Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Hoi An

Utforsk de utrolige severdighetene, opplevelsene og aktivitetene Hoi An har å by på. Dykk ned i alt om fortryllende Hoi An i denne bloggen.

Hoi Ans historie

Hoi Ans rige historie strækker sig over flere århundreder, og byen har været en vigtig international havneby. Arkitekturen og kulturen har været påvirket af en lang række internationale handelsmænd fra blandt andet Kina, Japan, Holland og Portugal, som har sat deres præg på byens udseende og stemning.

Fra det 15. til det 19. århundrede blomstrede Hoi An som et centralt handelspunkt i regionen, og byen er især kendt for sin krydderhandel. Denne historiske påvirkning er stadig synlig i dag, og byen er et levende museum fyldt med velbevarede handelshuse, farverige pagoder og smukke lanterner, der lyser byen op hver aften.

Severdigheter og aktiviteter

Hoi Ans gamleby står på UNESCOs verdensarvliste og er bemerkelsesverdig godt bevart, noe som gir et innblikk i byens historiske betydning.

Den japanske broen står som et evig symbol på Hoi Ans multikulturelle arv. Broen ble opprinnelig bygget på 1500-tallet av den japanske handelskolonien og forbandt de japanske og kinesiske bydelene over en liten vannvei.

Den særegne arkitekturen og de dekorative motivene vitner om en tid da Hoi An var et sted for kulturell og økonomisk utveksling mellom øst og vest. Den gamle bydelen er omgitt av gamle hus og templer og byr på en atmosfære som føles nesten uendret gjennom tidene, og som innbyr til ettertanke og undring.

I tillegg til de historiske og kulturelle opplevelsene byr Hoi Ans omgivelser på utallige aktiviteter. En sykkeltur gjennom de omkringliggende rismarkene og små landsbyene åpner et panorama over det landlige Vietnam, med sin enkle skjønnhet og sitt rolige tempo.

Elvecruise og kajakkpadling på de mindre vannveiene gir et unikt innblikk i dagliglivet langs vannet, der tradisjonelle fiskemetoder fortsatt praktiseres. Disse aktivitetene gir en dyp forståelse av den tette forbindelsen mellom natur og kultur i Vietnam.

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesisk
 • Dong (VND)
 • 95,5 millioner
 • 14°C - 35°C
 • Sommertid +5 timer, vintertid +6 timer
 • 11 netters rundreise i Vietnam med sjåfør
 • Innenriksfly – ingen primitive nattog
 • Hanoi
 • Cruise i Halong Bay og Bai Tu Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekong Delta
 • Floating Market
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
24.495 NOK
Les mer

Gastronomi

Hoi An er også kendt for sin ekstraordinære kulinariske scene, som spænder fra gadekøkkener til gourmetrestauranter.

Byen er hjemsted for unike retter som Cau Lau, en lokal specialitet som bare må prøves. Retten består af tykke risnudler, svinekød, friske urter og sprøde krutoner, toppet med en fyldig, mørk sovs.

På kokkeskolerne får du en praktisk oplevelse af Vietnams rige madtraditioner. Besøgende opfordres til at dykke ned i gadekøkkenkulturen og nyde måltider side om side med lokalbefolkningen, hvilket giver en autentisk smag af det vietnamesiske hverdagsliv.

Den beste tiden å besøke Hoi An er fra februar til april, når været er tørt med behagelige temperaturer og minimalt med nedbør. Dette er ideelt for å utforske byen og omgivelsene. Regnsesongen strekker seg fra september til januar og kan by på kraftige regnskyll, men byen har fortsatt sin sjarm, særlig med færre turister og mer levende grøntområder.

Hoi An utforskes best til fots eller på sykkel. Gamlebyen er relativt liten og lett å finne frem i uten bil. Mange hoteller tilbyr sykkelutleie for gjestene, noe som er en enkel og miljøvennlig måte å se byen på. For lengre turer kan taxi eller motorsykkeltaxi (xe om) være et praktisk og rimelig alternativ.

Cau Lau, en lokal nudelrett, er en kulinarisk spesialitet som er unik for Hoi An. Andre retter du ikke må gå glipp av er My Quang (Quang-nudler), Banh Bao Banh Vac (White Rose Dumplings) og ulike delikatesser fra gatekjøkkenet. Det er også populært å delta på kokkekurs for de som ønsker å fordype seg i det vietnamesiske kjøkkenet.

Ja, Hoi An er et flott reisemål for familier. Byen tilbyr en rekke barnevennlige aktiviteter, blant annet strandbesøk, sykkelturer på landsbygda og håndverksverksteder. Mange restauranter og kafeer tar godt imot familier, og det finnes en rekke overnattingssteder med familievennlige fasiliteter.

Været i Hoi An kan variere fra tørre, varme dager til regnfulle perioder. Den tørre årstiden (februar til april) byr på det mest behagelige været for utendørsaktiviteter og sightseeing.

I regntiden kan det komme kraftige regnskyll, men det gir også byen en unik atmosfære med mindre folkemengder og frodigere landskap. Besøkende bør sjekke værmeldingen og planlegge aktivitetene sine deretter.

I Hoi An må du ikke gå glipp av den japanske broen, et historisk ikon i byen, gamlebyen, som står på UNESCOs verdensarvliste med godt bevarte historiske bygninger, og ulike gamle hus og templer som gjenspeiler byens multikulturelle arv. Det anbefales også å besøke de lokale markedene for å få en følelse av det lokale livet og kjøpe kunsthåndverk.

Naturen i Hoi An

Hoi Ans kystnære beliggenhet gir enkel tilgang til vakre strender, som for eksempel An Bang, hvor du kan slappe av eller drive med vannsport.

I tillegg til historiske og kulturelle opplevelser byr Hoi Ans omgivelser på utallige aktiviteter. Sykkelturer gjennom rismarkene og de små landsbyene rundt åpner et panorama av det landlige Vietnam, med sin enkle skjønnhet og sitt rolige tempo.

Elvecruise og kajakkpadling på de mindre vannveiene gir et unikt innblikk i dagliglivet langs vannet, der tradisjonelle fiskemetoder fortsatt praktiseres. Disse aktivitetene gir en dyp forståelse av den tette forbindelsen mellom natur og kultur i Vietnam.

Den beste tiden å besøke

Hoi An kan besøges hele året, men den bedste tid at besøge byen på er fra februar til april, når vejret er mest behageligt med lidt nedbør og milde temperaturer.

I regntiden fra oktober til januar kan det i perioder være umuligt at bade i havet på grund af høje bølger. Der vil dog fortsat være dage med solskin og stille vand, hvor det er helt sikkert at tage en dukkert i havet, selv i regntiden.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Er du fascineret af Hoi Ans fortryllende gader og historiske skønhed? Vores team står klar til at guide dig gennem sammensætningen af din drømmerejse til denne perle i Vietnam. Hoi An, med sin velbevarede gamle bydel, anerkendt som et UNESCO-verdensarvssted, tilbyder en unik indsigt i Vietnams rigdom af kultur og historie.

 

Udfyld formularen, og en af vores rejseeksperter vil kontakte dig for at tilpasse din tur ned til mindste detalje. Uanset om du ønsker at vandre gennem de farverige gader fyldt med lanterner, udforske de historiske templer og bygninger, eller nyde det lokale køkkens delikatesser, står vi klar til at realisere dine drømme.

 

Start dit eventyr i Hoi An nu og lad os hjælpe dig med at skabe mindeværdige øjeblikke i denne betagende del af Vietnam.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no