte huletempelet på Sri Lanka. Huletempelet, som står på UNESCOs verdensarvliste, består av fem naturlige steingrotter, som inneholder en haug av fascinerende statuer og veggmalerier.

Deretter kjører du videre til Sigiriya, der du sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til å gjøre hva du vil.

Inkludert hotell
Fresco Water Villa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 4:

Lion Rock i Sigiriya

Etter frokost drar du for å besøke Sigiriya Rock, som anses for å være en av de flotteste monumenter i srilankansk kultur og historie. Den utrolig vakre klippen reiser seg bratt opp – nesten 200 meter over landskapet.

På toppen ligger ruinene av Kong Kasyapas imponerende festning, som ble bygget i det femte århundre. Sigiriya-klippen med sin festning på toppen er på UNESCOs verdensarvliste og er et av de best bevarte eksempler på byplanlegging fra den tiden. Det er 1.202 trin opp til toppen av klippen, og det er en tur, som er verdt å ta, for utsikten på toppen er helt spektakulær.

Du starter oppstigingen til toppen av klippen ved å gå igjennom de symmetriske, royale hager, som ligger ved foten av klippen og er blant de eldste anlagte hager i verden. Det er flere muligheter for å ta en liten pause underveis, og jo høyere opp du kommer, jo mer får du sett av det frodige landskapet.

Når du er cirka halvveis oppe, kommer du til et lite platå, der kongen i sin tid fikk bygget en port, formet som en kjempe løve, og derfor kalles klippen også ”Lion Rock”. I dag er det kun potene av løven som står igjen, men det er et nasjonalmonument for Sri Lankas befolkning og er årsaken til at det er en løve på Sri Lankas flagg.

Når du kommer opp på toppen av klippen, kan du gå på oppdagelse i slottsruinene. Når man tenker på utfordringene med å frakte byggematerialer opp på en 200 meters høy klippe i det femte århundre, er det imponerende å tenke på omfanget av kongens festning med palass, dammer og vannings-systemer, som pumpet vann helt opp til toppen ved hjelp av et imponerende hydraulisk system.

Etter besøket på Sigiriya går turen tilbake til hotellet, der du har resten av dagen på egen hånd.

Det er mulig å kjøpe en safaritur i Minneriya Nasjonalpark på ettermiddagen, der du kan være heldig å få øye på elefanter. Parken har navn etter den store Minneriya ferskvanns-innsjø, som i perioder tiltrekker enorme flokker av asiatiske elefanter – i noen tilfeller flere hundre på en gang.

Inkludert hotell
Fresco Water Villa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Habarana Village by Cinnamon 4
Tilleggsturer
Safari i Minneriya Nasjonal Park
Dag 5:

Krydderihage, Kandy og Temple of the Tooth

Du spiser frokost på hotellet, og etterpå blir du kjørt mot byen Kandy, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Underveis stopper du ved en lokal ”spice garden”, der du kan oppleve hvordan de verdenskjente srilankanske krydderier blir dyrket og brukt. Foruten krydderier til bruk i matlagingen, er det på Sri Lanka tradisjon for å bruke krydderier til smertelindring og hudpleie som en del av ayurvediske behandlinger. I krydderihagen får du en rundvisning og vil bli fortalt hvilke krydderier du kan bruke i ulike situasjoner.

Deretter fortsetter du mot byen Kandy, som ligger i en dal, vakkert omgitt av frodige åser og teåkere. Kandy var den siste kongelige hovedstaden, innen Sri Lanka kom under britisk kontroll i 1815 og med sin innflytelse fra både hinduismen, den britiske kolonitid og borgerkrigen, som sluttet i 2009, byr byen på masse spennende kulturarv og historie.

På kvelden skal du oppleve et kulturelt innslag med musikk og dans, og etterpå besøker du Temple of the Tooth, som er grunnen til at Kandy er kjent som Sri Lankas spirituelle sentrum. I Temple of the Tooth finner du nemlig en av buddhismens viktigste relikvier, Buddhas hjørnetand.

Tempelet er utsmykket etter alle kunstens regler og er et absolutt must-see, når du reiser til Sri Lanka.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Earl's Regency 5
Dag 6:

Kandy på egen hånd

Gled deg til en dag på egen hånd i byen Kandy, der du har god mulighet for å utforske byen, dra på spennende utflukter eller bare slappe av på hotellet. Du kan ta en svømmetur i bassenget eller bare slappe av og nyte de vakre omgivelsene.

Hvis du ønsker å utforske området på egen hånd, kan vi anbefale en tur opp til Bahirawanda-tempelet, som ligger ca. en kilometer fra sentrum av Kandy. Det er lett å komme seg dit med tuktuk og fra tempelet er det en spektakulær utsikt over Kandy, innsjøen og Temple of the Tooth. Dessuten får du mulighet for å komme helt nærme den imponerende, 26 meter høye Hvite Buddha-statuen, som ser ut over Kandy og som kan sees fra hele byen.

Ønsker du å oppleve enda mer, anbefaler vi utflukten til Høydepunkter i Kandy, der du blant annet får oppleve den botaniske hage, Kandy War Cemetary og den Hvite Buddha-statuen.

Du kan også forsøke deg med white water rafting i Ulapane eller dra på en flott vandretur ved Knuckles Mountain Range eller Udawatta Kele Forest Reservation. Les mer om alle våre ekstra turer og utflukter under ekstra/oppgradering.

Inkludert hotell
Thilanka Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Earl's Regency 5
Tilleggsturer
Fotturer i Knuckles Mountain Range
White water rafting
Trekking i Udawattakele Forest Reservation
Høydepunkter i Kandy
Dag 7:

Togtur til Ella gjennom flott natur

Etter frokost henter sjåføren deg og kjører deg til Nanu Oya togstasjon. På veien besøker du en tefabrikk, der du får en rundvisning og lærer om prosessen bak Sri Lankas berømte teproduksjon.

Sri Lanka er verdens fjerde største produsent av te, og med en årlig produksjon på over 300 000 tonn er te landets viktigste eksportvare. Tefabrikken du besøker produserer noe av Sri Lankas fineste te, som du får muligheten for både å smake og kjøpe med hjem.

Etter besøket på tefabrikken går turen videre til Nanu Oya, der du stiger på toget til Ella. Togturen mellom Nuwara Eliya og Ella er en av de vakreste turene i verden og tar deg helt ut dit hvor selv ikke biler kan komme.

Avstanden mellem Nanu Oya og Ella er ikke mer enn 60 km, men togturen tar allikevel ca. 3 timer og gir deg god tid til å oppleve det fascinerende landskapet. Len deg tilbake og nyt synet, mens du kjører forbi grønne teåkere, vakre vannfall og imponerende fjell-landskap, gjennom tunneler og inn i skyene på vei mot Ella.

Ved ankomst i Ella står din sjåfør klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Deretter har du resten av dagen til å gjøre hva du føler for.

Inkludert hotell
Serenite Ella 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Morning Dew Hotel 4
Ella Heritage 3
Dag 8:

På egen hånd i Ella

Dagen kan brukes som du selv ønsker i sjarmerende Ella, som ligger i vidunderlige omgivelser med vakre teplantasjer, krystallklare vannfall og frodig natur.

Her kan du for eksempel dra på vandretur, bestige Little Adam’s Peak eller leie en mountainbike og utforske Sri Lankas maleriske Hill Country på egen hånd. Du har også mulighet for å besøke Ella Spice Garden eller gå en tur langs Ellas koselige hovedgate, der du finner et utvalg av restauranter og barer.

På ettermiddagen kjører sjåføren deg til Tissamaharama, der du sjekker inn på hotellet og kan nyte kvelden i deilige omgivelser.

Inkludert hotell
Oak Ray Wild Yala 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Elephant Reach Yala 4
Tilleggsturer
Besøk på elefantbarnehjem
Fottur til toppen av Little Adam's Peak
Dag 9:

Safari i Yala Nasjonalpark

Gled deg til en herlig morgensafari i Yala Nasjonalpark – Sri Lankas eldste og mest populære nasjonalpark.

Yala er verdenskjent for sin mange leoparder og det er et av de stedene i verden der du har størst sjanse for å oppleve de elegante og sky dyrene i deres naturlige omgivelser. Parken er også hjemsted for hjort, aper, påfugler, majestetiske elefanter, krokodiller, bjørner, vortesvin, vannbøfler, gullsjakaler og øgler. Det er også et imponerende rikt fugleliv med mer enn 200 forskjellige fuglearter, inkludert pelikaner, storker og flamingoer.

Etter en forhåpentlig begivenhetsrik safari i Yala, går turen videre til Negombo, der du overnatter, før turen i morgen går videre til metropolen Dubai.

Inkludert hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 10:

Turen går til Dubai

­Etter en fantastisk og opplevelsesrik rundreise i Sri Lanka er det tid til å reise videre. Din sjåfør henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen, og herfra flyr du videre til eksotiske Dubai.

Her venter blant annet unik arkitektur, shopping i verdensklasse og skjønne sandstrender blandet med sjarmerende gamle kvarterer og eksotiske markeder.

Ved ankomst på flyplassen står en sjåfør klar til å hente deg og kjøre deg til det lekre hotellet i Dubai.

Inkludert hotell
Stella Di Mare 5
Frokost
Dag 11-14:

Luksus i Dubai

I løpet av oppholdet i Dubai har du mulighet for å oppleve alt det beste, som denne pulserende metropol har å by på.

Når du reiser til Dubai med Flamingo Tours, bor du i gåavstand til Dubais mest populære strand, JBR Beach – også kalt Marina Beach.

Marina Beach byr på en lekker, finkornet sandstrand med blant annet lekeplass, et stort utvalg av vannsportaktiviteter, kino, vannland og kort gåavstand til Dubais berømte The Walk – en populær, utendørs shopping-promenade, som går parallelt med stranden og byr på en haug av butikker og restauranter.

Motsatt andre bydeler i Dubai kan du enkelt komme rundt til fots på Jumeirah Beach Residence (JBR). Du har derfor god mulighet for å utforske dette spennende området i ditt helt eget tempo og for eksempel gå en stille og rolig tur langs strandpromenaden ved Dubai Marina, som er verdens største menneskeskapte marina.

En kort kjøretur fra Jumeirah Beach Residence finner du dessuten gigantiske Palm Jumeirah med sine mange små øyer, som danner bilde av en palme og glimrende golfbaner, gigantiske vannland og mange andre aktivitetsmuligheter.

Flere opplevelser i Dubai

Dubai byr på et fantastisk mix av unik arkitektur, shopping i verdensklasse og en haug av aktiviteter blandet med gamle, tradisjonelle kvarterer og eksotiske markeder.

La deg imponere av de enorme og glamourøse bygninger, nyt den enestående utsikt fra ikoniske Burj Khalifa, besøk shopping-paradiset Dubai Mall eller opplev et av de populære shows ved fontenen Dubai Fountain.

Hvis du vil ha action og underholdning, kan du besøke LEGOLAND Dubai, IMG Worlds of Adventure, Aquaventure Waterpark eller en av Dubais andre forlystelsesparker og vannland, oppleve det gigantiske Dubai Aquarium and Underwater Zoo i Dubai Mall eller legge veien forbi Ski Dubai – Dubais berømte, innendørs skibakke i Mall of the Emirates.

Bur Dubai og Dubai Creek

Selv om Dubai spesielt er kjent for luksus og glamour, byr den arabiske storbyen også på massevis av spennende kultur og historie – særlig i området omkring Dubai Creek. Her finner du blant annet Dubai Museum og Al Fahidi Fort, der du kan få et unikt innblikk i Dubais fascinerende historie og en god forståelse for landets utvikling.

I Dubai Creek-området finner du også massevis av cafeer og restauranter, der du kan nyte utsikten til det hektiske livet ved The Creek og de mange, tradisjonelle Dhows i vannet. Dra også på en stemningsfylt seiltur med vanntaxi til de fargerike souks i Deira på den andre siden av Dubai Creek, der du kan kjøpe blant annet gull, krydderier og tekstiler.

En gåtur langs de kringlete gatene med tradisjonelle vindtårn og små butikker og boder i Al Fahidi-kvarteret i Bur Dubai kan også anbefales. Kontrasten til de enorme og glamourøse skyskrapere i de nyere områdene i Dubai er slående og her opplever du livet, som det leves av de lokale.

I Bur Dubai kan du også oppleve en annen mangfoldighet enn i resten av Dubai, siden innbyggerne her er en sjarmerende sammensetting av blant annet indere, pakistanere, srilankanere og egyptere.

Ørkensafari i Dubai

Drømmer du om å oppleve en ekte ørkensafari, er Dubai også et ideelt sted å utleve denne drømmen. Mindre enn en times kjøretur fra hektiske Dubai kan du oppleve det vidunderlige arabiske ørkenlandskapet med tårnhøye sanddynger og silkemykt, rødt sand så langt øyet rekker.

Det imponerende ørkenlandskap byr på en lang rekke aktivitetsmuligheter, fra adrenalinfylt off-road-tur i firhjulstrekker, sandboarding og kjøreturer på ATV til besøk i en beduinleir med mulighet for å se solen gå ned bak de imponerende sanddynger, få malt hendene med henna, prøv en vannpipe eller få en ridetur på en kamel.

Inkludert hotell
Stella Di Mare 5
Frokost
Tilleggsturer
Marina Dhow Cruise
Desert Safari
Full day Dubai private tour
Half day Dubai private tour
Full day Abu Dhabi private tour
Dag 15:

Hjemreisen begynner

Din reise til Dubai nærmer seg sin avslutning. Forhåpentlig har du fått oppleve alt det du gjerne ville – uansett om du er til avslapping og solbading, sightseeing, shopping eller noe helt annet.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen og derfra går turen hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Med deg i bagasjen har du uforglemmelige minner fra både din rundreise i Sri Lanka og din ferie i Dubai.

Inkludert hotell
Frokost
Dag 16:

Velkommen hjem fra en fantastisk reise!

Du ankommer Norge efter en lang, avslappende flyreise og kan glede deg over alle de fantastiske og unike opplevelser, som du har fått på denne reise til Sri Lanka og Dubai.

Velkommen hjem!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 8 netter på Sri Lanka med frokost
 • 5 netter på 5-stjernet hotell i eksotiske Dubai
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider på Sri Lanka som beskrevet i programmet
 • Alle turer, safarier og inngangsbilletter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalende guide/sjåfør på rundreisen
 • Reisen gjennomføres ved minst to reisende
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og mat ikke nevnt i programmet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
 • Turistskatt i Dubai (betales direkte til hotellet)
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!