Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiser til Cuba

Reiser til Cuba

Cuba er et kontrastfylt land med pastellfargede hus og brosteinsbelagte gater, gamle amerikanerbiler, majestetisk og forfallen arkitektur, fattigdom, vakker natur og frodige tobakksplantasjer, gatemusikanter og salsa, karibiske paradisstrender og mye mer.

Det er mange grunner til å reise til Cuba!

Her er 5 gode grunner til å reise til Cuba.

Unik kultur og historie

Cuba er et land rikt på kultur og historie. Du kan utforske Havannas fargerike gater, besøke gamle sukkerplantasjer og lære om den cubanske revolusjonen og dens innflytelse på landets utvikling.

Vakre strender

Cuba er kjent for sine fantastiske strender med hvit sand og asurblått vann. Steder som Varadero tiltrekker seg strandelskere fra hele verden på jakt etter sol og avslapning.

Livlig musikk og dans

Cuba er fødestedet til salsa og rumba. Her kan du oppleve levende musikk i gatene, danse salsa natten lang og kanskje til og med ta dansetimer for å lære deg de lokale dansetrinnene.

Fantastisk mat

Kubansk mat er en unik blanding av spansk, afrikansk og karibisk innflytelse. Prøv deilige retter som Ropa Vieja (langtidsstekt biff), Moros y Cristianos (svarte bønner og ris) og Cubanos (cubanske smørbrød) mens du utforsker den lokale gastronomiske scenen.

Vennlig lokalbefolkning

Cubas befolkning er kjent for sin vennlighet og gjestfrihet. Du vil føle deg velkommen og få muligheten til å snakke med lokalbefolkningen, lære om deres livsstil og tradisjoner og få et godt innblikk i det cubanske samfunnet.

Er du klar for å reise? Eller er det noe du gjerne vil vite mer om?

Ring våre dyktige reiseeksperter på 21 95 58 27 for å snakke om mulighetene for å reise til Cuba eller et av våre mange andre reisemål.

Aktiviteter på Cuba

Utforsk Cubas fortryllende verden av opplevelser! Dykk ned i fargerike korallhager, dans til pulserende salsarytmer, vandre gjennom frodige jungler og nyt autentiske smaker. Oppdag sigarfabrikker, utforsk UNESCOs verdensarvliste og slapp av på paradisiske strender. Cuba er en skattkiste av opplevelser som venter på deg!

Dykking og snorkling

Cubas korallrev er kjent for sin skjønnhet og sitt biologiske mangfold. Området rundt Isla de la Juventud er spesielt populært blant dykkere.

Musikk og dans

Oppdag den pulserende musikkscenen på Cuba. Ta turen til lokale barer og klubber for å lytte til tradisjonell cubansk musikk som salsa og son, og prøv å danse med lokalbefolkningen.

Ridning

Utforsk den cubanske landsbygda på hesteryggen. Det finnes mange steder der du kan dra på guidede rideturer.

Sigarfabrikker

Cuba er kjent for sine gode sigarer. Ta en omvisning på en sigarfabrikk for å se hvordan de lages og lære om den lange tradisjonen med cubanske sigarer.

Fotturer i nasjonalparker

Utforsk Cubas vakre natur ved å vandre i nasjonalparker som Topes de Collantes eller Alejandro de Humboldt nasjonalpark.

Opplevelser i kjøkkenet

Gå på kokkekurs og lær å tilberede autentiske cubanske retter som ropa vieja og arroz con pollo.

Severdigheter og attraksjoner

Oppdag Cubas magi gjennom en skattekiste av severdigheter! Utforsk den historiske sjarmen i Havannas gamleby, gå inn i de brosteinsbelagte gatene i Trinidad og beundre det dramatiske landskapet i Viñalesdalen. Nyt solnedgangen på strendene i Varadero og utforsk skjulte perler som den arkitektoniske prakten i Cienfuegos. Cuba venter med åpne armer!

Havanna

Cubas hovedstad er kjent for sin sjarmerende gamleby, Malecón-promenaden langs kysten, imponerende kolonibygninger og livlige atmosfære. Besøk også revolusjonsmuseet og El Capitolio.

Viñales-dalen

Viñalesdalen står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine kalksteinsklipper og tobakksplantasjer. Her kan du utforske grotter, gå fotturer og besøke lokale tobakksgårder.

Trinidad

En godt bevart spansk koloniby som også står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du spasere gjennom brosteinsbelagte gater, besøke Plaza Mayor og utforske museer som Museo Romántico.

Varadero

En populær badeby med kilometerlange hvite sandstrender og krystallklart vann. Perfekt for avslapning og vannsportaktiviteter.

Cienfuegos

Denne byen er kjent som "Sydens perle" og er berømt for sin franske koloniarkitektur og sitt vakre havneområde.

Naturen på Cuba

Cuba er velsignet med alt fra frodige skoger og fjellkjeder til paradisiske strender og korallrev, noe som gjør landet til et sant naturparadis.

Frodige skoger og jungel

Cubas skoger er hjemsted for et vell av dyrearter og tropiske planter. Regnskog og mangroveskog fra Amazonas strekker seg langs kysten og skaper leveområder for sjeldne fugler som kubanske trogoner og endemiske pattedyr som jutías. I de frodige skogene kan du også se fargerike sommerfugler og ulike typer orkideer i trærne.

Fjellkjeder og daler

Sierra Maestra-fjellene strekker seg gjennom det sørøstlige Cuba og byr på enestående fotturer og spektakulær utsikt. Daler som Viñales-dalen er kjent for sine dramatiske kalksteinsklipper og tobakksplantasjer, noe som gjør dem til populære reisemål for naturelskere.

Paradisiske strender og korallrev

Cubas kystlinje er kantet av strender med hvit sand og asurblått vann. Steder som Varadero og Cayo Coco byr på idylliske omgivelser for avslapning og vannsport. Havet rundt Cuba er rikt på korallrev med fargerike fisk, havskilpadder og andre sjødyr, og byr på fantastiske dykke- og snorkelopplevelser.

Unike kalksteinsformasjoner og grotter

Cuba er kjent for sine spektakulære kalksteinsformasjoner og gigantiske grotter. Cueva del Indio og Saturno Cave er eksempler på imponerende underjordiske underverker som tiltrekker seg både naturelskere og eventyrlystne reisende.

Biologisk mangfold og endemiske arter

Cuba er hjemsted for et utall endemiske arter som ikke finnes noe annet sted i verden. Alt fra fugler som zunzuncito til snegler i trær og krokodiller - Cubas natur er en viktig del av øyas identitet og en skattkiste av biologisk mangfold.

Barn på Cuba

Å reise med barn på Cuba kan være en berikende og minneverdig opplevelse, ettersom øya byr på en rekke familievennlige aktiviteter og attraksjoner. Her er noen tips for å gjøre reisen med barn så enkel og hyggelig som mulig:

Barnevennlige strender

Cuba har vakre, barnevennlige strender som Varadero, Cayo Coco og Playa Larga, der barna kan nyte sand, sol og klart vann. På disse stedene kan man også drive med ulike vannsportsaktiviteter som passer for hele familien.

Kulturelle opplevelser

Ta med barna på kulturelle opplevelser som danseshow der de kan lære å danse salsa, og besøk lokale markeder der de kan utforske fargerike varer og deilige lokale delikatesser. Mange barn synes også det er spennende og lærerikt å besøke sigarfabrikker.

Natur- og dyrelivsopplevelser

Planlegg turer til nasjonalparker som Viñales-dalen, der barna kan utforske kalksteinsklipper og lære om tobakksproduksjon. Dypvannsfiske og båtturer gir også barna mulighet til å oppleve dyrelivet i havet på nært hold.

Interaktive museer

Besøk museer som Museo Nacional de Historia Natural (Nasjonalmuseet for naturhistorie) i Havanna, som er interaktive og barnevennlige, slik at barna kan lære om Cubas rike natur og biologiske mangfold på en morsom måte.

Overnatting

Velg familievennlige overnattingssteder som feriesteder, ferieboliger eller hoteller som tilbyr fasiliteter som basseng og lekeområder for barn. Noen steder finnes det også barneklubber med aktiviteter og underholdning.

Matopplevelser

Prøv lokale retter sammen med barna og la dem utforske det kubanske kjøkkenet. Kubanske retter som ropa vieja (roastbiff) og arroz con pollo (kylling og ris) kan være en kulinarisk opplevelse for dem.

Husk å alltid ha med solbeskyttelse, vann og nødvendig medisinsk utstyr, og vær åpen for å omfavne Cubas vennlige og varme kultur, slik at det blir en positiv opplevelse for hele familien.

Reis med Flamingo Tours til Cuba

Hos Flamingo Tours streber vi etter å gjøre hele planleggingsprosessen så enkel og oversiktlig som mulig, og har du ønsker om endringer, tilpasser vi gjerne reisen din slik at du får drømmereisen til Cuba.

Kontakt oss på tlf. 21 95 58 27 for en uforpliktende prat om dine drømmer og muligheter, eller la deg inspirere av reiseforslagene våre nedenfor:

Det beste av Cuba med badeferie

Det beste av Cuba