Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiser til Costa Rica

Reiser til Costa Rica

Drømmer du om å reise til Costa Rica? Eller er du ikke helt overbevist ennå?

Costa Rica har uendelig mange opplevelser å by på og er et flott reisemål enten du reiser alene, som par, med venner, med barn eller noe helt annet.

Her er 5 gode grunner til å rejse til Costa Rica.

1. Biologisk mangfold og natur

Costa Rica er et av verdens mest artsrike land med et rikt mangfold av planter, dyr og fugler. Landet har imponerende regnskoger, vulkaner, strender og et vell av nasjonalparker og verneområder. Reisende kan oppleve sjeldne dyrearter, fargerike fugler og eksotiske planter i deres naturlige habitat.

2. Eventyrlige aktiviteter

Costa Rica byr på et bredt spekter av eventyrlige aktiviteter som fotturer i regnskogen, zip-lining i tretoppene, vulkanklatring, surfing, dykking og snorkling. Enten du er naturelsker, vannhund eller adrenalinsøker, er det nok av spennende opplevelser å velge mellom.

3. Bærekraftig turisme

Costa Rica er kjent for sin bærekraftige turisme. Landet har investert i grønn energi og naturvernprogrammer, og mange hoteller og turer er miljøvennlige. Reisende kan nyte naturen og samtidig bidra til å bevare Costa Ricas unike naturressurser.

4. Gjestfrihet og kultur

Costaricanerne, også kjent som "Ticos", er kjent for sin vennlighet og varme gjestfrihet. Du vil føle deg velkommen uansett hvor du kommer. Landet har også en rik kultur med fargerike markeder, tradisjonelle kunstverk og deilig lokal mat som gjenspeiler landets mangfoldige kulturarv.5. Kombiner med paradisiske strender og vakre korallrev på Gili-øyene.

5. "Pura Vida"-livsstil

Costaricanerne lever etter mottoet "Pura Vida", som betyr "rent liv". Denne filosofien symboliserer en positiv og avslappet livsstil som prioriterer glede, tilfredshet og harmoni med naturen. Når du besøker Costa Rica, vil du bli inspirert av den avslappede atmosfæren og den glade livsstilen som lokalbefolkningen omfavner.

Er du klar for å reise? Eller er det noe du vil vite mer om?

Ring våre dyktige reiseeksperter på 21955827 for å snakke om mulighetene for å reise til Bali eller et av våre mange andre reisemål.

Severdigheter og opplevelser i Costa Rica

Costa Rica er et tropisk paradis som tilbyr besøkende en unik blanding av naturskjønne underverker, spennende opplevelser og rik kultur. Det lille landet, som er kjent som "fredens og naturens rike", har lenge vært et populært reisemål for reisende som ønsker å oppleve naturens uberørte skjønnhet og delta i et bredt spekter av utendørsaktiviteter. Se hvilke aktiviteter du kan oppleve i Costa Rica her:

Naturskjønne nasjonalparker

Costa Rica har et utall nasjonalparker der besøkende kan utforske det biologiske mangfoldet. Monteverde-reservatet og Manuel Antonio nasjonalpark er kjent for sitt rike dyreliv og sine vakre strender.

Imponerende vulkaner

Vulkanen Arenal byr ikke bare på fantastisk utsikt, men også på muligheter for fotturer og opplevelser i de varme kildene ved foten av vulkanene.

Eventyr

Costa Rica er en høyborg for ziplining, der besøkende kan suse gjennom tretoppene og nyte utsikten over jungelen i fugleperspektiv. Du kan zipline i Arenal og Monteverde-reservatet.

Strender og vannaktiviteter

Landets kystlinje er beriket med vakre strender som er perfekte for soling og vannsport som surfing, dykking og snorkling. Tortuguero nasjonalpark er kjent for skilpaddesafari, mens Guanacaste-provinsen byr på fantastiske strender og dykkesteder.

Kulturelle opplevelser

Costa Ricas kultur og tradisjoner kan utforskes i byer som San José. Her kan man delta på lokale markeder, smake på autentisk costaricansk mat og lære om landets historie og håndverk.

Costa Ricas dyreliv

Costa Rica er kjent for sitt utrolige dyreliv. Landet er hjemsted for et bredt spekter av dyr, fra fargerike fugler til imponerende pattedyr og fascinerende insekter. Et besøk i Costa Rica byr på unike muligheter til å oppleve naturen og se dyrene i deres naturlige habitat.

Dyreliv i regnskogen

I Costa Ricas frodige regnskoger kan du oppleve utallige fuglearter, blant annet papegøyer, tukaner og kolibrier. Regnskogen er også hjemsted for aper som kapusineraper, brøleaper og dovendyr som henger i trærne og beveger seg i rolig tempo. 

Dyreliv i elver og innsjøer

I de omkringliggende elvene og innsjøene kan du observere krokodiller og leguaner, mens kystområdene er yngleplass for havskilpadder som legger eggene sine på de varme sandstrendene. Hvis du er heldig, kan du også se delfiner og hvaler utenfor Costa Ricas kystlinje.

Nasjonalparker og reservater

Besøkende i Costa Rica har mulighet til å utforske nasjonalparker og reservater der de kan oppleve det fantastiske dyrelivet på nært hold. Landet har en sterk miljøbevissthet og jobber hardt for å bevare det naturlige miljøet og beskytte de truede artene som er hjemmehørende i Costa Rica. Å reise til Costa Rica er en unik mulighet til å fordype seg i naturen og oppleve det utrolige dyrelivet som dette vakre landet har å by på.

Naturen i Costa Rica

Costa Rica er kjent for sin enestående skjønnhet og sitt mangfold, fra frodige regnskoger til vakre strender og imponerende vulkaner.

Regnskog

En stor del av Costa Ricas naturskjønnhet finnes i de store regnskogene, som utgjør rundt 25 % av landets areal. Regnskogen er hjemsted for et rikt dyreliv, blant annet eksotiske fugler som papegøyer, tukaner og kolibrier, samt ulike typer aper og dovendyr. Regnskogen er også hjemsted for utallige arter av insekter, amfibier og orkideer som bidrar til det utrolige biologiske mangfoldet.

Vulkaner

Costa Rica er også kjent for sine imponerende vulkaner, hvorav noen fortsatt er aktive. Vulkanene i Arenal og Rincón de la Vieja tiltrekker seg besøkende fra hele verden som vil se den storslåtte utsikten og de varme kildene som oppstår som følge av vulkansk aktivitet.

Strender

Costa Ricas kystområder er også bemerkelsesverdige, med vakre strender både ved Stillehavskysten og den karibiske kysten. Ikke bare er disse strendene perfekte for soling og bading, men de er også viktige yngleplasser for havskilpadder som kommer hit for å legge eggene sine om natten.

Barn i Costa Rica

En reise til Costa Rica er en flott mulighet til å gi familien en berikende og minneverdig opplevelse. Costa Rica er et land fullt av spennende opplevelser og rik natur, perfekt for familier som ønsker å utforske sammen.

Natur og dyreliv

Costa Ricas største skatt er den mangfoldige naturen. Barna vil bli trollbundet av regnskogens fargerike fugler, aper og fascinerende insekter. Ved elver og innsjøer kan de få øye på krokodiller, leguaner og en rekke fuglearter. Strendene langs kysten innbyr til lek i det klare vannet og bygging av sandslott. Naturen blir en lærerik lekeplass der barna kan utforske og lære om dyrelivet på nært hold.

Opplevelser og aktiviteter for hele familien

Costa Rica byr på spennende opplevelser som passer for hele familien. Fra zipline i regnskogen til fotturer til imponerende fossefall - det er noe for enhver smak. Familier kan utforske vulkaner og lære om geologi mens de ser geotermisk aktivitet på nært hold. Nattevandringer gir mulighet til å oppdage nattelivet i regnskogen og se sjeldne nattdyr og insekter. Landet byr på utallige muligheter for familieopplevelser som skaper minner for livet.

Kulturelle opplevelse

Costa Rica er kjent for sin vennlige befolkning som ønsker barn hjertelig velkommen. Familier kan utforske den lokale kulturen og tradisjonene, smake på tradisjonelle costaricanske retter og lære om den autentiske livsstilen. Dette kulturelle innblikket skaper forståelse og åpner dørene til en verden av nye opplevelser for barna.

En lærerik opplevelse

Å reise til Costa Rica er ikke bare moro og spenning, det kan også være en lærerik opplevelse for barna. Landets engasjement for miljøvern og bærekraft gir en unik mulighet til å lære om viktigheten av å beskytte planeten vår. Denne innsikten kan forme barnas bevissthet og inspirere dem til å ta vare på naturen og miljøet.

En reise til Costa Rica er ikke bare en ferie, men en berikende opplevelse som styrker familiebåndene og skaper minner som barna vil ta vare på resten av livet. Costa Ricas skjønnhet, vennlige atmosfære og pedagogiske muligheter venter på hele familien.

Reis med Flamingo Tours til Costa Rica

Hos Flamingo Tours er vi opptatt av å gjøre hele planleggingsprosessen så enkel og oversiktlig som mulig, og har du ønsker om endringer, tilpasser vi gjerne reisen din slik at du får drømmereisen til Costa Rica.

Kontakt oss på tlf. 21955827 for en uforpliktende prat om dine drømmer og muligheter, eller la deg inspirere av reiseforslagene våre nedenfor:

Costa Ricas høydepunkter

Costa Rica fra kyst til kyst

Det beste av Costa Rica