Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Tortuguero

Dyk inn i hjertet av Tortuguero med denne bloggen som inneholder alt du trenger å vite for å planlegge turen til dette unike naturparadiset. Vi tar for oss alt fra de beste tidene å besøke Tortuguero på til aktiviteter.

Tortuguero Nasjonalpark

Tortuguero, som ligger på Costa Ricas idylliske karibiske kyst, er et must for alle naturelskere og biologientusiaster. Dette unike området, som ofte kalles "skilpaddenes land" eller Mellom-Amerikas Amazonas, byr på en fortryllende verden av frodig jungel, mystiske vannveier og endeløse svarte sandstrender som minner om scener fra Jurassic Park.

Med sitt rike biologiske mangfold, imponerende landskap og kritisk truede dyrearter byr Tortuguero på en uforglemmelig opplevelse for alle besøkende.

Tortuguero nasjonalpark er et unikt naturområde og et av de viktigste verneområdene i Costa Rica, spesielt kjent for sin rolle i beskyttelsen av havskilpadder.

Parken ligger på Costa Ricas nordøstlige karibiske kyst og er en viktig del av landets innsats for å bevare det unike biologiske mangfoldet. Området beskrives ofte som et av de mest eksotiske og ville stedene i landet, og byr på en rekke naturopplevelser uten sidestykke noe annet sted i verden.

Dyreliv

Dyrelivet i Tortuguero er et sant kaleidoskop av farger og former, noe som gjør hver eneste tur gjennom villmarken til en uforglemmelig opplevelse. De frodige regnskogene og mangroveskogene er ikke bare hjemsted for havskilpadder, men også for et imponerende mangfold av liv.

I det tette, grønne løvverket kan du få øye på den sjeldne og fargerike tukanen, høre brøleaper rope til hverandre eller bli overrasket av et plutselig hopp fra en nysgjerrig kapusinape.

Vannveiene er også fulle av aktivitet, med elveskildpadder som lydløst glir gjennom vannet, fisk som hopper og alligatorøyne som lurer under overflaten.

Den beste tiden å besøke Tortuguero for å observere havskilpadder er fra juli til oktober. I disse månedene kommer skilpaddene opp på stranden for å legge eggene sine, og det er mulig å dra på guidede turer om natten for å oppleve denne unike naturopplevelsen. Det er imidlertid viktig å respektere skilpaddenes naturlige habitat og følge guidens anvisninger under turen.

Ja, Tortuguero nasjonalpark er åpen for besøkende hele året. Klimaet er tropisk og regnfullt, noe som bidrar til parkens rike biologiske mangfold. Regntiden fra mai til november byr på rikelig med nedbør, men parkens unike økosystem og dyreliv kan likevel nytes. De tørre månedene fra desember til april byr på mer sol og er også en fin tid å besøke parken på, selv om skilpaddene hovedsakelig er å se i hekkesesongen.

Når du pakker til Tortuguero, er det viktig å forberede deg på det tropiske klimaet og terrenget i nasjonalparken. Ta med lette klær som tåler høy luftfuktighet, regntøy, vanntette sko eller tursko, hatt, solkrem og myggmiddel for å beskytte mot sol og insekter. En kikkert av god kvalitet vil forbedre opplevelsen av dyrelivet, og husk å ta med en vanntett veske for å beskytte kameraet og annet elektronisk utstyr. Respekt for naturen og dens innbyggere er viktig, så sørg for å etterlate deg så lite spor som mulig.

Det er ikke tillatt å overnatte direkte i selve nasjonalparken, men det finnes mange overnattingsmuligheter rett utenfor parkens grenser, der du kan bo på lodger og hoteller som ofte ligger tett på naturen.

På vår reise til Costa Rica bor du på Aninga Lodge Tortuguero, som ligger bare 5 minutter fra nasjonalparken.

Aktiviteter i Tortuguero

Tortuguero byr på en rekke unike naturopplevelser. Fra juli til oktober kan du se skilpaddeungene kjempe seg ned til havets bølger under guidede turer om natten.

Selv om det frarådes å bade i havet på grunn av de sterke bølgene og haibestanden, gir områdets kanaler, elver og laguner gode muligheter til å komme tett på dyrelivet gjennom båtturer, kajakkpadling eller kanopadling.

For de kulturinteresserte byr området også på muligheter til å smake på fersk kokosnøtt og sjokolade direkte fra kakaoplantasjene, en perfekt måte å lade batteriene på mellom eventyrene.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om en uforglemmelig reise til Tortuguero i Costa Rica, der frodig regnskog møter Det karibiske hav og et mylder av unike dyrearter venter på å bli oppdaget?

 

Fyll ut skjemaet, så kontakter en av våre reisekonsulenter deg. Vi lytter til dine ønsker og forventninger, skreddersyr en reiserute for deg og sørger for at oppholdet i Tortuguero blir en opplevelse for livet. Enten du drømmer om å observere havskilpaddenes magiske eggleggingsprosess på de naturskjønne strendene, seile gjennom de buktende kanalene omgitt av regnskog, utforske det rike biologiske mangfoldet eller rett og slett bare fordype deg i det rolige og uberørte naturlandskapet, står vi klare til å hjelpe deg.

 

Vi tar oss av alle detaljer, fra transport til overnatting, slik at du uten problemer kan fordype deg i og forevige den fantastiske naturen og de eventyrlige opplevelsene Tortuguero har å by på. La oss oppfylle drømmene dine og vise deg de skjulte skattene Tortuguero har å by på.

Heidi Witzell
  • Heidi Witzell
  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no