Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Reiseinfo til Vietnam

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesisk
 • Dong (VND)
 • 95,5 millioner
 • 14°C - 35°C
 • Sommertid +5 timer, vintertid +6 timer

Dersom du planlegger å reise til Vietnam, anbefaler vi at du leser den reiseinfo, som er herunder. Her finner du informasjon om alt fra flybilletter og baggasje til visum, vaksinasjoner, valuta og tidsforskjell.

Du kan også lese mer om våre hoteller i Vietnam her.

Finn din neste reise til Vietnam her.

Vær og klima

Reisebetingelser

Alle reiser kjøpt hos Flamingotours.no er omfattet av pakkereiseloven. Les også våre reisebetingelser.
 
Reisebetingelser

Flybilletter og reiseplan

Når du har akseptert tilbudet, sender vi deg dokumenter med informasjoner om flyreisen (e-ticket) sammen med reiseplan. Innenlandsflyvninger bestilles separat, og billettene deles ut i Vietnam.
 
Det er veldig viktig at navnene på flybilletten stemmer 100 % overens med det navnet,  som står i passet, for det kan ikke endres, når først reservasjonen er gjennomført. Sjekk derfor at navnet er riktig og ta kontakt til oss dersom det ikke er tilfellet.
 
Av og til skjer det endringer i flytidene og derfor er det viktig at du hele tiden – og spesielt  på avreisedagen – sjekker de aktuelle flytidene for din reise. I din bookingbekreftelse finner du en veiledning i hvordan du gjør dette enklest.
 
Vi anbefaler dessuten at du alltid møter opp på flyplassen i god tid innen avreise.

Plassreservasjon på flyet

Selv om vi selvsagt veldig gjerne hadde gjort det, kan vi dessverre ikke alltid reservere plasser på flyet. Dersom du har spesielle ønsker til hvor du ønsker å sitte på flyet eller hvis dere er fler, som reiser sammen og vil være sikker på å sitte sammen på flyet, foreslår vi at du selv går inn på flyselskapet sin hjemmeside og forhåndsbestiller seter på flyet.
 
På hjemmesiden er det en funksjon, som heter «manage my booking» eller lignende – og det er her du kan forhåndsbooke seter. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for forhåndsreservasjon av seter, så det er en god idé å ha betalingskortet klart. Mange flyselskaper tilbyr også – mot ekstra betaling – ekstra benplass eller oppgradering til mer komfort.
 
Det varierer fra flyselskap til flyselskap hvor tidlig du kan forhåndsreservere plass på flyet. De fleste flyselskaper åpner først opp for denne muligheten mellom 72 og 24 timer før avgang. Derfor er det en god idé å forsøke å gjennomføre plassreservasjonen så fort som mulig når du mottar e-ticket fra oss. Hvis det da enda ikke er mulig å reservere, vil du få beskjed om dette sammen med informasjon om når det blir åpnet opp for denne muligheten på nettopp din flyreise.
 
Mange flyselskaper har også en app til telefonen, som du kan bruke til å forhåndsreservere plasser på flyet og se eventuelle tidsendringer med en gang.

Reiseform

Dette er en individuell reise, men de guidede turene foregår i internasjonale grupper med opp til 45 deltakere og har engelsktalende guide.
 • Mot et tillegg på 1000 NOK pr person er det mulig å velge en mindre gruppe med maks. 15 personer.
 • Mot et tillegg på 3300 NOK pr person er det mulig å få en privat guide.

Det beste tidspunkt å besøke Vietnam

Vietnam kan besøkes året rundt og siden det 1.600 km lange landet strekker seg over to klimabelter, varierer været mye, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Det beste tidspunkt å besøke Vietnam avhenger derfor i høy grad av hvilke områder du ønsker å oppleve.
 

Regntid i Vietnam

Været i Vietnam er primært bestemt av de to regntider – sørvest-monsunen, som ligger fra april til september og som vanligvis er veldig varm og våt, og nordøst-monsunen, som ligger fra oktober til april og er litt mindre våt og mer kjølig.
På en rundreise fra nord til sør vil du altså oftest få oppleve regn på i alle fall noen deler av reisen og derfor er det en god idé å ta med en paraply eller en lett regnjakke.
Heldagsregn er heldigvis sjelden – selv i regntiden – og regnen faller oftest som kraftige byger etterfulgt av blå, klar himmel.
 

Vietnams klima

Under her ser du hvordan været tidligere har vært i ulike områder i Vietnam.
 
  Hanoi / Nord-Vietnam  
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Mai  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Des  
Maks. temp.
 20
20
23
28
32
33
33
32
31
29
25
22
Min. temp.
 14
15
18
22
25
26
26
26
25
22
19
16
 
Halong Bay og Bai Tu Long Bay: Vær oppmerksom på at det er risiko for tyfoner i perioden august til oktober og derfor kan det være nødvendig å utsette eller avlyse seilturen i bukten.
 
  Hoi An / Sentralt Vietnam  
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Mai  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Des  
Maks. temp.
 24
25
27
30
32
33
33
32
31
29
27
25
Min. temp.
 18
19
21
23
24
26
26
25
24
23
21
19
 
Strandferie i Hoi An: I regntiden fra oktober til januar kan det være perioder hvor det ikke er mulig å bade i havet på grunn av voldsomme bølger. Når det er solskinn og stille vann, kan du imidlertid enkelt bade i havet – også i regntiden.
 
  Ho Chi Minh City / Sør-Vietnam 
  Jan  
  Feb  
  Mar  
  Apr  
  Mai  
  Jun  
  Jul  
  Aug  
  Sep  
  Okt  
  Nov  
  Des  
Maks. temp.
31
32
33
35
33
32
31
31
31
31
31
31
Min. temp.
 21
22
23
24
25
24
24
24
24
23
23
22

Mottakelse på flyplassen

Vår lokale samarbeidspartner står klar til å ta imot deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet eller videre til første stopp på turen.

Innsjekket bagasje og håndbagasje

På den tilsendte reiseplan finner du informasjon om hvor mange kilo du kan ha med deg i både kuffert og håndbagasje. Vær imidlertid oppmerksom på at ved innlandsflyninger i Vietnam kan du kun ta med 20 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje.
 
Bagasjen din sjekkes alltid inn hele veien fra start til slutt. Du trenger derfor ikke å hente bagasjen og sjekke inn igjen ved eventuelle mellomlandinger.
 
Vi anbefaler å pakke håndbagasjen slik at du kan klare deg i noen dager i tilfelle kufferten blir forsinket underveis. Husk derfor å pakke pass, penger, visum, medisin, opplader og lignende i håndbagasjen.
 
Hvis bagasjen blir forsinket, tar det vanligvis litt ekstra tid før bagasjen ankommer sammenlignet med hva vi er vant til i Europa.

Måltider og drikkevarer

Våre reiser til Vietnam inkluderer de måltider og drikkevarer, som er nevnt i dagsprogrammet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Vi anbefaler alle våre kunder å ha både reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Vær sikker på at du er dekket ordentlig inn for reiser til Vietnam med dine eksisterende forsikringer.
 
Vi hjelper gjerne med forsikring, hvis dere mangler reise- eller avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda, men du kan selvsagt også bruke eget forsikringsselskap. Les mer her: avbestillingsforsikring og reiseforsikring.
 
Vær oppmerksom på at en evt. avbestillingsforsikring skal bestilles innen betaling av depositum.
 

Pass og visum

Som norsk statsborger kan du reise visumfritt til Vietnam i maksimalt 45 dager. Vær oppmerksom på at det alltid er ditt eget ansvar å holde deg oppdatert på de gjeldende visumregler. Vi anbefaler derfor at du leser mer om visum til Vietnam på her.
 
Dersom du oppholder deg i Vietnam i mer enn 45 dager, trenger du turistvisum. Dette gjelder i 90 dager og du kan søke om det her: Vietnam Evisa.
 
Spørsmål om visum kan du få svar på ved å kontakte den vietnamesiske ambassaden i Oslo. Kontakt dem, dersom du har spørsmål til eksempelvis visumregler for andre enn norsk statsborgerskap.
 
Visum til Vietnam

Vaksinasjoner

Vi anbefaler at du kontakter egen lege angående vaksinasjoner til Vietnam. Husk å ta med dokumentasjon på at du er vaksinert, så du kan fremvise dette ved ankomst, hvis det blir nødvendig.

 

 

Les mer på www.fhi.no

Håndbagasje

Vi anbefaler at du pakker følgende i håndbagasjen:
 • Pass
 • Flybilletter
 • Kredittkort & kontanter
 • Livsviktig medisin
 • Kamera
 • Solbriller
 • Mobiltelefon, opplader og annen elektronikk
 • Klær til et par dager i tilfelle kufferten blir forsinket
 • Eventuelt piller mot diarre
 • Håndsprit
 • Eventuelt våtservietter

Valuta i Vietnam

Valutaen i Vietnam heter dong (VND) og du kan veksle til dong både på flyplassen og i de fleste banker og hoteller. Dessuten er det mulig å ta ut lokal valuta i bankautomater utenfor bankene. Det er ikke mulig å veksle til dong utenfor Vietnam.
 
En del større restauranter og butikker tar også imot betaling med VISA og/eller MasterCard, men i mindre byer og butikker kan du bare betale med dong.
 
10.000 dong svarer til omtrent 4 norske kroner.
 
Sjekk valuta

Tips

Mange steder i verden er tips en naturlig del av lønnen for ansatte i turistbransjen. Dette er også tilfellet når du reiser til Vietnam.
 
Det er viktig å understreke at tips selvsagt naturligvis er et personlig valg og er ganske frivillig, men vi anbefaler allikevel at du respekterer og følger den lokale «kulturen» for tips.
 
I Vietnam er det god skikk å gi tips til blant annet sjåfører, guider, piccoloer, stuepiker og servitører, hvis du er fornøyd med den servicen du har fått.
 
Hvis du ønsker å gi tips er det en god tommelfingerregel å legge 5-10% oppi regningen på restauranter og cafeer, mens piccoloer og stuepiker vil sette pris på ca. 10.000 dong pr rom (pr dag).

Tidsforskjell

Vietnam er seks timer foran Norge, når vi har vintertid og fem timer foran Norge, når vi har sommertid.

Språk

Det offisielle språk i Vietnam er vietnamesisk, men i de fleste store byer og i turistområdene er det mange, som både snakker og skjønner engelsk.

Mygg

Det er veldig vanskelig helt å unngå mygg, hvis du reiser til Vietnam eller andre land i Asia. Selv om risikoen for malaria er liten i de fleste større byer og turistområder, bør du innen avreise overveie å snakke med legen om sykdommer, som overføres gjennom mygg.
 
For å minimere antallet av myggestikk kan du følge nedenstående anbefalinger:
 • Dekk huden og bruk myggspray – spesielt på kvelden (lokal myggspray med DEET er mest effektivt)
 • Bruk eventuelt aircondition, for mygg foretrekker varme
 • Bruk myggnetting over sengen, hvis mulig

Elektrisitet og opplading av bl.a. mobiltelefoner

Når du reiser til Vietnam, skal du være forberedt på at den elektriske spenningen svinger mye. Du kan oppleve alt fra 110V til 220V og stikkene kan ha både to og tre hull.
 
Vi anbefaler derfor å ta med et adaptersett med flere ulike muligheter.

Takt og tone

Kulturen i Vietnam er veldig annerledes enn den du er vant til fra Norge. Derfor har vi under her samlet en rekke tips og gode råd, som kan være med til å forberede deg til den fantastiske reisen, som du skal ut på.
 
Vietnameserne er generelt veldig åpne og stiller gjerne spørsmål, som for nordmenn kan virke veldig direkte og personlige. Vi anbefaler at du tar det som en opplevelse og nyter denne annerledes åpne kulturen.
 
Kle deg alltid anstendig, spesielt ved templer og i områder med ferre turister. Husk å ta av sko og hatt, før du går inn i et tempel eller et privat hjem. Shorts, korte skjørt og tank tops hører til på stranden eller ved bassenget på hotellet.
 
Naken(sol)bading bør fullstendig unngåes, for det oppfattes som veldig uanstendig og støtende - også på stranden.
 
Vietnameserne er veldig oppmerksomme på å skape sosial harmoni og unngå å miste ansikt. Selvbeherskelse betraktes derfor som en veldig sterk egenskap og du bør unngå å vise at du er sur, at du er misfornøyd eller å rope, for det oppfattes som mangel på respekt.
 
Unngå å vise kjærtegn ved for eksempel at kysse eller gi en klem det offentlige rom.
 
Unngå å røre andres hode –  også barnas – og unngå å peke på noen eller noe med fingrene. Det oppfattes som uhøflig og nedlatende.
 
Gi aldri penger til tiggere - spesielt ikke til barn, fordi foreldrene da heller vil sende dem på gaten enn å sende dem i skole. Unntak er handicappede og gamle mennesker, som ikke har annen levevei.

Vietnamesisk nyttår (Tet Festival)

Vietnamesisk nyttår – eller Tet, som det også kalles – er den lengste og viktigste festivalen i Vietnam. Tet feires vanligvis på slutten av januar eller i februar (avhengig av månekalenderen) med fargerike opptog, massevis av tradisjonelle ritualer, besøk hos familie og venner, overdådige festmåltider, besøk hos og donasjoner til buddhistiske templer og generelt en helt fantastisk feststemning.
 
Hvis du planlegger å reise til Vietnam i perioden omkring Tet, skal du være oppmerksom på at nesten alt er stengt i en uke omkring den populære festivalen.

Medbrakt medisin

Hvert land kan ha egne regler for innførsel av legemidler. Du bør kontakte landets ambassade for å finne ut hvilke krav som gjelder. Vår erfaring er at følgende praksis vanligvis gjelder.
 
Få legen din til å skrive en attest på engelsk med følgende opplysninger:
 • Ditt navn, fødselsdato og passnummer
 • Hva du blir behandlet for
 • Hva du blir behandlet med (navn og styrke på medisinen din)
 • Hvilken mengde du er foreskrevet (mengde per dag)
 
Husk alltid å reise med medisinen i originalemballasjen

"Flamingotours framstår som en ryddig, seriøs og knallproff aktør i en jungel av aktører. Takk for god hjelp så langt!"

- Tom Wangerud

"Hadde en helt fantastisk tur i regi av Flamingo Tours. Utrolig profesjonelt og seriøst opplegg som gjorde denne turen til en drømmereise."

- Per Erik Mørch

"Synes dere er heldige som kan jobbe med dette produktet og gi mennesker denne opplevelse for livet. Kommer gjerne tilbake til dere for neste reise."

- Trine Eriksen

"Tusen takk til Flamingotours som lagde den perfekte ferie for oss! Opplevelser - innenfor kultur, historie og natur, fulgte som perler på en snor."

- Hege Boman Grundekjøn