Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Arenal

Dyk ned i denne bloggen og oppdag hemmelighetene bak vulkanen Arenal, fra den spektakulære naturen til aktivitetene som får adrenalinet til å pumpe. Vi gir deg et innblikk i de beste opplevelsene når du besøker Arenal. La deg inspirere til ditt neste eventyr i hjertet av Costa Rica.

Vulkanen Arenal

Vulkanen Arenal rager 1657 meter opp i Costa Ricas frodige, nordlige lavland og er vanskelig å overse. Med sin perfekte symmetriske form er Arenal et paradis for alle naturelskere. Vulkanen, som lå i dvale i nesten 400 år, våknet brutalt til live 29. juli 1968 i et eksplosivt utbrudd som endret landskapet og folks oppfatning av det.

Denne hendelsen markerte starten på en aktiv periode der Arenal underholdt og imponerte både lokalbefolkningen og besøkende med regelmessige utbrudd av lava, gass og aske. Denne aktive fasen varte frem til oktober 2010, og deretter gikk vulkanen inn i en roligere fase. Selv om de spektakulære utbruddene nå hører fortiden til, er Arenal fortsatt en mektig naturattraksjon som byr på et vell av aktiviteter og fantastisk utsikt.

Den beste tiden å besøke Arenal-området på avhenger av hva du foretrekker. Den tørre årstiden fra desember til april byr på klarere vær og er ideell for fotturer og utforsking av området, mens regntiden fra mai til november fremhever regnskogens frodighet og fyller fossene med vann, noe som gir en spektakulær utsikt.

Siden Arenal-vulkanens siste store utbrudd opphørte i 2010, er det ikke observert noen lavastrømmer. Vulkanen regnes nå som sovende, men landskapet og termiske aktiviteter som de varme kildene minner fortsatt sterkt om områdets vulkanske aktivitet.

Ja, det er trygt å vandre i Arenal Volcano nasjonalpark så lenge du følger parkens regler og følger de merkede stiene. Parken tilbyr ruter for alle erfaringsnivåer, fra enkle turer til mer utfordrende fotturer. Det er alltid en god idé å ta med en lokal guide for å ivareta sikkerheten og berike opplevelsen med lokalkunnskap.

De varme kildene i Arenal-området varierer fra naturlige kilder som er tilgjengelige for allmennheten, til mer eksklusive opplevelser i tilknytning til feriestedene. Mange feriesteder og spa tilbyr tilgang til de varme kildene mot en avgift, også for gjester som ikke bor i området. Det finnes også offentlige varme kilder der du kan nyte det helbredende vannet helt gratis.

Ta en fantastisk og naturskjønn fottur til La Fortuna-fossen.
 
Her får du muligheten til å se den fantastiske fossen fra bunnen, og du kan ta en pause med den fantastiske utsikten eller ta en forfriskende svømmetur. La Fortuna-fossen ligger ved foten av den sovende Chato-vulkanen og i nærheten av Arenal-vulkanen.
 
På vei tilbake kan du ta turen innom Vida Campesina Farm og spise en deilig lunsj laget av produkter fra gården. 
 
For å få den beste opplevelsen anbefaler vi at du tar med langbukser, kamera, tursko, badetøy, håndkle, insektmiddel, regnjakke og kikkert.
 
Turen varer i ca. 4 timer. Minimumsalder for å delta er 4 år.

Les mer

Legg ut på en adrenalinfylt raftingtur på elven Balsa, som ligger 50 minutter fra La Fortuna.
 
Underveis kan du ta en 15-minutters pause i elven og smake på deilig tropisk frukt mens du nyter de tropiske omgivelsene, omgitt av aper, tukaner og andre spennende dyr.
 
På veien tilbake til Fortuna kan du nyte en deilig lunsj på Vida Campesina-gården, der du får oppleve den ekte og fredelige måten å leve på på landsbygda i Costa Rica. 
 
Det er lurt å ta med seg hurtigtørkende klær, skiftetøy, solkrem og vannsko.

Les mer

Ri gjennom den tropiske regnskogen i Arenal på hesteryggen og opplev den fantastiske naturen.
 
En guide tar deg med til den vakre La Fortuna-fossen og forteller om alt du får se. Ved fossen er det en pause der du kan nyte litt frukt og eventuelt ta en forfriskende dukkert. 
 
På vei tilbake besøker dere Villa Maleku, der dere får anledning til å snakke med lokalbefolkningen og lære om deres skikker, mat, danser, ritualer og håndverk.
 
For å få den beste opplevelsen anbefaler vi at du tar med langbukser, kamera, lukkede sko, vann, insektmiddel, badetøy, håndkle og ekstra klær.
 
Turen varer i ca. 4 timer. Minimumsalder er 7 år.

Les mer

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

  • Reisekonsulent
  • Tlf: 21955827
  • Mail: info@flamingotours.no