Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 33.995 NOK
15 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Costa Rica fra kyst til kyst

Oppdag noen av Costa Ricas vakreste og mest spennende områder på denne rundreisen fra den karibiske kysten i øst til Stillehavskysten i vest.

 

Turen starter i den pulserende hovedstaden San José, der du får en dag til å "lande", venne deg til tidsforskjellen og utforske byen.

 

Deretter går turen videre til den karibiske kysten, der du får oppleve Tortugueros naturskjønne kanaler og fascinerende dyreliv, samt Puerto Viejo de Talamancas vakre sandstrender og koselige karibiske atmosfære.

 

I det sentrale Costa Rica kan du glede deg til fotturer og varme kilder ved Arenal-vulkanen og en guidet tur på de ikoniske hengebroene i Monteverde, før turen går til Stillehavskysten og Manuel Antonio nasjonalpark, som byr på frodig regnskog, et rikt dyreliv og lange sandstrender med gode muligheter for snorkling.

 

Høydepunkter

 • 13 overnattinger tur-retur
 • San José - markeder, parker og museer
 • Tortuguero - skilpadder og kanaler
 • Puerto Viejo de Talamanca - karibiske strender
 • Arenal - vulkaner og varme kilder
 • Monteverde - hengebroer og tåkeskog
 • Manuel Antonio - strender og korallrev
 • All transport er inkludert
 • Mange aktivitetsmuligheter

 

Utfluktene foregår i små, internasjonale grupper med lokale, engelsktalende guider. Transport foregår også i små, internasjonale grupper.

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Costa Rica

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Velkommen til Costa Rica

I dag flyr du fra flyplassen du har valgt til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Eventyret har begynt!

Etter en forhåpentligvis behagelig reise ankommer du San José Mineta International Airport, der vår lokale partner står klar til å ønske deg velkommen og sørge for at du kommer trygt frem til hotellet ditt.

Inkludert hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Hotelloppgraderinger
Hilton San Jose La Sabana 5
Dag 2:

San José på egen hånd

I dag har du dagen på egen hånd i Costa Ricas pulserende hovedstad San José.

Byen byr på et vell av teatre, museer og vakre parker som du enkelt kan utforske på egen hånd. Du kan også besøke et av de lokale kunstgalleriene i gamlebyen Barrio Amón eller utforske de mange bodene på det berømte Mercado Central, der du kan kjøpe alt fra krydder, kaffe og frisk frukt til lokalt håndverk, klær, sko og suvenirer.

Glem ikke å ta en pause på en lokal kafé og nyte en kopp costaricansk kaffe mens du betrakter byens hverdagsliv.

Hvis du vil være sikker på at du får mest mulig ut av dagen i San José, kan du kjøpe en guidet byrundtur for å oppleve Costa Ricas historiske og kulturelle høydepunkter. Les mer om dette under "Tillegg/oppgraderinger".

Inkludert hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Hilton San Jose La Sabana 5
Tilleggsturer
Byrundtur i San José
Dag 3:

Tortuguero og landsbybesøk

I dag reiser du fra San José gjennom Braulio Carrillo nasjonalpark til Guápiles, hvor du får servert en deilig costaricansk frokost. Deretter fortsetter turen med hotellbuss gjennom banan- og ananasplantasjer til du kommer til bryggen, der du går om bord i båten til det unike naturparadiset Tortuguero.

Etter en idyllisk båttur på ca. 1-1½ time ankommer dere lodgen hvor det serveres lunsj. Kanskje blir det også tid til en dukkert i det innbydende svømmebassenget før dere om ettermiddagen tar en guidet tur til den koselige landsbyen Tortuguero.

Landsbyen ligger på en smal halvøy i hjertet av nasjonalparken med Det karibiske hav på den ene siden og elven på den andre. Landsbyen har sterke afrokaribiske røtter, og her kan du virkelig oppleve den lokale kulturen på nært hold.

Etter en opplevelsesrik ettermiddag seiler du tilbake til lodgen, som ligger midt i den frodige regnskogen, for å spise middag før du legger deg til lyden av frosker, sikader, aper, ugler og mye mer.

Inkludert hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Fullpensjon
Hotelloppgraderinger
Manatus Hotel 4
Dag 4:

Båttur på Tortugueros kanaler

Start dagen med en guidet fottur på lodgens private stier. Resten av formiddagen er fri til å slappe av på lodgen eller utforske på egen hånd før lunsj serveres.

Om ettermiddagen kan du ta en spennende båttur langs kanalene i Tortuguero nasjonalpark. Nasjonalparken, også kjent som "Lille Amazonas", er kjent for sitt unike biologiske mangfold og sitt omfattende nettverk av kanaler og laguner, omgitt av frodig tropisk skog og med et imponerende dyre- og fugleliv.

Her kan du være heldig å få øye på ulike apearter, kaimaner (krokodiller), otere, beltedyr, dovendyr, tukaner og fargerike araer - og hvis du er riktig heldig, får du kanskje øye på en av de utrydningstruede sjøkuene som lever i området.

Etter en opplevelsesrik ettermiddag seiler dere tilbake til lodgen der middagen serveres.

En av de største attraksjonene i Tortuguero er, som navnet antyder, de mange havskilpaddene som yngler på strendene i nasjonalparken. Det finnes fire typer havskilpadder - den uekte havskilpadden, karettskilpadden, den ekte uekte havskilpadden, den grønne havskilpadden og den svært sjeldne havlærskilpadden.

De fleste skilpaddene hekker mellom juli og oktober, og det er da det er størst sannsynlighet for å se dem. Hvis du reiser i denne perioden, anbefaler vi på det sterkeste den guidede nattutflukten, der du får muligheten til å se de store skilpaddene kjempe seg opp på stranden, grave hull i sanden og legge eggene sine før de glipper tilbake i vannet.

Inkludert hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Fullpensjon
Hotelloppgraderinger
Manatus Hotel 4
Tilleggsturer
Tur med havskilpadder i Tortuguero
Dag 5:

Velkommen til Karibia

I dag seiler du tilbake til fastlandet og kjører til Guápiles for å spise lunsj. Herfra fortsetter dere sørover til den karibiske kystbyen Puerto Viejo de Talamanca.

Turen fra Tortuguero til Puerto Viejo de Talamanca tar ca. 6 timer, noe som gir deg god tid til å fordøye de mange inntrykkene fra oppholdet i regnskogen.

Når du ankommer Puerto Viejo de Talamanca, har du resten av dagen på egen hånd til å utforske området, som er et sant paradis for strandelskere.

Den koselige landsbyen ligger såpass langt unna landets øvrige turistområder at det er få turister i området, og byen oser av karibisk stemning og lokalt liv. Her finnes et godt utvalg av barer, lokal gatemat og gode restauranter som serverer velsmakende latinamerikanske retter og nyfanget sjømat.

Inkludert hotell
Shawandha Lodge 3
Frokost + lunsj
Dag 6:

Fridag i Puerto Viejo de Talamanca

Se frem til en hel dag på egen hånd for å nyte Costa Ricas vakre karibiske strender, som er omgitt av frodig tropisk vegetasjon og byr på strandsand i alle nyanser, klart varmt vann og spektakulære korallrev.

Området er et sant paradis for strandelskere og byr på snorkling, surfing og avslapping på de herlige sandstrendene. Hvis det er bølger ett sted, er vannet som regel rolig et annet sted - og dagen etter kan det være omvendt. Derfor er det nesten alltid mulig å finne en fin badestrand.

Hvis du vil oppleve det fascinerende dyrelivet i området, anbefaler vi et besøk i Cahuita nasjonalpark, der du kan vandre eller snorkle ved det fantastiske korallrevet. Området er et av de beste snorkleområdene i Costa Rica. Du kan også ri, sykle på terrengsykkel eller padle kajakk rundt Puerto Viejo de Talamanca.

Den koselige byen Puerto Viejo de Talamanca var en gang en rolig, liten fiskerlandsby, men er nå kjent for sin avslappede atmosfære og unike blanding av afrokaribisk, latinamerikansk og Bribri-kultur, og du vil garantert høre livlig karibisk musikk når du vandrer rundt i gatene.

Inkludert hotell
Shawandha Lodge 3
Frokost
Tilleggsturer
Snorkling i Cahuita nasjonalpark
Fotturer i Cahuita nasjonalpark
Dag 7:

Reisen til Arenal

Etter frokost henter sjåføren deg og kjører deg nordvestover til Arenal. Turen tar ca. 5 timer, og underveis kan du nyte utsikten over den vakre naturen og ikke minst den majestetiske Arenal-vulkanen.

Arenal-vulkanen er Costa Ricas mest berømte vulkan og et av landets mest ikoniske landemerker med sin vakre, symmetriske kjegleform. Området rundt Arenal er kjent som et paradis for utendørsaktiviteter som elverafting, ziplining, ridning, fotturer og mye mer.

Ved ankomst til Arenal sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon.

Du kan for eksempel gå en tur i området, unne deg en avslappende spabehandling eller ta en dukkert i hotellets termiske bassenger, der det mineralrike vannet varmes opp av vulkanen. Hotellene tilbyr også et bredt utvalg av aktiviteter og utflukter hvis du vil oppleve enda mer.

Inkludert hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 8:

Fotturer og varme kilder

Se frem til en spennende og opplevelsesrik dag i naturskjønne Arenal.

Den første delen av dagen er til fri disposisjon til å nyte de flotte fasilitetene på hotellet eller utforske på egen hånd, og etter lunsj begynner eventyret.

Her skal dere på en guidet fottur gjennom regnskogen i Arenal Volcano nasjonalpark, som byr på variert vegetasjon og et imponerende dyreliv med blant annet aper, hjorter, dovendyr og et vell av vakre fugler. Du får også muligheten til å komme så nær vulkanen at du kan gå på de gamle lavastrømmene som nå har blitt til stein.

Underveis forteller guiden om regnskogen, de mange dyrene som skjuler seg blant trær og busker, og selvfølgelig om den fascinerende 1670 meter høye Arenal-vulkanen.

Etter fotturen fortsetter dere til Ecotermales Fortunas varme kilder, der dere kan slappe av og hvile kroppen i de varme bassengene før middagen serveres.

Inkludert hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Halvpensjon
Hotelloppgraderinger
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 9:

Reise til Monteverde

Etter frokost på hotellet henter sjåføren deg og kjører deg til Monteverde. Kjøreturen tar ca. 3½-4 timer langs små, svingete veier. Underveis kan du nyte utsikten over det vakre landskapet og se hvordan lokalbefolkningen lever i de små landsbyene du passerer underveis.

Frodige Monteverde er et av de mest unike områdene i Costa Rica med sin fascinerende tåkeskog med ruvende trær, hengebroer og vakre fossefall, samt et spektakulært biologisk mangfold med et vell av eksotiske dyr, fugler og planter.

Ved ankomst til hotellet sjekker du inn og har resten av dagen til fri disposisjon. Vi anbefaler at dere drar på nattevandring (valgfritt) om kvelden - en unik opplevelse der dere kan være heldige å se nattaktive dovendyr, næbbdyr, flaggermus og ildfluer.

Husk å ta med regntøy og en varm genser, da det ofte småregner og temperaturene i tåkeskogen kan være noe lavere enn i resten av landet.

Inkludert hotell
Sibú Lodge 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Hotel Belmar 4
Tilleggsturer
Nattbesøk i Monteverde-reservatet
Dag 10:

Monteverdes hengebroer

I dag kan du glede deg til å oppleve Monteverdes berømte hengebroer på en guidet tur gjennom den frodige tåkeskogen.

Mens du vandrer gjennom tretoppene via de seks hengebroene, som til sammen spenner over 300 meter, kan du nyte den spektakulære utsikten over tåkeskogen og dens mangfoldige flora og fauna. Underveis vil guiden fortelle deg mye om det frodige området og dyrene som lever der, og selvfølgelig svare på alle spørsmål du måtte ha.

Hvis du er glad i eventyrlige aktiviteter, kan du kombinere hengebroopplevelsen med ziplining, der du suser gjennom tretoppene via en flere hundre meter lang metallwire.

Inkludert hotell
Sibú Lodge 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Hotel Belmar 4
Tilleggsturer
Kaffe, sjokolade og sukkerrør
Ziplining i Monteverde
Dag 11:

Reise til Manuel Antonio

Etter frokost reiser dere videre til den varme Stillehavskysten og idylliske Manuel Antonio. Kjøreturen tar ca. 4½-5 timer, og når du er fremme, har du resten av dagen til fri disposisjon til å slappe av på hotellet, gå på stranden eller utforske området.

Manuel Antonio nasjonalpark er en av Costa Ricas minste, men mest populære nasjonalparker, og når du kommer frem, er du ikke i tvil om hvorfor. Kombinasjonen av frodig regnskog, rikt dyreliv og lange sandstrender med vakre korallrev er rett og slett fantastisk.

Inkludert hotell
Hotel Costa Verde 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Dag 12-13:

Strandferie i Manuel Antonio

Se frem til noen herlige, avslappende dager ved Manuel Antonio og Costa Ricas vakre stillehavskyst.

Det er mange muligheter til å koble av med en dukkert i hotellets basseng, en god bok på en solseng eller en avslappende tur til stranden.

Hvis du foretrekker litt mer action, er det nok av aktiviteter både til lands og til vanns. Du kan for eksempel ta en tur med katamaran og få sjansen til å se knølhvaler og delfiner, eller snorkle og oppleve områdets fascinerende undervannsliv på nært hold.

Du kan også vandre i Manuel Antonio nasjonalpark, padle kajakk, besøke den spektakulære Nauyaca-fossen eller prøve deg på elverafting. Du kan lese mer om utfluktene våre under "Tilvalg/oppgraderinger", men du kan også vente og bestille aktiviteter etter ankomst til Manuel Antonio.

Inkludert hotell
Hotel Costa Verde 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Tilleggsturer
Katamaranbåt og snorkling
Kajakkpadling på øya Damas og Maghreb-fjorden
Riverrafting i Manuel Antonio
Hval- og delfinsafari i Manuel Antonio
Fotturer i Manuel Antonio Nasjonalpark
Fottur til Nauyaca-fossen
Ridetur til Tocori-fossen
Dag 14:

Hjemreisen begynner

I dag er det på tide å ta farvel med Costa Rica og begynne hjemreisen.

En sjåfør henter deg på hotellet og kjører deg direkte til flyplassen i San José. Turen tar ca. 3,5-4 timer, og du kommer av gårde i god tid slik at du rekker flyet hjem.

Dag 15:

Velkommen hjem igjen

Etter en forhåpentligvis behagelig flytur lander du i Norge med mange gode minner fra turen til Costa Rica i bagasjen.

Velkommen hjem!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 13 netter i Costa Rica
 • Flyreiser og overnatting som beskrevet i dagsprogrammet
 • All transport som beskrevet i dagsprogrammet
 • Utflukter som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Turen gjennomføres med minimum to personer
 • Dobbeltrom for to personer, tremannsrom for tre personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikke og tips
 • Måltider i tillegg til de som er nevnt i dagsprogrammet
 • Kjøp av ekstra utflukter
 • Kjøp av privat transport under hele turen
 • Tillegg for enkeltrom
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Vaksinasjoner
M
T
O
T
F
L
S
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Gratis, uforpliktende og raskt!