Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Ho Chi Minh-byen

Dykk ned i den rike kulturen, den dype historien og det pulserende bylivet i Ho Chi Minh-byen.

Ho Chi Minh-byen

Ho Chi Minh City, også kendt som Saigon, er en by som vibrerer af liv, innovasjon og kulturell rikdom.

Med over 9 millioner indbyggere er det Vietnams mest folkerige by og et centrum for landets økonomi, kultur og historie. Denne bloggen vil guide deg gjennom byens fascinerende fasetter, fra de historiske landemerkene til det dynamiske gatelivet.

Som landets mest folkerike by har Ho Chi Minh-byen været drivkraften bag Vietnams imponerende økonomiske vækst de siste tiårene.

Byen er et kommersielt knutepunkt der tradisjonelle markeder står side om side med skyskrapere og moderne kjøpesentre. Byen huser også landets største havn, som spiller en avgjørende rolle for internasjonal handel og bidrar betydelig til landets BNP.

Ho Chi Minh Citys historie

Fra 200-tallet e.Kr. begynte området som i dag er kjent som Ho Chi Minh City å bli et viktig knutepunkt for handel og bosetting. Dette skyldtes først og fremst den strategiske beliggenheten langs de farbare vannveiene.

I denne tidlige perioden var det Cham-folket, en gruppe austronesiske sjøfarere, som først etablerte seg i regionen og grunnla en rekke handelsbyer langs kysten. Cham-riket var kjent for sin avanserte kunst og arkitektur, noe de mange tempelruinene som fortsatt finnes i Sør-Vietnam, vitner om.

Med tiden kom området under innflytelse av det mektige Khmer-riket, som styrte store deler av det som i dag er Kambodsja, Laos og Sør-Vietnam. Khmer-dominansen varte helt til vietnamesernes gradvise ekspansjon sørover, en prosess kjent som "Nam tiến", begynte å endre det kulturelle og politiske landskapet i området.

Det var på 1800-tallet at det avgjørende vendepunktet i byens historie inntraff, da Frankrike koloniserte Vietnam. Saigon ble omdøpt og utviklet til å bli sentrum for Fransk Indokina, en periode som introduserte europeisk arkitektur, rettssystem og andre vestlige kulturelementer.

Franskmennene bygde brede boulevarder, storslåtte offentlige bygninger og imponerende kirker, deriblant Saigon Notre Dame-katedralen, som fortsatt står som et vitnesbyrd om byens koloniale fortid.

Etter mange år med konflikt og kamp for uavhengighet fulgte den turbulente perioden med Vietnamkrigen, som resulterte i omfattende ødeleggelser og menneskelige lidelser.

Krigen endte med nordvietnamesisk seier i 1975, en hendelse som på dramatisk vis symboliseres av gjenforeningspalasset, der nordvietnamesiske stridsvogner braste gjennom portene og markerte slutten på krigen og gjenforeningen av landet.

Til ære for den nordvietnamesiske lederen og revolusjonsikonet Hồ Chí Minh ble Saigon offisielt omdøpt til Ho Chi Minh City. Dette var ikke bare en navneendring, men en anerkjennelse av Hồ Chí Minhs rolle i Vietnams kamp for uavhengighet og hans visjon for landet.

Fakta om Vietnam
 • Hanoi
 • Vietnamesisk
 • Dong (VND)
 • 95,5 millioner
 • 14°C - 35°C
 • Sommertid +5 timer, vintertid +6 timer
 • 11 netters rundreise i Vietnam med sjåfør
 • Innenriksfly – ingen primitive nattog
 • Hanoi
 • Cruise i Halong Bay og Bai Tu Long Bay
 • Hue
 • Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Mekong Delta
 • Floating Market
Inkludert i prisen
 • 14 dager
 • Inkludert flybilletter
 • Bagasje inkludert
 • Inkludert transfer og guide
 • Måltider som beskrevet i programmet
Pris pr. pers. fra
24.495 NOK
Les mer

Klima

Ho Chi Minh-byen har et tropisk savanneklima med både solfylte, varme dager og forfriskende regnperioder. Gjennomsnittstemperaturen på rundt 28 °C hele året gjør byen til et attraktivt reisemål for dem som ønsker å flykte fra et kaldere klima.

Byen har to hovedsesonger: tørketiden, som strekker seg fra desember til april, og regntiden, som varer fra mai til november. I regntiden kommer det daglige regnskyll som kan være kraftige, men som ofte er kortvarige, slik at byen raskt føles frisk og fornyet.

Absolutt! Ho Chi Minh City byr på et vell av opplevelser som kan nytes av hele familien. Alt fra interaktive museer og kulturforestillinger til livlige parker og barnevennlige attraksjoner.

 

Byen byr også på en rekke familievennlige restauranter som serverer alt fra tradisjonelle vietnamesiske retter til internasjonale retter som tilfredsstiller selv de mest kresne barna.

 

Våre reisekonsulenter kan hjelpe deg med å skreddersy en reiserute som sikrer at alle familiemedlemmer, uansett alder, får en uforglemmelig opplevelse i Ho Chi Minh City.

Generelt anbefales det ikke å drikke vann direkte fra springen i Ho Chi Minh City.

 

I stedet bør besøkende kjøpe vann på flaske eller sørge for at vannet filtreres eller kokes før det drikkes for å unngå helserisiko.

Ho Chi Minh City står overfor flere utfordringer som følge av klimaendringene, blant annet stigende havnivå og økt risiko for oversvømmelser.

 

Byens geografiske sårbarhet gjør det nødvendig med en kontinuerlig innsats for å styrke infrastrukturen og implementere bærekraftige utviklingsstrategier for å beskytte seg mot disse risikoene.

Ettersom Ho Chi Minh City har et tropisk savanneklima med en tørr og en våt sesong, regnes perioden fra desember til april som den beste tiden å besøke byen på.

 

I disse månedene er været stort sett tørt og varmt, noe som gjør det ideelt for sightseeing og utforsking av byens utallige attraksjoner.

Ja, Ho Chi Minh City er kjent for sitt kulinariske mangfold og tilbyr et bredt utvalg av vegetariske og veganske spisesteder.

 

Fra gatekjøkken til spesialrestauranter kan besøkende enkelt finne deilige plantebaserte måltider som gjenspeiler lokal smak og kreativitet.

Gjenforeningspalasset, Notre Dame-katedralen, museet for krigsrester og Cu Chi-tunnelene er noen av de viktigste historiske stedene i Ho Chi Minh City.

 

Disse stedene gir et inngående innblikk i Vietnams historie og kulturarv.

Severdigheter og attraksjoner

Gjenforeningspalasset

Gjenforeningspalasset er kjent for sin rolle i avslutningen av Vietnamkrigen, og står som et monument over landets gjenforening. Stridsvognene som kjørte gjennom portene i 1975 har blitt ikoniske symboler på krigens slutt. Inne i palasset får besøkende et glimt av livet på 1970-tallet med møbler og dekorasjoner som er bevart som om tiden hadde stått stille.

Saigon Notre Dame-katedralen

Saigon Notre Dame-katedralen ble bygget av franskmennene på 1800-tallet og representerer Saigons koloniale fortid.

Med sin imponerende røde fasade og sine gotiske tårn er katedralen ikke bare et religiøst ikon, men også et fotografisk mesterverk som utgjør et fredelig pusterom midt i byens kjas og mas.

Museum for krigens etterlatenskaper

Museet er en sterk påminnelse om Vietnamkrigens brutalitet og de langsiktige konsekvensene for det vietnamesiske folket.

Med en omfattende samling av fotografier, personlige gjenstander og militært utstyr gir War Remnants Museum besøkende en utfordrende, men nødvendig forståelse av krigens realiteter.

Det er et sted for refleksjon og forståelse som etterlater varige inntrykk hos de besøkende.

Cu Chi-tunnelene

En kort kjøretur fra byens kjas og mas ligger Cu Chi-tunnelene, som vitner om krigføringen under Vietnamkrigen.

Dette omfattende nettverket av underjordiske ganger ble brukt til alt fra gjemmesteder til militærbaser, og viser hvor oppfinnsomme og utholdende de vietnamesiske geriljakrigerne var.

Besøkende har mulighet til å krype gjennom deler av tunnelnettet, noe som gir et unikt perspektiv på de utfordringene soldatene sto overfor.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no