Medlem av Det Danske Reisegarantifondet nr. 2829
Skriv til oss på: info@flamingotours.no
Ring til oss på tlf. 21955827
MENY

Havanna

Lat deg forføre av Havannas sjarm og fargerike gater. Utforsk Cubas hovedstad, lær mer om de mange severdighetene og fordyp deg i byens rike kultur og historie. Begynn din neste reise her, og opplev Havanna slik du aldri har sett den før!

Havannas historiske underverker

Havanna, Cubas pulserende hovedstad, er en by der fortid og nåtid smelter sammen.

Byens arkitektoniske prakt er tydelig i Parque Central, omgitt av storslåtte bygninger som Gran Teatro de la Habana.

Capitolio, en imponerende kopi av Det hvite hus, står som et symbol på byens storhetstid.

Ikke langt fra sentrum ligger også Ernest Hemingways hjem, Finca la Vigía, et must for litteratur- og historieinteresserte.

Aktiviteter i Havanna

 • Utforsk de historiske torgene og gatene i gamle Havanna (Havana Vieja).
 • Ta en spasertur langs den berømte strandpromenaden El Malecón.
 • Opplev det lokale livet med musikk og dans på Calle Obispo.
 • Bli med på en guidet omvisning i en historisk sigarfabrikk.
 • Nyt nattelivet og livemusikken på en lokal bar eller klubb.

Det pulserende gatelivet

Havannas sjarm ligger ikke bare i monumentene, men også i de livlige gatene.

Havana Vieja, også kjent som Gamle Havanna, er en bydel der byens sanne sjel og sjarm kommer til uttrykk.

En spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene avslører en rik kulturell mosaikk, der hus fra kolonitiden og storslåtte herskapshus står side om side og forteller historier om byens mangfoldige fortid.

Her i Havana Vieja kan du oppleve den daglige rytmen i det kubanske livet når lokalbefolkningen samles for å utveksle historier, spille domino eller nyte musikken som strømmer ut av åpne vinduer.

Historiske torg som Plaza de la Catedral og Plaza Vieja utgjør hjertet i byens kulturliv. I dag er dette livlige samlingssteder fulle av kafeer og barer.

Her kommer Havannas pulserende kultur og enkle livsglede til uttrykk i en atmosfære som nesten er til å ta og føle på.

En spasertur gjennom disse gatene er et dypdykk i Havannas rike historie og kultur, et ekte møte med byens hjerte og sjel.

Les mer om å reise til Cuba her

Fakta om Cuba
 • Havana
 • Spansk
 • Cubanske pesos (CUP)
 • 11,34 millioner
 • 15-33°C
 • Tidsforskjell: -6 timer

Partagás sigarfabrikk i Havanna

Partagás Cigar Factory, en av Havannas eldste og mest berømte sigarfabrikker, er et must for alle som besøker Cuba.

Fabrikken, som ble grunnlagt i 1845, er et levende museum for cubansk håndverk og gir et sjeldent innblikk i kunsten å lage noen av verdens mest berømte sigarer.

Når du går inn i de historiske bygningene, omsluttes du umiddelbart av lukten av fyldige tobakksblader og lyden av erfarne arbeidere som forsiktig ruller sigarer med en presisjon som har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner.

En guidet omvisning gir deg et fascinerende innblikk i tobakksproduksjonens verden, fra den omhyggelige utvelgelsen av bladene til den ferdige sigaren. Det er en unik mulighet til å observere tobakksarbeidernes ferdigheter og lære om de ulike stadiene i sigarrullingen.

Dette er et sted der tiden ser ut til å stå stille, og der tradisjonelle metoder fortsatt er i høysetet.

Ofte stilte spørsmål

Gamle Havanna er kjent for sine historiske torg som Plaza de la Catedral og Plaza Vieja, sine brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Det er også verdt å besøke Capitolio og Gran Teatro de la Habana.

Ja, Havanna er full av lokale kulturuttrykk. Du kan nyte levende musikk, tradisjonelle danser og kubansk mat på mange barer og restauranter, spesielt langs Calle Obispo og i området rundt El Malecón.

Poenget er at El Malecón er en populær strandpromenade. El Malecón er en populær promenade som byr på fantastisk utsikt over havet og er et sosialt knutepunkt, spesielt om kvelden.

Havanna har en mangfoldig matscene med alt fra tradisjonelle kubanske retter på lokale paladares til internasjonale retter. Prøv lokale spesialiteter som ropa vieja og kubanske smørbrød.

El Malecón - den berømte havnepromenaden

Havanna, en by preget av både historisk rikdom og moderne innovasjon, er et sted der fortid og fremtid møtes.

Dette gjenspeiles tydelig langs El Malecón.

Den berømte havnepromenaden strekker seg langs kysten og forbinder byens historiske og moderne aspekter. Den kilometerlange promenaden fungerer som et levende lerret som illustrerer Havannas forvandling.

Langs El Malecón ser du den fantastiske utsikten over Det karibiske hav på den ene siden og en rekke fargerike, tidstypiske bygninger på den andre. Her er det tydelig hvordan gammeldags sjarm harmonerer med moderne ambisjoner. Bygningene langs promenaden gjenspeiler en eklektisk blanding av arkitektoniske stiler, fra art deco til nykolonial, og vitner om Havannas historiske og kulturelle eklektisisme.

Om kvelden forvandles El Malecón til et pulserende sosialt område der folk samles for å nyte den kjølige brisen, musikk og sosialt samvær. Musikere og gatepoeter skaper en atmosfære av kreativitet og fellesskap.

Temperaturer i Havanna

Havana Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Max. temp 26 26 28 29 30 31 32 32 31 30 28 27
Min. temp 17 17 19 20 22 23 23 23 23 22 20 18
Antal soltimmar per dag 7 7 8 9 9 8 9 8 10 9 7 7
Nederbörd i mm. per dag 2 2 2 2 4 6 5 5 6 5 3 2

Trenger du hjelp til å finne den perfekte reisen?

Drømmer du om å oppleve Havannas pulserende kultur, fargerike gater og rike historie? Våre erfarne reisekonsulenter står klare til å guide deg gjennom Cubas sjarmerende hovedstad. Havanna er en by der tiden står stille og går fremover på samme tid, og byr på unike kulturskatter og en atmosfære du ikke finner noe annet sted.

 

Fyll ut skjemaet, så kontakter en av våre reisekonsulenter deg for å diskutere dine ønsker. Vi skreddersyr reisen din slik at du får den mest autentiske opplevelsen av Havanna.

 

Enten du er interessert i kulturelle og historiske severdigheter, ønsker å fordype deg i Havannas litterære fortid eller drømmer om å oppleve byens pulserende natteliv, er vi klare til å gjøre turen til Havanna til en uforglemmelig opplevelse. Ta det første skrittet mot eventyret ditt i dag, og la oss hjelpe deg med å skape minner for livet i Havannas fantastiske omgivelser.

Heidi Witzell
 • Heidi Witzell
 • Reisekonsulent
 • Tlf: 21955827
 • Mail: info@flamingotours.no