Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY
Fra: 25.995 NOK
17 dager
Inkl. flyreiser
FÅ TILBUD Gratis og uforpliktende

Vietnam fra Nord til Sør med badeferie

På denne opplevelsesrike rundreise fra nord til sør med badeferie får du oppleve noen av Vietnams absolutte høydepunkter.

 

Opplev den fasinerende vietnamesiske kultur og livsstil, den gjestfri lokalbefolkningen og det smakfulle, vietnamesiske kjøkken. Gå på oppdagelse i de gamle bydeler, på spennende museer og ved historiske monumenter og få et unikt innblikk i både keisertidens ekstravagante levevis, kolonitiden og Vietnamkrigens grusomme virkelighet.

 

Slapp av og fordøy de mange opplevelser ved den skjønne stranden i Hoi An og nyt den fantastisk flotte natur i Mekong-deltaet og ved Halong Bay og Bai Tu Long Bay med bratte klippeformasjoner, fasinerende huler og flytende landsbyer.

 

Høydepunkter:

 • 11 netters opplevelsesrik rundreise med privat sjåfør
 • 3 netters badeferie
 • Guidet utflukter i grupper med engelsktalende guide
 • Innenriksfly – ingen primitive nattog i en kupé for 4 personer
 • Hanoi – kultur og historie i Vietnams pulserende hovedstad
 • Cruise i Lan Ha Bay – Halong Bay off the beaten track
 • Hue – Vietnams tidligere keiserlige hovedstad
 • Hoi An – koselig bysentrum og finkornet sandstrender
 • Ho Chi Minh City – det gamle Saigon og fasinerende underjordiske tunneller
 • Mekong Delta – koselig båttur på Mekong River
 • Floating Market – opplev de lokales Vietnam

 

Hvis du har andre ønsker for reisen, f.eks. flere/færre netter eller annen innkvartering, kan du kontakte oss på tlf. 21 95 58 27 eller på info@flamingotours.no. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen et skreddersydd program som oppfyller dine drømmer og ønsker.

Vietnam

Slik bestiller du en reise

Det er et stort valg å velge en reise. Start med å bestille et uforpliktende tilbud i dag

Finn drømmereisen Finn drømmereisen på vår hjemmeside. Hvis du trenger hjelp, kan du ringe oss på 21 95 58 27 eller skrive til oss på info@flamingotours.no.
Velg dato og flyplass Velg både avreisedato og flyplass i skjemaet. Tilbudet ditt vil være basert på disse valgene.
Motta personlig tilbud Vi setter opp og sender deg et helt uforpliktende tilbud, vanligvis innen én arbeidsdag.
Se flyplan og skreddersy I ditt personlige tilbud kan du se reiseplanen, tilleggsvalg, viktig informasjon og skreddersy reisen med vår reiserådgiver.
Godkjenn og bestill Når dere er fornøyde, godkjenner dere tilbudet på deres personlige tilbud, hvor dere også finner depositumsbeløpet.
Reisen venter! Vi sørger for å holde dere oppdatert om eventuelle tidsendringer.

Dagsprogram for turen

Dag 1:

Avgang mot nye eventyr

Endelig er dagen kommet, der du kan gå om bord på flyet og sette kursen mot Vietnam. Len deg tilbake og nyt turen med en god bok, en film, en kryssord eller noe helt fjerde.

Du tilbringer natten om bord på flyet, så ta gjerne med ørepropper eller sovemaske, hvis du vil ha en god natts søvn.

Når du ankommer Vietnam, venter det massevis av sanseinntrykk og spennende opplevelser.

Dag 2:

Velkommen til Vietnam

Du ankommer flyplassen i Hanoi etter en forhåpentligvis behagelig og avslappende reise.

Her står sjåføren klar til å ta imot deg og kjøre deg til hotellet. Kjøretiden er ca. 45 minutter til en time, avhengig av trafikken.

Her har du mulighet for å «lande» og bare slappe av resten av dagen, så du er klar til at Vietnam-eventyret ditt begynner i morgen.

Hvis du har lyst, kan du selvsagt velge å gå en tur på egen hånd rundt i den sjarmerende, vietnamesiske hovedstad.

Inkludert hotell
HM Boutique 3
Hotelloppgraderinger
La Siesta Ma May 4
Dag 3:

Byrundtur i Hanoi

I dag skal du få oppleve noen av Hanois høydepunkter på en guidet rundtur i denne spennende storbyen. 

Du starter med å besøke Tran Quoc Pagoda, som ble bygget i det 6. århundre og er den eldste pagoden i Hanoi. Deretter kjører du videre til Ho Chi Minh Complex – et trafikkfritt område med botaniske hager, monumenter, minnesmerker og pagoder, som vietnamesere kommer til langveisfra for å ære ’Uncle Ho’. 

Komplekset består blant annet av den store marmorbygningen Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh Museum, som er dedikert til ’Uncle Ho’s liv, og den vakre One Pillar Pagoda, som er bygget i tre på en enkelt steinsøyle og designet som en lotusblomst. 

Deretter går turen til Vietnam Museum of Ethnology, der du kan lære mye mer om vietnamesisk kultur og bli klokere på de 54 etniske gruppene, som lever i Vietnam.

Heretter spiser du lunsj på en lokal restaurant, innen du fortsetter til Temple of Literature – Vietnams første universitet og en av Hanois vakreste severdigheter og et ekstremt velholdt eksempel på tradisjonell, vietnamesisk arkitektur.

Siste stopp på dagens rundtur er det hellige Ngoc Son Temple, som ligger på en liten øy i den nordlige delen av den idylliske Hoan Kiem Lake. Tempelet, som ligger i Hanois sjarmerende Old Quarter, er Hanois mest besøkte, og du kommer dit via en vakker bro i klassisk, vietnamesisk stil.

Deretter går turen tilbake til hotellet, eller du kan velge å fortsette på egen hånd for å utforske Hanois koselige, gamle bydel. Det gamle kvarteret er pakket med bygninger i kolonistil, buddhistiske templer og pagoder, caféer, barer, restauranter og spennende butikker og kunstgallerier.

På kvelden er det mulig å kjøpe en ekstra utflukt, der du kan oppleve et tradisjonelt Water Puppet Show – en unik, nordvietnamesisk tradisjon. Les mer under ”Ekstra/oppgradering”.

Inkludert hotell
HM Boutique 3
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
La Siesta Ma May 4
Tilleggsturer
Water Puppet Show
Dag 4:

Cruise i Halong Bay

Tidlig på morgenen går turen videre mot Halong Bay, som er Vietnams mest berømte turistattraksjon og som byr på noen av de vakreste naturopplevelsene i hele Sørøst-Asia.

Halong Bay-området, som er på UNESCOs verdensarvliste, kan inndeles i tre områder – sentrale Halong Bay, Bai Tu Long Bay og Lan Ha Bay. De fleste krysstoktskipene seiler i den sentrale Halong Bay, mens de færreste beveger seg hele veien til den skjulte perlen Bai Tu Long Bay, som ligger i forlengelse av Halong Bay.

Naturen her er minst like vakker og fascinerende med tusenvis av kalksteinsøyer spredd ut i det smaragdfargede vannet – og som bonus er det langt færre turister her enn i berømte Halong Bay. Turen begynner derfor i Halong Bay og går deretter videre til skjønne Bai Tu Long Bay, der du kan få noen helt unike naturopplevelser “off the beaten track”.

Kjøreturen fra Hanoi tar cirka 3½ time, så du ankommer til havnen ved lunsjtid og kan da gå ombord på den koselige båten, der en lekker velkomstdrink venter på deg. Len deg tilbake og nyt den rolige seilturen og lunsjen, som serveres ombord på båten.

Etter lunsj kaster dere anker ut for det idylliske Cap La Island, der det er mulighet for å dra på kajakktur og nyte den betagende naturen med kalksteinsøyer, frodig bevoksning og vakkert vann. Du kan også svømme, solbade og komme helt ned i gir på den fine, lille sandstranden, hvis været tillater det. Stranden er innbegrepet av paradis med fint, hvitt sand omgitt av bratte kalksteinsklipper og smaragdfarget vann.

Tilbake på båten kan du nyte en drink med utsikt til den fantastiske solnedgangen, mens dere seiler til Cong Do-området, der båten legger til for natten.

På kvelden serveres det en lekker middag ombord på båten, og deretter er det mulighet for å delta i forskjellige aktiviteter som brettspill eller blekksprutfiske, du kan nyte en cocktail, en juice eller et glass vin på soldekket (mot betaling). Du overnatter i den flotte lugaren med eget baderom ombord på den luksuriøse båten – en helt unik opplevelse.

Inkludert hotell
Garden Bay Legend 4
Fullpensjon
Dag 5:

Tai Chi og Vung Vieng fiskerlandsby

Etter en behagelig natt våkner du til lyden av bølger, som vugger deg lett. Hvis du er morgenfrisk, har du mulighet for å delta i Tai Chi på soldekket, før frokosten serveres og båten seiler videre mot den vakreste fiskerlandsbyen i Halong Bay.

Vung Vieng Village er en autentisk, flytende landsby, der du får et unikt innblikk i hverdagslivet i det lille fiskesamfunnet. Du har også mulighet for å seile en tur i bambusbåt eller kajakk i området.

Tilbake på båten serveres det en lekker brunch, som du kan nyte med utsikt til de naturskjønne omgivelsene, mens båten seiler tilbake til havnen. Herfra går turen tilbake til Hanoi, der du har resten av dagen til å gjøre hva du føler for.

Inkludert hotell
HM Boutique 3
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
La Siesta Ma May 4
Dag 6:

Turen går til Hue

Du spiser frokost på hotellet og blir deretter hentet av sjåføren, som kjører dig til flyplassen.

Herfra flyr du direkte til Hue, der sjåføren står klar til å hente deg og kjøre deg til hotellet, der du skal overnatte. Kjøreturen til hotellet fra flyplassen tar ca. en halv time.

Heretter har du resten av dagen og kvelden til å gjøre hva du føler for.

Inkludert hotell
Thanh Lich Hue Hotel 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Thanh Lich Royal Boutique 4
Dag 7:

Byrundtur i Hue

I dag kan du se frem til en spennende byrundtur i sjarmerende og stemningsfulle Hue – Vietnams tidligere, keiserlige hovedstad.

Du starter dagen med å gå om bord i en dragebåt for å besøke den ikoniske Thien Mu Pagoda, som er Hues eldste pagode og som ligger vakkert på en liten åstopp med utsikt utover elven.

Deretter kjører du videre til Hue Imperial Citadel, der du kan få et unikt innblikk i de gamle keiseres ekstravagante livsstil. Festningen ble fra oppførelsen i begynnelsen av 1800-tallet til 1945, da Vietnams siste keiser abdiserte, brukt som kongelig palass og politisk, kulturelt og religiøst sentrum.

Gled deg til å oppleve storslått asiatisk arkitektur med imponerende festninger, palasser og paleer, en forbudt by med tydelige preg fra Den Forbudte By i Beijing og fasinerende historier om keisernes liv.

Heretter besøker du Dong Ba-markedet før lunsj på en koselig lokal restaurant.

Etter lunsj går turen videre til Minh Mang Tomb og Khai Dinh Tomb – to imponerende begravelseskomplekser, som de to tidligere keisere fikk oppført. Førstnevnte oppfattes som den mest majestetiske av alle royale graver og er kjent for sin unike arkitektur, som blender harmonisk inn i de naturlige omgivelsene.

Du avslutter den spennende byrundturen med et besøk i en landsby der de lager tradisjonelle koniske hatter.

Tilbake i Hue blir du hentet av en sjåfør, som kjører deg til Hoi An. Turen tar cirka 3 timer og gir deg god tid til å reflektere over de mange opplevelser, som du har fått i løpet av dagen.

Inkludert hotell
Hoi An Beach Resort 4
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
KOI Resort & Spa 5
La Siesta Hoi An Resort and Spa 5
Dag 8:

My Son Sanctuary og byrundtur i Hoi An

Du spiser frokost på hotellet og blir deretter hentet av sjåføren, som kjører dig til My Son Sanctuary, en kjøretur på ca. 1-2 timer. My Son Sanctuary er et enormt tempelkompleks fra det gamle, hinduistisk-inspirerte Champa-kongedømme, som er opptatt på UNESCOs verdensarvliste.

De fasinerende ruiner ligger i tropiske jungelomgivelser og omfatter en haug av vakre stenskulpturer, tårn og templer. Tempelkomplekset består av mer enn 70 elementer, som alle er dedikert til hinduistiske guder og gudinner.

På vei tilbake til byen besøker du Kim Bong Carpentry Village – en unik håndverkerlandsby, som gjennom århundrer har spesialisert seg i tømmerarbeid. Her kan du gå rundt blant de små verksteder, ta en prat med de lokale og oppleve håndlagde møbler, vakre trebåter og detaljerte, religiøse statuer.

Etter en lekker, vietnamesisk lunsj på en lokal restaurant, drar du på byrundtur til fots i det sjarmerende Hoi An, som har en koselig, gammel bymidte med en god blanding av historiske bygninger, butikker, restauranter og autentiske gatekjøkkener.

Her skal du oppleve Hoi Ans fargerike lokale marked og Tan Ky Old House, som er byens best bevarte eksempel på hvordan en handelsmann fra det 18. århundre bodde i den dengang viktige og travle handelsby.

Du opplever også den flotte Fujian Assembly Hall, som på slutten av 1600-tallet ble oppført som et sted, der innbyggere fra Fujian i Kina kunne møtes i Hoi An. I dag kommer både lokale og turister for å oppleve den fasinerende arkitektur, akkurat som at stedet ofte brukes i forbindelse med kinesiske festligheter.

Du får også mulighet for å oppleve hvordan de lokale oppdretter silkeormer og produserer silke til Hoi Ans spirende tekstilindustri.

Inkludert hotell
Hoi An Beach Resort 4
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
KOI Resort & Spa 5
La Siesta Hoi An Resort and Spa 5
Tilleggsturer
Hoi An Memories Show
Teh Dar Show
Dag 9-11:

Badeferie i Hoi An

Etter å ha opplevd Hoi Ans høydepunkter i går har du nå tre hele dager på egen hånd i sjarmerende Hoi An, som byr på en skjønn kombinasjon av historie, kultur og deilige sandstrender.

Trenger du til ren avslapning, kan du ta en svømmetur i hotellets flotte basseng eller slå deg ned ved den skjønne, brede stranden med mykt sand, svaiende palmer og tyrkisblått vann.

Hoi Ans gamle bydel, som ligger ca. 4 km fra stranden og som er på UNESCOs verdensarvliste, er med sine små, historiske gater og sjarmerende, gamle hus, som lyses opp av kulørte silkelamper, fantastisk å utforske til fots. Her finner du også en haug av små butikker og skreddere, og langs kaien kan du velge mellom et stort utvalg av restauranter med utsikt over elven, der du kan betrakte de små fiskebåtene og turbåter.

Ønsker du å oppleve enda mer, er det mulig å booke ekstra utflukter, der du blant annet kan besøke en lokal landsby og prøve vietnamesisk matlaging eller dra på en koselig sykkeltur og oppleve Vietnam “off the beaten track”. Les mer om mulige utflukter under ”Ekstra/oppgradering”.

Inkludert hotell
Hoi An Beach Resort 4
Frokost
Hotelloppgraderinger
KOI Resort & Spa 5
La Siesta Hoi An Resort and Spa 5
Tilleggsturer
Bambuskurvbåt og matlagingskurs
Sykkeltur og matlagingskurs i Hoi An
Heldagstur gjennom Ba Na Hills
Tur med Street Food i Hoi An
Dag 12:

Turen går til Ho Chi Minh City

Du spiser frokost på hotellet og nyter de siste timer i det skjønne Hoi An. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for å fly videre til Ho Chi Minh City.

Ved ankomst Ho Chi Minh står sjåføren klar til å ta imot deg og kjører deg til hotellet. Denne turen tar ca. 40 minutter.

Heretter har du resten av dagen og kvelden til å nyte og utforske Vietnams største by.

Du kan for eksempel gå en tur i det historiske sentrum, der du kan nyte utsikten til og kontrasten mellom gamle franske bygninger og polerte skyskrapere.

Området byr også på brede boulevarder som den populære Nguyen Hue, gode shoppingmuligheter med alt fra internasjonale brands og designerbutikker til tradisjonelt håndverk og små souvenirbutikker, et imponerende liv i gatene og massevis av fantastiske restauranter.

Ho Chi Minh Citys spennende museer får du oppleve i morgen, når du skal på en fasinerende og lærerik reise tilbake til Vietnamkrigen.

Inkludert hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 13:

Byrundtur og Cu Chi Tunnel

Gled deg til en opplevelsesrik dag i sjarmerende og hektiske Ho Chi Minh City – tidligere kjent som Saigon.

På byrundturen opplever du Presidentpalasset (også kalt Reunification Palace), der en tank fra den nordvietnamesiske hær i april 1975 krasjet igjennom porten og markerte slutten på Vietnamkrigen. Palasset er som en tidskapsel frosset fast i 1975, og man kan fortsatt se to av de tanksene, som ble brukt dengang.

I Ho Chi Minh City opplever du også den fantastisk vakre, nesten 60 meter høye Saigon Notre Dame Cathedral utenifra og krigsmuseet War Remnants Museum, som er en sjokkerende påminnelse om den lange og brutale Vietnamkrigen. Her kan du blant annet se skremmende fotos og noe av det amerikanske militærutstyret, som ble brukt i krigen.

Etter lunsj på en lokal restaurant kjører du ut av byen for å oppleve de berømte Cu Chi tunneller, som ble etablert av de kommunistiske geriljaer under Vietnamkrigen.

Her kan du oppleve det imponerende og sjokkerende nettverk av tunneller med blant annet soverom, kjøkkener, feltsykehus, kommandosentraler og våpenfabrikker og merke på egen kropp hvordan det føles å ”gå under jorden”.

Heretter blir du kjørt tilbake til hotellet etter en lang dag full av opplevelser.

Inkludert hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frokost
Hotelloppgraderinger
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 14:

Båttur på Mekong River

Etter frokost kjører du til byen My Tho, som ligger midt i Vietnams berømte Mekong Delta. Her besøker du først det fantastisk vakre, buddhistiske tempel Vinh Trang Pagoda med mer enn 60 buddhafigurer og to hektar vakre, velpleide hager.

Deretter drar du på en koselig båttur på Mekong River, der du kan nyte utsikten til tradisjonelle hus på påler og fruktplantsjer langs bredden av elven.

Ved Tortoise Island stopper du og spiser lunsj på en lokal restaurant og etterpå har du mulighet for å ta en båttur til en liten familievirksomhet, der du kan smake lekre frukter og honning-te, mens du lytter til tradisjonell vietnamesisk musik.

Etterpå er det tid til en koselig tur i robåt på de små bekker, som løper ut fra Mekongelven og gå på oppdagelse gjennom fruktplantasjer og tradisjonelle landsbyer, innen turen går videre til Can Tho, der guiden sørger for transfer til hotellet.

Inkludert hotell
TTC Hotel Premium Can Tho 4
Frokost + lunsj
Dag 15:

Flytende marked i Cai Rang

Rise and shine… I dag skal du tidlig opp, så du kan oppleve Cai Rang Floating Market på det tidspunkt av dagen, der det er allermest aktivitet der. Den guidede tur starter fra Ninh Kieu Harbour kl. 06.30 og foregår i en liten, motorisert båt.

Cai Rangs flytende marked er et engrosmarked, som byr på en haug av lekre frukter og grønnsaker og her kan du virkelig få en fornemmelse av det Vietnam, som de lokale kjenner.

Seilturen fortsetter da gjennom de små kanalsystemer til en liten landsby.

På en lokal restaurant spiser du en lekker lunsj og etterpå kjører du tilbake til Ho Chi Minh City, der du overnatter. Kjøreturen tilbake til Ho Chi Minh City tar 4-5 timer, avhengig av trafikken.

Inkludert hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frokost + lunsj
Hotelloppgraderinger
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 16:

Bye bye Vietnam

Du spiser frokost på hotellet og blir hentet av sjåføren, som kjører deg til flyplassen i god tid før avreise.

Foran deg venter en lang hjemreise med god tid til å fordøye de mange inntrykk fra reisen.

Avhengig av flyreiseplanen ankommer du - på grunn av tidsforskjellen - til Norge enten samme kveld eller i morgen.

Inkludert hotell
Frokost
Dag 17:

Velkommen hjem!

Du ankommer flyplassen i Norge etter en forhåpentligvis behagelig flyreise.

Velkommen hjem fra en fantastisk reise til Vietnam!

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • 14 netter i Vietnam
 • Fly og innkvartering som beskrevet i programmet
 • Avhenting på flyplassen og transfer til og fra hotellene
 • Måltider og turer som beskrevet i programmet
 • Guidet utflukter i grupper med engelsktalende guide
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Dobbeltrom ved 2 personer, trippelrom ved 3 personer
 • Dekket av Reisegarantifondet

Ikke inkludert i reisen

 • Personlige utgifter, drikkevarer og tips
 • Kjøp av ekstra turer og/eller privat guide
 • Måltider utover de som er nevnt i programmet
 • Sykdomsavbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Visum
 • Vaksinasjoner
 • Enkeltromstillegg
M
T
O
T
F
L
S
 • Oslo
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Bergen
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Stavanger
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
 • Trondheim
  0.00 NOK per voksen
  0.00 NOK per barn
  Be om pris
Se grupperabatt og fordeler i tilbudet!
Få et uforpliktende tilbud med pris og reiseplan

Andre reiser til Vietnam

 • 11 netters rundreise i Vietnam med sjåfør
 • Innenriksfly – ingen primitive nattog
 • Hanoi
 • Cruise i Halong Bay og Bai Tu Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekong Delta
 • Floating Market
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
23.995 NOK
Les mer