Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og målrettet markedsføring. Hvis du klikker videre på siden, aksepterer du at det blir satt informasjonskapsler til disse formålene. Les mer
Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Sør-Afrika

Fakta om Sør-Afrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer

En safari i Sør-Afrika byr på fantastiske natur- og dyreopplevelser i den verdensberømte Kruger Nasjonalpark, som er en av verdens mest dyrerike. Her finner du bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodhester, krokodiller og mange, mange fler dyrearter.

Kombinér din safari i Sør-Afrika med en avslappende badeferie på paradisøya Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, der du har mulighet for f.eks. å kjøpe ekstra utflukter til vinlandet med vinsmaking, dra på seiltur for å oppleve hvaler eller bare slappe av på stranden.

Se alle våre safarireiser til Sør-Afrika her.

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.

Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Reiseplanen din sendes etter at du har akseptert tilbudet. Dokumenter og informasjon om flyreisen sendes etterfølgende. Det er veldig viktig at navnene på flybillettene er 100% identiske med de navnene som står i passet deres – husk også alle mellomnavn. Når først reservasjonen er gjennomført, er det ikke mulig å endre dette etterfølgende.

I noen tilfeller kan det skje endringer i flytidene før avreise, og det er derfor viktig at du dagene opptil, og på avreisedagen, sjekker de aktuelle flytidene for reisen din på VIEW TRIP. Her skriver du inn ditt reservasjonsnummer fra flybilletten og etternavnet ditt.

Vi anbefaler at du alltid møter opp på flyplassen i god tid før avreise.

Plass-reservasjon

Selv om vi veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet, eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyturen, foreslår vi derfor at du selv går inn på flyselskapets hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.

Inne på hjemmesiden til flyselskapet er det en funksjon som heter ”manage my booking” eller noe lignende, og det er her du kan booke setet ditt. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsbooking av seter, så det er en god idé å sitte klar med betalingskortet. Mange flyselskaper tilbyr dessuten også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.

Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan reservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å foreta plassreservasjon så fort som mulig etter du har mottatt e-ticket fra oss. Hvis det ikke er mulig å reservere enda, får du melding om dette og informasjon om når det blir åpnet opp for muligheten for forhåndsreservasjon av flyseter.

Mange flyselskaper har i dag også en app til telefonen, som du kan bruke til å reservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Sør-Afrika

Sommeren i Sør-Afrika er fra november/desember til februar/mars. På våren og høsten er det varmt, og det er i området ved Kruger Nasjonalpark den perioden det regner mest. 

Vår: September, oktober og november
Været i Sør-Afrika i vårmånedene er forbunnet med sol og varme, temperaturer mellom 22 og 27 grader, og litt nedbør. Dyrene er aktive og tidspunktet er derfor ideelt for safari. Blomstene blomstrer og bushen grønnes, og det er en av de vakreste årstidene. Hvis det er vært lite regn i starten av våren blir det hele grønnere litt senere på våren. 

Sommer: Desember, januar og februar
Det er varmt og dagstemperaturene ligger mellom 27 og 28 grader. Sommeren i Sør-Afrika kan ha kraftige regnskyll som heldigvis er av kort varighet og som ofte oppleves sent på ettermiddagen og kvelden – resten av dagen kan være med vakkert solskinn!

På safariturene oppleves det i denne perioden mange nyfødte dyreunger som leker i det grønne gresset.

Høst: Mars, april og mai
Høsten i Sør-Afrika er varm og det kan være dager av og til med regn. I april–mai måned blir været litt kjøligere, og dagtemperaturene faller til mellom 22 og 27 grader. Dyrene søker oftere til vannhullene og er enklere å se pga. bladfall fra trærne.

Vinter: Juni, juli og august
Dagtemperaturene kan i denne perioden komme helt ned på 19-22 grader. Men området ved Kruger Nasjonalpark har mange dager med sol og dagstemperaturer på 28 grader. Bladene er fallet av trærne, og gresset er vissent. Det gjør det ideelt for safari - det er enkelt å se dyrene.

Det finnes ikke en årstid der safari ikke er mulig, og det er ikke temperaturer der det ikke er mulig å se dyr. Velg den perioden du foretrekker, og Sør-Afrika viser seg alltid fra sin beste side!
 

Safari i Sør-Afrika

Gjennomføring av turer ifht programmet

Vær oppmerksom på at alle turer og utflukter nevnt i programmet inngår i reisens pris, men at det kan være nødvendig å flytte en tur eller utflukt til en annen dag.

Dette kan være på grunn av lokale helligdager eller værforhold - for eksempel er turen til Drakensfjellene helt klart best når været er fint. 

Ankomst på flyplassen

Den lokale sjåføren står klar på flyplassen for å ta imot deg, og kjører deg til lodgen/hotellet.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På reiseplanen din finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i kofferten og håndbagasjen din. Det er viktig at du pakker slik at du kan «klare» deg noen dager med det du har i håndbagasjen hvis bagasjen blir forsinket på flyreisen.

Husk å pakke pass, penger, visum, medisin osv. i håndbagasjen. Når bagasjen blir forsinket tar det typisk alltid litt ekstra tid før bagasjen kommer, sammenlignet med det vi er vant til i Europa.

Transport i Sør-Afrika

Alle safariturer i Sør-Afrika bliver kjørt i åpne safaribiler.

Safari i Sør-Afrika

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Sør-Afrika inkluderer de måltider, som fremgår av dagsprogrammet.

 

Særlig for safari

Har du kjøpt All Inclusive på din safari i Sør-Afrika, da inngår frokost, lunsj og middag og lokale drikkevarer, som gjelder vann, brus, øl, vin og cocktails. All Inclusive gjelder utelukkende, når du er på lodgen.

 

Bookinger gjort i januar 2020 eller tidligere
Hvis du har kjøpt din safari med halvpensjon, kan du oppgradere til All Inclusive ved ankomst til lodgen. Dette koster 3300 rand pr person, halv pris for barn under 12 år.

I linken med bekreftelsen kan du se hvilke måltider som er inkludert på din reise.

Reiseforsikringer

Vi anbefaler alle kundene våre å ha reiseforsikring, og avbestillingsforsikring! 

Vær sikker på at du er ordentlig dekket med de nåværende forsikringene dine ved reise til Afrika

Vær oppmerksom på at avbestillingsforsikring må bestilles før du innbetaler depositum på reisen!

Reise til Afrika

Visa

Du trenger visum når du reiser til Sør-Afrika. Turistvisum som gjelder i opptil 90 dager utstedes ved ankomst på flyplassen. Dette er gratis.

Det er viktig at passet ditt er gyldig minimum 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Sør-Afrika og vær oppmerksom på at det må være to blanke sider med plass til stempler og visum og at passet må kunne leses digitalt. 

Du kan lese mer om visum og regler til Sør-Afrika her.

Regjeringen.no

Vaksiner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sør-Afrika. Du kan lese mer om vaksinasjoner her.

Husk å ta med deg legitimasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette hvis det bliver nødvendig.

Hvis du reiser via et annet afrikansk land, må du være oppmerksom på reglene om gul feber. Snakk med legen din om dette!evis på at du har få vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.

Reisemedisin.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarien – gjerne lyse farger. Kraftige farger kan tiltrekke seg tsetsefluer. 

Det er som regel flere mygg etter mørkets frembrudd, og vi anbefaler derfor å ha med en langermet bluse eller skjorte. 

Lodgen og hyttene sprayes hver 2-3. måned for å minimere innsekter.

Det kan være kjølig om morgenen og på kvelden. Ta derfor med deg en jakke eller en flisgenser.

Safari i Afrika

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i din håndbagasje:

 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Malariapiller
 • Livsviktig medisin
 • Kamera & kikkert
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, lader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfellet av forsinket koffert
 • Pose til å beskytte kamera osv. mot det fine røde afrikanske støvet
 • Magepiller

Valuta i Sør-Afrika

Den lokale valutaen i Sør-Afrika er sørafrikanske rand, som forkortes ZAR eller R. På lodgen i Krugerparken og mange andre steder i Sør-Afrika er det mulig å betale med VISA og noen steder også internasjonale kredittkort.

Vi anbefaler allikevel at du veksler til lokal valuta innen avreise og at du tar med deg kontanter til eksempelvis tips og souvenirs, som du kjøper hos de lokale.

Tips

I Sør-Afrika er det vanlig å gi 10-15% i tips på hoteller og restauranter. Guider belønnes vanligvis utifra den innsatsen, som du syns de har gitt – og gjerne pr dag, hvis det er en guide, som du skal ha i flere dager.

På vår lodge i Krugerparken vil de helst at du gir tips til manageren på lodgen ved aveise. Manageren fordeler da tipsen blant alle, så ingen blir glemt.

En god guideline for tips til guiden er mellom 400 og 700 rand pr gjest pr uke.

Tidsforskjell

Sør-Afrika er 1 time foran Norge når det er vintertid, og samme tid som Norge når det er sommertid.

Språk

Det offisielle språket er engelsk og afrikaans. I tillegg er det ni bantuspråk, men engelsk er mest utbredd! 

Mygg

Akkurat som så mange andre steder er det også mygg i Sør-Afrika. Sørg derfor for å ha med myggspray på turen, så du kan spraye spesielt bein og hender. Det kan også være en god idé å ta med langermet gensere/skjorter og lange bukser til om kvelden.

De fleste overnattingssteder har myggnett på rommene, og på lodgen i Krugerparken er det myggnett til alle standardsenger og myggspray til rom og kropp.

Elektrisitet og lading av bl.a. mobiltelefoner

I Sør-Afrika bruker de 220 eller 230 volt, og stikkene har tre store, runde hull. Det er derfor nødvendig å ta med en adapter, dersom du vil bruke elektriske apparater med norsk stikk.

På Lamai Safari Lodge er det adaptere i alle rom, så du kan bruke ditt medbragte elektriske utstyr.

Diverse

Røyking: På lodgen i Kruger Nasjonalpark er røyking tillatt på utvalgte utendørsområder. Vi anbefaler at du spør personalet, dersom du er i tvil om hvor du kan røyke.

Internett: I Kruger er det nettverksdekning i spiseområdet, men kvaliteten kan variere fra dag til dag.

Lodgens adresse

Lamai Safari Enyatikulu
Farm Try 153 kr Maruleng, R40
1380 Hoedspruit
Sør-Afrika

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn