Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Sør-Afrika

Fakta om Sør-Afrika
 • Pretoria
 • Engelsk og afrikaans
 • Rand
 • 54,3 mio.
 • 3°C - 28°C
 • Sommertid 0 time, vintertid +1 timer
En safari i Sør-Afrika byr på fantastiske natur- og dyreopplevelser i den verdensberømte Kruger Nasjonalpark, som er en av verdens mest dyrerike. Her finner du bl.a. løver, giraffer, leoparder, elefanter, flodhester, krokodiller og mange, mange fler dyrearter.
 
Kombinér din safari i Sør-Afrika med en avslappende badeferie på paradisøya Zanzibar eller storbyferie i pulserende Cape Town, der du har mulighet for f.eks. å kjøpe ekstra utflukter til vinlandet med vinsmaking, dra på seiltur for å oppleve hvaler eller bare slappe av på stranden.
 

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet. På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Det beste tidspunktet å besøke Sør-Afrika

Sommeren i Sør-Afrika er fra november/desember til februar/mars. På våren og høsten er det varmt og i området ved Kruger Nasjonalpark er det den perioden det regner mest. 
 

Vår: September, oktober og november

Været i Sør-Afrika i vårmånedene er lik sol og varme, temperaturer mellom 22 og 27 grader og litt nedbør. Dyrene er aktive og tidspunktet er derfor ideelt for safari. Blomstene blomstrer og bushen grønnes - dette er en av de vakreste årstidene. Hvis det har vært lite regn i starten av våren blir det hele grønnere litt senere på våren. 
 

Sommer: Desember, januar og februar

Det er varmt og dagstemperaturene ligger på mellom 27 og 28 grader. Sommeren i Sør-Afrika kan ha kraftige regnskyll som heldigvis er av kort varighet og som ofte oppleves sent på ettermiddagen og kvelden – resten av dagen kan være med vakkert solskinn!
 
På safariturene oppleves det i denne perioden mange nyfødte dyreunger som leker i det grønne gresset.
 

Høst: Mars, april og mai

Høsten i Sør-Afrika er varm og det kan være dager av og til med regn. I april–mai måned blir været litt kjøligere og dagtemperaturene faller til mellom 22 og 27 grader. Dyrene søker oftere til vannhullene og er enklere å se pga. bladfall fra trærne.
 

Vinter: Juni, juli og august

Dagtemperaturene kan i denne perioden komme helt ned på 19-22 grader. Men området ved Kruger Nasjonalpark har mange dager med sol og dagstemperaturer på 28 grader. Bladene er fallet av trærne og gresset er vissent. Det gjør det ideelt for safari - det er enkelt å se dyrene.
 
Det finnes ikke en årstid der safari ikke er mulig og det er ikke temperaturer der det ikke er mulig å se dyr. Velg den perioden du foretrekker og Sør-Afrika viser seg alltid fra sin beste side!

Gjennomføring av turer ifht programmet

Vær oppmerksom på at alle reiser og utflukter, som er nevnt i programmet inngår i reisens pris, men at det kan bli nødvendig å flytte enkelte turer eller utflukter til en annen dag. Dette kan være på grunn av lokale helligdager eller værforhold.
 
Våre reiser til Sør-Afrika gjennomføres med 2-30 deltakere avhengig av årstid og andre forhold.

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotell/lodge, avhengig av hvordan programmet ditt er sammensatt.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

Som regel må du alltid ha med 20 kg innsjekket bagasje og 5k g håndbagasje på reisen. På reiseplanen din kan du se nøyaktig hvor mye bagasje du må ta med deg.
 
Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger har du ofte mindre bagasje enn på internasjonale flyvninger. Det er derfor viktig at du er spesielt oppmerksom på bagasjerestriksjonene på eventuelle innenlandsflyvninger.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Transport i Sør-Afrika

Alle safariturer i Sør-Afrika bliver kjørt i åpne safaribiler.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Sør-Afrika inkluderer de måltider, som fremgår av dagsprogrammet.
 
Det er mulig å kjøpe all inclusive på safarien for 300 kr per natt. All Inclusive inkluderer frokost, lunsj og middag og lokale drikkevarer, som gjelder vann, brus, øl, vin og cocktails. All Inclusive gjelder utelukkende, når du er på lodgen.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Afrika med dine eksisterende forsikringer. Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.

Visa

Du trenger visum når du reiser til Sør-Afrika. Turistvisum, som gjelder i opptil 90 dager utstedes ved ankomst på flyplassen. Dette er gratis.
 
Det er viktig at passet ditt er gyldig i minimum seks måneder fra hjemreisedatoen fra Sør-Afrika. Vær også oppmerksom på at det må være to blanke sider med plass til stempler og visum og at passet må kunne leses digitalt. Les mer om visum og regler til Sør-Afrika.

Vaksiner

Vi anbefaler at du tar kontakt til egen lege vedrørende vaksinasjoner til Sør-Afrika. Du kan lese mer om vaksinasjoner her.
 
Husk på turen å ta med deg dokumentasjon på at du er vaksinert, slik at du kan fremvise dette hvis det bliver nødvendig.
 
Hvis du reiser via et annet afrikansk land, må du være oppmerksom på reglene om gulfeber. Husk å ta med bevis på at du har fått vaksinasjonen. Snakk også med legen din om dette.
 
Les mer på www.fhi.no

Klær på safarien

Vi anbefaler vanlige sommerklær på safarien – gjerne lyse farger. Kraftige farger kan tiltrekke tsetsefluer. Det er som regel flere mygg etter mørkets frembrudd og vi anbefaler derfor å ha med en langermet bluse eller genser.
 
Lodgen og hyttene sprayes hver flere ganger i måneden for å minimere innsekter. Det kan være kjølig på morgenen og på kvelden. Ta derfor med deg en jakke eller en fleecegenser.

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta i Sør-Afrika

Den lokale valuta i Sør-Afrika heter sørafrikanske rand og forkortes ZAR eller R.
 
Mange steder i landet er det mulig å betale med VISA og noen steder også med andre internasjonale kredittkort, men vi anbefaler allikevel å veksle til lokal valuta innen avreise og ta med kontanter til for eksempel tips eller souvenirs, som du kjøper hos de lokale.
 
Lamai Safari Lodges er det også mulig å betale med VISA og Mastercard. Ønsker du å betale med kontanter, skal du ta med lokal valuta, for det er ikke mulig å betale med norske kroner på lodgen.
 
Sjekk valutaen

Tips

I Sør-Afrika er det vanlig å gi 10-15% i tips på hoteller og restauranter. Guider belønnes vanligvis utifra den innsatsen, som du syns, de har gitt – og gjerne pr dag, hvis det er en guide, du skal ha i fler dager.
 
Men på vår lodge i Krugerparken vil de helst at du gir tips til manageren på lodgen ved avreise. Manageren fordeler da tipsen mellom alle, så ingen blir glemt.
 
En god guideline for tips til personalet er mellom 800 og 1000 rand pr gjest pr uke.
 
Det er selvsagt frivillig, om du ønsker å gi tips. Men siden tips er en vesentlig del av lønnen for de lokale, anbefaler vi, at du følger landets normer og gir tips, hvis du er fornøyd med den servicen, som du har fått.

Tidsforskjell

Sør-Afrika er en time foran Norge, når det er vintertid, og samme tid som Norge når det er sommertid.

Språk

De offisielle språkene er engelsk (ca. 3,5 mio.) og afrikaans (knap 6 mio). Dessuten er det ni bantusspråk: ndebele, pedi, sotho, swazi, tsonga, tswani, venda, xhosa og zulu, som snakkes av mer enn 39 mio.
 
Engelsk er det mest brukte språket.

Mygg

Akkurat som så mange andre steder er det også mygg i Sør-Afrika. Sørg derfor for å ha med myggspray på turen, så du kan spraye spesielt bein og hender. Det kan også være en god idé å ta med langermet genser/trøye og lange bukser til om kvelden.

De fleste overnattingssteder har myggnett på rommene og på lodgen i Krugerparken er det myggnett til alle standardsenger og alle hytter sprøytes hver 2.-3 måned for å minimere antall insekter

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

I Sør-Afrika bruker de 220 eller 230 volt og stikkene har tre store, runde hull. Det er derfor nødvendig å ta med en adapter, dersom du vil bruke elektriske apparater med norsk stikk.
 
På Lamai Safari Lodge er det adapter på alle rom, så du kan bruke ditt medbragte elektriske utstyr.

Diverse

Røyking: På lodgen i Kruger Nasjonalpark er røyking tillatt på utvalgte utendørsområder. Vi anbefaler at du spør personalet, dersom du er i tvil om hvor du kan røyke.
 
Internett: Lamai Safari Lodges er det nettverksdekning i spiseområdet, men kvaliteten kan variere fra dag til dag. På de andre hoteller i Sør-Afrika er det vanligvis wifi, men dette kan variere fra hotell til hotell.

Lodgens adresse

Lamai Safari Enyatikulu
Farm Try 153 kr Maruleng, R40
1380 Hoedspruit
Sør-Afrika

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)

Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

Sikkerhet i Sør-Afrika

Sør-Afrika er generelt et veldig sikkert sted å reise og langt de fleste lokale er veldig vennlige og hjelpsomme.
 
Men som i mange andre utviklingsland skal du være oppmerksom på at en stor del av befolkningen er fattige og vil gå langt for å skaffe mat til familien. Det hender derfor, dessverre, at turister blir utsatt for ran.
 
For å unngå å havne i en uheldig situasjon, anbefaler vi at du følger disse rådene:
 • Unngå å bevege deg utenfor hotellet på egen hånd – spesielt på kvelden
 • Få hotellet til å sørge for en bil, hvis du skal på utflukt eller ut for å spise, i stedet for å få tak i en tilfeldig taxi på gaten
 • Husk å avtale avhentingssted og -tidspunkt med sjåføren, når han setter deg av, så du ikke skal tenke på det, når du skal hjem igjen
 • Ikke ta med de mest verdifulle smykkene dine på reisen
 • Ha en rumpetaske eller liten veske med dine verdier tett på kroppen, når du er på tur – unngå å gå rundt med kamera, mobiltelefon og lommebok fremme
 • Bruk den sunne fornuft og ikke ta noen sjanser

Safari i Sør-Afrika med barn

Våre safarireiser til Sør-Afrika er ideelle for barnefamilier. Dere bor på samme herlige lodge under hele safarien, og med daglige safariutflukter fra lodgen får dere flotte safariopplevelser i et barnevennlig tempo.
 
Ettersom alle safariturene foregår i åpne safaribiler, er det viktig at barna kan sitte stille og avstå fra å rope av hensyn til sikkerheten og dyrelivet. Det kan derfor være lurt å snakke med foreldrene dine om å ta med en stille stemme på safari.
 
Barn under 3 år kan ikke være med på game drives, men de kan kose seg på lodgen sammen med en foreldre eller annen voksen mens resten av gruppen er på safari.
Inkludert i prisen
 • 10 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • 7 netter på Lamai Safari Lodges med fullpensjon
 • Game Drives i Lamai Safaris private "Big Five"-område
 • Piknik og Game Drive ved Oliphant River
 • Prisvinnende lodge – Travellers Choice 2023
Pris pr. pers. fra
21.495 NOK
Les mer

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn